• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2012


Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

 

Десята сесія                                                                                  VІ  скликання

від  07.06.12  №598

 

Про звернення до Кабінету Міністрів
України щодо передачі державного
підприємства «Житомирторф»
у комунальну власність
Житомирської обласної ради

 

Керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу від 29.05.12, обласна рада 

ВИРІШИЛА: 

1. Схвалити текст звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі державного підприємства «Житомирторф» у комунальну власність Житомирської обласної ради (додається).
2. Надіслати текст звернення до Кабінету Міністрів України.
3. Доручити голові обласної ради підписати звернення. 

 

Голова ради                                                                                Й.А. Запаловський 

 

 

Кабінет Міністрів України

 Звернення
депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі державного підприємства «Житомирторф» у комунальну власність Житомирської обласної ради

 

Житомирська обласна рада звертається до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути питання щодо передачі державного підприємства «Житомирторф» у комунальну власність Житомирської обласної ради.

Сучасний стан промислового виробництва на державному підприємстві «Житомирторф» досяг критичної межі, після якої область може остаточно втратити торфодобувну галузь, про що обласна рада і обласна державна адміністрація неодноразово інформували Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

У 2011 році структурними підрозділами ДП «Житомирторф» видобуто лише 0,9 тис. тонн фрезерного торфу та 24,9 тис. тонн сільськогосподарського торфу, проте не виготовлено жодної тонни паливних торфобрикетів, потреба яких становить понад 20 тис. тонн.

Результатом діяльності ДП «Житомирторф» у 2011 році став збиток в сумі 623 тис.грн. Заборгованість до бюджету становить 1615,0 тис.грн., до Пенсійного фонду – 472,0 тис.грн.

Відповідно до доручення Президента України за підсумками робочої поїздки до Житомирської області в листопаді 2011 року, питання щодо розвитку та оздоровлення ДП «Житомирторф» віднесене до найбільш важливих та актуальних у паливно-енергетичному комплексі області.

На рівні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України фінансові ресурси виділяються лише на часткове оновлення матеріально-технічної бази та придбання обладнання для добування торфу. Залучення у галузь значних інвестицій з інших ресурсів на сьогоднішній день є неможливим, адже підприємство є державним і фінансується лише за рахунок бюджетних коштів.

З метою недопущення остаточної руйнації ДП «Житомирторф», просимо виключити підприємство з Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, затвердженого Законом України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», та передати його у комунальну власність Житомирської обласної ради.

Звернення прийнято на десятій сесії обласної ради шостого скликання 7 червня 2012 року.

 

За дорученням депутатів обласної ради 

Голова обласної ради                                                         Й.А. Запаловський