• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2012


Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

РІШЕННЯ

Десята сесія                                                                                                       VІ скликання

від  07.06.12     № 606

 

Про звернення до Верховної Ради України

щодо присвоєння найменування

Новоутвореному населеному пункту,

утворення селищної ради у

Радомишльському районі

Житомирської області
 

Розглянувши рішення дев’ятої позачергової сесії Радомишльської районної ради Житомирської області від 01.06.12 №142 щодо утворення населеного пункту на базі військового містечка №6, Макарів – 1 у Радомишльському районі Житомирської області, керуючись Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 12.03.81 №1654-Х, ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Погодитись з рішенням Радомишльської районної ради Житомирської області від 01.06.12 №142 «Про утворення та найменування населеного пункту на території Радомишльського району» щодо утворення на території Радомишльського району Житомирської області нового населеного пункту з віднесенням його до категорії селища міського типу.

2. Схвалити текст звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо присвоєння найменування новоутвореному селищу, утворення селищної ради у Радомишльському районі Житомирської області (додається).

3. Надіслати рішення обласної ради та текст звернення до Верховної Ради України.

4. Доручити голові обласної ради підписати звернення.

 

Голова ради                                                                   Й.А. Запаловський

 

Верховна Рада України

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо присвоєння найменування новоутвореному населеному пункту, утворення селищної ради у Радомишльському районі

Житомирської області

 

 

Відповідно до Конституції України, законів України „Про місцеве самоврядування в Україні”, доручення Кабінету Міністрів України від 01.03.12 № 59122/10/1-11 щодо утворення населеного пункту на базі військового містечка №6, Макарів-1, обласною радою вивчено питання можливості присвоєння найменування новоутвореного населеного пункту, утворення селищної ради, встановлення меж новоутвореної селищної ради та селища міського типу у Радомишльському районі Житомирської області.

Поселення жителів військового містечка № 6, Макарів-1територіально розташоване повністю в Радомишльському районі Житомирської області на загальній площі 1514 га, у тому числі з розміщенням житлового масиву.  Незначна частина незаселеної його території, яка складає 277 га, віднесена до Макарівського району Київської області.

У військовому містечку, що перебуває в оперативному управлінні Міноборони, знаходиться 27 житлових будинків  та 973 квартири, в яких проживає 2,5 тисяч осіб, з яких 2,2 тисячі мають виборче право.

Мешканцям військового містечка доводиться реєструватися в органах спеціальної міліції, яка підпорядкована органу МВС у м. Вишневе Київської області за формальним принципом фактично неіснуючої адреси, реєстрація актів громадського стану проводиться в м. Боярка Києво-Святошинського району, постановка на військовий облік для звільнених у запас або відставку здійснюється в Києво-Святошинському військовому комісаріаті, пенсійні, житлові та інші питання вирішуються установами і організаціями в м. Макарів Київської області, сплата податків юридичними та фізичними особами проводиться до бюджету Макарівського району.

Виходячи із наведеного, мешканці військового містечка позбавлені  належним чином реалізувати свої конституційні та громадянські права, у тому числі і виборче право.

Згідно з практикою, це поселення не є самостійною адміністративно-територіальною одиницею, у ньому не створено органи місцевого самоврядування та не визначено його адміністративний статус.

Житлове містечко не позначено на адміністративній карті України.

З метою підготовки і вивчення питання щодо можливості утворення населеного пункту на базі зазначеного військового містечка,  рішенням Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування від 01.12.10 утворено відповідну робочу групу у складі народних депутатів України та представників Міноборони, Мін’юсту, Мінрегіону, Держземагентства, представників Київської та Житомирської областей, яка підтримала пропозицію про утворення населеного пункту за умови першочергового проведення газифікації житлового фонду, розв’язання

інших соціально-економічних проблем.

Міністерством оборони України протягом 2011 року проведено попередні роботи щодо будівництва мереж газопостачання житлової зони, будівництво якої не завершено через відсутність коштів.

Включено у перелік будівництва  добудову підвідних газопроводів від смт Біла Криниця до с. Кримок Радомишльського району.

Київські облдержадміністрація та обласна рада погодились із доцільністю створення нового населеного пункту з визначеною законодавством структурою самоврядування відповідно до наявного географічного розташування військового містечка № 6, Макарів -1, а саме – в межах Радомишльського району Житомирської області.

У квітні 2012 року на загальних зборах мешканців військового містечка № 6, Макарів-1 обрано робочу групу щодо утворення населеного пункту та органів місцевого самоврядування, визначено основні напрямки її діяльності.

Зазначеною робочою групою у період з 24.04.12 по 11.05.12 проведено дорадче опитування (консультативний референдум) мешканців військового містечка стосовно найменування населеного пункту. За, назву „селище міського типу Городок” проголосувала більшість (1169 із 1434 опитаних громадян) та направлено до Радомишльської районної ради відповідне подання.

Дев’ята позачергова сесія VI скликання Радомишльської районної ради Житомирської області прийняла рішення від 01.06.12 № 142 про звернення до Житомирської обласної ради з питання присвоєння найменування новоутвореному населеному пункту, утворення селищної ради, встановлення меж новоутвореної селищної ради та селища міського типу у Радомишльському районі Житомирської області.

Набуття військовим містечком № 6, Макарів-1 статусу селища міського типу  Городок     значно збільшить можливості органу місцевого самоврядування, забезпечить вирішення проблем соціально-економічного і культурного розвитку територіальної громади, розвитку ринку праці та інфраструктури, покращить спроможність територіальної громади та органу місцевого самоврядування щодо здійснення власних і делегованих повноважень, підвищить рівень надання соціальних та адміністративних послуг населенню.

Враховуючи рішення дев’ятої позачергової сесії VI скликання Радомишльської районної ради Житомирської області від 01.06.12 № 142,  ми, депутати Житомирської обласної ради,  просимо  розглянути питання щодо присвоєння найменування новоутвореному населеному пункту – селище міського типу Городок, утворення Городоцької селищної ради у Радомишльському районі Житомирської області.

Щиро сподіваємося на Ваші розуміння і підтримку.

 

Звернення прийнято на десятій сесії обласної ради шостого скликання                7 червня 2012 року.

 

За дорученням депутатів обласної ради

 

 

Голова ради                                                                     Й.А. Запаловський