• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2013


 

trizyb1УКРАЇНА
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

 
Шістнадцята   сесія                                                                          VI скликання

від 19.09.13 № 961

Про хід реформування галузі
охорони здоров’я в області


          Відповідно до пункту 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про хід реформування галузі охорони  здоров’я в області», на виконання Указу Президента України від 12 березня 2013 року № 128 «Про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, від 10.09.13, обласна рада.

          ВИРІШИЛА:

1. Інформацію директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Торбаса О.М. «Про хід реформування галузі охорони здоров’я в області» взяти до відома.

2. Органам місцевого самоврядування та органам виконавчої влади:

2.1. Забезпечити здійснення заходів з реформування системи охорони здоров’я в області відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 03.04.2013 № 102 «Про регіональний план дій на 2013 рік щодо впровадження в області Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року    № 208 «Деякі питання удосконалення системи охорони здоров’я», наказів та методичних рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України з питань реформування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги.

Постійно

2.2. Завершити створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в Андрушівському, Бердичівському, Брусилівському, Житомирському, Коростенському, Коростишівському, Малинському, Овруцькому, Ружинському, Черняхівському районах, м. Житомирі.

До 1 жовтня 2013 року

2.3. Для забезпечення надання населенню вторинної медичної допомоги провести уточнення плану-схеми формування госпітальних округів з урахуванням потреби у медичному обслуговуванні, доступності та своєчасності обслуговування, раціонального використання матеріальних, кадрових та фінансових ресурсів.

                   До 1 січня 2014 року

3. Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації (Торбасу О.М.):

3.1. Забезпечити своєчасне виконання плану-графіка реформування системи охорони здоров’я Житомирської області на 2011-2014 роки.

3.2. Вжити заходів для покращення надання первинної медичної допомоги на засадах інституту сімейного лікаря.

Постійно

3.3. Завершити утворення оперативно-диспетчерської служби із використанням сучасних GPS-технологій обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

До 1 листопада 2013 року

3.4. Продовжити оновлення спеціалізованого санітарного транспорту для обласного центру медичної екстреної допомоги та медицини катастроф.

Постійно

3.5. Розробити та затвердити регіональний план розвитку перинатальної допомоги в області (формування мережі перинатальних центрів другого рівня).

До 1 січня 2014 року

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

 



Голова обласної ради                                                               Й.А.Запаловський