• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2014

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Двадцять третя сесія                                                                   VI скликання

від 10.04.14   № 1178

Про звернення до Верховної Ради
України щодо створення виконавчих
комітетів районних та обласних рад

Керуючись статтею 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги схвалену Кабінетом Міністрів України Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради, обласна рада

ВИРІШИЛА:

         1. Звернутися до Верховної Ради України з проханням якнайшвидше ухвалити відповідні зміни до Конституції України, які гарантували б повсюдність місцевого самоврядування, визнання територіальної громади первинним суб’єктом місцевого самоврядування та визначення її функцій і повноважень, надання обласним і районним радам права утворювати власні виконавчі органи.
    Прийняти пакет базових законів: «Про місцеве самоврядування в Україні» (нова редакція), «Про державні органи виконавчої влади», «Про адміністративно – територіальний устрій України» та інші, а також внести зміни до бюджетного, податкового, земельного законодавства України з метою закріплення гарантій фінансово-матеріальної спроможності органів місцевого самоврядування, закріплення за ними джерел доходів на  довгостроковій  та постійній основах.
         2. Звернутися до народних депутатів України, обраних від Житомирської області, з проханням ініціювати розгляд та внесення у Верховній Раді України відповідних законів та змін у чинне законодавство України, яке пришвидшить реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
        3. Доручити голові обласної ради забезпечити направлення даного рішення у Верховну Раду України, обласні ради України, Українську асоціацію районних та обласних рад.

 

 

Голова обласної ради                                                                      В. Й. Француз