• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2014

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Двадцять шоста сесія                                                                     VI скликання

від 26.06.14 р.  № 1227

Про внесення змін до рішення
обласної ради від 14.12.10 № 13
«Про Регламент роботи обласної ради»

Відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування, обласна рада:

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення обласної ради від 14.12.10 № 13«Про Регламент роботи обласної ради», а саме:

1.1. Статтю 9 Регламенту роботи обласної ради доповнити словами: «Сесії обласної ради проводяться гласно, із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством. Порядок доступу до засідань визначається радою відповідно до закону. Протоколи сесії ради є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

1.2. У статті 54 Регламенту роботи обласної ради виключити слова «Рішення ради набирають чинності з моменту їх прийняття на сесії, якщо радою не встановлено іншого терміну введення цих рішень у дію. Рішення ради надсилаються відповідним органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам (об'єднанням), організаціям і установам, посадовим особам і доводяться до відома громадян не пізніше як у десятиденний строк з моменту підписання».

1.3. В абзаці 8 статті 55 Регламенту роботи обласної ради замінити слова «не пізніше десятиденного строку з моменту підписання» на слова не пізніше п’яти робочих днів з дня затвердження».

1.4. Статтю 113 Регламенту роботи обласної ради доповнити абзацом:

«Висновки і рекомендації постійних комісій, робочих груп протоколи їх засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування і першого заступника голови обласної ради Арешонкова В.Ю.

 

Голова обласної ради                                                                    В.Й. Француз