• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                                                                                         

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради

31.10.17                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14 (додаток 1),

запрошених - 11 (додаток 2)

            Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 13 сесії обласної ради 02.11.17.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (додається).

Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, внесення яких потрібно погодити на розгляд обласної ради.

Із питань переліку 1, розміщених на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

9. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Питання розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради, у тому числі постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Голова асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. порушив питання щодо виділення коштів для придбання медикаментів на лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

В.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г. повідомив, що при формуванні обласного бюджету на 2018 рік, так, як і у 2017 році, на дані цілі будуть виділені додаткові кошти.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П. повідомив, що, завдяки наданим у 2017 року коштам, є можливість на кожного хворого виділяти по 60 гривень на лікування та 56 гривень на харчування. Зазначив, що медикаменти ще є, але до кінця року частину їх уже буде використано, тому у даному питанні має місце можливість додаткового фінансування. Управління охорони здоров’я облдержадміністрації звернулося листами до депутатських фракцій з проханням надати допомогу  у сумі по 10 тисяч гривень невикористаних депутатських коштів від кожного депутата комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на придбання медикаментів для лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

            Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що кошти, виділені на депутатську діяльність, уже розподілено.

Голова асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. зазначив, що з початком 2018 року після проведення тендеру кошти будуть виділені запізно. Запропонував з коштів, невикористаних по Програмі соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників  антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, у 2017 році, виділити відповідну суму для придбання медикаментів для лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що до кінця поточного року відбудеться ще одна чергова сесія обласної ради та за пропонував доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації та постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів вивчити дане питання та про результати у найкоротший термін проінформувати депутатів обласної ради і голову асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюка Л.О.

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

2. Доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації та постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів вивчити дане питання з метою його внесення на чергову сесію обласної ради та про результати у найкоротший термін проінформувати депутатів обласної ради і голову асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюка Л.О.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

14. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Зміна складу об’єднаних територіальних громад у зв’язку з добровільним об’єднанням їх з іншими територіальними громадами та зміна складу Лугинської об’єднаної територіальної громади у зв’язку з добровільним приєднанням до неї 4 сільських рад та утворення Романівської селищної об’єднаної територіальної громади, в яку увійшли 18 сільських та 2 селищні ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

33. Про переукладення контракту з Совою А.М.

У зв’язку із закінченням строку трудового договору 31.12.17, пропонується переукладення контракту строком на 5 років. Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров′я, соціального захисту населення та у справах ветеранів при затвердженні порядку денного зняла з розгляду дане питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доопрацювати дане питання та внести на розгляд наступної сесії обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Доопрацювати дане питання та внести на розгляд наступної сесії обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

49. Про надання згоди ФОП Невмержицькій Л.А. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

            Питання стосується покращення стану майна спільної власності територіальних громад області, переданого в оренду.

            Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності не розглядала дане питання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

51. Про приватизацію адмінприміщення, що знаходиться за адресою:                  м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а.

            Постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності не розглядала дане питання та голови усіх фракцій в обласній раді прийняли консолідоване рішення - зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

52. Про списання медичного обладнання.

Надання погодження на списання медичного обладнання з балансів комунальної установи «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради – 2 од. та  комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради – 2 од.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров′я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила проект рішення, постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності не розглядала дане питання, пропонується виключити його з порядку денного на до вивчення.

53. Про списання основних засобів.

Надання погодження на списання телефонної станції з балансу комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради та на списання з балансу Довбиського психоневрологічного інтернату котлоагрегата.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доопрацювати дані питання та внести їх на розгляд наступної сесії обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дані питання на доопрацювання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

67. Про Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

            Даним проектом рішення розроблений порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств.

            Питання не розглянуте на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, пропонується зняти його на довивчення.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дані питання на доопрацювання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)


69. Про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки циркон-рідкісноземельно-флюоритових руд Ястребецької ділянки (звернення Держгеонадр України від 12.09.17 №20607/03/12-17).

70. Про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки титан-апатитових руд ділянки «Юрівська» (звернення Держгеонадр України від 12.09.17 №20605/03/12-17)

71. Про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки сульфідних мідно-нікелевих руд Прутівського рудопрояву (звернення Держгеонадр України від від 18.09.17 №20932/03/12-17).

72. Про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування берилію Пержанського родовища (звернення Держгеонадр України від 12.09.17 №20606/03/12-17).

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів відмовила у погодженні на ці звернення. Проекти рішень підготовлені щодо відмови продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань, з урахуванням пропозицій профільної комісії, на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що напередодні в обласну раду звернулися з листами ТОВ «Кольормет України» та ТОВ «Пержанська рудна компанія» з проханням надати можливість бути присутніми представникам товариства на засіданні Житомирської обласної ради та надати право виступу перед депутатами задля зазначення важливості для економіки області та країни в цілому проведення розвідувальних робіт, позитивних економічних здобутків, інвестиційних перспектив, створення нових робочих місць та розвитку, у разі прийняття рішень про надання погоджень для продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами.

Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О. запропонував надати слово представнику даних товариств.

Голова фракції  «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. запропонував заслухати інформацію перед розглядом даних питань, оскільки після прийняття рішень щодо відмови продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами не буде сенсу далі заслуховувати будь-яку інформацію.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. зазначив, що не можна розглядати дані питання без думки громади.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував розглянути дані питання в кінці сесії, після розгляду усіх інших питань.

ВИРІШИЛИ: Підтримати дану пропозицію

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

73. Про припинення права користування частиною мисливських угідь державному підприємству «Житомирське лісове господарство».

            Передбачається  припинити право користування частиною мисливських угідь  державному підприємству  «Житомирське лісове господарство»  площею 5196,4 га на території Житомирського району, у зв’язку з добровільною відмовою від користування на підставі подання Держлісагентства України. Питання погоджено профільною комісією.

74. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливське товариство «Козіївка».

            Передбачається надати у користування громадській організації   «Мисливське товариство «Козіївка» мисливські угіддя площею 6589,2, га на землях державного підприємства  «Коростишівське лісове господарство» в Коростишівському районі, терміном на 25 років. Питання погоджено профільною комісією.

75. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Житомирська гарнізонна організація товариства військових мисливців та рибалок Збройних сил України».

            Передбачається надати у користування громадській організації «Житомирська гарнізонна організація товариства військових мисливців та рибалок Збройних сил України» мисливські угіддя площею 18506,3 га в Житомирському та Чуднівському районах, терміном  на 25 років (продовження терміну користування). Питання погоджено профільною комісією.

76. Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Каштан».

Передбачається припинити право користування мисливськими угіддями  площею 8563,3 га державному підприємству «Ємільчинське лісове господарство» на території Ємільчинського району, у зв’язку з добровільною відмовою на підставі подання Держлісагентства України, та надати їх  додатково у користування громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Каштан» (загальна площа складе 13729,8 га.). Питання погоджено профільною комісією.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. внесла пропозицію рекомендувати користувачам мисливських угідь Житомирської області укласти договори та соціальні угоди з органами місцевого самоврядування на місцях про співпрацю, організацію та подальшу реалізацію зі здійснення заходів щодо охорони державного мисливського фонду, поліпшення середовища перебування мисливських тварин.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради, з урахуванням пропозиції заступника голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

77. Про утворення орнітологічного заказника місцевого значення «Кримоцькі ставки».

Передбачається утворити на території Радомишльського району орнітологічний заказник місцевого значення «Кримоцькі ставки» на ланцюгу ставків у заплаві р. Білка і прилеглих знижених територіях для збереження популяцій рідкісних видів птахів, занесених до Червоної книги України. Дане питання не погоджено профільною комісією.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. запропонував зняти з розгляду дане питання на до вивчення.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

78. Щодо розподілу земель сільськогосподарського призначення.

            Йдеться про зобов’язання головного управління Держгеокадастру у Житомирській області при наданні дозволів на складання документації із землеустрою, затвердженні документації із землеустрою надавати перевагу громадянам, у тому числі учасникам АТО, що проживають (зареєстровані) на території Житомирської області.

            З даного питання є зауваження управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради.

            Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села погодила проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

            Із питань переліку 2, розміщених на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду.

3. Про внесення змін у регіональну програму  інформатизації на 2017-2019 роки.

Вноситься облдержадміністрацією, постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку рекомендувала доопрацювати проект рішення.

Питання сьогодні розглядалось на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, яка погодила його внесення на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

4. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 417, зі змінами.

Вноситься облдержадміністрацією, загальна вартість комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2017-2020 роки за джерелами фінансування на 2017 рік рішенням передбачена у сумі 500 тис.грн, пропонується змінити її на 771 тис.грн. Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку не прийняла рішення з даного питання з причини недостатньої кількості голосів.

Питання сьогодні розглядалось на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, яка погодила його внесення на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

6. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько – рибальське громадське об’єднання «Сімаківське».

Надаються мисливські угіддя площею 3973,2953 га. у Ємільчинському районі терміном на 25 років.

Профільна комісія погодила розгляд даного питання за умови вилучення площі  152 га, що знаходиться у межах населеного пункту.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що проект рішення розміщено на сайті у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної, але не потребує невідкладного розгляду та запропонував перенести його розгляд на наступну сесію обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

9. Про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування габро Афганського родовища (звернення Держгеонадр України від 10.10.17 № 22652/03/12-17).

Передбачається погодити отримання спецдозволу на користування надрами з метою  видобування габро Афганського родовища  площею 2,7 га, яке знаходиться в  Хорошівському районі Житомирської області, товариству з обмеженою відповідальністю «Афган-Профі». Питання погоджено профільною комісією.


ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

10. Про погодження надання  спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування габро  Південної частини Східної ділянки №2 Шадурського родовища (звернення Держгеонадр України від 10.10.17 №22653/03/12-17).

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами з метою  видобування габро Південної частини Східної ділянки №2 Шадурського родовища  площею 3,0 га, яка знаходиться в  Хорошівському районі Житомирської області, приватному підприємству «Леся». Розгляд даного питання профільною комісією перенесено на наступне засідання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

11. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання права громадян України на володіння зброєю.

Вноситься депутатом обласної ради  Романським І.В.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності не прийняла рішення з даного питання з причини недостатньої кількості голосів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

12. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо фінансування підрозділів управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

13. Про звернення депутатів обласної ради до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Вноситься постійною комісією обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

14. Про підтримку звернень депутатів Волинської обласної ради.

Щодо розробки торфовищ та функціонування служби ветеринарної медицини. Вноситься за рекомендацією постійних комісій обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села та з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

15. Про підтримку звернення депутатів Рівненської обласної ради.

Щодо незаконного видобутку бурштину. Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

16. Про звернення депутатів обласної ради у Кабінет Міністрів України, Верховну Раду України щодо недостатності субвенції з державного бюджету на надання пільг і субсидій населенню для оплати енергоносіїв та житлово-комунальних послуг.

Вноситься постійною комісією обласної ради з гуманітарних питань, підготовлено департаментом фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

17. Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині Житомирської області.

Вноситься депутатом обласної ради Кізіним С.В. Є зауваження управління з документального, комп'ютерного та матеріально-технічного забезпечення діяльності обласної ради виконавчого апарату обласної ради.

Постійна комісія з гуманітарних питань рекомендувала доручити управлінню юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради спільно з розробником проекту рішення доопрацювати дане питання.

            Голова фракції «Свобода», голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. повідомив, що питання доопрацьоване та запропонував підтримати його внесення на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

18. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства юстиції України, Міністерства екології України щодо фінансування реконструкції очисних споруд Державної установи «Райківська виправна колонія».

Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань  екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

            Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ревенко О.М. повідомила, що на території Бердичівського району Житомирської області склалась вкрай негативна ситуація з очисними спорудами ДП «Райківської виправної колонії» управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області, з даного питання ведеться переписка з вищими органами влади. Запропонувала зняти з розгляду даний проект рішення на довивчення та перенести на наступну сесію обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)


19. Про звернення депутатів обласної ради до Генеральної прокуратури України.

Щодо порушення екологічного та водного законодавства у м. Бердичеві та Бердичівському районі.

Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань  екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ревенко О.М. повідомила, що товариство з обмеженою відповідальністю «КЕС» - це єдині очисні споруди у м. Бердичеві, тому не можна відкликати дозволи щодо його діяльності.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що у м.Бердичеві ще є комунальні споруди, будівництво яких на сьогодні припинено. Але таке місто зі значним бюджетом має  добудовувати ці споруди і запускати їх у дію. Тому підготовлено звернення до Генеральної прокуратури України з метою зупинення забруднень водного середовища Житомирської області, яке наразі продовжується, з проханням Генеральному прокурору України взяти під особистий контроль хід розслідування кримінального провадження №12017060050001588, за результатами якого вжити заходів щодо притягнення винних осіб, в тому числі посадових, до відповідальності за нанесену шкоду довкіллю.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. запропонував відкорегувати даний проект звернення, замінивши слова «взяти під особистий контроль».

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. зазначив, що дані слова – це нормальна трактовка у зверненні.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

20.  Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Антимонопольного комітету України щодо врегулювання цін на дизельне пальне.

Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань  екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував вилучити з даного звернення слова «Президенту України», оскільки вирішення даного питання не є його компетенцією та не входить у його повноваження.

3. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що питання 1, 2, 3, 4, 5 із переліку № 2 необхідно розглянути перед питанням про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний для внесення на розгляд обласної ради в цілому.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. звернувся до голів фракцій та постійних комісій обласної ради з проханням у найкоротший термін надати пропозиції депутатів щодо розподілу коштів для забезпечення виконання депутатських повноважень.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав присутнім про встановлення у залі засідань нової системи голосування. Вручив подяки депутатам Романському І.В. та Ейсмонту В.С.

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                                                            В.В. Ширма

Додаток 2

Список

запрошених на засідання президії обласної ради 31.10.17

Гундич І.П. - голова облдержадміністрації;
Лагута Я.М. - заступник голови ОДА;
Мініч Л.Г. в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації;
Толочко І.М. - керуючий справами виконавчого апарату обласної ради;
Савенко І.О. - заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради;
Казьмірик В. І.

- начальник управління з питань управління майном

виконавчого апарату обласної ради;

Глушенко  М. Д.

- начальник управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради;
Ковтуненко  М.Г.

- начальник управління з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проектів та програм виконавчого

апарату обласної ради;

Харчук О. В.

-- начальник управління з документального, комп’ютерного

та матеріально – технічного забезпечення діяльності обласної ради;

  10. Ревенко О.М.

-начальник управління екології та природних

ресурсів ОДА;

  11. Антонюк Л.О. - голова асоціації «Дзвони Чорнобиля».

                                                                                                                        


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Витяг з протоколу засідання президії

31.10.17                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14

18. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства юстиції України, Міністерства екології України щодо фінансування реконструкції очисних споруд Державної установи «Райківська виправна колонія».

Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань  екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

            Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ревенко О.М. повідомила, що на території Бердичівського району Житомирської області склалась вкрай негативна ситуація з очисними спорудами ДП «Райківської виправної колонії» управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області, з даного питання ведеться переписка з вищими органами влади. Запропонувала зняти з розгляду даний проект рішення на довивчення та перенести на наступну сесію обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради                                                                                             В.В. Ширма

9. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Питання розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради, у тому числі постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Голова асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. порушив питання щодо виділення коштів для придбання медикаментів на лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

В.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г. повідомив, що при формуванні обласного бюджету на 2018 рік, так, як і у 2017 році, на дані цілі будуть виділені додаткові кошти.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П. повідомив, що, завдяки наданим у 2017 року коштам, є можливість на кожного хворого виділяти по 60 гривень на лікування та 56 гривень на харчування щоденно. Зазначив, що медикаменти ще є, але до кінця року частину їх уже буде використано, тому у даному питанні має місце можливість додаткового фінансування. Управління охорони здоров’я облдержадміністрації звернулося листами до депутатських фракцій з проханням надати допомогу  у сумі по 10 тисяч гривень невикористаних депутатських коштів від кожного депутата комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на придбання медикаментів для лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

            Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що кошти, виділені на депутатську діяльність, уже розподілено.

Голова асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. зазначив, що з початком 2018 року після проведення тендеру кошти будуть виділені запізно. Запропонував з коштів, невикористаних по Програмі соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників  антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, у 2017 році, виділити відповідну суму для придбання медикаментів для лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що до кінця поточного року відбудеться ще одна чергова сесія обласної ради та за пропонував доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації та постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів вивчити дане питання та про результати у найкоротший термін проінформувати депутатів обласної ради і голову асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюка Л.О.

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації та постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів вивчити дане питання з метою його внесення на чергову сесію обласної ради та про результати у найкоротший термін проінформувати депутатів обласної ради і голову асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюка Л.О.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                              утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

 

 

Голова обласної ради                                                                                             В.В. Ширма

                                                                                                                       

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Витяг з протоколу засідання президії

31.10.17                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14

СЛУХАЛИ: Про утворення орнітологічного заказника місцевого значення «Кримоцькі ставки».

Передбачається утворити на території Радомишльського району орнітологічний заказник місцевого значення «Кримоцькі ставки» на ланцюгу ставків у заплаві р. Білка і прилеглих знижених територіях для збереження популяцій рідкісних видів птахів, занесених до Червоної книги України. Дане питання не погоджено профільною комісією.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. запропонував зняти з розгляду дане питання на довивчення.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

 

 

Голова обласної ради                                                                                            В.В. Ширма