• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2018

                                                                                                                              

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

президія обласної ради

07.09.2018                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -12 (додаток 1),

запрошених - 12 (додаток 2)

         Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 18 (позачерговій) сесії обласної ради 12.09.2018.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про подяки депутатам обласної ради Гулій Р.М. за співпрацю та матеріальну підтримку від Житомирського державного університету імені Івана Франка та Кізіну С.В. від ОСББ м. Житомира.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулися засідання 4-х постійних комісій обласної ради, всі питання, які вносяться на розгляд обласної ради, погоджено та проінформував про окремі рішення постійних комісій, а саме:

- «Про розгляд  звернення  Державної служби геології та надр України від 02.08.2018 № 14979/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами  АТ «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки  Південної та Центральної частини Вишняківської і Дворищенської ділянок Волинського родовища п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендує відмовити у погодженні, тому проект рішення на розгляд обласної ради буде вноситися про відмову.

- «Про списання автотранспортних засобів» - стосується надання дозволу на списання 6 автомобілів з балансу КУ «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» ЖОР у зв’язку з чим-постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендує зняти дане питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти дане питання на доопрацювання.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

17. Про встановлення орендної плати.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендує встановлення орендної плати у розмірі 1 грн на 2018 рік лише благодійному фонду «Лікарі без кордонів – Бельгія».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

26. Про звернення депутатів обласної ради  до  Верховної Ради України та  Міністерства освіти і науки України щодо запровадження викладання  релігійних предметів у всіх навчальних закладах.

Вноситься депутатом обласної ради Кізіним С.В.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що профільна комісія рекомендує внести доповнення у даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням доповнень.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

25. Про звернення депутатів обласної ради України щодо подолання вето Президента України на Закон України № 5495.

Вноситься депутатом Чернявським П.П. щодо збереження лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

Голова фракції БПП в обласній раді Нусбаум С.А. повідомив, що на засіданні профільної комісії обласної ради дане питання рекомендовано виключити з порядку денного сесії у звʼязку з тим, що Верховна Рада України прийняла відповідне рішення.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зауважив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, якщо депутат наполягатиме, питання має вноситись на розгляд обласної ради та запропонував вияснити  позицію автора  проекту рішення.

2. СЛУХАЛИ: Різне.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. порушив питання стосовно звіту тимчасової контрольної комісії щодо реконструкції Північної об'їзної дороги м. Житомира траси М-06 Київ-Чоп.

ВИСТУПИЛИ: Голова облдержадміністрації Гундич І.П., голова обласної ради Ширма В.В., голова постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів МелашенкоА.В., депутат обласної ради Рибак Н.І., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., депутат обласної ради CмичокІ.А., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоровʼя, соціального захисту населення та у справах ветеранів Жабокрицький Є.В.

ВИРІШИЛИ:

1. Внести на розгляд обласної ради питання про інформацію тимчасової контрольної комісії щодо реконструкції Північної об'їзної дороги м. Житомира траси М-06 Київ-Чоп.

         2. Направити листиу Головне управління ДФС у Житомирській області, управління Служби безпеки України в Житомирській області, Головне управління Національної поліції в Житомирській області, прокуратуру Житомирської області про те, що на 18 сесії обласної ради 12.09.2018 буде розглядатися інформація тимчасової контрольної комісії щодо реконструкції Північної об'їзної дороги м. Житомира траси М-06 Київ-Чоп та з проханням у   межах  компетенції проінформувати  з  даного  питання депутатів обласної ради на 18 (позачерговій) сесії обласної ради.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова фракції БПП в обласній раді Нусбаум С.А. повідомив, що фракція підготувала звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо подвійного оподаткування земель лісового господарства.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулася нарада з керівниками галузі лісового господарства – Курінським А.Б. та Рибинським І.Є., дане питання перебуває на контролі.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та звʼязку Вітусевич В.Й. порушив питання щодо викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря джерелами на дільниці з випалювання деревного вугілля ФОП «Морозова» в смт Гришківці Бердичівського району та запропонував розглянути  дане питання у сесійній залі.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова фракції УКРОП в обласній раді Кокітко Н.В. порушила питання щодо стану автомобільних доріг загального користування, особливо державного значення, які відіграють важливу роль як для розвитку економіки держави в цілому, так і для окремих регіонів.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що профільним управлінням буде підготовлено звернення до Кабінету Міністрів України щодо перерозподілу коштів на ремонт доріг загального користування державного значення та запропонував внести дане питання на розгляд обласної ради.

                   ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради та запросити на 18 (позачергову) сесію обласної ради для інформування про стан ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення Житомирської області начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченка Геннадія Васильовича.

.                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

                               Голова фракції УКРОП в обласній раді Кокітко Н.В. та депутат обласної ради Собко Т.Д. порушили питання щодо оптимізації освітніх закладів.

Голова обласної ради Ширма В.В.озвучив інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що у листопаді минулого року було створено депутатську групу «Бердичівляни» у складі депутатів Романського І.В.,Маланюка О.З., Смичка І.А.,Вітусевича В.Й.,СобкаТ.Д.,Орлюка С.В. та, відповідно до статей 43, 57 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 94 Регламенту роботи обласної ради, у зв′язку із  заявами депутатів обласної ради Романського І.В., Смичка І.А., Вітусевича В.Й. і розпуском фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від  07.09.2018  , обласна рада має прийняти рішення щодо внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 14 «Про утворення президії обласної ради VІІ скликання», зі змінами, виклавши додаток у новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                                     В.В. Ширма

 

Додаток 2

Список

запрошених на засідання президії обласної ради 07.09. 2018

  1. Гундич І.П.
- голова облдержадміністрації;
  1. Лагута Я.М.
- заступник голови ОДА;
  1. Шатило О.А.
- керівник апарату ОДА;
  1. Мініч Л.Г.
-         в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації;
  1. Толочко І.М.
- керуючий справами виконавчого апарату обласної ради;
  1. Савенко І.О.
- заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради;
  1. Казьмірик В. І.

- начальник управління з питань управління майном

виконавчого апарату обласної ради;

  1. Глушенко  М. Д.
- начальник управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради;
  1. Ковтуненко  М.Г.

- начальник управління з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проектів та програм виконавчого

апарату обласної ради;

  1. Харчук О. В.

-- начальник управління з документального, комп’ютерного

та матеріально – технічного забезпечення діяльності обласної ради;

11. Ревенко О.М.

-начальник управління екології та природних

ресурсів ОДА;

12. Сташенко О.Г -радник голови обласної ради  з питань організаційного, правового, аналітичного забезпечення діяльності керівництва обласної ради (патронатна служба), уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому апараті обласної ради.

                                                                                                                             


trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Витяг із засідання президії обласної ради

07.09.2018                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -12

СЛУХАЛИ: Депутата обласної ради Маланюка О.З. стосовно звіту тимчасової контрольної комісії щодо реконструкції Північної об'їзної дороги м. Житомира траси М-06 Київ-Чоп.

ВИРІШИЛИ:

1. Внести на розгляд обласної ради питання про звіт тимчасової контрольної комісії щодо реконструкції Північної об'їзної дороги м. Житомира траси М-06 Київ-Чоп.

2. Направити листиу Головне управління ДФС у Житомирській області, управління Служби безпеки України в Житомирській області, Головне управління Національної поліції в Житомирській області, прокуратуру Житомирської області про те, що на 18 сесії обласної ради 12.09.2018 буде розглядатися інформація тимчасової контрольної комісії щодо реконструкції Північної об'їзної дороги м. Житомира траси М-06 Київ-Чоп та з проханням у   межах  компетенції проінформувати  з  даного  питання депутатів обласної ради на 18 (позачерговій) сесії обласної ради.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

 

 

Голова обласної ради                                                                      В.В. Ширма

                                                                                                                              

trizyb1

Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Витяг із засідання президії обласної ради

07.09.2018                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -12

ВИРІШИЛИ: Доопрацювати дане питання з подальшим внесенням на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

 

 

Голова обласної ради                                                                      В.В. Ширма

,

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ

Вісімнадцята сесія                                VІІ скликання

12.09.2018                                           м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

СЛУХАЛИ: Пронадання дозволу на розробку проекту землеустрою.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) поцікавилася щодо стану оформлення земельних ділянок у межах міста Житомира, відповідно до вимог чинного законодавства, за територіальними громадами області. Звернулася з проханням надати на чергову сесію обласної ради інформацію з даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дану інформацію буде надано.

 

 

Голова обласної ради                                                                      В.В. Ширма