• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2019

                                                                                                                             

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

30.07.2019      м. Житомир

Присутніх членів президії -11

Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 25 (позачерговій) сесії обласної ради 01.08.2019.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулися засідання постійних комісій обласної ради, на засіданні постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не було кворуму, тому воно відбудеться перед сесією, де буде розглянуто ще 5 питань щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами, а саме:

1. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2019 №12631/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГЛОБАЛ СТОУН КАСТЛ».
Щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГЛОБАЛ СТОУН КАСТЛ» з метою видобування граніту Південної ділянки Межирічського родовища площею 7,43 га, яка знаходиться у Коростенському районі.
2. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13352/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНД КАСТЛ».
Щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНД КАСТЛ» з метою видобування гранітів Північної ділянки Омелянівського родовища площею 5,0 га, яка знаходиться у Коростенському районі.
3. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13347/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Земля інвест».
Щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Земля інвест» з метою видобування граніту ділянки надр Дідковичі-1 площею 8,0 га, яка знаходиться у Коростенському районі.
4. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13702/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «КЕРАМ ГРУП».
Щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «КЕРАМ ГРУП» з метою видобування первинних лужних каолінів Центральної ділянки Дубрівського родовища загальною площею 37,2 га, яка знаходиться у Баранівському районі.
5. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13701/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Літос».
Щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Літос» з метою видобування габро Олександрівського родовища площею 3,1 га, яке знаходиться у Хорошівському районі.

2. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

26. Про передачу земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади м. Бердичева.
Пропонується передати земельну ділянку площею 0,4447 га (кадастровий номер 1810400000:01:021:0195), що знаходиться за адресою: м.Бердичів, вул. Європейська, 25 б, та перебуває у постійному користуванні комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність територіальної громади м. Бердичева).
Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села прийняла рішення провести виїзне засідання з даного питання та надати рекомендації на розгляд чергової сесії обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти дане питання на доопрацювання та внести на розгляд чергової сесії обласної ради.

( за – 11,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

29. Про встановлення орендної плати.
Пропонується встановлення орендної плати у розмірі 1,20 грн з ПДВ на 2019 рік громадській організації “Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів”, комунальному підприємству “Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі” Житомирської обласної ради.
Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала довивчити питання встановлення орендної плати громадській організації “Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів”, постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала встановлення орендної плати у розмірі 1 грн.
ВИСТУПИЛИ:
Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., заступник голови фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І., голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 11,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

34. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України Національної служби здоров’я України, щодо якості та доступності первинної медичної допомоги для сільського населення.
Вноситься депутатом обласної ради Собком Т.Д.
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 11,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

35. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із державного бюджету України для проведення Другого форуму України та Республіки Білорусь у місті Житомирі.

ВИСТУПИЛИ:
Т.в.о. голови облдержадміністрації Лагута Я.М., депутат обласної ради Рибак Н.І., голова обласної ради Ширма В.В., депутат обласної ради Собко Т.Д.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 11,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

36. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.
.
Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 11,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію підтримати порядок денний в цілому.

( за – 11,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшла заява депутата обласної ради Лабунської А.В. щодо складення депутатських повноважень у зв’язку з обранням її народним депутатом України.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                        В.В. Ширма