• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2019

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

13.09.2019                                                                                                  м. Житомир

Присутніх членів президії -16

          Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

  1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 26 сесії обласної ради 17.09.2019.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулися засідання постійних комісій обласної ради, де попередньо розглянуті усі питання порядку денного.

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень:

Із переліку 1:

  1. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 30.07.2019 №13987/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами  приватному каменеоброблюючому  підприємству «Темп».

Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному каменеоброблюючому підприємству  «Темп» з метою видобування гранодіориту ділянки «Заможне»  Покостівського родовища  площею 1,9 га, яке знаходиться у  Житомирському районі.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала погодити надання дозволу на користування надрами приватному каменеоброблюючому підприємству «Темп».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.08.2019  № 14310/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Поліський лабрадорит».

Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Поліський лабрадорит» з метою видобування лабрадоритів Добринського-1 родовища площею 2,96 га, що знаходиться в Хорошівському районі.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала погодити надання дозволу на користування надрами ТОВ «Поліський лабрадорит».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

 

  1. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 08.08.2019  №14611/01/12-19.

Питання стосується продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки граніту ділянки «Горщик» Омелянівського  родовища  площею  19,6 га, яка знаходиться у  Коростенському районі.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  не прийняла рішення з даного питання. Рекомендовано розглянути його на президії обласної ради за участі Горщиківського сільського голови Коростенського району.

ВИСТУПИЛИ:

Горщиківський сільський голова Коростенського району Шишковський А.П., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., депутат обласної ради Рибак Н.І.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення питання на розгляд обласної ради про відмову продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки граніту ділянки «Горщик»  Омелянівського  родовища  площею  19,6 га, яка знаходиться у  Коростенському районі.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».

Питання стосується надання у користування громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське»  мисливські угіддя загальною площею   3828,9853 га на території Ємільчинського  району.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала погодити надання погодження у користування угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про передачу земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади м. Бердичева.

Пропонується передати земельну ділянку площею 0,4447 га (кадастровий номер 1810400000:01:021:0195), що знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул.Європейська, 25б, та перебуває у постійному користуванні комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність територіальної громади м. Бердичева.

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Костюшко І.В. повідомила, що відбулося виїзне засідання у м. Бердичів щодо вивчення даного питання, за результатами якого комісія рекомендувала перенести його розгляд у зв’язку з необхідністю доопрацювання.

ВИСТУПИЛИ:

Члени депутатської групи «Бердичівляни» в обласній раді Смичок І.А., Романський І.В., голова обласної ради Ширма В.В., заступник голови обласної ради Вілівчук М.О.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради за умови його доопрацювання  профільною комісією перед початком сесії.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про обрання представників громадськості у склад поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

 Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала внести на розгляд обласної ради питання щодо включення двох представників громадськості у склад поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Житомирській області, а саме: Поліновського М.Л. та Кирилюка В.Л.

  1. Про обрання представників громадськості у склад поліцейської комісії Управління поліції охорони в Житомирській області.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала внести на розгляд обласної ради питання щодо включення двох представників громадськості у склад поліцейської комісії Управління поліції охорони в Житомирській області, а саме: Герасимчук Т.А. та Ткачука С.О.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Із переліку 2:

  1. Про встановлення персональної стипендії народній артистці України Шинкарук І.В.

Постійна комісія  з гуманітарних питань рекомендувала погодити проект рішення із встановлення стипендії з 01.01.2020 року, хоча її надання передбачалося з 1 вересня 2019 року.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 30.08.2019 № 17879/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Поліський лабрадорит».

Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Поліський лабрадорит» з метою видобування лабрадоритів Добринського-1 родовища  площею 2,96 га, що знаходиться в Хорошівському районі.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала погодити надання дозволу на користування надрами ТОВ  «Поліський лабрадорит».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про додаткове надання у користування мисливських угідь ГО «Мисливський клуб «Блазер».

Питання стосується надання додатково у користування громадській організації «Мисливський клуб «Блазер» мисливських угідь площею 657,0 на території Бердичівського району, загальною площею 3924,0 га строком на 25  років.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  рекомендувала погодити додаткове надання у користування угідь громадській організації «Мисливський клуб «Блазер».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про припинення комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Питання підготовлено відповідно до висновків і пропозицій робочих комісій для здійснення моніторингу навчальних закладів та з метою ефективного і раціонального використання коштів обласного бюджету.         Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань погодила проект рішення.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., депутат обласної ради Рибак Н.І., начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Шевчук Л.П.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

  1. Про припинення комунального навчального закладу «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Питання підготовлено відповідно до висновків і пропозицій робочих комісій для здійснення моніторингу навчальних закладів та з метою ефективного і раціонального використання коштів обласного бюджету)

          Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала зняти питання з розгляду, доручити Управлінню освіти і науки облдержадміністрації доопрацювати проект рішення, визначивши дату припинення закладу з 01.06.2020.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала доопрацювати дане питання та внести на розгляд наступної сесії обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Шевчук Л.П., депутат обласної ради Рибак Н.І., голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоровʼя, соціального захисту населення та у справах ветеранів Жабокрицький Є.В.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

( за – 8,

проти – 4,

утр. – 2,

не гол. – 0)

  1. Про Порядок поселення спортсменів Житомирської області.

Затверджується Порядок поселення спортсменів Житомирської області у готелі Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики.

Постійна комісія з гуманітарних питань рекомендувала доопрацювати проект рішення.

ВИСТУПИЛИ:

Начальник Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту облдержадміністрації Гресь С.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про затвердження Положення про порядок розгляду, узгодження, здійснення контролю за питаннями, які пов’язані з проведенням будівельних робіт у бюджетних установах та закладах за рахунок коштів обласного бюджету.

Внесено на засіданні постійної комісії обласної ради з питань  соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку депутатом  Подіком А.О.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Рибак Н.І., голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й.

ВИРІШИЛИ: Доопрацювати дане питання та внести на розгляд наступної сесії обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо упорядкування умов оплати праці працівників бюджетної сфери та підвищення рівня оплати праці працівників соціальної сфери.

Проєкт підготовлено за дорученням постійної комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Проєкт підготовлено за дорученням постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Законів України «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю» та Бюджетного Кодексу України.

Проєкт підготовлено за дорученням постійної комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виконання Рішення Конституційного Суду України.

Питання стосується виплат  громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, проект підготовлено за дорученням постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, щодо внесення змін у Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), травм або поранення, захворювання чи інвалідності осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила дане звернення.

          Голова обласної ради Ширма В.В. відмітив, що аналогічне звернення прийнято на 22 сесії обласної ради 17.02.2019 і на нього отримано відповідь Міністерства внутрішніх справ України про те, що діючий Порядок не порушує норм Конституції України, оскільки при його прийнятті не звужено існуючих прав і свобод вказаних осіб,  отже не потребує внесення змін.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проект  рішення.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання заборгованості за поставлене медичне обладнання.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила дане звернення.

          Також аналогічне звернення прийнято на 15 сесії обласної ради 07.03.2018 і отримано відповідь Міністерства фінансів України про те, що погашення кредиторської заборгованості за придбане у 2012 році медичне обладнання має вирішуватися відповідними місцевими органами влади.

 

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

 

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на ремонт доріг загального користування державного значення.

Питання підготовлено Службою автомобільних доріг Житомирської області за дорученням постійної комісії обласної ради з питань  соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

 

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

 

  1. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що в обласну раду надійшло звернення громадянина Козловського О.М. щодо порушення нормативів гранично допустимих концентрацій та забруднюючих речовин під час скидання стічних вод у водні об’єкти та перегляду дозволу на спецводокористування ТОВ «КЕС» у м. Бердичеві.

Запропонував доручити розглянути дані питання департаменту фінансів облдержадміністрації, управлінню екології та природних ресурсів ОДА, екологічній інспекції Поліського округу.

Зазначив, що 16.09.2019 відбудеться зустріч керівництва обласної ради та облдержадміністрації з народними  депутатами України, за участі керівників фракцій обласної ради, де будуть розглянуті проблемні питання, у тому числі щодо забруднення річок у Житомирській області та діяльності очисних спорудах м. Бердичева.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та звʼязку Вітусевич В.Й. вніс пропозицію повернутися до розгляду питання «13. Про передачу земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади м. Бердичева».

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Костюшко І.В., депутат обласної ради Рибак Н.І., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., громадський діяч Коцюба Ірина.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради за умови його доопрацювання  профільною комісією перед початком сесії (одноголосно).

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                                                                        В.В. Ширма