• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2019


trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

17.12.2019       м. Житомир

Присутніх членів президії -16

Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 29 сесії обласної ради 18.12.2019.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулися засідання постійних комісій обласної ради, де попередньо розглянуто усі питання порядку денного, вони розміщені на вебсайті обласної ради та внесені, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» і Регламенту роботи обласної ради, на розгляд обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. порушив питання щодо харчування пацієнтів-ліквідакторів у відділенні комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради та зазначив, що воно виникає протягом останніх років.

ВИСТУПИЛИ:
Рудченко М.М. - голова фракції «Народна партія».
ВИРІШИЛИ: Перерозподілити кошти обласного бюджету з метою здійснення фінансування харчування пацієнтів у відділенні комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

2. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

73. Про звернення депутатів обласної ради до ВРУ, КМУ щодо виділення коштів державного бюджету на завершення будівництва аеропорту у м. Житомирі.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, будівництва, транспорту та зв’язку погодила проєкт рішення з даного питання та рекомендувала підготувати звернення депутатів обласної ради до ВРУ, КМУ щодо виділення коштів державного бюджету на завершення будівництва аеропорту у м. Житомирі.

ВИСТУПИЛИ:
Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., депутати обласної ради Рибак Н.І., Смичок І.А. Внесли пропозицію зняти з розгляду дане питання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

1. Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, будівництва, транспорту та зв’язку погодила проєкт рішення з даного питання та рекомендувала підготувати звернення депутатів обласної ради до ВРУ, КМУ щодо виділення коштів з державного бюджету на завершення будівництва аеропорту у м. Житомирі.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала ОТГ розробити і затвердити програми охорони навколишнього природного середовища та місцевих схем екологічної мережі.
Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань погодила проєкт рішення та рекомендувала звернутися до ПАТ «Житомиргаз» щодо недопущення порушень у своїй діяльності прав споживачів газу та узгодження своєї інвестиційної програми з обласною радою у розрізі виконання Стратегії розвитку області та Плану її реалізації.

ВИСТУПИЛИ:
Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С., голова обласної ради Ширма В.В., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної діяльності облдержадміністрації Градівський В.М., голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В., депутат обласної ради Рибак Н.І., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

3. Про обласний бюджет Житомирської області на 2020 рік.
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала постійній комісії з питань бюджету і комунальної власності розглянути питання щодо можливості виділення коштів з обласного бюджету на співфінансування:
- забезпечення спеціалізованим санітарним транспортом відповідно найбільш критичних потреб;
- забезпечення обладнанням для укомплектування навчально-тренувального відділу центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф;
- оснащення відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги закладів охорони здоровʼя, визначених у регіоні як багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування у сумі 10 млн грн;
- створення обласного дата-центру телемедичних консультацій та телерадіологічного простору у сумі 6 млн грн;
- придбання ангіографічного обладнання для КНП «Коростенська центральна міська лікарня» у сумі 4816,5 тис грн.
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів також рекомендувала Департаменту фінансів облдержадміністрації, управлінню охорони здоровʼя облдержадміністрації при формуванні обласного бюджету на 2020 рік та у процесі виконання бюджету врахувати такі видатки:
- на реконструкцію приміщення обласного онкодиспансеру – 60 млн грн;
- на придбання цифрового мамографа – 12 млн грн;
- на придбання відеокольпоскопу – 350 тис грн;
- на придбання хіміотерапевтичних препаратів для лікування онкохворих – 5 млн грн.
Також на засіданні комісії рекомендовано постійній комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності розглянути питання щодо виділення коштів для вирішення нагальних потреб, пов’язаних із онкологією в області.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала головному лікарю комунальної установи „Обласний онкологічний диспансер” Житомирської обласної ради підготувати перелік медикаментів, які будуть безкоштовно видаватися онкохворим за кошти, що будуть виділені з обласного бюджету та Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації підготувати звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо виділення коштів з державного бюджету на лікування онкохворих Житомирської області.

ВИСТУПИЛИ:
Заступник голови облдержадміністрації Остапченко Н.В., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Жабокрицький Є.В., директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г., голова обласної ради Ширма В.В., депутат обласної ради Рибак Н.І., заступник начальника Управління охорони здоровʼя облдержадміністрації Лучків В.І.
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

5. Про Програму з фізичної, медичної, психологічної реабілітації та лікування ветеранів війни на період 2020-2025 років.
Учасники програми - Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради. Всього витрат на виконання програми на 2020 рік 6200 тис. грн.
У даний проєкт рішення внесено поправку – слова «на період 2020-2025 років» замінено словами «на 2020 рік».

6. Про Програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО/ООС на територію Житомирської області у 2020 році.
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила проєкт рішення за умови врахування пропозицій Департаменту фінансів облдержадміністрації щодо недоцільності передбачення у Програмі надання грошової допомоги переміщеним особам.

ВИСТУПИЛИ:
Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г., директор Департаменту праці, соціальної та сімейної політики Прокопець Ю.В., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В.
Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. запропонувала передбачити в Програмі надання соціальної підтримки і допомоги полоненим - учасникам АТО/ООС, та їх родинам.
Голова обласної ради поставив на голосування дане питання, з урахуванням пропозиції депутата Галагузи О.В.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на розгляд обласної ради пропонується внесення питання «Про обласний щорічний конкурс журналістських робіт «Моя Житомирщина».

52. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.

ВИСТУПИЛИ:
Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Костюшко І.В., голова обласної ради Ширма В.В.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 14,
проти – 1,
утр. – 1,
не гол. – 0)

67. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.12.2019 №24340/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Самоцвіти Волині».
Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Самоцвіти Волині» з метою видобування габро Грабівського - 3 родовища площею у Хорошівському районі.
Подання в обласну раду надійшло 13.12.2019, тому є пропозиція перед сесією провести засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

75. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо здійснення невідкладних заходів із збільшення фінансування працівників музейних установ.
Питання підготовлено за рекомендацією постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

76. Про звернення депутатів обласної ради до керівників об’єднаних територіальних громад області щодо забезпечення прав та інтересів дітей.
Питання внесено за рекомендацією постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань.

ВИСТУПИЛИ:
Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., голова фракції політичної партії Українське об’єднання патріотів «Укроп» Кокітко Н.В., депутат обласної ради Смичок І.А.
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

34. Про переукладення контракту з Козенюком П.В.

Інформує Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

81. Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради.
Інформує Ширма В.В. – голова обласної ради.
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Різне.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. порушила питання щодо Програми розвитку мережі індустріальних парків Житомирської області на 2020 рік.

Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. повідомив, що на засіданні комісії розглянуто заяву депутата обласної ради Гулої Р.М. щодо створення депутатської групи «Жінки за Житомирщину» та запропонував дану інформацію взяти до відома.
Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С. вніс пропозицію внести на розгляд обласної ради питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо перегляду методології розрахунків тарифів для операторів газорозподільчих систем».
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Жабокрицький Є.В. порушив питання щодо переукладення контракту з Чугрієвим А.М.
ВИСТУПИЛИ:
Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Кропачов Д.І., депутат обласної ради Рибак Н.І.

Депутат обласної ради Смичок І.А. порушив питання щодо призначення директора Бердичівського геріатричного пансіонату.

ВИСТУПИЛИ:
Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С.
Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

Голова обласної ради                            В.В. Ширма