• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2020


trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

05.10.2020 м.Житомир

Присутніх членів президії - 9

Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 32 сесії обласної ради 08.10.2020.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулися засідання постійних комісій обласної ради, де попередньо розглянуто усі питання порядку денного, вони розміщені на вебсайті обласної ради та внесені, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» і Регламенту роботи обласної ради, на розгляд обласної ради.

Начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П. повідомив про ситуацію, яка склалася в області зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що сесія проходитиме у певному режимі доступу в сесійну залу, куди запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори окремих департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, керівники обласних об’єднань, організацій та установ, питання яких внесені на розгляд ради.

2. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

18. Про призначення директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамовець» Житомирської обласної ради.
За результатами проведеного конкурсу на заміщення вакантної посади директора спортшколи «Динамовець», пропонується призначити Українця Л.М. на умовах контракту строком на 1 рік.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань підтримала проєкт рішення та рекомендувала призначити керівника строком на 3 роки.

ВИСТУПИЛИ:
Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В.
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, із врахуванням пропозицій профільної комісії (одноголосно).

27. Про передачу основних засобів та матеріальних цінностей.

Питання стосується передачі основних засобів та матеріальних цінностей зі спільної власності територіальних громад області, з балансу КНЗ «Ушомирська школа-інтернат І-ІІ ступенів» ЖОР, що ліквідовується, у комунальну власність Олевської міської ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М.
Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував визначатися з даного питання депутатам обласної ради у сесійній залі.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради (одноголосно).

31. Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівників закладів загальної середньої освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Положення розроблено відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» і визначає процедуру проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області.
32. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами.
Вносяться зміни щодо призначення керівників закладів загальної середньої освіти згідно з чинним законодавством, доповнюється пункт 12 щодо уповноваження голови обласної ради на прийняття рішень про звернення до суду стосовно визнання незаконними актів місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права територіальних громад у сфері їх спільних інтересів, а також повноваження районних, обласних рад та їх органів.
Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала доопрацювати рішення до президії.

ВИСТУПИЛИ:
Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Колесник Л.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради (одноголосно).

29. Про надання дозволу на отримання кредитного ліміту.

Даним рішенням надається погодження на отримання кредитного ліміту від банківських установ Житомирському комунальному книжково-газетному видавництву «Полісся» Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував включити у порядок денний питання «Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради».
У КНП ОМЦВіР виникла необхідність терміново отримати ліцензію, яка пов’язана з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. У зв’язку з нагальною потребою та обмеженими термінами для отримання ліцензії, керівник КНП звернувся з проханням внести зміни у Статут, а саме: додати у розділ 3 пункт: «Закупівля, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів згідно з чинним законодавством України».
ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради (одноголосно).

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував включити у порядок денний звернення, внесене депутатом обласної ради Ейсмонтом В.С. щодо забруднення річок Хомора та Случ.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради (одноголосно).

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував включити у порядок денний питання «Про затвердження Примірного договору оренди нерухомого або іншого окремого індивідуально визначеного майна», внесеного директором КП «Агенції з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради (одноголосно).

50. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2015 №41, зі змінами.
З метою приведення у відповідність до вимог антикорупційного та бюджетного законодавства питань щодо виведення посад у пряме підпорядкування голові обласної ради, пропонується внести зміни у структуру виконавчого апарату обласної ради у межах затвердженого фонду оплати праці.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності не рекомендувала прийняття рішення з даного питання.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І., голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що проєкт рішення з даного питання буде внесено на розгляд обласної ради.

26. Про передачу нерухомого майна та надання земельних ділянок у постійне користування.

Питання вноситься за поданням обласної державної адміністрації. Пропонується передача нерухомого майна, що знаходиться за адресою: с. Ушомир, вул. Макаренка, 21, та 19, з балансу КП по експлуатації адмінбудинків ЖОР на баланс КУ «Пугачівський психоневрологічний інтернат» ЖОР та надання у постійне користування інтернату земельних ділянок, на яких розташоване зазначене нерухоме майно.

ВИСТУПИЛИ:
Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Костюшко О.В. повідомила, що дане питання буде вирішено на засіданні комісії перед початком сесії обласної ради.

3. РІЗНЕ.
Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував запросити та заслухати на сесії обласної ради інформацію представника Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

ВИСТУПИЛИ:
Керівник депутатської групи, депутат обласної ради «Рідна Житомирщина» Нусбаум С.А., депутат обласної ради Григорович М.С., голова облдержадміністрації Бунечко В. І.

Керівник депутатської групи, депутат обласної ради «Рідна Житомирщина» Нусбаум С.А., депутат обласної ради Ковердун С.А. порушили питання щодо придбання кисневих апаратів та стосовно виділення коштів на закупівлю ПЛР-тестів для визначення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що до сесії дані питання буде вивчено.

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

Голова обласної ради                                          В.В. Ширма