• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2016

trizyb1

Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

20.07.16                                                                                                         м. Житомир

Із 15 членів президії присутніх -15 (додаток 1),

запрошених - 12 (додаток 2)

         Відкрила та вела засідання голова обласної ради Лабунська А.В. Запропонувала узгодити питання порядку денного.

  1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 5 сесії обласної ради 21.07.16

1. Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.

2. Про Комплексну програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2016-2020 роки.

3. Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області , що брали  участь у антитерористичній операції, у 2016 році».

4. Про збільшення обсягів фінансування у 2016 році Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки та внесення змін до неї.

5. Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

6. Про внесення змін до Програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки.

7. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.

8. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

9. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

10. Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.

11. Про утворення постійно діючої лічильної комісії.

12. Про перейменування сільських, селищних рад.

13. Про угоду між обласною радою та Тетерівською сільською радою об’єднаної територіальної громади Житомирського району.

14. Про план роботи  обласної ради на ІІ півріччя 2016 року.

15. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.

16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради.

17. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальний дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.

18. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

19. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту  комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

21. Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.

22. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради в новій редакції.

23. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний госпіталь  ветеранів війни» Житомирської обласної ради в новій редакції.

24. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради в новій редакції.

25. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради в новій редакції.

26. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради в новій редакції.

27. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради в новій редакції.

28.  Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича» Житомирської обласної ради в новій редакції.

29. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради в новій редакції.

30. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної соціально-реабілітаційної установи «Житомирське вище професійне училище-інтернат» Житомирської обласної ради в новій редакції.

31. Про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

32. Про призначення директора комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.

33. Про призначення директора музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.

34. Про призначення директора комунального підприємства “Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради.

35. Про заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області».

36. Про передачу у комунальну власність територіальної громади м. Житомира єдиного майнового комплексу Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради.

37. Про передачу майна, що перебуває на балансі комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

38. Про затвердження передавального акта комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради і Статуту комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

39. Про списання будівель.

40. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

41. Про зміну розміру орендної плати.

42. Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.15 № 257 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

43. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 16.05.16 № 53 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

44. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади сіл Станишівка, Бистрі, Слобода-Селець Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

45. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Житомира у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

46. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8.

47. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресами: м. Бердичів, вул. Європейська, 53/1, вул. Європейська, 22/2, вул. Вінницька, 42.

48. Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.11.2014 № 1332 «Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації».

49. Про внесення змін у рішення обласної ради від 12.06.13 № 922.

50. Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

51. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

52. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

53. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

54. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1526 «Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки».

55. Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Улянівський кар’єр».

56. Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.

57. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по державному підприємству «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» Житомирської області.

58. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по 10 територіальному вузлу урядового зв’язку Житомирської області.

59. Про створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради.

60. Про створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» Житомирської обласної ради.

 Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

61. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

62. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Поліське товариство мисливців і рибалок».

63. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на четвертій сесії обласної ради сьомого скликання.

64. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

ВИРІШИЛИ: Внести дані питання на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 5 сесії обласної ради 21.07.16 додатково до основного переліку, як такі, що потребують невідкладного вирішення.

1. Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2016 рік.

2. Про регіональну Програму розвитку територіальних органів ДФС  у Житомирській області щодо комплексної автоматизації та технічного переоснащення на 2016 рік.

3. Про внесення змін у комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2012 – 2016 роки, зі змінами.

4. Про внесення змін у рішення обласної ради  від 09.04.13 № 848, зі змінами.

5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.2012 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.

6. Про затвердження Порядків використання коштів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на               2016-2020 роки.

7. Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального закладу «Березівський навчально-реабілітаційний центр» Житомирської обласної ради.

8. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Чирчика О.Л.

9. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Карпова С.М.

10. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення.

11. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для утилізації непридатних хімічних засобів захисту рослин.

12. Звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у статтю 39 Закону України «Про тваринний світ».

13. Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Князів Острозьких, 112 а.

14 Про внесення змін до Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередньо участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації.

15. Про відміну рішення обласної ради від 19.05.16 № 266 «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо необхідності укладення угоди про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування».

16. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування у 2017 році доріг загального користування державного значення.

17. Інформація головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

18. Інформація Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області.

19. Інформація начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюка О.В. щодо стану виконання ремонтних робіт на автодорогах області.

20. Інформація начальника управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Гресь С.М. щодо оздоровлення дітей.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РП Олега Ляшка) запропонував розглянути  питання  про внесення змін у рішення обласної ради від 01.08.06       № 58 « Про розподіл коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету», зі змінами, оскільки, даний проект рішення з попередньої сесії обласної ради було знято на доопрацювання. Повідомив, що ним, як розробником проекту рішення було внесено зміни, а саме, у пункті 1 слова «20 відсотків коштів» замінити словами «25 відсотків коштів» та слова «депутатських фракцій та позафракційних депутатів» замінити словами «депутатів обласної ради».

Голова фракції РП Олега Ляшка Смичок І.А. наголосив, що у проекті рішення  збільшується відсоток коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету з 20 на 25. Повідомив, що фракція підтримує запропонований проект рішення.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. повідомив, що фракція підтримує запропоновані зміни до проекту рішення.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. запропонував опрацювати запропоновані зміни та внести питання на розгляд обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що внесені зміни у проект рішення, за умови підтримки їх депутатами обласної ради, будуть запроваджені в дію з наступного бюджетного року.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова фракції БПП «Солідарність» Нусбаум С.А. запропонував включити у порядок денний обласної ради питання про відміну рішення обласної ради від 19.05.16 № 266 «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо необхідності укладення угоди про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування» та питання про звернення депутатів обласної ради до Президента України, прем’єр-міністра України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку, реалізації та забезпечення рекультивації порушених земель.

ВИРІШИЛИ: Внести дані питання на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань              Галагуза О.В. запропонувала включити у порядок денний обласної ради питання щодо надання інформації Державною екологічною інспекцією у Житомирській області стосовно забруднення навколишнього середовища шкірзаводом.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала опрацювати дане питання на засіданні робочої групи обласної ради, створеної відповідно до розпорядження голови обласної ради від 23.05.16 № 38, до повноважень якої і входить вирішення порушеного питання.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань                Галагуза О.В. повідомила, що дане питання опрацьовувалося робочою групою міської ради та досі залишається невирішеним та надзвичайно проблемним.

Заступник голови обласної ради Рибак Н.І. запропонувала внести розгляд порушеного питання на засідання робочої групи обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася, чому дане питання не опрацьовувалося на засіданні профільної комісії обласної ради.

Голова фракції РП Олега Ляшка Смичок І.А. запропонував заслухати інформацію керівника Державної екологічної інспекції у Житомирській області з даного питання на пленарному засіданні обласної ради 21.07.16.

Голова фракції ПП УОП «Укроп» Раупов Р.Б. наголосив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, питання спочатку опрацьовується профільною комісією обласної ради.

Начальник управління екології та використання природних ресурсів облдержадміністрації Войцешук В.В. повідомив, що звернення з порушеного питання направлені Державною екологічною інспекцією у Житомирській області у Державну екологічну інспекцію України, якою у телефонному режимі повідомлено про надання дозволу на проведення перевірки, а після надходження дозволу у письмовій формі буде здійснено офіційну перевірку на підставі ряду документів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що про всі проблемні питання екологічного спрямування у Житомирській області  та вжиті заходи щодо їх вирішення повинен надати інформацію керівник Державної екологічної інспекції у Житомирській області. Наголосила, що за умови некомпетентного ставлення до виконання професійних обов’язків керівником Державної екологічної інспекції у Житомирській області, буде порушуватись питання про його відповідність займаній посаді.

Голова фракції ПП «Опозиційний блок» Мелашенко А.В. зазначив, що кожна установа має відповідні функціональні обов’язки і сферу їх застосування та, у разі відсутності  ряду відповідних документів, в установи відсутні підстави для виконання цих обов’язків.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що, відсутність документів, які є підставою для виконання своїх функціональних обов’язків, не є причиною не вирішувати проблемні питання.

ВИРІШИЛИ: Внести питання про надання  інформації Державною екологічною інспекцією у Житомирській області стосовно забруднення навколишнього середовища шкірзаводом на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова фракції РП Олега Ляшка Смичок І.А. зауважив, що на засіданнях постійних комісій обласної ради не було надано матеріали щодо результатів роботи прокуратури Житомирської області. Запропонував запросити на засідання обласної ради прокурора Житомирської області щодо надання звіту про результати роботи обласної прокуратури та начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо розслідування резонансних справ дорожньо-транспортних пригод, які сталися на території Житомирської області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що питання про надання інформації прокурором Житомирської області було внесено у порядок денний засідання профільної комісії обласної ради та знято з розгляду у зв’язку з відсутністю прокурора на засіданні комісії та надходженням письмової відповіді прокуратури на звернення обласної ради. Наголосила, що заслуховувати звіт начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області, який працює на посаді протягом місяця є некоректним.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. зауважив, що прокурор Житомирської області неодноразово ігнорував запрошення щодо своєї присутності на засіданнях профільної комісії обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала направити лист начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області з проханням надати інформацію щодо розслідування справ про дорожньо-транспортні пригоди в Житомирській області та запросити його на сесію обласної ради для ознайомлення з вказаною інформацією депутатський корпус обласної ради на пленарному засіданні обласної ради 21.07.16.

Голова фракції РП Олега Ляшка Смичок І.А. зауважив, що розгляд кожного проблемного питання гальмується до того часу, поки його не починає порушувати громада області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. наголосила, що для надання конкретних відповідей з порушених питань виступаючий повинен підготувати відповідну інформацію та запропонувала голові фракції РП Олега Ляшка Смичку І.А. підготувати пропозиції щодо яких  дорожньо-транспортних пригод має бути надана інформація.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань              Галагуза О.В. зазначила, що ситуація щодо дорожньо-транспортних пригод, які сталися на території Житомирської області є неоднозначною та має резонансний характер.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. зауважив, що потрібно продовжити роботу президії обласної ради відповідно до порядку денного, а питання щодо дорожньо-транспортних пригод розглянути на профільній комісії обласної ради.

Голова фракції ПП «Опозиційний блок» Мелашенко А.В. підтримав зауваження та пропозицію голови фракції ВО «Свобода» Кізіна С.В.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо запрошення на сесію обласної ради та надання інформації стосовно стану розслідування справ дорожньо-транспортних пригод в Житомирській області начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради.

( за – 9,

проти – 0,

утр. – 6,

не гол. – 0)

Голова фракції «Народна партія» Рудченко М.М. зауважив, що на сьогодні діяльність представників поліції є недостатньо результативною. Запропонував на засіданні за участі керівництва Житомирської обласної ради, Житомирської обласної державної адміністрації, голів фракцій в обласній раді обговорити результати діяльності новостворених підрозділів Національної поліції.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала поставити на контроль питання діяльності та надання  в обласну раду щомісяця відповідної інформації про результати роботи підрозділів Національної поліції у Житомирській області.

ВИРІШИЛИ:

1. Взяти  на контроль питання діяльності підрозділів Національної поліції в Житомирській області.

2. Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області щомісяця в обласну раду надавати інформацію про результати діяльності підрозділів Національної поліції в Житомирській області.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які були розміщені на сайті обласної ради, що пропонується зняти з розгляду:
  1. Про призначення директора Житомирського обласного магазину наочних посібників та навчального обладнання Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проект даного рішення.

( за – 14,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про відміну рішення обласної ради від 20.11.14 № 1343 «Про надання згоди громаді Свято-Михайлівського кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна за адресою: м. Житомир, вул. Київська,12».

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проект даного рішення.

( за – 14,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

3. Про інформацію прокурора Житомирської області.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. зазначив, що у зв’язку з тим, що прокурор Житомирської області ігнорує запрошення на засідання постійних комісій обласної ради, варто порушити питання про недовіру.

Голова фракції РП Олега Ляшка Смичок І.А. підтвердив інформацію щодо постійної відсутності прокурора Житомирської області на засіданнях профільних комісій обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проект даного рішення.

( за – 13,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зауважив, що на сьогодні залишається актуальним  питання про створення комунального підприємства «Бурштин Полісся». Повідомив, що питання опрацьовувалося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, з’ясувалося, що серед депутатів обласної ради немає одностайності щодо прийняття рішення з даного питання, та залишається багато нез’ясованих аспектів, які потребують напрацювання і довивчення. Запропонував перенести розгляд даного питання на чергову сесію обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що для прийняття виваженого рішення депутатами обласної ради усі проекти рішень, у тому числі і Статут комунального підприємства «Бурштин Полісся», вчасно публікуються на офіційному веб-сайті обласної ради. Наголосила, що, у разі виникнення зауважень та пропозицій  від депутатського корпусу обласної ради, вони були б опрацьовані і враховані. Зазначила, що, запросивши депутатів на нараду з обговорення питання Статуту комунального підприємства, деякі депутати обласної ради проігнорували запрошення, на зважаючи  на важливість та необхідність вчасного опрацювання запропонованого проекту рішення, у зв’язку з чим виникла неодностайність у процесі його прийняття. Підтримала пропозицію перенести розгляд питання на наступну сесію обласної ради після його детального опрацювання робочою групою обласної ради, створеної відповідно до спільного розпорядження голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації, до складу якої буде включено представників кожної фракції в обласній раді. Повідомила, що при прийнятті рішення про створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» та затвердження його Статуту, Статут буде візуватися керівниками усіх фракцій в обласній раді.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. звернувся з проханням включити у склад робочої групи представників обласної державної адміністрації. Наголосив, що у Статуті повинен бути прописаний не тільки контроль за діяльністю підприємства,а, насамперед, пропрацювати деталі  впровадження роботи підприємства, терміни,  визначити відповідальних за окремі галузі його діяльності, затратну частину, відповідність діючому законодавству

Голова обласної ради Лабунська А.В. наголосила, що питання про створення комунального підприємства «Бурштин Полісся», доопрацювання проекту Статуту підприємства буде здійснюватись робочою групою обласної ради з даного питання, до якої кожна фракція в обласній раді надасть по одному представнику, та який буде відповідально виконувати покладені на нього обов’язки.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. зазначив, що фракція ВО «Свобода» підтримує створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» та запропонувала розроблений фракцією Статут підприємства, в якому передбачено контроль Наглядової ради за діяльністю вказаного підприємства. Наголосив, що такий проект Статуту підтриманий членами фракції РП Олега Ляшка. Зауважив, що створення такого підприємства дасть можливість отримати відповідні ліцензії на здійснення діяльності та допоможе вирішити питання нелегального видобутку бурштину на території Житомирської області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням надавати пропозиції щодо внесення змін у Статут для його редагування, погодження та враховання у проекті рішення.

Голова фракції «Народна партія» Рудченко М.М. зауважив, що для надання досконалого проекту рішення потрібно визначити кожну галузь, яка може бути задіяна у діяльності підприємства. Запропонував до процесу підготовки Статуту задіяти фахівців з кожної галузі, яка може стосуватися діяльності підприємства, враховуючи їх пропозиції та зауваження

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що до роботи на Статутом неможливо задіяти фахівців кожної галузі діяльності.

Голова фракції ПП «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С. наголосив, що підтримує думку голови фракції «Народна партія» Рудченка М.М. Зауважив, що питання надскладне та потребує детального опрацювання

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що на сьогодні з метою врегулювання питання незаконного видобутку бурштину, відповідно до нормативних актів вищих державних органів влади, створення зазначеного комунального підприємства є одним та єдино правильним рішенням. Наголосила, що при голосуванні за зняття з розгляду запропонованого проекту рішення буде утримуватись. Повідомила, що для підготовки спільного розпорядження голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації потрібно погодити кандидатури від кожної з фракцій в обласній раді та від обласної державної адміністрації, і робоча група буде опрацьовувати усі проблемні питання для підготовки остаточного проекту рішення.

Голова фракції РП Олега Ляшка Смичок І.А. зазначив, що питання потребує доопрацювання, всі зауваження та пропозиції від фракцій в обласній раді повинні бути враховані робочою групу при підготовці проекту рішення.

ВИРІШИЛИ:

  1. Зняти запропонований проект рішення на доопрацювання.
  1. Створити робочу групу з доопрацювання Статуту комунального підприємства «Бурштин Полісся»

( за – 13,

проти – ,

утр. – 2,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Інформацію директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. озвучила пропозиції щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік (інформація додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що депутати обласної ради повинні висловити свою позицію щодо розподілу медичної субвенції.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. наголосила, що розподіл медичної субвенції повинен відбуватися відповідно до чинного законодавства.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що з метою уникнення проблем стосовно закупівлі медикаментів, у зв’язку з ліквідацією комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради, є погодження начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбаса О.М. надавати інформацію про необхідність закупівлі ліків у межах потреби.

Повідомила, що по закінченню проведення процесу ліквідації вказаної установи, всі закупівлі будуть проводитися через систему «ProZorro».

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. наголосила, що кошти субвенції буде розподілено основним розпорядником коштів, ці пропозиції  мають бути погоджені на сесії обласної ради,  а департамент фінансів облдержадміністрації проводитиме оплату після офіційного дозволу керівництва області.

Голова фракції ПП УОП «Укроп» Раупов Р.Б. підтримав надану пропозицію щодо проведення розподілу медичної субвенції.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РП Олега Ляшка) повідомив, що від фракції  РП Олега Ляшка буде надано пропозицію щодо спрямування вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що пропозицію потрібно надати директору департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. і її буде враховано.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. звернулася з проханням вчасно надавати пакет документів щодо спрямування вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету за пропозиціями фракцій в обласній раді, оскільки невчасно подані документи або невірно оформлено спрямування коштів не можуть бути враховані у черговому проекті рішення про внесення змін до обласного бюджету.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що у разі відсутності необхідного пакету документу або його невчасного подання пропозиції буде знято.

Голова фракції «Народна партія» Рудченко М.М. звернувся з проханням до керівництва області взяти на контроль придбання життєво необхідних ліків для громадян області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що дане питання перебуває на контролі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбаса О.М., який є відповідальним за його вирішення.

Голова фракції ПП УОП «Укроп» Раупов Р.Б. звернувся з проханням підтримати пропозиції щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що у даному питанні враховано пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на розгляд обласної ради внесено питання про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 № 1632 «Про Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації», зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 24.12.15 № 36 «Про внесення змін до Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації, зі змінами» та від 15.10.15 № 1677 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.09.15 № 1632»,  вилучивши у назві рішення та Положення, і далі за текстом, слово «разової», а також прописати необхідність подання  в обласну раду ряду підтверджуючих документів про проведення лікування і його вартість (акт про надання медичних послуг та реабілітації, довідка про проведення лікування, копії чеків на придбання медикаментів тощо).

Голова фракції ПП УОП «Укроп» Раупов Р.Б. звернувся з проханням підтримати дану пропозицію.

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням підтримати проект рішення про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами, оскільки запропонований варіант рішення передбачає можливість безперешкодного проведення сесії обласної ради у разі блокування її роботи громадськістю. Зазначила, що внесені зміни у проект рішення не були підтримані профільною комісією обласної ради. Наголосила, що запропонований у проекті метод голосування буде застосовуватись у виключних ситуаціях.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. зазначив, що профільна комісія не підтримала запропонований проект рішення у зв’язку з тим, що робота сесії обласної ради ґрунтується на принципах публічності і гласності. Наголосив, що порядок під час роботи сесії обласної ради повинен забезпечуватися відповідними правоохоронними органами, має бути відпрацьований механізм роботи з громадськістю.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що робота сесії повинна бути публічно доступною та максимально коректною. Повідомила, що засідання сесії для громадськості буде транслюватися на вулиці, а для безпосередньої роботи з громадськістю будуть обиратися представники з кожної фракції в обласній раді для вирішення їх проблемних питань, які включатимуться у порядок денний сесії та розглядатимуться після опрацювання основних питань.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зауважив, що на сесію обласної ради пропускають офіційно запрошених, у той час як в обов’язки відповідних підрозділів Національної поліції входить забезпечення громадського порядку.

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням відхилити рішення профільної комісії обласної ради з питання внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами, та підтримати запропонований проект рішення.

Голова фракції ВО «Свобода» Кізін С.В. звернувся з проханням обговорити питання забезпечення безперешкодної роботи сесії обласної ради та порядок пропуску на пленарне засідання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що обласна рада немає власної охорони, у зв’язку з чим не в змозі забезпечити порядок під час проведення пленарних засідань обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зауважив, що усі державні установи, відповідно до ряду нормативно - правових актів вищих державних органів влади, є відкритими для усієї громадськості.

Голова фракції «Народна партія» Рудченко М.М. запропонував обговорити питання безпеки керівництвом області спільно з депутатським корпусом обласної ради та відповідними силовими структурами. Зауважив, що  часто на пленарних засідання обласної ради громадськість дозволяє собі некоректні зауваження до депутатів обласної ради, що принижує честь та гідність депутатського корпусу в цілому.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що профілактичну роботу щодо вирішення цього питання потрібно проводити до сесії обласної ради. Зауважила, що обов’язок обласної ради -  забезпечення безпеки усіх присутніх на пленарному засіданні за участі працівників усього виконавчого апарату ради та адміністрації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування питання про перелік питань, які планується розглянути на 5 сесії обласної ради 21.07.16, з пропозиціями, внесеними на засіданні президії обласної ради від 20.07.16

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

ВИРІШИЛИ: Погодити запропонований перелік питань.

Голова обласної ради Лабунська А.В. подякувала усім за роботу та оголосила засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                                                           А.В. Лабунська