• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2016

trizyb1

Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

26.09.16                                                                                                       м. Житомир

Із 15 членів президії присутніх -15 (додаток 1),

запрошених - 7 (додаток 2)

Відкрила та вела засідання голова обласної ради Лабунська А.В. Повідомила, що, зважаючи на поширення інформації  щодо можливих  провокацій під час проведення сесії обласної ради, обласна рада звернулася до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та управління Служби безпеки України в Житомирській області з проханням забезпечити порядок під час проведення сесії та пропускний режим депутатів і запрошених у приміщенні сесійної зали. Запропонувала проголосувати за те, щоб у залі були присутні лише депутати та голови районних рад, райдержадміністрацій, міські голови, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, всім іншим громадянам, які бажають бути присутніми на сесії обласної ради, будуть запропоновані місця на балконі сесійної зали.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань для розгляду на шостій позачерговій сесії обласної ради.

  • Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що пройшло засідання Регіональної робочої групи з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області 8 вересня 2016 року. Є подання обласної державної адміністрації з даного питання, депутати обласної ради збирали  підписи з метою його розгляду.

Зазначила, що стосовно питання про створення Семенівської об’єднаної територіальної громади Бердичівського району існують застереження про те, що відсутні протоколи громадських слухань перед схваленням сільськими радами проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад, що є документом, який підтверджує проведення зборів, громадських слухань тощо в Великонизгірецькій, Красівській, Зокутинській, Тереховецькій сільських радах. Крім того, протоколи громадських обговорень не відповідають відповідним інструкціям з діловодства, рекомендаціям Асоціації міст України, викладеним у Практичному посібнику з питань формування спроможних територіальних громад, зокрема, немає списків учасників обговорень та інших складових протоколу.

У більшості сільських рад не дотримано інструкції ведення діловодства, зокрема, немає реєстрації вхідної та вихідної документації (запрошення, проекти рішень рад тощо), що дезорганізує роботу рад у процесі добровільного об’єднання територіальних громад.

Т.в.о. голови облдержадміністрації Гундич І.П. запропонував внести зміни у проект рішення про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області, включивши у нього Семенівську об’єднану територіальну громаду Бердичівського району та повідомив, що до сесії обласної ради буде надана обґрунтована думка з даного питання.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й. зауважив, що необхідно прислухатися до людей, які не хочуть об’єднуватися у громади.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. повідомила, що фракція «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді підтримує включення у даний проект рішення Семенівської об’єднаної територіальної громади Бердичівського району.

Голова фракції УКРОП в обласній раді Раупов Р.Б. запропонував внести дане питання, зі змінами, на розгляд обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. ще раз нагадала, що стосовно питання про створення Семенівської об’єднаної територіальної громади Бердичівського району існують застереження.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію внести на розгляд обласної ради підготовлений проект рішення, без змін.

                                                за – 0

                                (пропозицію не підтримано) 

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію внести на розгляд обласної ради проект рішення про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області, включивши у нього Семенівську об’єднану територіальну громаду Бердичівського району.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради проект рішення про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області, включивши у нього Семенівську об’єднану територіальну громаду Бердичівського району.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 3,

                                               не гол. – 0)

  • Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання потребує термінового розгляду через встановлений термін мовчазної згоди,  який становить 90 днів. Якщо у цей період питання не буде розглянуто, то вважатиметься, що воно погоджене обласною радою.

Голова фракції «Опозиційний блок», голова постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Мелашенко А.В. запропонував розглянути матеріали по 3 зверненнях, що стосуються проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, а 4 звернення окремих підприємств спочатку розглянути на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, а потім на черговому засіданні обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради, врахувавши пропозицію голови фракції «Опозиційний блок, голови постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Мелашенка А.В.

                                               ( за – 15,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  • Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 15,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  • Про представлення до нагородження.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала підтримати представлення до нагородження орденом «За заслуги» І ступеня депутата обласної ради Рудченка М.М.

ВИРІШИЛИ: Погодити підписання нагородного листа на депутата обласної ради Рудченка М.М.

                                               ( за – 15,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

         Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зауважила, що виникла проблемна ситуація навколо обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради щодо подальшого його функціонування. Зазначила, що з цього приводу у день сесії обласної ради  планується мітинг учасників АТО.

         Голова обласної ради Лабунська А.В. пояснила, що майновий комплекс “Лісовий берег” з 1993 року використовується на умовах оренди закладами охорони здоров’я Житомирської області. Відповідно до рішення Житомирської обласної ради від 23.03.2004 № 395, наказом управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації від 05.04.2004 № 145 обласний медичний центр вертебрології і реабілітації був переміщений на умовах оренди в даний комплекс, орендна плата за 7 років склала 1,1 млн. грн. Проіндексована залишкова вартість майнового комплексу “Лісовий берег” становить 2,9 млн. грн. За понад 20 років оренди із бюджету області було виділено більше ніж 12 млн. грн. для проведення поточних та капітальних ремонтів майнового комплексу.

Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та є одним із провідних спеціалізованих центрів, який надає консультативну, амбулаторну та стаціонарну допомогу пацієнтам Житомирської області

За період з 2004 року у закладі стаціонарно проліковано більше ніж                        27 тис. пацієнтів, у поліклініці було зареєстровано  близько 65 тис. відвідувачів.

На балансі обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради на території орендованого майнового комплексу знаходиться дитячий оздоровчий табір, де надається комплекс заходів та послуг соціально-виховного, медичного, гігієнічного, спортивного характеру, спрямованих на відновлення та поліпшення фізичного і психічного стану здоров’я дітей. За рік оздоровлюється 750 дітей.

У той же час, після тривалих судових процесів з державою, згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, об’єкт нерухомого майна – туристична база “Лісовий берег” загальною площею 2673,7 кв.м за адресою: Житомирська область, м. Житомир, Чуднівське шосе, 1, з 21.07.16 перебуває у власності дочірнього підприємства “Житомиртурист” приватного акціонерного товариства “Укрпрофтур” Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців, кінцевим беніфіціарним власником цього підприємства (контролером) є федерація професійних спілок України.

Зазначила, що, з метою збереження робочих місць та для подальшого надання якісного лікування населенню області обласна рада буде порушувати питання про продовження використання обласним медичним центром вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради майнового комплексу “Лісовий берег” або його передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області.

Запропонувала створити робочу групу для вивчення даного питання, у тому числі, за участі юристів та домовлятися з федерацією професійних спілок України.

Заступник голови облдержадміністрації Лагута Я.М. зазначив, що облдержадміністрація підтримує думку громадськості, але, на його думку, проблемна ситуація створюється штучно, на сьогоднішній день про припинення діяльності центру мова не йде, він функціонує.

Голова фракції УКРОП в обласній раді, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Раупов Р.Б. повідомив, що дане питання не розглядалося на засіданні профільної комісії та запропонував до складу робочої групи з вивчення питання щодо обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради включити представників комісії.

         Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що зустрічався з представниками приватного акціонерного товариства “Укрпрофтур”, за участі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Зазначив, що товариство не наполягає на виселенні комплексу, лише озвучує суму заборгованості за минулі роки та суму оренди на майбутнє.

ВИРІШИЛИ: Взяти інформацію до відома.

Голова обласної ради Лабунська А.В. подякувала усім за роботу та оголосила засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                                                                      А.В. Лабунська