• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2016

                                                                                                                              

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

01.11.16                                                                                                       м. Житомир

Із 14 членів президії присутніх -12 (додаток 1),
запрошених - 12 (додаток 2)

    Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.
1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 7 сесії обласної ради 04.11.16.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що станом на 1 листопада 2016 року на офіційному сайті обласної ради розміщено 52  проекти рішень. Із них на розгляд сьомої сесії обласної ради пропонується внести 9 питань, які розміщені на сайті відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та 6 питань, які розміщені на сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії та потребують невідкладного вирішення.
Всі ці питання обговорені на профільних постійних комісіях обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. озвучив перелік питань, які потребують невідкладного вирішення, а саме:

1.     Про внесення змін до рішення обласної ради від 01.08.2006 №58.
(Щодо перерозподілу коштів на матеріальну допомогу депутатів обласної ради).
2. Про внесення змін у Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік.
(Внесення додаткових коштів, виділених на матеріальну допомогу).

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував розглянути ці питання першими, до розгляду питання про внесення змін до обласного бюджету (одноголосно).

3. Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України в області та надання шефської допомоги.
(Проект рішення доповнюється словами «проведення поточного ремонту котлів, систем газопостачання і опалення»).

4. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.
(Зміни вносяться з метою розширення переліку пацієнтів, яким  надаються медичні та реабілітаційні  послуги в  госпіталі).

5.    Про переукладення контракту з Галицьким В.Б.
(Проект рішення підготовлено відповідно до звернення департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації від 14.07.16 щодо переукладення контракту строком на 3 роки, оскільки контракт з керівником закінчується 09.11.16).

6.    Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.
(Щодо виведення із складу постійних комісій Крамаренка С.М., Вілівчука М.О., оскільки перший заступник і заступник голови обласної ради не можуть бути членами постійних комісій).

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Батьківщина») запропонував зняти з розгляду питання про переукладення контракту з Галицьким В.Б. – директором Новоборівського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради, у зв’язку з його несвоєчасним оприлюдненням, та, враховуючи, що контракт з керівником закінчиться найближчим часом, запропонував голові обласної ради Ширмі В.В. призначити його виконуючим обов’язки до призначення керівника сесією обласної ради.

Заступник голови облдержадміністрації Лагута Я.М. зазначив, що, дійсно поки що можна відкласти розгляд даного питання

ВИРІШИЛИ:
1. Зняти з розгляду питання «Про переукладення контракту з Галицьким В.Б.», перенести на затвердження наступною сесією обласної ради керівника установи.
2. Підтримати внесення інших питань, які потребують невідкладного вирішення, на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 12,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. зазначив, що, якщо розгляд питання «Про переукладення

контракту з Галицьким В.Б.» відкласти, обрання керівника установи потрібно вирішувати на конкурсній основі.

Заступник голови облдержадміністрації Лагута Я.М. повідомив, що облдержадміністрація пропонує розглянути на сесії обласної ради та підтримати звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо збереження патронажної служби Товариства Червоного Хреста України.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) зазначила, що Товариство Червоного Хреста – це Міжнародна організація, потрібно підтримати дане звернення з проханням зберегти патронажну службу Товариства Червоного Хреста України шляхом продовження фінансування її з Державного бюджету.

Голова Товариства Червоного Хреста України Богдан О.В. зазначив, що даній службі уже понад 50 років, усі працівники мають медичну освіту і категорію, працюють у найвіддаленіших куточках області.
У Житомирській області медико-соціальну допомогу надають 135 медичних та 31 молодша медична сестри. Так,  в 2015 році медико-соціальну допомогу вдома отримали 9146 хворих, з них 1151 – інваліди війни та праці, 1839 – учасники війни. Підопічним  надано 599 тисяч медичних та 216 тисяч соціально-побутових послуг. Серед загальної кількості працівників патронажної служби 56,6% працюють у сільській місцевості, 41,3%  надають допомогу хворим вдома в Чорнобильській зоні.
Зазначив, що, у разі припинення фінансування, робота патронажної служби буде припинена, що призведе до того, що майже 9 тисяч підопічних, які щорічно звертаються по допомогу, залишаться без неї. Крім того, припинять роботу медико-соціальні центри і кімнати Червоного Хреста, банки одягу та пункти прокату речей, необхідних для догляду за важкохворими, що функціонували  в мережі патронажної служби.
Попросив підтримати проект даного рішення, з метою зберегти патронажну службу Товариства Червоного Хреста України шляхом продовження фінансування її з Державного бюджету.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 12,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

    Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. зазначила, що залишилося багато невикористаних депутатськими фракціями


бюджетних коштів та звернулася з проханням до голів фракцій в обласній раді організувати роботу з даного питання і до сесії надати свої пропозиції.
    Запропонувала кошти у сумі 530 тис. грн., передбачені в обласному бюджеті, перерозподілити, за пропозицією управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації, на виготовлення проектно-кошторисної документації на створення багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу на базі ДЮСШ з футболу «Полісся».

    Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (Батьківщина) запропонував підтримати дану пропозицію, адже це комунальне підприємство Житомирської обласної ради.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала виділити з обласного бюджету кошти у сумі 100 тис.грн. на проведення курсу реабілітаційного лікування учасника антитерористичної операції Оленчука Олександра Володимировича в ТОВ «Науково-практичний центр реабілітації «Нодус». З районного бюджету таку суму виділено.

ВИРІШИЛИ: Підтримати виділення з обласного бюджету кошти у сумі 100 тис.грн. на проведення курсу реабілітаційного лікування учасника антитерористичної операції Оленчука Олександра Володимировича в ТОВ «Науково-практичний центр реабілітації «Нодус».

                                               ( за – 12,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

    Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С. поцікавився, чи будуть виділені кошти на проведення курсу реабілітаційного лікування Сергієнку Валерію Володимировичу та запропонував підтримати пропозицію щодо виділення йому коштів у сумі 100 тис.грн. на проведення курсу реабілітаційного лікування в ТОВ «Науково-практичний центр реабілітації «Нодус», можливо, із депутатських коштів. Зазначив, що перед сесією на засіданнях фракцій можна узгодити дане питання, домовитись про виділення такої суми коштів.

    Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) зазначила, що травма отримана Сергієнком В.В. не під час участі в АТО та нагадала, що кошти обласного бюджету спрямовуються приватній клініці.

    Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що виникають питання не лише з приводу цієї клініки, а й інших медичних закладів.

    Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що відсутня інформація про результати лікування.

    Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зауважив, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала виділити з обласного бюджету кошти у сумі 100 тис.грн. на проведення курсу реабілітаційного лікування учасника антитерористичної операції
Сергієнку Валерію Володимировичу за умови надання акта виконаних робіт або інших підтверджуючих документів про проведений курс лікування.
    Зазначив, що управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації дано доручення промоніторити усі медичні заклади відповідного профілю.

2. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що 7 грудня професійне свято – День місцевого самоврядування та запропонував підготувати пропозиції щодо його відзначення.

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.


Голова обласної ради                                       В.В. Ширма

Додаток до призидії