• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                                                                                              

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради

21.02.17                                                                                                       м. Житомир

Із 16 членів президії присутніх -14 (додаток 1),

запрошених – 11 (додаток 2)

         Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 9 сесії обласної ради 23.02.17, а саме:

1. Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Раупова Р.Б.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшла заява депутата обласної ради Раупова Р.Б. про припинення ним повноважень депутата обласної ради.

2. Про Єдиний день депутата.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, з метою координації роботи органів місцевого самоврядування, роботи депутатів обласної ради в територіальних виборчих округах, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, потрібно встановити Єдиний день депутата – у третю п’ятницю кожного місяця.

3. Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України.

Проект рішення підготовлено за пропозицією постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів, розглянуто на нараді з головами фракцій 20.02.17.

4. Про внесення змін та доповнень до плану заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року.

Йдеться про реконструкцію комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоборівської селищної ради.

         5. Про встановлення персональної стипендії народному художнику України Камишному Ю.К.

Надійшло подання обласної державної адміністрації щодо встановлення з 1 січня 2017 року персональної стипендії народному художнику України, який проживає на території Житомирської області, Камишному Юрію Костянтиновичу.

         6. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України народного хору «Ветеран» Малинського районного будинку культури.

Надійшло подання Малинської районної ради щодо порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України народного хору «Ветеран» Малинського районного будинку культури.

 

7. Питання комунальної власності:

 

         7.1. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015-2016 роки.

Дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

         7.2. Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017-2018 роки.

Дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

         7.3. Про впорядкування трудових відносин з Галичем М.А.

У зв’язку зі зміною організаційно-правової форми юридичної особи з  комунальної установи на комунальне підприємство, викладається контракт у новій редакції, а саме: змінюються умови матеріального забезпечення та строк дії трудового договору.

         7.4. Про переукладення контракту з Куликівською О.П.

Дане питання вноситься на розгляд обласної ради у зв’язку із закінченням строку трудового договору 22.04.17.

         7.5. Про переукладення контракту з Дорошенко Л.І.

Дане питання вноситься на розгляд обласної ради у зв’язку із закінченням строку трудового договору 03.04.17.

         7.6. Про переукладення контракту з Піонтківським П.В.

         Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дане питання не підтримане профільною постійною комісією.

         Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. вніс пропозицію зняти з розгляду дане питання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 12,

                                               проти – 1,

                                               утр. – 1,

                                               не гол. – 0)

         7.7. Про внесення змін та затвердження Статуту комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Вносятьсязміни до Статуту у зв’язку з вимогами  Державної  фіскальноїслужбиУкраїни.

         7.8. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

Дане питання вноситься на розгляд обласної ради у зв’язку зі зміною назв дочірніх підприємств ДП „Дзержинський лісгосп АПК” та ДП „Червоноармійський лісгосп АПК” та приведення Статуту у відповідність до Типового статуту КП, затвердженого рішенням обласної ради від17.03.11 №105.

         7.9. Про прийняття автотранспортних засобів у спільну власність територіальних громад сіл. селищ, міст області.

Погоджується прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Романівського району у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст області 3 автотранспортних засоби, з подальшим закріпленням їх на балансі дочірнього підприємства «Дзержинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на праві господарського відання для забезпечення виробничої діяльності.

         7.10. Про списання автотранспортних засобів.

Погоджується списання автотранспортних засобів з балансів установ спільної власності області: комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради – 6 автотранспортних засобів; Любарського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради – 3 автотранспортні засоби.

8. Про звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо вирішення питання правового регулювання режиму території Народицької селищної об’єднаної територіальної громади.

Дане питання стосується перегляду статусу окремих земельних ділянок у межах території громади та надання погодження на їх використання.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  1. Про перелік питань, які потребують невідкладного вирішення.
  1. Про затвердження Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, у 2017 році, у новій редакції.

Даним рішенням виділяються додаткові кошти для проведення лікування та медичної реабілітації, надання грошової допомоги учасникам антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції та інше.

Заступник голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І. зазначив, що даним рішенням виділяються додаткові кошти для лікування та медичної реабілітації учасників антитерористичної операції на Сході країни.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що протягом лютого поточного року такі програми прийняли усі районні і міські ради.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. зауважила, що прийняти таку програму потрібно і міській раді.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. зазначив, що у Житомирській області – найбільше постраждалих учасників в антитерористичній операції та зауважив, що на фінансування даної програми мають виділятися також і кошти з державного бюджету.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував вивчити дану ситуацію по інших областях.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  1. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування Службі автомобільних доріг у Житомирській області.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що даним рішенням затверджується проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування Службі автомобільних доріг у Житомирській області загальною площею 12,1494 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (реконструкції автомобільної дороги Київ-Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород).

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. зауважив, що для ремонту доріг потрібно використовувати відсів з підприємств у районів області.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що варто запросити на засідання обласної ради керівника Служби автомобільних доріг у Житомирській області та заслухати інформацію про стан доріг в області.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що питання ремонту доріг будуть вирішуватися Службою автомобільних доріг у Житомирській області по мірі фінансових можливостей, адже фінансування для цього здійснюється з державного бюджету.

Депутат обласної ради Смичок І.А. підтримав пропозицію голови фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченка М.М. – не підтримувати перевезень піску з інших областей.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропивницький В.М. порушив питання щодо посипання відсівом доріг у зимовий період. Запропонував доручити апарату обласної ради підготувати інформацію про надані обласною радою погодження на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для розробки родовищ пісків загальнодержавного значення та надані гірничі відводи для розробки родовищ піску місцевого значення та профільному департаменту облдержадміністрації до наступної сесії підготувати план розвитку підприємств з видобутку піску в області та вказати шляхи вирішення проблем на піщаних кар’єрах Житомирської області.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що обласна рада надає погодження на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для розробки родовищ пісків загальнодержавного значення та надані гірничі відводи для розробки родовищ піску місцевого значення, але їх погодження блокуються у різних інстанціях.

ВИРІШИЛИ:

1. Доручити виконавчому апарату обласної ради до наступного засідання президії опрацювати та підготувати інформацію про надані обласною радою погодження на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для розробки родовищ пісків загальнодержавного значення та надані гірничі відводи для розробки родовищ піску місцевого значення.

2. Доручити департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва, управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації підготувати проект звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо передачі повноважень по видачі спеціальних дозволів на користування надрами місцевого значення обласним державним адміністраціям.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

3. Про зміну категорії (статусу) селища міського типу Городок Радомишльського району Житомирської області.

Голова обласної ради Ширма В.В.повідомив, що прийнято відповідні рішення Радомишльської районної ради, Городоцької селищної ради.

ВИРІШИЛИ: Внести дане питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади.

Питання вноситься фракцією в обласній раді Українське об’єднання патріотів „Укроп”.

Депутат обласної ради Пінський О.В. запропонував попередньо погодити внесення даного питання на розгляд обласної ради, а до сесії дане питання обговорити на засіданнях фракцій в обласній раді.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. наголосила, що не можна зараз приймати такого рішення, потрібно дочекатися закінчення опалювального сезону.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що дане питання знаходиться на контролі в Уряді України.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропивницький В.М. зазначив, що дане питання буде розглянуто фракцією до сесії обласної ради, потрібно підтримати громадян на сході України.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що фракція «Самопоміч» в обласній раді підтримує дане питання, крім того, пропонує заблокувати поставку води та електроенергії на окуповану територію, саме через корупційні схеми Кремля. Наголосила, що торговельна блокада – це ефективний спосіб впливу на бойовиків і їх російських кураторів.

Депутат обласної ради Пінський О.В. зазначив, що це не повна заборона, вона стосується окремих пунктів.

Голова фракції «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. вніс пропозицію підтримати даний проект звернення та розглянути звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо визнання тимчасової окупації території України Російською Федерацією.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропивницький В.М. вніс пропозицію на розгляд обласної ради внести проект звернення до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо продовження мораторію на продаж земель.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував з проектом звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади визначитися у сесійній залі, а депутатам Кропивницькому В.М. та Ейсмонту В.С. підготувати проекти запропонованих звернень

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання, опрацювавши його попередньо у фракціях.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  1. Про визнання бійців - добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що дане питання виникло давно, потрібно визнати, що багато військових не мають документів про статус учасника АТО. Це рішення передбачає створення спільним розпорядженням голів обласної ради та облдержадміністрації комісії, яка займатиметься визначенням статусу військовослужбовців.

Область не має права на державному рівні надавати військовослужбовцям статус учасника АТО, але в межах області може бути надано документ про визнання бійців - добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Зазначив, що дане питання вивчається на прикладі Дніпропетровської області, яка вже створила таку програму.

         Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дане питання дискусійне і політичне. Зауважив, що спочатку потрібно звернутися з ним до вищих органів влади, після чого створювати вищезазначену комісію.

Заступник голови облдержадміністрації Лагута І.П. підтримав думку, що таке питання має вирішуватися на державному рівні

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань ГалагузаО.В. запропонувала звернутися до вищих органів влади  щодо створення комісії, яка займатиметься визначенням статусу військовослужбовців області та рекомендувати відповідному департаменту підготувати положення про таку комісію і підготувати склад робочої групи.

         Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. запропонував до наступної сесії обласної ради підготувати положення про комісію, яка займатиметься визначенням статусу військовослужбовців області, та включити до нього пункт 5 даного проекту рішення, а саме: «Бійцям-добровольцям – громадянам України, які постійно проживають на території Житомирської області, мають бути видані посвідчення відповідного зразка.».

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання, з урахуванням пропозицій першого заступника обласної ради Крамаренка С.М.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

3. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань ГалагузаО.В. внесла пропозицію внести на розгляд обласної ради проект звернення депутатів обласної ради до Житомирського міського голови Сухомлина С.І. щодо ситуації з перевезенням пасажирів.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що обласна рада не може вказувати міській раді про її повноваження. Зауважив, що депутати обласної ради можуть зустрітися з Житомирським міським головою та спробувати обговорити дану ситуацію.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропивницький В.М. порушив питання про функціонування утворених робочих груп обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Доручити виконавчому апарату обласної ради внести на розгляд профільних постійних комісій обласної ради пропозиції про доцільність створення та функціонування робочих груп відповідного профілю.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

         Депутат обласної ради Кропачов Д.І. зауважив, що всі питання в робочому порядку мають розглядатися профільними постійними комісіями обласної ради.

Депутат обласної ради Пінський О.В. вніс пропозицію внести на розгляд обласної ради питання про надання згоди Новоборівському дитячому будинку-інтернату Житомирської обласної ради на встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі. Повідомив, що Новоборівська селищна рада звернулася з проханням  допомогти у вирішенні питання надання земельних ділянок учасникам АТО. Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала дане питання.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

         Депутат обласної ради Кропачов Д.І. порушив питання щодо газопостачання у навчальних закладах. Зазначив, що ПАТ «Житомиргаз» вимагають попередньої оплати і постійно відключає газ. Зазначив, що керівництву області потрібно вживати відповідних заходів реагування для врегулювання даної ситуації.

         Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що це болюче питання, але ПАТ «Житомиргаз» - приватна компанія, тому і виставляє свої вимоги.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань ГалагузаО.В. запропонувала підготувати звернення до вищих органів влади з проханням стратегічні галузі області повернути у державну власність.

         Голова фракції РПЛ в обласній раді Романський І.В. вніс пропозицію підготувати звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо формування проекту госпітальних округів в області. Таке звернення уже прийнято Вінницькою обласною радою, варто його підтримати.

         Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дане питання потребує додаткового вивчення.

         Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що з даного питання виникає багато проблем, не потрібно поспішати, поки не відбудеться реформа на державному рівні.

         Заступник голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І. зазначив, що перший етап даної реформи – це створення госпітальних лікарень.

Запропонував доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації опрацювати проблемні питання щодо створення госпітальних округів у Житомирській області та надати свої пропозиції на розгляд  постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації опрацювати проблемні питання щодо створення госпітальних округів у Житомирській області та надати свої пропозиції на розгляд  постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

         Депутат обласної ради Смичок І.А. повідомив, що зустрічався з Ружинською громадою, озвучив проблемні питання медицини, зокрема, це потреба у машинах швидкої допомоги.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що депутат Самчук В.М. запропонував підготувати звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України про продовження мораторію на вивезення лісоматеріалів, проте таке звернення раніше прийнято і надіслано до вищих органів влади, зараз надійшла відповідь про те, що у рамках засідання робочої групи буде вивчатися питання щодо доцільності існування мораторію на експорт деревини.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що депутат Вітусевич В.Й. звернувся з проханням вжити заходів щодо проблем з випалювання деревного вугілля та зазначив, що проблем з випалювання деревного вугілля в області у даний час не існує.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й. зазначив, що у Бердичівському районі порушені санітарні норми розташування бочок для випалювання деревного вугілля від населених пунктів. Зауважив, що повторне звернення до суду не здійснювалося управлінням екології та природних ресурсів, у зв’язку з відсутністю коштів за сплату судового збору.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. запевнив, що матеріали будуть повторно подані до суду, кошти буде знайдено.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшов лист-подяка депутатському корпусу в цілому та депутату обласної ради  Пінському О.В. від жителів Новоборівської ОТГ за  тісну співпрацю і вирішення нагальних питань, які стосуються нормального забезпечення життєдіяльності об’єктів соціально-культурної інфраструктури об’єднаної територіальної громади.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного вичерпано, подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                                                                    В.В. Ширма

                                               

                                                                                                           

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Протокольне рішення засідання президії обласної ради

 

 

21.02.17                                                                                                  м. Житомир

             

Із 16 членів президії присутніх -14

СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування Службі автомобільних доріг у Житомирській області.

ВИРІШИЛИ: Доручити виконавчому апарату обласної ради до наступного засідання президії опрацювати та підготувати інформацію про надані обласною радою погодження на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для розробки родовищ пісків загальнодержавного значення та надані гірничі відводи для розробки родовищ піску місцевого значення.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради                                                                     В.В. Ширма

                                                                                                          

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Протокольне рішення засідання президії обласної ради

 

 

21.02.17                                                                                                  м. Житомир

             

Із 16 членів президії присутніх -14

СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування Службі автомобільних доріг у Житомирській області.

ВИРІШИЛИ: Доручити департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва, управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації підготувати проект звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо передачі повноважень по видачі спеціальних дозволів на користування надрами місцевого значення обласним державним адміністраціям.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради                                                                     В.В. Ширма

                                                                                                          

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Протокольне рішення засідання президії обласної ради

 

 

21.02.17                                                                                                  м. Житомир

             

Із 16 членів президії присутніх -14

СЛУХАЛИ: Про створення госпітальних округів у Житомирській області.

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації опрацювати проблемні питання щодо створення госпітальних округів у Житомирській області та надати свої пропозиції на розгляд постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради                                                                     В.В. Ширма

                                                                                                          

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Протокольне рішення засідання президії обласної ради

 

 

21.02.17                                                                                                  м. Житомир

             

Із 16 членів президії присутніх -14

СЛУХАЛИ: Про функціонування профільних постійних комісій обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Доручити виконавчому апарату обласної ради внести на розгляд профільних постійних комісій обласної ради пропозиції про доцільність створення та функціонування робочих груп відповідного профілю.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради                                                                     В.В. Ширма

Додаток 2

Список

запрошених на засідання президії обласної ради 21.02.17

  1. Гундич
Ігор Петрович
- голова облдержадміністрації;
  1. Лагута
Ярослав Миколайович
- заступник голови ОДА;
  1. Толочко
Іван Михайлович
- керуючий справами виконавчого апарату обласної ради;
  1. Савенко
Ірина Олександрівна

- консультант відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого

апарату обласної ради;

  1. Казьмірик
Володимир Іванович

- начальник відділу з питань спільної власності територіальних

громад виконавчого апарату обласної ради;

  1. Глушенко

Микола Дмитрович

- начальник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради;
  1. Ковтуненко
Микола Григорович
- завідувач сектору з питань земельних відносин виконавчого апарату обласної ради;
  1. Харчук
Олег Васильович
- начальник загального відділу виконавчого апарату обласної ради;
  1. Гавриловський
Володимир Іванович
-         провідний інженер відділу ВПЗД Служби автомобільних доріг у Житомирській області;
  1. Шатило
Олексій Анатолійович
-         директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації;
  1. Ясюнецький
Олексій Олексійович
-         Заступник начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації.