• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2018


trizyb1 
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ


Сімнадцята сесія                                  VІІ скликання

26.07.2018                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 58 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих у страшній ДТП, що сталося під Глибочицею 20 липня 2018 року.

Депутат обласної ради  Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію вшанувати хвилиною мовчання пам'ять героїні УПА Євдокії Лихачової –звязкової УПА.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Павленко Ю.О., Ленський О.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після шістнадцятої сесії, а саме:

директором Державного архіву Житомирської області призначений Слобожан Ігор Миколайович.

Привітав його з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України

 нагороджено:

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Диняка Сергія Васильовича, депутата обласної ради, генерального директора ТОВ «Юнігран»

Сокирка Андрія Сергійовича, головного спеціаліста відділу у справах сім’ї, молоді, спорту та культури Ємільчинської райдержадміністрації

ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ ІІІ СТУПЕНЯ
Приймак Ірину Володимирівну, керівника апарату Баранівської районної державної адміністрації

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ
Матвієнку Миколі Степановичу, керівнику добровільного дитячого об’єднання – «Діти Чорнобиля - у фонд милосердя» Ємільчинського районного будинку культури

Вербило Лідії Леонідівні, краєзнавцю, керівнику музеїв льону та Поліського рушника Хорошівського ОТГ

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
Леськів Олені Борисівні, завідуючій неврологічним відділенням для хворих з порушенням мозкового кровообігу КУ Центральна міська лікарня № 1 м. Житомира

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ
Чередніченко Лідії Володимирівні, вчителю біології, екології загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28 м. Житомира

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Толочко Ірині Юліанівні, директору Бердичівської міської гуманітарної гімназії № 2

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Дубовому Володимиру Івановичу, завідувачу кафедри загальної екології Житомирського національного агроекологічного університету

Голова обласної ради Ширма В.В. Та голова облдержадміністрації Гундич І.П. привітали нагороджених та побажали їм плідної, творчої праці.

1.    СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Галагуза О.В., за погодженням з фракціями в обласній раді, внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:
Зозулю Миколу Петровича – фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»,
Нагорняка Володимира Васильовича – фракція політичної партії «Опозиційний блок»,
Собка Тараса Дмитровича – фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

ВИРІШИЛИ:    Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Зозулю Миколу Петровича (БПП).
2. Нагорняка Володимира Васильовича (Оп. блок).
3. Собка Тараса Дмитровича (Свобода).

(за –54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –5)

        Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питань 29, 31 порядку денного сесії обласної ради.

        Депутат обласної ради  Озерчук А.М. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 65 порядку денного сесії обласної ради.

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на                2018 рік», зі змінами.
2. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.
3. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 878.
4. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 938.
5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 939.
6. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 874, зі змінами.
7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 869, зі змінами.
8. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.2015 №1576, зі змінами.
9. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875 «Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018- 2020 роки».
10. Про регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Житомирській області на 2018-2026 роки.
11. Про обласний щорічний конкурс «Краща спортивна громада Житомирщини».
12. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.
13. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
14. Про запити депутатів обласної ради.
15. Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Питання комунальної власності
16. Про переукладення контракту з Карпенком С.В.
17. Про внесення змін до контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради.
18. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» Житомирської обласної ради.
19. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради у новій редакції.
20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр  ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.
21. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр народної творчості» Житомирської обласної ради.
22. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
23. Про встановлення орендної плати.
24. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
25. Про надання згоди на встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
26. Про надання згоди на прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобіля швидкої допомоги.
27. Про надання згоди на передачу об’єктів нерухомого майна у державну  власність.
28. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1057 «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області».
29. Про списання медичного обладнання.
30. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність».
31. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
32. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
33. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.
34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
    35. Про затвердження передавального акта комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.
    36. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
37. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації   «Коростенське товариство мисливців і рибалок».
38. Про розгляд  звернення  Державної служби геології та надр України від 11.06.2018   № 10232/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами  АТ «Кварцсамоцвіти».
39. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України                        від 14.06.2018  №10637/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».
40. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018  №10636/03/12-18  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».
41. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018  №10646/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Граніт Блексі».
42. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10685/03/12-18 щодо погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Бараші».
43. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10686/03/12-18 щодо  погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Вікторівка».
44. Про утворення об′єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.
45. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Римської В.О.
46. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Романчук Л.Д.
47. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Іванюка М.О.
48. Про порушення клопотання про присудження Премії Верховної Ради України Мазур Л.В.
49. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткової дотації.
50. Інформація Служби автомобільних доріг у Житомирській області про хід виконання дорожніх робіт.
51. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на шістнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.
52. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.




Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради  Довгополий Ю.Д. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 59 порядку денного сесії обласної ради.

     Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради розглянуто окремі питання як такі, що потребують невідкладного  вирішення відповідно   до   статті  20   Регламенту   роботи   обласної   ради  VІ   скликання,
 та запропоновано включити їх у порядок денний, за виключенням питання 60 «Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1102 «Про передачу об’єктів нерухомого майна», оскільки немає необхідності у його прийнятті.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення, а саме:
53. Про Програму підвищення енергоефективності  будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки.
54. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.
55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879.
56. Про посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.
57. Про внесення  змін до контракту з генеральним директором комунального підприємства  «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.
58. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.
59. Про надання згоди комунальній установі «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.
60. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1102 «Про передачу об’єктів нерухомого майна» (знято з розгляду).
61. Про зміну назви та затвердження  у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» Житомирської обласної ради.
62. Про звільнення від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради.
63. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 03.07.2018 № 12538/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СТОУН ПРО».
64. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 23.06.2018 № 12239/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Надра».
65. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 13.07.2018 № 13295/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Фірма «Лисс».
66. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 11.07.2018 № 13182/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНІТЛАЙН».
67. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Перехрестя».
68. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.07.2018 №13154/02/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні
спеціального дозволу на користування надрами ділянки «Семенівська».
69. Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери.
70. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України щодо збільшення обсягу освітньої субвенції на 2018 рік.
71. Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у постанову НКРЕКП від 12 липня 2018 року № 691.
72. Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї.
73. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Положення про порядок надання гірничих відводів.
74. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо врегулювання правових аспектів питання добровільного об’єднання територіальних громад.
75. Про звернення депутатів обласної ради  до Президента України щодо внесення змін у законопроект № 6490-д.
76. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України щодо посилення контролю за автомобільними пасажирськими перевезеннями.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував перед розглядом питання про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік розглянути питання, які стосуються змін у фінансуванні обласних програм, а саме:
53. Про Програму підвищення енергоефективності  будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки.
54. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.
55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)
Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік» та розглянути його перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ради Крамаренка С.М. - включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік» та розглянути його перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік».

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) вніс пропозицію питання 15 «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» розглянути першим та голосувати за кожну ОТГ окремо.
Зазначив про підвищений рівень бандитизму в області та, зокрема, у Бердичівському районі. Запропонував звернутися до Міністерства внутрішніх справ України щодо криміногенної ситуації, яка склалася у Житомирській області, та заслухати з цього приводу звіт начальника ГУНП у Житомирській області Печененка В.П.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зазначив, що у м.Коростень рівень злочинності набрав максимуму.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію питання 15 «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» розглянути першим та надати слово представникам громади.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для того, щоб їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –5)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутатів обласної ради Кропивницького В.М. (Батьківщина) та Кізіна С.В. (Свобода) - питання «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» розглянути першим та надати слово представникам громади.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до статті 93 Регламенту роботи обласної ради, озвучив заяву фракції Радикальної Партії Олега Ляшка, згідно з якою головою фракції обрано Чернявського П.П., припинено повноваження керівника фракції Романського І.В. та виключено зі складу депутатської фракції депутата Смичка Іллю Анатолійовича (додається).
Запропонував заяву взяти до відома.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 8)

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропивницького В.М. (Батьківщина) щодо включення у порядок денний питання про звернення до Міністерства внутрішніх справ України стосовно криміногенної ситуації, яка склалася у Житомирській області та Україні в цілому.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –7)
(пропозицію підтримано)



4. СЛУХАЛИ: Різне.

    Голова обласної ради Ширма В.В. озвучив заяви громадян, які записалися на виступ, та поставив на голосування пропозицію надати виступаючим для виступів по 3 хв.

ВИСТУПИЛИ:
    Представник громадськості Сліпченко Михайло порушив питання щодо проблеми із забрудненістю р.Хомора.

Громадська активістка Муравська А.І. зазначила, що, попри звернення в різні установи та вищі органи влади про шкідливі викиди Понінківської паперової фабрики у річку Хомору та повітря, дана справа не розслідується.

Представник громадськості Москальчук М.І. зазначив, що це екологічна катастрофа, яка погіршує стан здоровʼя громадян.

Представник громадськості Базилюк Олександр порушив питання щодо встановлення кондиціонерів, москітних сіток та забезпечення ортопедичними ліжками лікарень для тяжкохворих. Зазначив, що вийшов із ладу магнітно-резонансний томограф в комунальній установі "Обласна клінічна лікарня
ім. О.Ф. Гербачевського" Житомирської обласної ради, і це питання потрібно взяти на контроль правоохоронним органам.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити головному лікарю комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіву Б.Б. проінформувати обласну раду та депутатів обласної ради про ефективність експлуатації та проблеми у функціонуванні магнітно-резонансного томографа.

ВИРІШИЛИ: Доручити головному лікарю комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіву Б.Б. проінформувати обласну раду та депутатів обласної ради про ефективність експлуатації та проблеми у функціонуванні магнітно-резонансного томографа.

Голова ГО «Спілка поляків України» Лясковська-Щур В.А. звернулася з проханням не підтримувати проекту рішення обласної ради «Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери».

Голова ВГО «Блок патріотичних сил» Колодзінський Володимир порушив питання щодо недотримання чинного законодавства стосовно утворення об’єднаних територіальних громад на території області, підвищеного рівня злочинності на Житомирщині.
        Поінформував про рейдерське захоплення каменеобробного цеху приватного підприємця Пролагіна Олександра та запропонував з приводу вирішення даного питання звернутися у прокуратуру Житомирської області та Головне управління Національної поліції в Житомирській області. Зауважив, що проросійські сили у незаконний спосіб використовують землі громадян області та зазначив про подальше функціонування церков московського патріархату.
    
Представник громадськості Поліновський М.Л. порушив питання щодо надання послуг населенню ПАТ «Житомиргаз», плати за газ, у зв’язку з чим страждають безпосередньо прості громадяни.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити голові правління ПАТ «Житомиргаз» Ющенку В.І. надати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку інформацію щодо якості надання послуг ПАТ «Житомиргаз»  населенню Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Доручити голові правління  ПАТ «Житомиргаз» Ющенку В.І. надати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку інформацію щодо якості надання послуг ПАТ «Житомиргаз»  населенню Житомирської області.

Голова ГО «Захист та справедливість» Громов О.О. порушив питання щодо незаконної вирубки лісу, вивезення деревини за кордон (звернення додається).


Голова ГО «Поліський щит» Ткачук С.О. порушив питання щодо незаконної розробки надр на території Житомирської області.

ВИРІШИЛИ:

1. Направити звернення голови ГО «Поліський щит» Ткачука С.О. у прокуратуру Житомирської області, Головне управління Національної поліції в Житомирській області для розгляду за належністю.

2. Прокуратурі Житомирської області, Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області проінформувати обласну раду про результати розгляду даного звернення.

3. Створити в обласній раді робочу групу з вивчення питань розробки надр на території Житомирської області.

Народний депутат України Павленко Ю.О. зазначив, що відреагує на всі озвучені зауваження.
Зазначив про важливість питання щодо соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, адже держава має передбачати відшкодування заподіяного лиха життю, здоров’ю і майну внаслідок радіоактивного забруднення та реалізуватися шляхом надання їм відповідних пільг, компенсацій і гарантій.
Запропонував Житомирській обласній раді звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити шляхом внесення відповідних змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” виконання гарантій та пільг постраждалим особам, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», із врахуванням Рішення Конституційного суду України від 17 липня 2018 року № 6-р/2018.
Зауважив, що не можна забороняти обʼєднуватися громадам, коли вони того хочуть.

5. СЛУХАЛИ: Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

ВИСТУПИЛИ:
Представник Харитонівської громади попросив включити до перспективного плану питання щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області. Зазначив, що громада платоспроможна.

Харитонівський сільський голова Зубленко З.С. порушила питання щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області. Зазначила, що створення такої громади відповідає усім нормам чинного законодавства.

Коростишівський міський голова Кохан І.М. попросив підтримати утворення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

Депутат обласної ради Ющенко О.М. (НП) вніс пропозицію включити у перспективний план формування територій громад Житомирської області питання щодо створення Стриївської сільської об’єднаної територіальної громади Новоград-Волинського району Житомирської області.

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (Оп. блок) вніс пропозицію підтримати звернення до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити шляхом внесення відповідних змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” виконання гарантій та пільг постраждалим особам, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», із врахуванням Рішення Конституційного суду України від 17 липня 2018 року № 6-р/2018.

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин та наголосив, що у малій залі відбудеться засідання голів фракцій в обласній раді.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перспективний план формування територій громад Житомирської області розглянутий відповідними управліннями ОДА, обласної ради, депутатами обласної ради, регіональною робочою групою з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області, на засіданні президії обласної ради.
Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

    Начальник організаційного відділу облдержадміністрації Бабич О.С. озвучив висновок щодо прогнозованого обсягу забезпечення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію виключити з проекту даного рішення питання щодо включення Харитонівської сільської ради до Коростишівської об’єднаної територіальної громади та проголосувати по ньому окремо.

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) вніс пропозицію підтримати питання щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області та проголосувати по ньому окремо.

Голова Коростишівської районної ради Бондарчук С.В. запропонував підтримати створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) зазначив, що у подальшому у перспективний план формування територій громад Житомирської області можуть вноситися зміни.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію внести зміни у перспективний план формування територій громад Житомирської області щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 5,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію внести зміни у перспективний план формування територій громад Житомирської області щодо створення Стриївської сільської об’єднаної територіальної громади Новоград-Волинського району Житомирської області.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами.

( за – 59,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. –0)
                                              (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на  2018 рік», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)




7. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 878.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П., який поінформував про стан злочинності в області (інформація додається).

ВИСТУПИЛИ:

    Депутати обласної ради Бовсуновський Ю.І. (Свобода), Озерчук А.М. (УКРОП), Собко Т.Д. (Свобода).

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 938.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 939.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 874, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 869, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.2015 №1576, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875 «Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018- 2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Житомирській області на 2018-2026 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про обласний щорічний конкурс «Краща спортивна громада Житомирщини».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про Програму підвищення енергоефективності  будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)




18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  обласного бюджету на 2018 рік.

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

23.1. Про запит депутата Мелашенка А.В. щодо сприяння в організації регулярного автобусного сполучення за маршрутом Іршанськ – Коростень.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Мелашенка А.В.  та обласну раду.
23.2. Про запит депутата Пінського О.В. щодо сприяння в організації регулярного автобусного сполучення за маршрутом Іршанськ – Коростень.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Пінського О.В. та обласну раду.
23.3. Про запит депутата Орлюка С.В. щодо законності самостійного відключення власників квартир у багатоповерхових будинках від централізованого теплопостачання.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Орлюка С.В.  та обласну раду.
23.4. Про запит депутата Науменка В.А. щодо перевірки фактів несанкціонованого вивезення сміття великогабаритними вантажними автомобілями на території Коростенського району, з метою недопущення забруднення навколишнього середовища.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.
23.5. Про запит депутата Науменка В.А. щодо можливих порушень у  діяльності фірми ТОВ „ДФУ АГРО”, яка функціонує на території села Грозине Коростенського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.
23.6. Про запит депутата Науменка В.А. щодо необхідності запобігання злочинності, усунення криміногенної ситуації та забезпечення правопорядку на території Коростенського району Житомирської області.
ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.
23.7. Про запит депутатів Рудченка М.М., Перегуди В.П. щодо вирішення питання ліквідації заборгованості із заробітної плати медичним працівникам Чоповицького відділення Малинського міськрайонного центру первинної медико-санітарної допомоги.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутатів Рудченка М.М., Перегуду В.П.  та обласну раду.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 2)
                            (запити додаються)

24. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Карпенком С.В.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради  Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що не виконується рішення обласної ради про створення наглядових рад.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що цим питанням займається відповідна робоча група, яка активізуватиме роботу.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)



27. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради у новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр  ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр народної творчості» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

 Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
  (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 1,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобіля швидкої допомоги.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу об’єктів нерухомого майна у державну  власність.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)
36. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1057 «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

        Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

    Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
  (рішення додається)



40. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
  (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
                         проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Коростенське товариство мисливців і рибалок».

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про розгляд  звернення  Державної служби геології та надр України від 11.06.2018 № 10232/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами  АТ «Кварцсамоцвіти».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 12)
  (рішення додається)

    47. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018 №10637/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 0)
  (рішення додається)

    48. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України   від 14.06.2018  №10636/03/12-18  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018  №10646/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Граніт Блексі».

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Мелашенко А.В. (Оп. блок) повідомив, що на засіданні профільної постійної комісії один член комісії утримався, всі інщі проголосували «за».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 10)
  (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10685/03/12-18 щодо погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Бараші».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 0)
  (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10686/03/12-18 щодо  погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Вікторівка».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)




52. СЛУХАЛИ: Про утворення об′єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання та доручити постійній комісії обласної ради  з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів опрацювати питання щодо організації і встановлення меж територій об′єктів природно-заповідного фонду, розташованих на території Житомирської області.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

    53. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Римської В.О.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 0)
  (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Романчук Л.Д.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Іванюка М.О.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 2,
         не гол. – 2)
  (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про присудження Премії Верховної Ради України Мазур Л.В.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткової дотації.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про інформацію Служби автомобільних доріг у Житомирській області про хід виконання дорожніх робіт.

    Інформує: Петренко Ж.В. - заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

ВИСТУПИЛИ:

        Депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Науменко В.А. (УКРОП), Павлюк Р.В. (БПП), Собко Т.Д. (Свобода), Ковердун С.А. (Батьківщина), Ніколайчук О.В. (Батьківщина), Маланюк О.З. (Самопоміч), Перегуда В.П. (НП), Нусбаум С.А. (БПП), Нагорняк В.В. (Оп. блок),

    ВИРІШИЛИ: Підготувати звернення депутатів обласної ради до Міністерства інфраструктури України та до Державного агентства автомобільних доріг України щодо неналежного виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення Житомирської області та розглянути питання щодо звільнення із займаної посади начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченка Геннадія Васильовича.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (звернення додається)
       
Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до статті 93 Регламенту роботи обласної ради, озвучив заяви депутатів Романського І.В., Смичка І.А., Чернявського П.П. про вихід із фракції Радикальної Партії Олега Ляшка в обласній раді та створення депутатської групи (інформація додається).

        Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) поцікавився, чи не буде порушенням Регламенту роботи обласної ради, що представник фракції в обласній раді, яка вже не існує, є першим заступником голови обласної ради.

            Голова обласної ради Ширма В.В. відповів, що не є порушенням Регламенту роботи обласної ради факт, що депутат від фракції Радикальної Партії Олега Ляшка є першим заступником голови обласної ради. Зазначив, що формування фракції – це справа депутатів тієї чи іншої політичної сили. Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, у фракції має бути не менше 5 депутатів. На сьогоднішній день 3 депутатів із 6 заявили про вихід із фракції (заяви додаються), тому із моменту озвучення заяв такої фракції в обласній раді не існує.
    Повідомив, що виконавчим апаратом обласної ради будуть розроблені відповідні зміни в електронній системі голосування та опрацьоване питання щодо існування представників у президії обласної ради та інших робочих органах.

ВИСТУПИЛИ:

        Голова обласного осередку політичної сили Радикальної Партії Олега Ляшка Забела Ю.В. надав пояснення щодо непорозумінь серед представників уже колишньої фракції Радикальної Партії Олега Ляшка.

59. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на шістнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 59,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 0)
  (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ:  Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з генеральним директором комунального підприємства  «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
  (рішення додається)




63. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунальній установі «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

Депутат обласної ради  Довгополий Ю.Д. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження  у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про звільнення від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
       не гол. – 4)
                                       ( рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України  від 03.07.2018 № 12538/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СТОУН ПРО».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
       не гол. – 9)
                                       ( рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 24.07.2018 № 12239/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Надра».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
       не гол. – 9)
                                       ( рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 24.07.2018 № 14121/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Фірма «Лисс».

        Депутат обласної ради  Озерчук А.М. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИСТУПИЛИ:
    Голова облдержадміністрації Гундич І.П., депутати обласної ради Мелашенко А.В. (Оп. блок), Озерчук А.М. (УКРОП), Собко Т.Д. (Свобода), Науменко В.А. (УКРОП), Кізін С.В. (Свобода), Яковчук О.М. (РПЛ), Кропивницький В.М. (Батьківщина).

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - погодити надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Фірма «Лисс».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 5,
утр. – 0,
не гол. – 10)
                                        (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2018 № 13182/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНІТЛАЙН».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 2,
 утр. – 0,
       не гол. – 13)
                                       ( рішення додається)

71. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Перехрестя».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
       не гол. – 8)
                                       ( рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.07.2018 №13154/02/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами ділянки «Семенівська».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
       не гол. – 6)
                                       ( рішення додається)



73. СЛУХАЛИ: Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина) вніс пропозицію додати у проект даного рішення питання щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода) та Галагуза О.В. (Самопоміч) запропонували до наступної сесії підготувати проект рішення щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 18)
                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Григоровича М.С. (Батьківщина) - підготувати проект рішення щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради спільно з управлінням культури та туризму обласної державної адміністрації та членами постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань до чергової сесії обласної ради підготувати проект рішення щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 12)

74. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України щодо збільшення обсягу освітньої субвенції на 2018 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
       не гол. – 4)
                                       ( рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у постанову НКРЕКП від 12 липня 2018 року № 691.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію доповнити проект рішення змінами, які озвучила (додаються).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, він має оголосити перерву та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 6,
 проти – 8,
утр. – 0,
не гол. – 43)
                                     (пропозицію не підтримано)

76. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

77. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Положення про порядок надання гірничих відводів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

78. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо врегулювання правових аспектів питання добровільного об’єднання територіальних громад.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)
79. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради  до Президента України щодо внесення змін у законопроект № 6490-д.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України щодо посилення контролю за автомобільними пасажирськими перевезеннями.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зауважила про важливість питань безпеки руху на автомобільному транспорті в області та недотримання Правил дорожнього руху, Правил надання послуг пасажирським автомобільним транспортом на дорогах України, порушень, які допускають автоперевізники.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про звернення до Міністра внутрішніх справ України, начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ), Кропивницький В.М. (Батьківщина).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення:
( за – 18,
проти – 1,
утр. – 1,
не гол. – 36)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

82.СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України  щодо виконання Рішення  Конституційного Суду України.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) запропонувала:
1. Підтримати даний проект рішення.
2. Запросити Голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Богомолець О.В. взяти участь у роботі сесії обласної ради та надати інформацію про хід медичної реформи в Україні.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний сесії обласної ради дане питання.

( за – 45,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 7)
                                     (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування питання про підтримку даного проекту рішення та пропозицію запросити Голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Богомолець О.В. взяти участь у роботі сесії обласної ради і надати інформацію про хід медичної реформи в Україні.

ВИРІШИЛИ:

1. Надіслати у Кабінет Міністрів України рішення обласної ради «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виконання Рішення Конституційного Суду України».
2. Запросити Голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Богомолець О.В. для участі у роботі сесії обласної ради та надання інформації про хід медичної реформи в Україні.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив сімнадцяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.



Голова обласної ради                                В.В. Ширма


,

 

 

 

Україна

 

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ПРОТОКОЛ

 

Сімнадцята сесія                                  VІІ скликання

 

26.07.2018                                           м. Житомир

 

Усього обрано депутатів – 64

 

Біля столів реєстрації зареєструвалися 58 депутатів

 

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих у страшній ДТП, що сталося під Глибочицею 20 липня 2018 року.

 

Депутат обласної ради  Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію вшанувати хвилиною мовчання пам'ять героїні УПА Євдокії Лихачової –звязкової УПА. 

 

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради. 

 

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

 

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Павленко Ю.О., Ленський О.О.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після шістнадцятої сесії, а саме:

 

директором Державного архіву Житомирської області призначений Слобожан Ігор Миколайович.

Привітав його з призначенням і побажав плідної, творчої праці. 

 

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

 

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України

 нагороджено:

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ

Диняка Сергія Васильовича, депутата обласної ради, генерального директора ТОВ «Юнігран»

Сокирка Андрія Сергійовича, головного спеціаліста відділу у справах сім’ї, молоді, спорту та культури Ємільчинської райдержадміністрації

ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ ІІІ СТУПЕНЯ

Приймак Ірину Володимирівну, керівника апарату Баранівської районної державної адміністрації

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

Матвієнку Миколі Степановичу, керівнику добровільного дитячого об’єднання – «Діти Чорнобиля - у фонд милосердя» Ємільчинського районного будинку культури

Вербило Лідії Леонідівні, краєзнавцю, керівнику музеїв льону та Поліського рушника Хорошівського ОТГ

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ

Леськів Олені Борисівні, завідуючій неврологічним відділенням для хворих з порушенням мозкового кровообігу КУ Центральна міська лікарня № 1 м. Житомира

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ

Чередніченко Лідії Володимирівні, вчителю біології, екології загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28 м. Житомира

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ

Толочко Ірині Юліанівні, директору Бердичівської міської гуманітарної гімназії № 2

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Дубовому Володимиру Івановичу, завідувачу кафедри загальної екології Житомирського національного агроекологічного університету

 

Голова обласної ради Ширма В.В. Та голова облдержадміністрації Гундич І.П. привітали нагороджених та побажали їм плідної, творчої праці. 

 

1.     СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

 

Депутат Галагуза О.В., за погодженням з фракціями в обласній раді, внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Зозулю Миколу Петровича – фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»,

Нагорняка Володимира Васильовича – фракція політичної партії «Опозиційний блок»,

Собка Тараса Дмитровича – фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

 

ВИРІШИЛИ:      Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

 

1. Зозулю Миколу Петровича (БПП).

2. Нагорняка Володимира Васильовича (Оп. блок).

3. Собка Тараса Дмитровича (Свобода).

(за –54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –5)

 

                        Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питань 29, 31 порядку денного сесії обласної ради.

 

                        Депутат обласної ради  Озерчук А.М. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 65 порядку денного сесії обласної ради.

 

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії. 

 

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме: 

 

1. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на                2018 рік», зі змінами.

2. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.

3. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 878.

4. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 938.

5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 939.

6. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 874, зі змінами.

7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 869, зі змінами.

8. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.2015 №1576, зі змінами.

9. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875 «Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018- 2020 роки».

10. Про регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Житомирській області на 2018-2026 роки.

11. Про обласний щорічний конкурс «Краща спортивна громада Житомирщини».

12. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.

13. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

14. Про запити депутатів обласної ради.

15. Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області. 

Питання комунальної власності

16. Про переукладення контракту з Карпенком С.В.

17. Про внесення змін до контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

18. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» Житомирської обласної ради.

19. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради у новій редакції.

20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр  ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

21. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр народної творчості» Житомирської обласної ради.

22. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

23. Про встановлення орендної плати.

24. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

25. Про надання згоди на встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

26. Про надання згоди на прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобіля швидкої допомоги.

27. Про надання згоди на передачу об’єктів нерухомого майна у державну  власність.

28. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1057 «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області».

29. Про списання медичного обладнання.

30. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність».

31. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

32. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

33. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

         35. Про затвердження передавального акта комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

         36. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

37. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації   «Коростенське товариство мисливців і рибалок».

38. Про розгляд  звернення  Державної служби геології та надр України від 11.06.2018   № 10232/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами  АТ «Кварцсамоцвіти».

39. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України                        від 14.06.2018  №10637/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

40. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018  №10636/03/12-18  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

41. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018  №10646/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Граніт Блексі».

42. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10685/03/12-18 щодо погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Бараші».

43. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10686/03/12-18 щодо  погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Вікторівка».

44. Про утворення об′єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

45. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Римської В.О.

46. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Романчук Л.Д.

47. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Іванюка М.О.

48. Про порушення клопотання про присудження Премії Верховної Ради України Мазур Л.В.

49. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткової дотації.

50. Інформація Служби автомобільних доріг у Житомирській області про хід виконання дорожніх робіт.

51. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на шістнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

52. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

 

( за – 53, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. – 3)

(пропозицію підтримано)

 

Депутат обласної ради  Довгополий Ю.Д. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 59 порядку денного сесії обласної ради.

 

     Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради розглянуто окремі питання як такі, що потребують невідкладного  вирішення відповідно   до   статті  20   Регламенту   роботи   обласної   ради  VІ   скликання,

 та запропоновано включити їх у порядок денний, за виключенням питання 60 «Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1102 «Про передачу об’єктів нерухомого майна», оскільки немає необхідності у його прийнятті.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення, а саме:

53. Про Програму підвищення енергоефективності  будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки.

54. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.

55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879.

56. Про посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

57. Про внесення  змін до контракту з генеральним директором комунального підприємства  «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

58. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.

59. Про надання згоди комунальній установі «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

60. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1102 «Про передачу об’єктів нерухомого майна» (знято з розгляду).

61. Про зміну назви та затвердження  у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» Житомирської обласної ради.

62. Про звільнення від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради.

63. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 03.07.2018 № 12538/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СТОУН ПРО».

64. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 23.06.2018 № 12239/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Надра».

65. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 13.07.2018 № 13295/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Фірма «Лисс».

66. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України     від 11.07.2018 № 13182/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНІТЛАЙН».

67. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Перехрестя».

68. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.07.2018 №13154/02/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні
спеціального дозволу на користування надрами ділянки «Семенівська». 

69. Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери.

70. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України щодо збільшення обсягу освітньої субвенції на 2018 рік.

71. Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у постанову НКРЕКП від 12 липня 2018 року № 691.

72. Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї.

73. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Положення про порядок надання гірничих відводів.

74. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо врегулювання правових аспектів питання добровільного об’єднання територіальних громад.

75. Про звернення депутатів обласної ради  до Президента України щодо внесення змін у законопроект № 6490-д.

76. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України щодо посилення контролю за автомобільними пасажирськими перевезеннями.

 

( за – 53, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував перед розглядом питання про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік розглянути питання, які стосуються змін у фінансуванні обласних програм, а саме:

53. Про Програму підвищення енергоефективності  будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки.

54. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.

55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879.

 

( за – 54, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік» та розглянути його перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік».

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ради Крамаренка С.М. - включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік» та розглянути його перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік».

 

( за – 54, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

 

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) вніс пропозицію питання 15 «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» розглянути першим та голосувати за кожну ОТГ окремо.

Зазначив про підвищений рівень бандитизму в області та, зокрема, у Бердичівському районі. Запропонував звернутися до Міністерства внутрішніх справ України щодо криміногенної ситуації, яка склалася у Житомирській області, та заслухати з цього приводу звіт начальника ГУНП у Житомирській області Печененка В.П. 

 

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зазначив, що у м.Коростень рівень злочинності набрав максимуму.

 

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію питання 15 «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» розглянути першим та надати слово представникам громади. 

 

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для того, щоб їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

 

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

 

( за – 54, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –5)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутатів обласної ради Кропивницького В.М. (Батьківщина) та Кізіна С.В. (Свобода) - питання «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» розглянути першим та надати слово представникам громади. 

 

( за – 56, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

 

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до статті 93 Регламенту роботи обласної ради, озвучив заяву фракції Радикальної Партії Олега Ляшка, згідно з якою головою фракції обрано Чернявського П.П., припинено повноваження керівника фракції Романського І.В. та виключено зі складу депутатської фракції депутата Смичка Іллю Анатолійовича (додається).

Запропонував заяву взяти до відома.

 

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин. 

 

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

 

( за – 51, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. – 8)

 

      Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропивницького В.М. (Батьківщина) щодо включення у порядок денний питання про звернення до Міністерства внутрішніх справ України стосовно криміногенної ситуації, яка склалася у Житомирській області та Україні в цілому.

 

( за – 52, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –7)

(пропозицію підтримано)

 

4. СЛУХАЛИ: Різне.

 

      Голова обласної ради Ширма В.В. озвучив заяви громадян, які записалися на виступ, та поставив на голосування пропозицію надати виступаючим для виступів по 3 хв.

 

ВИСТУПИЛИ:

      Представник громадськості Сліпченко Михайло порушив питання щодо проблеми із забрудненістю р.Хомора.

 

Громадська активістка Муравська А.І. зазначила, що, попри звернення в різні установи та вищі органи влади про шкідливі викиди Понінківської паперової фабрики у річку Хомору та повітря, дана справа не розслідується.

 

Представник громадськості Москальчук М.І. зазначив, що це екологічна катастрофа, яка погіршує стан здоровʼя громадян.

 

Представник громадськості Базилюк Олександр порушив питання щодо встановлення кондиціонерів, москітних сіток та забезпечення ортопедичними ліжками лікарень для тяжкохворих. Зазначив, що вийшов із ладу магнітно-резонансний томограф в комунальній установі "Обласна клінічна лікарня 
ім. О.Ф. Гербачевського" Житомирської обласної ради
, і це питання потрібно взяти на контроль правоохоронним органам.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити головному лікарю комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіву Б.Б. проінформувати обласну раду та депутатів обласної ради про ефективність експлуатації та проблеми у функціонуванні магнітно-резонансного томографа.

 

ВИРІШИЛИ: Доручити головному лікарю комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіву Б.Б. проінформувати обласну раду та депутатів обласної ради про ефективність експлуатації та проблеми у функціонуванні магнітно-резонансного томографа.

Голова ГО «Спілка поляків України» Лясковська-Щур В.А. звернулася з проханням не підтримувати проекту рішення обласної ради «Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери».

Голова ВГО «Блок патріотичних сил» Колодзінський Володимир порушив питання щодо недотримання чинного законодавства стосовно утворення об’єднаних територіальних громад на території області, підвищеного рівня злочинності на Житомирщині.

        Поінформував про рейдерське захоплення каменеобробного цеху приватного підприємця Пролагіна Олександра та запропонував з приводу вирішення даного питання звернутися у прокуратуру Житомирської області та Головне управління Національної поліції в Житомирській області. Зауважив, що проросійські сили у незаконний спосіб використовують землі громадян області та зазначив про подальше функціонування церков московського патріархату.

     

Представник громадськості Поліновський М.Л. порушив питання щодо надання послуг населенню ПАТ «Житомиргаз», плати за газ, у зв’язку з чим страждають безпосередньо прості громадяни.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити голові правління ПАТ «Житомиргаз» Ющенку В.І. надати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку інформацію щодо якості надання послуг ПАТ «Житомиргаз»  населенню Житомирської області.

 

ВИРІШИЛИ: Доручити голові правління  ПАТ «Житомиргаз» Ющенку В.І. надати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку інформацію щодо якості надання послуг ПАТ «Житомиргаз»  населенню Житомирської області.

 

Голова ГО «Захист та справедливість» Громов О.О. порушив питання щодо незаконної вирубки лісу, вивезення деревини за кордон (звернення додається).

 

 

Голова ГО «Поліський щит» Ткачук С.О. порушив питання щодо незаконної розробки надр на території Житомирської області.

ВИРІШИЛИ:

1. Направити звернення голови ГО «Поліський щит» Ткачука С.О. у прокуратуру Житомирської області, Головне управління Національної поліції в Житомирській області для розгляду за належністю.

2. Прокуратурі Житомирської області, Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області проінформувати обласну раду про результати розгляду даного звернення.

3. Створити в обласній раді робочу групу з вивчення питань розробки надр на території Житомирської області.

Народний депутат України Павленко Ю.О. зазначив, що відреагує на всі озвучені зауваження.

Зазначив про важливість питання щодо соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, адже держава має передбачати відшкодування заподіяного лиха життю, здоров’ю і майну внаслідок радіоактивного забруднення та реалізуватися шляхом надання їм відповідних пільг, компенсацій і гарантій.

Запропонував Житомирській обласній раді звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити шляхом внесення відповідних змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” виконання гарантій та пільг постраждалим особам, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», із врахуванням Рішення Конституційного суду України від 17 липня 2018 року № 6-р/2018.

Зауважив, що не можна забороняти обʼєднуватися громадам, коли вони того хочуть.

 

5. СЛУХАЛИ: Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області. 

 

ВИСТУПИЛИ:

Представник Харитонівської громади попросив включити до перспективного плану питання щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області. Зазначив, що громада платоспроможна.

 

Харитонівський сільський голова Зубленко З.С. порушила питання щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області. Зазначила, що створення такої громади відповідає усім нормам чинного законодавства.

 

Коростишівський міський голова Кохан І.М. попросив підтримати утворення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

 

Депутат обласної ради Ющенко О.М. (НП) вніс пропозицію включити у перспективний план формування територій громад Житомирської області питання щодо створення Стриївської сільської об’єднаної територіальної громади Новоград-Волинського району Житомирської області.

 

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (Оп. блок) вніс пропозицію підтримати звернення до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити шляхом внесення відповідних змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” виконання гарантій та пільг постраждалим особам, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», із врахуванням Рішення Конституційного суду України від 17 липня 2018 року № 6-р/2018.

 

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин та наголосив, що у малій залі відбудеться засідання голів фракцій в обласній раді.

 

         Після перерви депутати продовжили роботу.

 

         Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перспективний план формування територій громад Житомирської області розглянутий відповідними управліннями ОДА, обласної ради, депутатами обласної ради, регіональною робочою групою з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області, на засіданні президії обласної ради.

Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

 

         Начальник організаційного відділу облдержадміністрації Бабич О.С. озвучив висновок щодо прогнозованого обсягу забезпечення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

 

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію виключити з проекту даного рішення питання щодо включення Харитонівської сільської ради до Коростишівської об’єднаної територіальної громади та проголосувати по ньому окремо.

 

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) вніс пропозицію підтримати питання щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області та проголосувати по ньому окремо.

 

Голова Коростишівської районної ради Бондарчук С.В. запропонував підтримати створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

 

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) зазначив, що у подальшому у перспективний план формування територій громад Житомирської області можуть вноситися зміни. 

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію внести зміни у перспективний план формування територій громад Житомирської області щодо створення Харитонівської сільської об’єднаної територіальної громади Коростишівського району Житомирської області.

 

( за – 49, 

 проти – 0, 

 утр. – 5,  

не гол. –5)

(пропозицію підтримано)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію внести зміни у перспективний план формування територій громад Житомирської області щодо створення Стриївської сільської об’єднаної територіальної громади Новоград-Волинського району Житомирської області.

 

( за – 54, 

 проти – 0, 

 утр. – 0,  

не гол. –5)

(пропозицію підтримано)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області» в цілому. 

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами.

 

( за – 59,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –0)

                                              (рішення додається)

 

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на  2018 рік», зі змінами

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

 

7. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 878.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П., який поінформував про стан злочинності в області (інформація додається).

 

ВИСТУПИЛИ:

 

  Депутати обласної ради Бовсуновський Ю.І. (Свобода), Озерчук А.М. (УКРОП), Собко Т.Д. (Свобода).

 

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 938.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 939.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 874, зі змінами.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

 

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 869, зі змінами. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.2015 №1576, зі змінами.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 1,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875 «Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018- 2020 роки.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

15. СЛУХАЛИ: Про регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Житомирській області на 2018-2026 роки.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

16. СЛУХАЛИ: Про обласний щорічний конкурс «Краща спортивна громада Житомирщини». 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

17. СЛУХАЛИ: Про Програму підвищення енергоефективності  будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

 

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  обласного бюджету на 2018 рік. 

 

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

22. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

 

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

 

23. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

 

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

 

23.1. Про запит депутата Мелашенка А.В. щодо сприяння в організації регулярного автобусного сполучення за маршрутом Іршанськ – Коростень.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Мелашенка А.В.  та обласну раду.

23.2. Про запит депутата Пінського О.В. щодо сприяння в організації регулярного автобусного сполучення за маршрутом Іршанськ – Коростень.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Пінського О.В. та обласну раду.

23.3. Про запит депутата Орлюка С.В. щодо законності самостійного відключення власників квартир у багатоповерхових будинках від централізованого теплопостачання.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Орлюка С.В.  та обласну раду.

23.4. Про запит депутата Науменка В.А. щодо перевірки фактів несанкціонованого вивезення сміття великогабаритними вантажними автомобілями на території Коростенського району, з метою недопущення забруднення навколишнього середовища.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

23.5. Про запит депутата Науменка В.А. щодо можливих порушень у  діяльності фірми ТОВ „ДФУ АГРО”, яка функціонує на території села Грозине Коростенського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

23.6. Про запит депутата Науменка В.А. щодо необхідності запобігання злочинності, усунення криміногенної ситуації та забезпечення правопорядку на території Коростенського району Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

23.7. Про запит депутатів Рудченка М.М., Перегуди В.П. щодо вирішення питання ліквідації заборгованості із заробітної плати медичним працівникам Чоповицького відділення Малинського міськрайонного центру первинної медико-санітарної допомоги.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 28.08.2018 депутатів Рудченка М.М., Перегуду В.П.  та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 

 ( за – 57, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

 не гол. – 2)

                                      (запити додаються)

 

24. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Карпенком С.В. 

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 54,

 проти – 1,  

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

 

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

 

26. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека імені Олега Ольжича» Житомирської обласної ради.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Депутат обласної ради  Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що не виконується рішення обласної ради про створення наглядових рад.

 

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що цим питанням займається відповідна робоча група, яка активізуватиме роботу.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 54, 

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

 

27. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради у новій редакції.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

 

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр  ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

 

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр народної творчості» Житомирської обласної ради.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

30. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

 

 Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

 

31. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 54, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

 

32. СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 6)

  (рішення додається)

 

33. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 1,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

 

34. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області автомобіля швидкої допомоги.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

35. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу об’єктів нерухомого майна у державну  власність.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1057 «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області».

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

 

37. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання.

 

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

                        Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

38. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність».

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

39. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

      Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 6)

  (рішення додається)

 

40. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

41. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

 

42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

 

43. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

 

44. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

                                               проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

45. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Коростенське товариство мисливців і рибалок».

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

46. СЛУХАЛИ: Про розгляд  звернення  Державної служби геології та надр України від 11.06.2018 № 10232/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами  АТ «Кварцсамоцвіти».

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 43, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 12)

  (рішення додається)

 

                   47. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018 №10637/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 0)

  (рішення додається)

 

                   48. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України   від 14.06.2018  №10636/03/12-18  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

 

49. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.06.2018  №10646/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Граніт Блексі».

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Депутат обласної ради Мелашенко А.В. (Оп. блок) повідомив, що на засіданні профільної постійної комісії один член комісії утримався, всі інщі проголосували «за».

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 48, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 10)

  (рішення додається)

 

50. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10685/03/12-18 щодо погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Бараші».

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 0)

  (рішення додається)

 

51. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 15.06.2018  №10686/03/12-18 щодо  погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Вікторівка».

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 57, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

 

52. СЛУХАЛИ: Про утворення об′єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання та доручити постійній комісії обласної ради  з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів опрацювати питання щодо організації і встановлення меж територій об′єктів природно-заповідного фонду, розташованих на території Житомирської області. 

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

 

                   53. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Римської В.О.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 59, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 0)

  (рішення додається)

 

54. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Романчук Л.Д.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

 

55. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Іванюка М.О.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55, 

 проти – 0,  

 утр. – 2,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

 

56. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про присудження Премії Верховної Ради України Мазур Л.В. 

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

 

57. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткової дотації. 

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 58, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

 

58. СЛУХАЛИ: Про інформацію Служби автомобільних доріг у Житомирській області про хід виконання дорожніх робіт.

 

      Інформує: Петренко Ж.В. - заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

                        Депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Науменко В.А. (УКРОП), Павлюк Р.В. (БПП), Собко Т.Д. (Свобода), Ковердун С.А. (Батьківщина), Ніколайчук О.В. (Батьківщина), Маланюк О.З. (Самопоміч), Перегуда В.П. (НП), Нусбаум С.А. (БПП), Нагорняк В.В. (Оп. блок),

 

                   ВИРІШИЛИ: Підготувати звернення депутатів обласної ради до Міністерства інфраструктури України та до Державного агентства автомобільних доріг України щодо неналежного виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення Житомирської області та розглянути питання щодо звільнення із займаної посади начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченка Геннадія Васильовича.

 

( за – 56, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (звернення додається)

                       

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до статті 93 Регламенту роботи обласної ради, озвучив заяви депутатів Романського І.В., Смичка І.А., Чернявського П.П. про вихід із фракції Радикальної Партії Олега Ляшка в обласній раді та створення депутатської групи (інформація додається).

                        Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) поцікавився, чи не буде порушенням Регламенту роботи обласної ради, що представник фракції в обласній раді, яка вже не існує, є першим заступником голови обласної ради.

                            Голова обласної ради Ширма В.В. відповів, що не є порушенням Регламенту роботи обласної ради факт, що депутат від фракції Радикальної Партії Олега Ляшка є першим заступником голови обласної ради. Зазначив, що формування фракції – це справа депутатів тієї чи іншої політичної сили. Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, у фракції має бути не менше 5 депутатів. На сьогоднішній день 3 депутатів із 6 заявили про вихід із фракції (заяви додаються), тому із моменту озвучення заяв такої фракції в обласній раді не існує.

      Повідомив, що виконавчим апаратом обласної ради будуть розроблені відповідні зміни в електронній системі голосування та опрацьоване питання щодо існування представників у президії обласної ради та інших робочих органах.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

                        Голова обласного осередку політичної сили Радикальної Партії Олега Ляшка Забела Ю.В. надав пояснення щодо непорозумінь серед представників уже колишньої фракції Радикальної Партії Олега Ляшка.

 

59. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на шістнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 

( за – 59, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 0)

  (рішення додається)

 

60. СЛУХАЛИ:  Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

 

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

 

61. СЛУХАЛИ: Про посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

 

62. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з генеральним директором комунального підприємства  «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 51, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 7)

  (рішення додається)

 

63. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

 

64. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунальній установі «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

Депутат обласної ради  Довгополий Ю.Д. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

 

65. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження  у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» Житомирської обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

 

66. СЛУХАЛИ: Про звільнення від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 54, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

       не гол. – 4)

                                       ( рішення додається)

 

67. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України  від 03.07.2018 № 12538/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СТОУН ПРО». 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 48, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

       не гол. – 9)

                                       ( рішення додається)

 

68. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 24.07.2018 № 12239/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Надра». 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 48, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

       не гол. – 9)

                                       ( рішення додається)

 

69. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 24.07.2018 № 14121/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Фірма «Лисс». 

 

                        Депутат обласної ради  Озерчук А.М. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

 

ВИСТУПИЛИ:

      Голова облдержадміністрації Гундич І.П., депутати обласної ради Мелашенко А.В. (Оп. блок), Озерчук А.М. (УКРОП), Собко Т.Д. (Свобода), Науменко В.А. (УКРОП), Кізін С.В. (Свобода), Яковчук О.М. (РПЛ), Кропивницький В.М. (Батьківщина).

 

         Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - погодити надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Фірма «Лисс».

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 43,

 проти – 5,  

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                        (рішення додається)

 

70. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2018 № 13182/02/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНІТЛАЙН». 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 43, 

 проти – 2,  

 утр. – 0,

       не гол. – 13)

                                       ( рішення додається)

 

71. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Перехрестя». 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 49, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

       не гол. – 8)

                                       ( рішення додається)

 

72. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.07.2018 №13154/02/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами ділянки «Семенівська».

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 51, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

       не гол. – 6)

                                       ( рішення додається)

 

73. СЛУХАЛИ: Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери. 

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Депутат обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина) вніс пропозицію додати у проект даного рішення питання щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

 

Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода) та Галагуза О.В. (Самопоміч) запропонували до наступної сесії підготувати проект рішення щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери». 

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 37,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Григоровича М.С. (Батьківщина) - підготувати проект рішення щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

 

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради спільно з управлінням культури та туризму обласної державної адміністрації та членами постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань до чергової сесії обласної ради підготувати проект рішення щодо відзначення в Житомирській області 100-річчя Української революції.

 

( за – 43,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 12)

74. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України щодо збільшення обсягу освітньої субвенції на 2018 рік.

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53, 

 проти – 0,  

 утр. – 0,

       не гол. – 4)

                                       ( рішення додається)

 

75. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у постанову НКРЕКП від 12 липня 2018 року № 691. 

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію доповнити проект рішення змінами, які озвучила (додаються).

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами.

 

( за – 53,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, він має оголосити перерву та поставив на голосування дану пропозицію.

 

( за – 6,

 проти – 8,  

утр. – 0,

не гол. – 43)

                                     (пропозицію не підтримано)

 

76. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

 

77. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Положення про порядок надання гірничих відводів. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 53,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

 

78. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо врегулювання правових аспектів питання добровільного об’єднання територіальних громад. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 52,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради  до Президента України щодо внесення змін у законопроект № 6490-д. 

 

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 55,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

 

80. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України щодо посилення контролю за автомобільними пасажирськими перевезеннями. 

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зауважила про важливість питань безпеки руху на автомобільному транспорті в області та недотримання Правил дорожнього руху, Правил надання послуг пасажирським автомобільним транспортом на дорогах України, порушень, які допускають автоперевізники.

 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 

( за – 56,

 проти – 0,  

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про звернення до Міністра внутрішніх справ України, начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

ВИСТУПИЛИ:

 

Депутати обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ), Кропивницький В.М. (Батьківщина).

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення: 

( за – 18, 

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 36)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

 

82.СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України  щодо виконання Рішення  Конституційного Суду України.

 

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) запропонувала:

1. Підтримати даний проект рішення.

2. Запросити Голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Богомолець О.В. взяти участь у роботі сесії обласної ради та надати інформацію про хід медичної реформи в Україні.

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний сесії обласної ради дане питання.

 

( за – 45,

 проти – 0,  

утр. – 1,

не гол. – 7)

                                     (пропозицію підтримано)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування питання про підтримку даного проекту рішення та пропозицію запросити Голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Богомолець О.В. взяти участь у роботі сесії обласної ради і надати інформацію про хід медичної реформи в Україні.

 

ВИРІШИЛИ:

 

1. Надіслати у Кабінет Міністрів України рішення обласної ради «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виконання Рішення Конституційного Суду України». 

2. Запросити Голову Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Богомолець О.В. для участі у роботі сесії обласної ради та надання інформації про хід медичної реформи в Україні.

 

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив сімнадцяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                    В.В. Ширма