• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2019


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять сьома сесія VІІ скликання

08.10.2019                  м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 37 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії бере участь народний депутат України Кицак Б.В.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.
Депутат Романський І.В., за погодженням з фракціями в обласній раді, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Грищенка С.В.(УКРОП), Перегуду В.П. (НП), Марчинського М.Б. (Батьківщина).

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Грищенка С.В. (УКРОП).
2. Перегуду В.П. (НП).
3. Марчинського М.Б. (Батьківщина).

(за –36,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що депутатами-ініціаторами щодо скликання позачергової сесії запропоновано розгляд наступних питань:

1. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
2. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості імплементації так званої «формули Штайнмаєра» та закріплення на законодавчому рівні особливого статусу окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний.

( за – 35,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –4)

Депутат обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина) вніс пропозицію включити у порядок денний питання щодо підтримки звернення депутатів Запорізької обласної ради стосовно накладення вето на законопроєкти «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг»
(№ 1053-1) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (№ 1073).

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав присутнім, що на позачергову сесію обласної ради вносяться лише визначені питання, проте поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Григоровича М.С. (Батьківщина) - включити у порядок денний питання щодо підтримки звернення депутатів Запорізької обласної ради.

( за – 22,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –17)
(пропозицію не підтримано)

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, для відповідей на запитання – до 3 хвилин, виступи від громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)

4. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Заруцький В.Т. (Батьківщина), Кізін С.В. (Свобода), Чорноморець О.П. (Оп.блок), Григорович М.С. (Батьківщина), Собко Т.Д. (Свобода), Бовсунівський Ю.І. (Свобода), Смичок І.А. (позафракційний), перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., народний депутат України Кицак Б.В., Брусилівський селищний голова Габенець В.В., голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 35,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. –1)
(рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості імплементації так званої «формули Штайнмаєра» та закріплення на законодавчому рівні особливого статусу окупованих територій Донецької та Луганської областей.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч), Смичок І.А. (позафракційний), Грищенко С.В. (УКРОП), Собко Т.Д. (Свобода), Рибак Н.І. (Оп.блок), Галагуза О.В. (Самопоміч), Кізін С.В. (Свобода), Чорноморець О.П. (Оп.блок), перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., голова облдержадміністрації Бунечко В.І., громадські діячі Сліпченко Михайло, Артеменко Вікторія, Умінський Павло, Міщенко Олександр, Нагребельний Валерій, голова обласної ради Ширма В.В.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проєкт рішення.

( за – 25,
проти – 5,
утр. – 4,
не гол. – 5)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проєкт рішення.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять сьому сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

 

Голова обласної ради                                           В.В. Ширма