• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2020


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Тридцята сесія VІІ скликання

05.03.2020                           м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 55 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після двадцять дев’ятої сесії, а саме:

головою Андрушівської районної державної адміністрації призначено Ананченко Людмилу Павлівну;

головою Баранівської районної державної адміністрації призначено Туровського Івана Йосиповича;

головою Олевської районної державної адміністрації призначено Хоречко Ларису Валеріївну;

головою Романівської районної державної адміністрації призначено Флуда Василя Васильовича;

головою Ружинської районної державної адміністрації призначено Кулика Юрія Анатолійовича.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. вручили нагороди та привітали із присвоєнням почесних звань:

За громадянську мужність, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки Української держави, активну благодійну і гуманістичну діяльність нагороджено:

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ
Адам’яка Сергія Івановича, волонтера

ОРДЕНОМ « ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Щеглова Костянтина Миколайовича, пенсіонера, члена громадської організації «Клуб ветеранів плавання та спорту «Гаврилич Мастерс»

Присвоєно почесне звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ МАЙСТЕР НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ УКРАЇНИ

Карпюку Петру Пилиповичу, майстрові народної творчості, живописцю

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Думікяну Камо Сандроєвичу, директору підприємства «Ташір»

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СФЕРИ ПОСЛУГ УКРАЇНИ

Голубовичу Миколі Сергійовичу, слюсареві газової служби комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради

Жарському Віталію Івановичу, Ружинському селищному голові

Грамотою Верховної Ради України нагороджена Лесик Світлана Миколаївна, директор комунального навчального закладу «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено:

Леськіва Богдана Богдановича, генерального директора комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради

Янчука Віктора Григоровича, депутата Житомирської обласної ради, лікаря загальної практики та сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської районної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. ще раз привітав нагороджених та побажав плідної, творчої праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Бовсунівський Ю.І., за погодженням з фракціями в обласній раді, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Заруцького В.Т. – фракція ВО «Батьківщина», Розенблат О.С. – група «Рідна Житомирщина», Нагорняка В.В. – фракція політичної партії «Опозиційний блок».

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Заруцького В.Т. – «Батьківщина».
2. Розенблат О.С. – «Рідна Житомирщина».
3. Нагорняка В.В. – «Опозиційний блок».

(за –52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –4)


2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради наступні питання:

1. Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік.
2. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2019 рік.
3. Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури області за 11 місяців 2019 року.
4. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2019 році.
5. Про Програму проведення інвентаризації земель на території Житомирської області на 2020 рік.
6. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
7. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
8. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
9. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
10. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
11. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
12. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна психіатрична лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
13. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
14. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
15. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
16. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
17. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр психічного здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
18. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
19. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
20. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
21. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
22. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
23. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
24. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
25. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
26. Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Житомирської обласної ради на 2020 рік.
27. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875, зі змінами.
28. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №876, зі змінами.
29. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.03.2016 № 147 «Про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського».
30. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.06.12 № 585, зі змінами.
31. Про встановлення персональної стипендії народному артисту України Карповичу М.І.
32. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1730 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2020 рік».
33. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2020 рік.

34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 № 742.
35. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2020 рік.
36. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
37. Депутатські запити.
38. Про призначення начальника комунального підприємства «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради.
39. Про переукладення контракту з Солдатовим В.К.
40. Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.
41. Про внесення змін у контракт від 22.12.2016, зі змінами, з начальником Житомирського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Житомирської обласної ради.
42. Про внесення змін у контракт від 02.11.2017 з директором комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.
43. Про внесення змін у контракт від 02.11.2017, зі змінами, з директором комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради.
44. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
45. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
46. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського медичного інституту Житомирської обласної ради.
47. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Новоград-Волинського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
48. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
49. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Житомирської обласної ради.
50. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.
51. Про затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради.
52. Про надання згоди дочірньому підприємству «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
53. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
54. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.
55. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
56. Про надання згоди дочірньому підприємству «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
57. Про затвердження технічної документації із землеустрою.
58. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
59. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
60. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
61. Про затвердження передавального акта КУ «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради та Статуту КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.
62. Про затвердження передавального акта КУ «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради та Статуту КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради.
63. Про відміну процесу припинення комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
64. Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради.
65. Про припинення комунального підприємства «Надра Житомирщини» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.
66. Про надання дозволу на отримання кредитного ліміту.
67. Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області майнового комплексу та приміщення.
68. Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області геріатричних крісел.
69. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
70. Про надання дозволу на списання транспортних засобів.
71. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
72. Про встановлення орендної плати.
73. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1762 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».
74. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1763 «Про встановлення орендної плати».
75. Про приватизацію нерухомого майна (гаражи), що знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Гагаріна, 17 б.
76. Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.
77. Про надання дозволу на отримання кредиту.
78. Про надання згоди на передачу об’єкта нерухомого майна у державну власність.
79. Про затвердження Методики розрахунку вартості платних послуг, які надаються комунальними закладами охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
80. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Центру професійно-технічної освіти Житомирської обласної ради.

81. Про утворення об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.
82. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2015 № 41, зі змінами.
83. Про внесення змін у Положення про помічника-консультанта депутата Житомирської обласної ради. (Регламентна)
84. Про перейменування населеного пункту Станишівської ОТГ Житомирського району.
85. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Ігнатюка П.М., Мілевського М.І., Домбровського Ю.Ф.
86. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Гончаренко З.Г.

87. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо розміру грошової застави на місцевих виборах. (Регламентна)
88. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження повноважень органів місцевого самоврядування.
89. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у постанову Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 №65.
90. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недоцільності передачі функцій епідеміологічного нагляду на місцеві бюджети.
91. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення кількості опорних лікарень.
92. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо скасування абонентської плати за транспортування газу.
93. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України про створення (відновлення) Міністерства аграрної політики України.
94. Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо перегляду тарифів по розподілу (передачі) електричної енергії.
95. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради щодо впровадження земельної реформи в Україні.
96. Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо недопущення розгляду законопроєкту № 2684.
97. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» щодо ситуації яка склалася на Житомирському обласному телебаченні та радіо Суспільного мовника.
98. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять дев’ятій сесії обласної ради сьомого скликання.
99. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшов лист прокуратури Житомирської області щодо перенесення на наступну сесію питання про діяльність органів прокуратури області за 2019 рік, тому дане питання знято з розгляду.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про переукладення контракту з Козенюком П.В.».

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода), Собко Т.Д. (Свобода).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Науменка В.А. (УКРОП) - включити у порядок денний питання «Про переукладення контракту з Козенюком П.В.».

( за – 33,
проти – 4,
утр. – 4,
не гол. –12)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (Свобода) - повернутися до голосування з питання «Про переукладення контракту з Козенюком П.В.».

( за – 28,
проти – 1,
утр. – 2,
не гол. –22)
(пропозицію не підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)

 

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутатські запити подаються в секретаріат для їх опрацювання.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що виступи громадськості будуть заслухані у «Різному».

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, для відповідей на запитання – до 3 хвилин, виступи від громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово Пухкалу Олександру Григоровичу, доктору наук з державного управління, професору кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України, який повідомив про умови прийому та навчання в НАДУ.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що підписано наказ щодо перейменування Житомирського національного агроекологічного університету у Поліський національний університет.

4. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Ющенко О.М. (НП).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)
(рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2019 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)
(рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2019 році.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Пашковський В.Ф., депутати обласної ради Бовсуновський Ю.І. (Свобода), Галагуза О.В. (Самопоміч), Науменко В.А. (УКРОП), Ющенко О.М. (НП), Собко Т.Д. (Свобода), Ходак І.Є. (Батьківщина), громадський діяч Сліпченко Михайло, голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –0)
(рішення додається)

 

 

 

7. СЛУХАЛИ: Про Програму проведення інвентаризації земель на території Житомирської області на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок), голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)
(рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)
(рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)
(рішення додається)


10. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)
(рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

 

14. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна психіатрична лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
(рішення додається)


17. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр психічного здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)


27. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)
28. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Житомирської обласної ради на 2020 рік

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П.

ВИРІШИЛИ:
1. Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

2. Доручити Департаменту фінансів Житомирської обласної державної адміністрації опрацювати питання щодо виділення коштів для проведення ремонтних робіт системи водопостачання басейну КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 875, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 876, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.03.2016 № 147 «Про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.06.12 № 585, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про встановлення персональної стипендії народному артисту України Карповичу М.І.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
(рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1730 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2020 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
(рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
(рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про внесення зміну рішення обласної ради від 27.07.2017 № 742.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)


38. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

39.1. Про запит депутата Мелашенка А.В. щодо надання державної субвенції на ремонт доріг м.Коростеня Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Бунечку В.І. Про результати розгляду запиту повідомити до 05.04.2020 депутата Мелашенка А.В. та обласну раду.
39.2. Про запит депутата Мельника В.С. щодо виділення коштів та проведення ремонтних робіт доріг на території Городницької селищної ради (об’єднаної територіальної громади) Новоград-Волинського району Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Бунечку В.І. Про результати розгляду запиту повідомити до 05.04.2020 депутата Мельника В.С. та обласну раду.
39.3. Про запит депутата Розенблат О.С. щодо надання інформації про комунальні підприємства Житомирської обласної ради.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові обласної ради. Про результати розгляду запиту повідомити до 05.04.2020 депутата Розенблат О.С.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.
( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(запити додаються)

40. СЛУХАЛИ: Про призначення начальника комунального підприємства «Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Солдатовим В.К.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 22.12.2016, зі змінами, з начальником Житомирського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 02.11.2017 з директором комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 02.11.2017, зі змінами, з директором комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського медичного інституту Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)


49. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Новоград-Волинського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського медичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
(рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про надання згоди дочірньому підприємству «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Костюшко І.В. (Рідна Житомирщина), заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Савенко І.О.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про надання згоди дочірньому підприємству «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
(рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)


63. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта КУ «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради та Статуту КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта КУ «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради та Статуту КНП «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про відміну процесу припинення комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
(рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної Галагуза О.В. (Самопоміч), Собко Т.Д. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства «Надра Житомирщини» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 1)
(рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на отримання кредитного ліміту.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області майнового комплексу та приміщення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області геріатричних крісел.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

71. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання транспортних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)


73. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

74. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1762 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1763 «Про встановлення орендної плати».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

77. СЛУХАЛИ: Про приватизацію нерухомого майна (гаражи), що знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Гагаріна, 17 б.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
(рішення додається)

78. СЛУХАЛИ: Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
(рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на отримання кредиту.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Собко Т.Д. (Свобода), Кокітко Н.В. (УКРОП), Яковчук О.М. (позафракційний), Рибак Н.І. (Оп. блок), Кізін С.В. (Свобода), Вітусевич В.Й. (позафракційний), Кропачов Д.І. (Батьківщина), Ходак І.Є. (Батьківщина), Подік А.О. (Рідна Житомирщина), керівник Житомирського комунального некомерціалізованого підприємства «М’ясомолторг» Житомирської обласної ради Огороднік В.А., начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І., голова обласного фонду «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - з метою встановлення індивідуального компресорно-конденсаторного обладнання надати згоду Житомирському комунальному підприємству «М’ясомолторг» Житомирської обласної ради. на отримання кредиту в сумі 2,5 млн.грн строком на 5 років.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,
проти – 4,
утр. – 4,
не гол. – 8)
(рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу об’єкта нерухомого майна у державну власність.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 2,
утр. – 1,
не гол. – 6)
(рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про затвердження Методики розрахунку вартості платних послуг, які надаються комунальними закладами охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

82. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Центру професійно-технічної освіти Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що назва установи передбачена як «Центр професійно-технічної освіти». Пропонується замінити її на «Житомирський професійний ліцей».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

83. СЛУХАЛИ: Про утворення об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)
84. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2015 № 41, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Гула Р.М. (Оп. блок), заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Савенко І.О.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

85. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Положення про помічника-консультанта депутата Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)


86. СЛУХАЛИ: Про перейменування населеного пункту Станишівської ОТГ Житомирського району.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

 

 

87. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Ігнатюка П.М., Мілевського М.І., Домбровського Ю.Ф.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

88. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Гончаренко З.Г.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) запропонував зняти з розгляду даний проєкт рішення.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (Свобода) – зняти з розгляду даний проєкт рішення.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 9)

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення щодо зняття з розгляду даного питання.

89. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо розміру грошової застави на місцевих виборах.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

90. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення звуження повноважень органів місцевого самоврядування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), Кізін С.В. (Свобода), Чорноморець О.П. (Оп. блок), Павлушенко О.Д. (Рідна Житомирщина), Маланюк О.З. (Самопоміч), Яковчук О.М. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 5)
(рішення додається)

91. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у постанову Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 №65.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

92. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недоцільності передачі функцій епідеміологічного нагляду на місцеві бюджети.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

93. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення кількості опорних лікарень.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

94. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо скасування абонентської плати за транспортування газу.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)


95. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України про створення (відновлення) Міністерства аграрної політики України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Костюшко І.В. (Рідна Житомирщина), Яковчук О.М. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 4)
(рішення додається)

96. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо перегляду тарифів на послуги з розподілу електричної енергії АТ «Житомиробленерго» на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Фінансовий директор ПАТ «Енергопостачальна компанія Житомиробленерго» Бабак Т.В., депутати обласної ради Павлушенко О.Д. (Рідна Житомирщина), Розенблат О.С. (Рідна Житомирщина), Романський І.В. (позафракційний), Чорноморець О.П. (Оп. блок), Пінський О.В. (УКРОП), Ейсмонт В.С. (Самопоміч), Смичок І.А. (позафракційний), перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М.
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 4)
(рішення додається)

97. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради щодо впровадження земельної реформи в Україні.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Кізін С.В. (Свобода), голова облдержадміністрації Бунечко В.І.
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, врахувавши пропозицію депутата обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) – доповнити звернення пунктом «6. Питання про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення внести на Всеукраїнський референдум.».

( за – 48,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

97. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо недопущення розгляду законопроєкту № 2684.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Романський І.В. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
(рішення додається)

98. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» щодо ситуації яка склалася на Житомирському обласному телебаченні та радіо Суспільного мовника.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), Кізін С.В. (Свобода), журналістка «UA:Житомир» Наталія Дехтієвська.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 14)
(рішення додається)

99. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять дев’ятій сесії обласної ради сьомого скликання.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)

100. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 5)

100. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Козенюком П.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода), Науменко В.А. (УКРОП).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення «Про переукладення контракту з Козенюком П.В.».

( за – 26,
проти – 3,
утр. – 5,
не гол. – 17)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт рішення «Про переукладення контракту з Козенюком П.В.».

101. СЛУХАЛИ: Різне.

Громадський діяч Чіпак Я.М. порушив питання щодо створення Першотравневої ОТГ (Овруцький район).

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч), Ковердун С.А. (Батьківщина), Кізін С.В. (Свобода), Павлушенко О.Д. (Рідна Житомирщина), Собко Т.Д. (Свобода), Науменко В.А. (УКРОП), голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

Голова ГО «Ветерани повітряно-десантних військ» Житомирської області Союзу десантників Москальчук М.І. порушив питання щодо наведення порядку у діях влади всіх рівнів, екологічної катастрофи та вирішення проблем ринку землі.

Голова ГО «Захист прав дитини» Чижова Г.Х. порушила питання щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та створення на базі 4 інтернату (вул. Корабельна, 10) м. Житомира соціального гуртожитку.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

Голова ГО «Поліський щит» Ткачук Сергій порушив питання щодо дозволів на користування земельними ділянками.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив тридцяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

Голова обласної ради              В.В. Ширма