• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2017

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Одинадцята сесія                                                                               VІІ скликання

від  25.05.17 № 630

Про внесення змін у Регламент
роботи обласної ради VII скликання

Керуючись статтею 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи рекомендації президії обласної ради від 04.04.17, постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від  15.05.17 , обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни у Регламент роботи обласної ради VII скликання, затверджений  рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами, виклавши  статтю 9 розділу ІІ «Сесії обласної ради» у новій редакції:

«Стаття 9. Пленарні засідання обласної ради проводяться в сесійній залі (м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, четвертий поверх). У разі необхідності, можуть проводитися виїзні засідання ради.

Порядок розміщення в залі засідань депутатів ради та інших присутніх осіб визначається виконавчим апаратом ради за письмовими пропозиціями депутатських фракцій та позафракційних депутатів. Місця для депутатів ради відводяться в залі засідань окремо від місць для інших осіб, присутніх на пленарному засіданні ради, і не можуть бути зайняті іншими особами.

Засідання обласної ради, її постійних та тимчасових комісій можуть бути закритими за їх рішеннями та у випадках, передбачених чинним законодавством.

На закритому засіданні ради, окрім депутатів ради, мають право бути присутніми визначені президією обласної ради особи, присутність яких необхідна для розгляду відповідного питання. Крім того, на закритому засіданні ради мають право бути присутніми голова обласної державної адміністрації, прокурор області, інші особи, яким таке право надано чинним законодавством. 

Сесії обласної ради проводяться гласно, із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством. Протоколи сесії є відкритими, оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної  інформації».

Громадяни можуть бути присутніми на пленарних засіданнях  обласної ради за умови їх попередньої реєстрації у виконавчому апараті обласної ради. З метою забезпечення належних умов проведення сесії обласної ради та унеможливлення перешкоджання здійсненню депутатських повноважень, для зареєстрованих громадян надаються спеціально підготовлені місця в сесійній залі та на балконі.

         Реєстрація осіб, які бажають бути присутніми під час пленарного засідання ради, відбувається до початку засідання на підставі документа, який посвідчує особу. Зареєстрованим особам видається тимчасова перепустка.         Порядок реєстрації осіб, які бажають бути присутніми на пленарних засіданнях обласної ради, та форма тимчасової перепустки визначаються відповідно до розпорядження голови обласної ради.

         Громадяни, присутні на пленарних засіданнях обласної ради, повинні утримуватися від вчинення дій, що перешкоджають роботі обласної ради. Особам, які допускали порушення, може бути відмовлено у виданні перепустки.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності,  правопорядку та антикорупційної діяльності.

 

Голова обласної ради                                                                           В.В. Ширма