• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2019

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
Р І Ш Е Н Н Я

Двадцять дев’ята сесія              VІІ cкликання

від 18.12.2019 № 1731

Про внесення змін у рішення обласної
ради від 10.09.15 №1576, зі змінами

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши подання обласної державної адміністрації від 19.11.2019 №7172/2-19/51, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку від 10.12.2019, з питань бюджету і комунальної власності від 17.12.2019, обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни у рішення обласної ради від 10.09.15 №1576 «Про Програму стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015 - 2020 роки», зі змінами, а саме:
1.1. У тексті рішення та додатка до нього слова «департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації» замінити словами «Департамент регіонального розвитку» у відповідних відмінках.

1.2. Пункт 8 таблиці розділу І «Загальна характеристика Програми» додатка до рішення викласти у новій редакції:

8. Загальний обсяг ресурсів, необхідних для виконання Програми 24115,7 тис. грн (може коригуватися протягом року в межах фінансових можливостей обласного бюджету)
8.1. У тому числі бюджетних коштів 24115,7 тис. грн (може коригуватися протягом року в межах фінансових можливостей обласного бюджету)
-з них коштів обласного бюджету 24115,7 тис. грн
1.3. Підрозділ ІІ «Запровадження на обласному рівні механізмів стимулювання:» розділу ІV «Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, строки виконання Програми» додатка до рішення викласти у новій редакції:
«ІІ. Запровадження на обласному рівні механізмів стимулювання:
1) ОСББ, ЖБК, населення до впровадження ними у житлових будинках енергоефективних заходів шляхом відшкодування одноразово у межах одного бюджетного року за одним кредитним договором частини кредиту з обласного бюджету, залученого на:
придбання обладнання і матеріалів, визначених у Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті:
для ОСББ, ЖБК – 10% від суми кредиту;
для фізичних осіб – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн;
для учасників АТО/ООС на сході України та членів сімей загиблих осіб в АТО/ООС на сході України – 10 % від суми кредиту, але не більше 2000 грн;
для фізичних осіб, ОСББ, ЖБК на обладнання і матеріали, спрямовані на використання альтернативних джерел теплової енергії, а саме:
теплонасосну систему для водяної системи опалення та/або гарячого водопостачання і відповідне додаткове обладнання, матеріали до неї;
систему сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання і відповідне додаткове обладнання, матеріали до неї, у таких розмірах:
для ОСББ, ЖБК – 15% від суми кредиту;
для фізичних осіб – 15% від суми кредиту, але не більше 10000 грн.
2) населення до встановлення та експлуатації приватних сонячних електростанцій як альтернативного джерела електричної енергії шляхом одноразового відшкодування одній особі власних або кредитних коштів з обласного бюджету у розмірі 10% їх вартості, але не більше 10,00 тис. грн.».

1.4. Пункт 1.5 розділу 1 «Предмет договору» додатка 3 до Програми викласти у новій редакції:
«1.5. Головний розпорядник відшкодовує частину кредиту, отриманого позичальниками у кредитно-фінансовій установі на впровадження енергоефективного обладнання та матеріалів, визначених у постанові Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 року № 1056 «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження», а також на встановлення приватних сонячних електростанцій, у таких розмірах:
фізичним особам – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн;
учасникам АТО/ООС на сході України та членам сімей загиблих осіб в АТО/ООС на сході України – 10 % від суми кредиту, але не більше 2000 грн;
для ОСББ, ЖБК – 10% від суми кредиту;
для фізичних осіб, ОСББ, ЖБК на обладнання і матеріали, спрямовані на використання альтернативних джерел енергії, а саме:
теплонасосну систему для водяної системи опалення та/або гарячого водопостачання і відповідне додаткове обладнання, матеріали до неї;
систему сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання і відповідне додаткове обладнання, матеріали до неї;
у таких розмірах:
для ОСББ, ЖБК – 15% від суми кредиту;
для фізичних осіб – 15% від суми кредиту, але не більше 10000 грн;
для фізичних осіб – 10% від суми кредиту, але не більше 10000 грн на приватні сонячні електростанції та відповідне додаткове обладнання, матеріали до них;».

1.5. Розділ 1 «Предмет договору» додатка 3 до Програми доповнити пунктом 1.6:
«1.6. Сума договору для відшкодування частини кредиту становить 100000 грн, але може коригуватися з урахуванням фактичної потреби згідно зі зведеними реєстрами позичальників.».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

 

Голова обласної ради                                 В.В. Ширма