• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

РІШЕННЯ

Друга сесія                                                                                    VIІ скликання

від 24.12.15  № 38

Про внесення змін у рішення
обласної ради від 26.11.15 № 11
«Про Положення про постійні
комісії обласної ради VII скликання»

Відповідно до статей 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з  питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності  від 15.12.15, обласна рада:

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни у Положення про постійні комісії обласної ради  VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 11 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання», виклавши пункт 1 підрозділу «З питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності» розділу ІV «Функціональна спрямованість постійних комісій» в наступній редакції:

«1. Здійснює попередній розгляд проектів програми соціально-економічного розвитку, обласного бюджету, антикорупційної програми, цільових програм з питань місцевого самоврядування, забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян. Заслуховує інформацію щодо їх виконання, вносить відповідні рекомендації.».

2. Внести зміни у Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 11 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання», доповнивши підрозділ «З питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності» розділу ІV «Функціональна спрямованість постійних комісій» такими пунктами:

«18. Проводить правову, у тому числі антикорупційну, експертизу проектів рішень обласної ради.

  19. Розробляє заходи протидії корупції та контролю за дотриманням органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, розташованими на території Житомирської області, антикорупційного законодавства в межах, передбачених законодавством.

  20. Узагальнює пропозиції щодо кандидатур до складу поліцейської комісії територіальних органів поліції і подає їх на розгляд обласної ради.

  21. Взаємодіє з судовими органами,  органами прокуратури, національної поліції, служби безпеки з питань захисту прав людини, законності та правопорядку.

  22. Здійснює контроль за виконанням Закону України «Про очищення влади» у межах повноважень та у спосіб, що передбачені законодавством.

  23. Аналізує та вивчає стан дотримання чинного законодавства у сфері мобілізаційної роботи, територіальної оборони, статусу учасників АТО.».

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з  питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

 

 

Голова обласної ради                                                                        А.В. Лабунська