• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи погоджувальної ради
  • Рік документа: 2022

                                                                                                                               

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Погоджувальна рада Житомирської обласної ради

 восьмого скликання №12

 

05.12.2022                                                                                                м. Житомир

Присутніх членів ради -10

          Відкрив та вів засідання заступник голови обласної ради Ширма В.В.

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.
  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 №13 «Про Регламент обласної ради VIII скликання», зі змінами.

Вносятьзя зміни з метою забезпечення відкритого голосування під час пленарного засідання на випадок неможливості використання електронної системи поіменного голосування.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд 12 сесії обласної ради даний проєкт рішення.

( за – 10,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Хачатряна А.Г.

Проєкт рішення підготовлено відповідно до  звернення громадської організації «Житомирська обласна община вірмен «УРЕБУНІ».

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань не підтримала внесення даного питання на розгляд обласної ради з причини відсутності достатньої кількості голосів.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проєкт даного рішення.

( за – 10,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про надання доступу до об’єкта для розміщення технічних засобів телекомунікацій.

Питання внесено на розгляд обласної ради з метою розширення зони покриття з покращенням якості зв’язку, модернізації мережі з переходом на новий стандарт четвертого покоління мобільного радіозв’язку – 4G.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів не погодила проєкт рішення, постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку рекомендувала зняти з розгляду дане питання.

ВИСТУПИЛИ:

Заступник начальника управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Кемка Д.В., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проєкт даного рішення.

( за – 10,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

До роботи у засіданні Погоджувальної ради приєднався голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Дмитрук О.В.

У залі засідань працюють 11 членів Погоджувальної ради.

  1. Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою.

Питання стосується надання дозволу дочірньому підприємству «Пулинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою щодо  інвентаризації земель, що перебувають у постійному користуванні підприємства,  загальною площею 33276,0000 га на території 14 територіальних громад Житомирського    та Коростенського районів  для приведення у відповідність матеріалів Державного земельного кадастру та лісовпорядкування.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендувала доопрацювати даний проєкт рішення. Проєкт доопрацьовано та пропонується для внесення на розгляд  обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд 12 сесії обласної ради проєкт даного рішення.

( за – 11,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про затвердження Порядку розгляду заяв сільськогосподарських товаровиробників про наявність обставин непереборної сили.

Даний проєкт рішення підготовлено за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.

ВИСТУПИЛИ:

Керуючий справами виконавчого апарату Житомирської обласної ради Назар В.І., заступник начальника управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Кемка Д.В.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд 12 сесії обласної ради даний проєкт рішення, у разі погодження його на засіданні профільної комісії перед сесією обласної ради.

( за – 11,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М. вніс пропозицію зняти з розгляду на довивчення питання «Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради з питань оренди».

ВИСТУПИЛИ:

Заступник начальника управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Кемка Д.В., голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого  самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Скидан О.В., керуючий справами виконавчого апарату Житомирської обласної ради Назар В.І.

До роботи у засіданні Погоджувальної ради приєднався голова фракції політичної партії «Сила і честь» в обласній раді Кропивницький В.М.

У залі засідань працюють 12 членів Погоджувальної ради.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію голови постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренка С.М. - зняти з розгляду на довивчення питання «Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради з питань оренди».

( за – 2,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                             (пропозицію не підтримано)

  1. Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату.

В обласну раду надійшло два проєкти рішень з даного питання - від депутатів Парфентієвої Т.М. та Крамаренка С.М.

Проєкт рішення, який вноситься на розгляд обласної ради, опрацьований відповідно до рекомендацій постійних комісій обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села і з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення на розгляд 12 сесії обласної ради даного проєкту рішення.

( за – 12,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М. порушив питання щодо відновлення дії Програми забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород Житомирської обласної ради на 2022 рік у частині виплати разової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам, яка надається головою Житомирської обласної ради, першим заступником голови Житомирської обласної ради, заступником голови Житомирської обласної ради, депутатами обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., начальник обласної військової адміністрації Бунечко В.І., заступник голови обласної ради Ширма В.В., перший заступник начальника військової адміністрації Остапченко Н.В.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. надав інформацію щодо проведення сесії та звернувся з проханням до голів фракцій підготувати та надати кандидатури у секретаріат сесії.

          Заступник голови обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання Погоджувальної ради закритим.

 

 

Заступник голови
обласної ради                                                                                   В.В. Ширма