• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи погоджувальної ради
  • Рік документа: 2024

                                                                                                                             

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

Погоджувальна рада Житомирської обласної ради
восьмого скликання №19

 

01.03.2024                                                                                                  м. Житомир

Присутніх членів ради -12

         Відкрив та вів засідання заступник голови обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що для розгляду на 19 сесії обласної ради пропонується 61 питання.

Питання 1 - 59 розглянуті та погоджені на засіданнях постійних комісій обласної ради.

У переліку порядку денного сесії обласної ради відсутнє питання «Про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок».

Засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не відбулося (відсутній кворум), тому питання залишилося нерозглянутим.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендувала зняти питання на довивчення.

ВИРІШИЛИ: Взяти дану інформацію до відома.

( за – 12,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на звернення Міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства виконавчим апаратом підготовлено проєкт рішення у переліку №60 «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність».

Передбачається погодити клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по дочірньому підприємству «Пулинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради. Із загальної площі лісових ділянок  33257,6 га пропонується віднести до захисних 12562,8 га, до експлуатаційних - 14155,6 га, до рекреаційно-оздоровчих - 6278,3 га, заказники - 260,9 га.

Питання потребує розгляду  на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів. Зазначив, що вказана комісія розгляне дане питання перед пленарним засіданням сесії обласної ради 07.03.2024.

61. Про оголошення у Житомирській області 2024 року роком Олени Пчілки  (Ольги Петрівни Косач) та Миколи Антоновича Максименка.

Питання вноситься за поданням депутата обласної ради Парфентієвої Т.М.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань не прийняла рішення з цього питання.

ВИСТУПИЛИ: Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Олійник О.В.

ВИРІШИЛИ: Не вносити дане питання розгляд обласної ради.

( за – 12,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

57. Про дострокове припинення повноважень депутата Житомирської обласної ради VIII скликання Савченка О.І.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що сьогодні відбулися засідання двох  постійних комісій - з питань бюджету та комунальної власності, з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності правопорядку та антикорупційної діяльності.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала внести проєкт даного рішення на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд 19 сесії обласної ради. 

( за – 12,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

 2. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова фракції РПЛ в обласній раді Крамаренко С.М. порушив питання щодо розгляду питання про звільнення генерального директора КНП «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіва Б.Б.

ВИСТУПИЛИ: Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Бунечко В.І.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний питань , які вносяться на 19 сесію обласної ради, в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний у кількості 60 питань для внесення на розгляд 19 сесії обласної ради.

( за – 11,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

        

Голова фракції РПЛ в обласній раді Крамаренко С.М. порушив питання щодо дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул.Фещенка-Чопівського, 18, м.Житомир.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., заступник голови обласної ради Ширма В.В.

         Заступник голови обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу, надав інформацію щодо проведення сесії та оголосив засідання Погоджувальної ради обласної ради восьмого скликання закритим.

 

 

Заступник голови
обласної ради                                                                                В.В. Ширма