• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2021

                                                                                                                             

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради восьмого скликання №5

 

26.07.2021                                                                                                м. Житомир

Присутніх членів президії -22

         Відкрив та вів засідання голова обласної ради Федоренко В.І.

  1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 5 сесії обласної ради 29.07.2021.

ВИРІШИЛИ: Взяти  за основу перелік питань.

( за – 22,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував обговорити проєкти рішень, по яких були зауваження чи пропозиції при розгляді на засіданнях постійних комісій обласної ради та проєкти рішень, які були підготовлені за дорученням постійних комісій у ході їх проведення.

  1. Про доцільність здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії.

Передбачається визнати доцільним здійснення державно-приватного партнерства у формі концесії щодо об’єкта: КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер», утворити комісію з питань організації та проведення концесійного конкурсу та затвердити Положення про конкурсну комісію.

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 21,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.05.2021 № 131 «Про Переліки другого типу об’єктів оренди комунальної власності.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин сьогодні рекомендувала перенести розгляд даного питання на наступну сесію.

ВИСТУПИЛИ:

Голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

( за – 22,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 08.10.2020 № 2034 «Про затвердження Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню», зі змінами.

З метою продовження договорів оренди без проведення аукціону звернулися релігійна організація «Релігійна громада (парафія) Великомученика і цілителя Пантелеймона м. Бердичів Бердичівський район Житомирська область Житомирська єпархія Українська Православна Церква Київський Патріархат», громадська організація «Креативний Бердичів», громадська організація «Федерація шахів Житомирської області».

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоровʼя, соціального захисту населення та у справах ветеранів не прийняла рішення щодо включення у перелік підприємств, установ організацій що надають соціально важливі послуги,  громадської організації «Креативний Бердичів».

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин підтримала проєкт рішення.

ВИСТУПИЛИ:

Голова фракції політичної партії «Пропозиція» в обласній раді Костюшко І.В., голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., голова фракції політичної партії «Слуга народу», голова депутатської групи з гендерних питань у Житомирській обласній раді «Рівні можливості» Кицак Л.В., голова депутатської групи у Житомирській обласній раді «Захист малого і середнього бізнесу» Годований Р.М., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І., голова депутатської групи у Житомирській обласній раді «Учасники бойових дій» Журбенко П.Ю., голова фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Кропачов Д.І.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 20,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 0)

Начальник управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради Глушенко М.Д. зареєстрував голову депутатської групи у Житомирській обласній раді «За захист селян Житомирщини» Сергєєву І.В., яка запізнилася.

У залі засідань працюють 23 члени президії обласної ради.

  1. Про скасування рішень Житомирської обласної ради.

Скасовуються рішення Житомирської обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність» та рішення, якими вносилися зміни до нього.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендувала відмовити у передачі у державну власність нерухомого майна та земельної ділянки та доручила управлінню майном виконавчого апарату Житомирської обласної ради підготувати проєкт рішення щодо скасування рішення обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність».

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин сьогодні погодила розгляд даного питання.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 23,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М. повідомив, що на засіданні комісії рекомендовано зняти з розгляду питання «Про об’єднання  об’єктів нерухомого майна».

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

( за – 23,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

Питання вноситься за поданням депутата обласної ради Костюшко І.В. Вносяться зміни у частині призначення головою обласної ради виконуючих обов’язки керівників підприємств, установ, організацій, відповідність їх кваліфікаційним вимогам та щодо проведення конкурсів на заміщення вакантних посад.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоровʼя, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила проєкт рішення.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань не прийняла рішення з даного питання.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин сьогодні рекомендувала взяти проєкт рішення за основу та доопрацювати пропозиції на наступне засідання.

ВИСТУПИЛИ:

Голова фракції політичної партії «Пропозиція» в обласній раді Костюшко І.В.

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню майном, управлінню юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради та депутатам обласної ради опрацювати даний проєкт рішення та надати відповідні пропозиції і зауваження.

( за – 23,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала додатково включити на розгляд ради питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2020 №43».

Вносяться зміни до методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

ВИСТУПИЛИ:

Начальник управління майном виконавчого апарату Житомирської обласної ради Казьмірик В.І., голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., голова фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Кропачов Д.І., заступник голови обласної ради Ширма В.В., заступник керуючого справами, начальник юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Репіков А.В., голова депутатської групи у Житомирській обласній раді «Розвиток Полісся» Прокопчук В.В., голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М.

ВИРІШИЛИ: Враховуючи те, що проєктом рішення вносяться зміни у рішення обласної ради, яке є діючим регуляторним актом, відповідно до чинного законодавства, вжити заходів щодо дотримання регуляторної процедури при прийнятті рішення з даного питання та наступним внесенням його на розгляд обласної ради.

( за – 23,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію затвердити перелік питань на сесію в цілому.

( за – 23,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

СЛУХАЛИ: Різне.

Заступник голови фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Корх О.В. повідомив, що до нього звернулися депутати Любарської селищної територіальної громади стосовно призначення керівника ДП ДГ «Нова Перемога» інституту сільського господарства Полісся НААН України.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., голова обласної ради Федоренко В.І.

ВИРІШИЛИ: Звернутися з проханням до першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Остапченко Н.В. проінформувати щодо ситуації, яка склалася на підприємстві.

Голова обласної ради Федоренко В.І. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                                    В.І. Федоренко