• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2021

trizyb1Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради восьмого скликання №4

 

24.05.2021                                                                                                м. Житомир

Присутніх членів президії -18

          Відкрив та вів засідання голова обласної ради Федоренко В.І.

  1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 4 сесії обласної ради 27.05.2021.

ВИРІШИЛИ: Взяти  за основу перелік питань.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував обговорити проєкти рішень, по яких були зауваження чи пропозиції при розгляді на засіданнях постійних комісій обласної ради та проєкти рішень, які були підготовлені за дорученням постійних комісій у ході їх проведення.

  1. Про передачу земельної ділянки у комунальну власність Вільшанської сільської територіальної громади.

Пропонується передати земельну ділянку площею 34,4513 га (кадастровий номер 1825887800:04:000:0424), що знаходиться за адресою: Житомирська область, Чуднівський район, Трощанська сільська рада та перебуває у постійному користуванні дочірнього підприємства «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність Вільшанської сільської територіальної громади.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села погодила проєкт рішення.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала зняти на довивчення.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

( за – 17,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

  1. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Пропонується надати згоду Житомирському фаховому коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,6762 га,  яка розташована за адресою:  м. Житомир, вул. Івана Франка, 16-а.         

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендувала доопрацювати питання.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин погодила внесення питання на розгляд обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 15,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 0)

  1. Про надання згоди на передачу нерухомого майна та земельної ділянки, що знаходяться за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність, у новій редакції.

У зв’язку зі зміною змісту (на прохання ДСА) рішення обласної ради від 31.05.2018 №1055 «Про надання згоди на передачу нежитлової будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну власність», у новій редакції зазначається реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна, земельна ділянка та її кадастровий номер.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села не погодила питання.

Постійна комісія з питань комунальної власності та майнових відносин погодила внесення питання на розгляд обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., голова фракції політичної партії «Сила і честь» Кропивницький В.М.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання профільними постійними комісіями обласної ради.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про надання згоди релігійній організації “Релігійна громада Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомирсько-Овруцької єпархії Української Православної церкви (Православної церкви України) м. Житомир Житомирська область” на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

З метою покращення майна спільної власності територіальних громад області та отримання права на його  викуп без аукціону, згідно із ЗУ «Про приватизацію державного і комунального майна», орендар одержує право на викуп орендованого майна (будівлі, споруди, нежитлового приміщення), якщо невід’ємні поліпшення виконані в межах трирічного строку з дати визначення ринкової вартості майна для цілей укладення договору оренди або для цілей продовження договору оренди. Проте вказані терміни завершились.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин погодила дане питання.

Є зауваження управління майном виконавчого апарату обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І., голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 17,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів погодила даний проєкт рішення.

ВИСТУПИЛИ:

Голова  постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Дмитрук О.В. (щодо збільшення фінансування за комплексною Програмою з пожежної та техногенної безпеки захисту населення від надзвичайних ситуацій).

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що постійною комісією обласної ради з питань бюджету та фінансів погоджено проєкт рішення «Про внесення змін у рішення обласної ради «Про обласну Програму здоровʼя населення Житомирщини на 2021 рік», яким запроваджується фінансова підтримка на лікування і реабілітацію учасників бойових дій та учасників АТО/ООС у комунальному некомерційному підприємстві «Госпіталь ветеранів війни.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. «Про переукладення контракту із Заславцем Т.І.».

Питання погоджено постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

ВИСТУПИЛИ:

Голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., депутат обласної ради Онопрієнко В.В., голова фракції політичної партії «Пропозиція» в обласній раді Костюшко І.В., начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Репіков А.В.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, попередньо опрацювавши його профільною постійною комісією.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на розгляд у сесійну залу вносяться за рекомендаціями постійних комісій та депутатів обласної ради ряд звернень до вищих органів влади.

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у законодавство України з питань функціонування ліцеїв.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала внести на  розгляд ради звернення Ємільчинської селищної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо скасування нововведень у оформленні та призначенні субсидій.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала внести на  розгляд ради за ініціативою фракції політичної партії «Європейська солідарність».

ВИСТУПИЛИ:

Голова фракції політичної партії «Слуга народу» Кицак Л.В., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І., голова фракції політичної партії «Європейська солідарність» та постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Рабінович О.Ю., директор Департаменту праці, соціальної та сімейної політики Прокопець Ю.В., голова фракції політичної партії «Наш край» Диняк С.В.

( за – 7,

проти – 6,

утр. – 5,

не гол. – 0)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, народних депутатів України щодо постанови КМУ від 31.03.2015 «Про затвердження Порядку забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання».

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала внести дане питання на  розгляд ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» в частині підвищення порогу закупівель.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку рекомендувала внести дане питання на  розгляд ради за зверненням депутата Ходака І.Є.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Арендарчук Н.П., голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В., заступник голови фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Корх О.В., голова фракції політичної партії «Наш край» Диняк С.В.

( за – 7,

проти – 5,

утр. – 6,

не гол. – 0)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо інвестиційної діяльності сфери альтернативної енергетики у Житомирській області.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку рекомендувала внести на  розгляд ради на звернення ТОВ «ТЕСЛА ЕНЕРГО».

ВИСТУПИЛИ: Заступник голови фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Корх О.В.

( за – 0,

проти – 15,

утр. – 1,

не гол. – 2)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проєкт рішення.

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала внести дане питання на розгляд ради за ініціативою фракції політичної партії «Європейська солідарність». Питання стосується можливого зриву операції по Вагнерівцях.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Скидан О.В., голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи Репіков А.В., голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Дмитрук О.В., голова фракції політичної партії «Сила і честь» Кропивницький В.М.

( за – 3,

проти – 7,

утр. – 3,

не гол. – 5)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проєкт рішення.

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Центральної виборчої комісії про скасування результатів виборів на одномандатних виборчих округах № 50 та № 87.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала внести дане питання на розгляд ради за ініціативою фракції політичної партії «Європейська солідарність».

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Дмитрук О.В., заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Репіков А.В.

( за – 3,

проти – 6,

утр. – 3,

не гол. – 6)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проєкт рішення.

  1. СЛУХАЛИ: Різне.
  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроєктів про малу приватизацію №№4572, 4573, 4574, 4575.

ВИСТУПИЛИ: Голова фракції політичної партії «Слуга народу» Кицак Л.В., директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Арендарчук Н.П., голова облдержадміністрації Бунечко В.І.,  голова фракції політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» та постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., депутат обласної ради Рибак Н.І.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, враховуючи зміни, запропоновані головою фракції політичної партії «Слуга народу» Кицак Л.В.  – у тексті звернення прописати: «Передбачити в новому законодавстві правило, за яким 10% коштів від приватизації державного майна надходитиме пропорційно в бюджети громади, на території якої знаходиться актив, та області».

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про порядок використання субвенції з обласного бюджету на проведення заходів з оздоровлення та відпочинку дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у дитячих закладах оздоровлення санаторного типу Житомирської області та про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2021 № 29, зі змінами.

ВИСТУПИЛИ:

Директор громадської організації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О., директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, опрацювавши його до сесії на засіданнях профільних постійних комісій обласної ради.

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про переукладення контракту із Заславцем Т.І.

ВИСТУПИЛИ:

          Голова фракції політичної партії «За майбутнє» Развадовський В.Й., депутат обласної ради Онопрієнко В.В., голова фракції політичної партії «Пропозиція» Костюшко І.В.

ВИРІШИЛИ: Опрацювати дане питання до сесії на засіданнях профільних постійних комісій обласної ради.

  1. Про придбання та встановлення лiнiйного прискорювача для КНП «Житомирський обласний онкологiчний диспансер» Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова облдержадміністрації Бунечко В.І., голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Сабадаш І.І., голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., голова фракції політичної партії «Слуга народу» Кицак Л.В., член постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Онопрієнко В.В., заступник керуючого справами, начальника управління юридичної та кадрової роботи Репіков А.В., заступник голови обласної ради Ширма В.В.

ВИРІШИЛИ: Доручити до 04 червня 2021 року Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, управлінню юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради, робочій групі з вивчення питання придбання та встановлення лiнiйного прискорювача для КНП «Житомирський обласний онкологiчний диспансер» Житомирської обласної ради, за участі міських голів Житомирської області, детально вивчити дане питання та надати пропозиції щодо його вирішення.

Депутат обласної ради Довгополий Ю.Д. порушив питання щодо виділення коштів для придбання дизельного генератора для безперебійного енергопостачання КНП „Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова фракції політичної партії «Сила і честь» Кропивницький В.М., перший заступник голови облдержадміністрації Остапченко Н.В.

ВИРІШИЛИ: Дане питання внести на розгляд чергової сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. порушила питання виділення коштів з обласного бюджету для встановлення флагштоку Державного Прапора України на майдані Соборному у м. Житомирі.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що, у зв′язку з карантинними обмеженнями, пропонується проведення сесії з обмеженою кількістю запрошених.

На сесії будуть вручені державні  та обласні нагороди.

Голова обласної ради Федоренко В.І. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                                                                       В.І. Федоренко