• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2023

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради №13

Тринадцята сесія                              VІІІ скликання

10.01.2023                                      м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 64

Присутніх на сесії –36

Інформує: Ширма В.В. - заступник голови Житомирської обласної ради.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на тринадцяту (позачергову) сесію обласної ради VІІІ скликання прибуло і зареєструвалось біля столів реєстрації 36 депутатів.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. зазначив, що депутати, які ще не отримали картку для електронного голосування, мають звернутися у секретаріат для її отимання та провести реєстрацію, а після завершення сесії обласної ради картки потрібно здати працівникам управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, згідно з результатами електронної реєстрації, у залі працюють 36 депутатів.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. наголосив, що, у разі включення сигналу повітряної тривоги, необхідно пройти в укриття. Для цього потрібно спуститись на другий поверх і за вказівниками пройти у сховище. Після завершення тривоги і повернення депутатів у сесійну залу, роботу сесії обласної ради буде продовжено.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. висловив подяку і шану військовослужбовцям Збройних Сил України, які цілодобово непохитно стоять на захисті держави та відвойовують тимчасово окуповану ворогом територію України і запропонував вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять українських воїнів, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність, свободу і незалежність України.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію обласної ради запрошені начальник, заступники начальника Житомирської обласної військової адміністрації, керівники правоохоронних органів, представники громадськості та ЗМІ.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. проінформував, що у роботі сесії обласної ради бере участь народний депутат України Кузьміних Сергій Володимирович, та зауважив, що представники Державного агентства лісових ресурсів України, яких також було запрошено на сесію Житомирської обласної ради, не прибули для участі у роботі сесії обласної ради.

  1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, за погодженням з головами депутатських фракцій в Житомирській обласній раді, пропонується ввести у склад секретаріату депутатів Казюка О.В. (ПП «Наш край»), Мусевич А.І. (ПП «Пропозиція»), Дмитрука О.В. (ПП «Слуга народу») та поставив зазначену пропозицію на голосування.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Казюк О.В. (ПП «Наш край»).
  2. Мусевич А.І. (ПП «Пропозиція»).
  3. Дмитрук О.В. (ПП «Слуга народу»).

 (за –36,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

  1. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії обласної ради.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на розгляд 13 (позачергової) сесії обласної ради внесено питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення прийняття проєкту Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України» в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України».

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний сесії обласної ради за основу.

 ( за – 36,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –0)

                                                (пропозицію підтримано)

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. наголосив, що, у разі відсутності у депутатів обласної ради інших пропозицій, пропозиція щодо затвердження порядку денного сесії обласної ради в цілому ставиться на голосування.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний сесії обласної ради  в цілому.

 ( за – 36,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. 3. СЛУХАЛИ: Про регламент сесії обласної ради.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити регламент сесії обласної ради, а саме:

інформація з питання порядку денного – до 10 хвилин;

час для виступів – до 7 хвилин;

відповіді на запитання – до 3 хвилин;

виступи представників громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент сесії обласної ради.

( за – 36,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення прийняття проєкту Закону України.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради  Рибинський І.Є. (ПП «Наш край») зазначив, що Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради є бюджетоутворючим підприємством в області, щорічно сплачує значні суми податків, зборів і інших обов'язкових платежів, регулярно допомагає у вирішенні питання соціального забезпечення громад регіону та підтримки ЗСУ у період дії воєнного стану. Наголосив, що прийняття законопроєкту щодо створення СДЛГ АТ «Ліси України» призведе до скорочення робочих місць, позбавлення комунального підприємства ряду функцій та повноважень, а також скорочення рівня наповнення бюджету області. Звернувся з проханням підтримати запропонований проєкт рішення обласної ради щодо недопущення прийняття проєкту Закону України в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України.

Овруцький міський голова Коруд І.Я. наголосив, що порушене питання є надзвичайно важливим та соціально резонансним, оскільки запропонована Державним агентством лісових ресурсів України реформа лісової галузі призведе до глобального скорочення робочих місць, припинення діяльності ряду лісогосподарських підприємств області, зменшення надходжень в бюджет області та місцеві бюджети. Подякував керівникам лісгоспів області за підтримку у відновленні інфраструктури громади, яка зазнала значних руйнувань внаслідок військової агресії РФ, та наданні допомоги ЗСУ у боротьбі з країною-агресором. Звернувся з проханням підтримати запропонований проєкт рішення обласної ради щодо недопущення прийняття проєкту Закону України в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України.

В обговоренні питання  взяли участь депутати обласної ради: Лукашенко І.В. (ПП «Слуга народу»), Ющенко О.М (ПП «Слуга народу»), Григорович М.С. (ПП «ВО «Батьківщина»), Парфентієва Т.М. (ПП «Європейська Солідарність»), Олійник О.В. (ПП «Наш край»).

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що аналогічне звернення прийняли Коростишівська, Малинська, Овруцька, Радомишльська міські ради, Іршанська, Ємільчинська, Корнинська, Миропільська, Новоборівська, Романівська, Хорошівська, Черняхівська селищні ради, Вишевицька, Вчорайшенська, Горщиківська, Курненська, Потіївська, Словечанська, Стриївська, Тетерівська, Харитонівська, Ярунська сільські ради, Звягельська районна рада, громадська організація «Асоціація «Рада керівників» підприємств та організацій міста Коростеня Житомирської області». Зазначив, що, згідно з результатами спільного засідання постійних комісій обласної ради, які відбулися 29 грудня 2022 року, підготовлено та направлено відповідне звернення з порушеного питання в інші обласні ради, і, як результат, Чернігівською, Вінницькою, Івано-Франківською обласними радами вже планується внесення питання щодо проєкту Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України» в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України, на розгляд  вказаних рад.

Депутат обласної ради Дмитрук О.В. (ПП «Слуга народу») запропонував надати слово для виступу і висловлення власної позиції з обговорюваного питання народному депутату України Кузьміних С.В.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення прийняття проєкту Закону.

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення прийняття проєкту Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України» в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України»:

 ( за – 36,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –0)

                                                   (рішення додається)

         Народний депутат України Кузьміних С.В. зазначив, що впровадження будь-якої реформи є надзвичайно складним етапом, у зв’язку з чим порушене питання потребує досконалого вивчення та додаткового опрацювання. Наголосив, що долучиться до роботи у слуханнях профільних комітетів Верховної Ради України щодо розгляду законопроєкту «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України» в редакції, запропонованій Державним агентством лісових ресурсів України», сприятиме підтримці позиції Житомирської обласної ради та її депутатського корпусу, висловленої у прийнятому рішенні, а також керівництва Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради та інших лісогосподарських підприємств області.

  1. СЛУХАЛИ: Різне.

Депутат обласної ради Парфентієва Т.М. (ПП «Європейська Солідарність») запропонувала присутнім переглянути фільм «Щедрик». Відома пісня з невідомою історією».

Заступник голови Житомирської обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії обласної ради всім депутатам, виконавчому апарату Житомирської обласної ради, начальнику, заступникам начальника обласної військової адміністрації, керівникам правоохоронних органів та оголосив тринадцяту (позачергову) сесію Житомирської  обласної ради восьмого скликання закритою.

 

Заступник голови

обласної ради                                                                                    В.В. Ширма