• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2022

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

пленарного засідання сесії обласної ради №9

 

Дев’ята сесія                                       VІІІ скликання

15.02.2022                                            м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 64

Присутніх на сесії – 49

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на сесію запрошені голова, заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, голови  районних рад, голови міських, селищних, сільських рад.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що в обласну раду надійшло повідомлення про зміну керівника депутатської фракції «Слуга народу», керівником обрано Ющенка Олександра Миколайовича.

  1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що, за погодженням з фракціями, пропонується ввести до складу секретаріату таких депутатів:

Журбенка Павла Юрійовича (фракція політичної партії «Європейська солідарність»), Мельника Віктора Сергійовича (фракція політичної партії «НАШ КРАЙ»), Донець Валентину Євгенівну (фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ»).

ВИРІШИЛИ:       Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1 Журбенка П.Ю. (ЄС).

  1. Мельника В.С. (Наш край).
  2. Донець В.Є. (СН).

(за –47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

  1. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на розгляд ради пропонується внести наступні питання:

  1. Про внесення у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 33 «Про Програму надання матеріально-технічної допомоги Житомирському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки на 2021-2023 роки».
  2. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2022 рік.

          Депутат обласної ради Годований Р.М. (Пропозиція) вніс пропозицію надати йому слово в «Різному» з питання щодо виплати матеріальної допом депутатами обласної ради жителям області.

Депутат обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина) озвучив звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо єдності усіх прогресивних сил та реалізації плану економічного, політичного і безпекового порятунку країни, вніс пропозицію об’єднати звернення, які надійшли на розгляд обласної ради та вніс пропозицію включити дане питання у порядок денний сесії.

Депутат обласної ради Нікітіч Т.Г. (ЄС) озвучила звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо фінансового забезпечення виконання Закону України «Про основи національного спротиву» та внесла пропозицію включити дане питання у порядок денний сесії.

Депутат обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція) вніс пропозицію розробити проєкт звернення від усіх політичних сил.

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. (Пропозиція) - надати йому слово в «Різному» з питання щодо виплати матеріальної допом депутатами обласної ради жителям області.

( за – 41,

 проти – 1,

 утр. – 0,

не гол. –7)

                                                (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Григоровича М.С. (Батьківщина) - включити у порядок денний питання про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо єдності усіх прогресивних сил та реалізації плану економічного, політичного і безпекового порятунку країни.

( за – 24,

 проти – 1,

 утр. – 2,

не гол. –22)

                                                (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Нікітіч Т.Г. (ЄС) - включити у порядок денний питання про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо фінансового забезпечення виконання Закону України «Про основи національного спротиву».

( за – 25,

 проти – 0,

 утр. – 5,

не гол. –19)

                                                (пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Ющенко О.М. (СН) вніс пропозицію включити у порядок денний питання  про звернення депутатів обласної ради до жителів області щодо забезпечення економічної діяльності і можливості збройних сил захищати територію України.

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ющенка О.М. (СН) - включити у порядок денний питання  про звернення депутатів обласної ради до жителів області щодо забезпечення економічної діяльності і можливості збройних сил захищати територію України.

( за – 37,

 проти – 1,

 утр. – 8,

не гол. –3)

                                                (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 46,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3 )

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для для їх опрацювання та подальшого розгляду обласною радою.

  1. 3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, для відповідей на запитання – до 3 хвилин, виступи від громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 49,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0 )

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 33 «Про Програму надання матеріально-технічної допомоги Житомирському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки на 2021-2023 роки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова облдержадміністрації Бунечко В.І. (виступ додається), перший заступник командира 9 прикордонного загону Державної прикордонної служби України Озінковський О.С. начальник штабу 115 бригади територіальної оборони Маковський В.Ю., депутати обласної ради Озерчук А.М. (Батьківщина), Годований Р.М. (Пропозиція), Ющенко О.М. (СН), заступник голови облдержадміністрації Остапченко Н.В.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –1)

                                                   (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2022 рік.

           

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Годований Р.М. (Пропозиція), Онопрієнко В.В. (Пропозиція).

ВИРІШИЛИ:

  1. Прийняти протокольне рішення згідно з пропозицією депутата обласної ради Годованого Р.М. (Пропозиція) - одержувачам коштів, які визначені у Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на виконання заходів Програми, до 15 квітня 2022 року надати у письмовій формі звіт про цільове використання коштів обласного бюджету Житомирської області, що передбачені на виконання заходів Програми надання матеріально-технічної допомоги Житомирському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки і військовим частинам Сил територіальної оборони Збройних сил України на 2021-2023 роки.

( за – 49,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –0)

                                                   (рішення додається)

     

  1. Прийняти рішення з даного питання.

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування проєкт рішення в цілому.

( за – 49,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –0)

                                                   (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Депутата обласної ради Годованого Р.М. (Пропозиція) щодо виплати малозабезпеченим громадянам області разової грошової допомоги.

ВИСТУПИЛИ:

          Начальник управління, головний бухгалтер управління фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та аудиту виконавчого апарату Житомирської обласної ради Слюсарь О.В., депутати обласної ради Годований Р.М. (Пропозиція), Крамаренко С.М. (РПЛ), голова обласної ради Федоренко В.І.

ВИРІШИЛИ: Взяти на контроль вирішення даного питання.

  1. 7. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до жителів області.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

          Депутати обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина), Рудь П.І. (ЄС).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

          проти – 0,

 утр. – 5,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

  1. 8. СЛУХАЛИ: Різне.

ВИСТУПИЛИ:

          Депутат обласної ради Журбенко П.Ю. (ЄС) нагадав присутнім про відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) порушив питання щодо територіальної цілісності держави.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив дев’яту (позачергову) сесію обласної ради восьмого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                                       В.І. Федоренко