• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2022

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Дванадцята сесія                                                                                VІІІ скликання

від 07.12.2022 № 442

Про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань)
Української православної церкви московського патріархату

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села від 01.12.2022, з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від 02.12.2022, обласна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити текст звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату на території України (додається).
  2. Доручити голові Житомирської обласної ради або особі, яка виконує його обов’язки, підписати звернення та надіслати звернення Президенту України, у Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, Раду національної безпеки і оборони України.
  3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування Житомирської області сприяти зміні підпорядкування громад Української православної церкви (московського патріархату) в організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад.
  4. Звернутись до правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення збереження майна та культурних цінностей релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (московського патріархату), що прийняли рішення про перехід до інших конфесій.
  5. Житомирській обласній військовій адміністрації сприяти у внесенні змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад, які вирішили перейти з Української православної церкви московського патріархату до інших конфесій.
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

 

Заступник голови
обласної ради                                                                                       В.В. Ширма

Додаток до рішення (звернення)

Відповідь РНБО

Відповідь МКІП

Відповідь комітета ВРУ

Лист комітета ВРУ