• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2022

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Одинадцята  сесія                                                                 VІІІ скликання

від 14.07.2022 №  439

Про прийняття з державної
у спільну власність територіальних
громад сіл, селищ, міст Житомирської
області цілісних майнових комплексів
державних закладів професійної
(професійно-технічної) освіти

Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», статей 104-107 Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 №1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», зі змінами, розпорядження Кабінету Міністрів України  від 18.07.2018  №516-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних професійно-технічних навчальних закладів у спільну власність територіальних громад Житомирської та Івано-Франківської областей», рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо передачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність  від 09.06.2021 №1/9-301, рішення Житомирської обласної ради від 10.09.2015 №1606 «Про надання згоди на передачу закладів та установ у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань від 11.07.2022, з питань комунальної власності та майнових відносин від 11.07.2022 , обласна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Прийняти з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області цілісні майнові комплекси державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти із зобов’язанням використовувати такі об’єкти за цільовим призначенням та не відчужувати їх у приватну власність згідно з додатком 1.
  1. Створити спільні комісії з приймання-передачі цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області згідно з додатками 2-4 (далі – комісії з питань передачі).
  1. Комісіям з питань передачі:

3.1. Здійснити заходи з приймання-передачі цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти шляхом оформлення актів приймання-передачі відповідно до вимог чинного законодавства.

3.2. Подати оформлені акти приймання-передачі на затвердження у Житомирську обласну раду.

  1. Припинити юридичну особу - Державний навчальний заклад «Бердичівське вище професійне училище» (код ЄДРПОУ 02543503, юридична адреса: Житомирська область, Бердичівський район, село Великі Низгірці, вулиця Ліцейна, будинок 1), шляхом перетворення у Бердичівське вище професійне училище Житомирської обласної ради.
  1. Припинити юридичну особу - Бердичівський професійний будівельний ліцей (код ЄДРПОУ 02543489, юридична адреса: Житомирська область,
    м. Бердичів, вул. Одеська, будинок 41), шляхом перетворення у Бердичівський професійний будівельний ліцей Житомирської обласної ради.
  1. Припинити юридичну особу - Любарський професійний ліцей
    (код ЄДРПОУ 02543443, юридична адреса: Житомирська область, Любарський район, селище міського типу Любар, вулиця Райради, будинок 6), шляхом перетворення у Любарський професійний ліцей Житомирської обласної ради.
  1. Комісіям з питань передачі:

7.1. Повідомити державному реєстратору про припинення юридичних осіб у порядку, передбаченому законодавством України.

7.2. Забезпечити офіційне оприлюднення повідомлення про рішення щодо реорганізації юридичних осіб.

7.3. Протягом двох місяців з дати публікації повідомлення про припинення юридичних осіб здійснити дії, пов’язані з реорганізацією закладів, згідно з вимогами чинного законодавства України.

  1. Встановити, що претензії кредиторів державних закладів приймаються протягом двох місяців з дати офіційного оприлюднення повідомлення про рішення обласної ради щодо припинення юридичної особи та внесення запису про реорганізацію державних закладів у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за юридичними адресами закладів.
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин.

 

Заступник голови

обласної ради                                                                                                В.В. Ширма 

Додаток до рішення