• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2021


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Шоста сесія VІIІ скликання

від 04.11.2021 № 286

Про внесення змін
у рішення Житомирської обласної ради
від 17.03.2011 № 127 «Про
Положення про порядок
та умови надання громадянам
разової грошової допомоги», зі змінами

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши подання депутата Житомирської обласної ради Годованого Р.М. від 28.09.2021 № 09, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від 28.11.2021, обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни у рішення Житомирської обласної ради від 17.03.2011 № 127 «Про Положення про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги», зі змінами, а саме:

1.1. Пункт 2.4 розділу 2 «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення викласти у новій редакції:
«До заяви додаються копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, 1-ї, 2-ї сторінок паспорта та сторінки, на яких відмічено останнє місце реєстрації, у разі наявності/бажання реквізити банківської картки для перерахування разової грошової допомоги, оригінал акта обстеження матеріально-побутових умов проживання, складений депутатами відповідної (сільської, селищної, міської) ради та завірений керівником відповідного органу місцевого самоврядування (для мешканців міст обласного значення – акт обстеження матеріально-побутових умов проживання, складений спеціалістами відповідних управлінь праці та соціального захисту населення), або медична довідка про стан здоров'я чи копія посвідчення, де вказано групу інвалідності, або копія довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності,
довідка відповідних органів про те, що громадяни потерпіли від стихійного лиха, пожежі тощо. У разі надання інших копій документів, що підтверджують необхідність надання громадянину разової грошової допомоги, вони мають бути засвідчені належним чином органом, що видавав відповідний документ.».

1.2. Розділ 2 «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення доповнити пунктом 2.11 наступного змісту:
«Платіжні документи для надання громадянам разової грошової допомоги відправляються на перерахування коштів не пізніше 15-ти робочих днів з дня реєстрації звернення депутата Житомирської обласної ради з наданням повного пакета документів у Житомирській обласній раді відповідно до вимог Положення про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги.».

1.3. Пункт 3.1 розділу 3 «Механізм одержання допомоги» додатка до рішення викласти у наступній редакції:

1.4. «На виконання розпорядження голови обласної ради «Про надання разової грошової допомоги», працівниками управління фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та аудиту виконавчого апарату Житомирської обласної ради формуються списки громадян, яким надано разову грошову допомогу. Сформовані списки подаються у відділення АТ «Укрпошта» для відправлення поштовим переказом на домашню адресу громадян суми, вказаної у заяві, із зазначенням «Разова грошова допомога від депутата обласної ради ПІБ». У разі, якщо громадянин обрав спосіб виплати через банківську картку, платіжні документи на перерахування разової грошової допомоги передаються у банківську установу із зазначенням платежу «Разова грошова допомога від депутата обласної ради ПІБ.».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови обласної ради Дзюбенка О.М. та постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

 

 

Голова обласної ради                                                   В.І. Федоренко