• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2024

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Двадцять перша сесія                                                                    VІIІ скликання

від 26.09.2024  № 781

Про внесення змін
у рішення Житомирської обласної ради
від 17.03.2011 № 127 «Про
Положення про порядок
та умови надання громадянам
разової грошової допомоги», зі змінами

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності від 20.09.2024, обласна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни у рішення Житомирської обласної ради від 17.03.2011 № 127 «Про Положення про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги», зі змінами, а саме:
  • Підпункт 1.1 розділу 1. «Загальні положення» додатка до рішення доповнити абзацом такого змісту:

 «Разова грошова допомога може надаватися внутрішньо переміщеним особам, які отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи на території Житомирської області.».

  • У підпункті 1.2 розділу 1. «Загальні положення» додатка до рішення слово «інвалідам» замінити словами «особам з інвалідністю».

1.3. Підпункт 1.2 розділу 1. «Загальні положення» додатка до рішення доповнити абзацом такого змісту:

«Допомога надається громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України у період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану.».

1.4. У текстах підпункту 1.3 розділу 1. «Загальні положення», підпункту 2.3 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення слово «матеріальна» виключити.

1.5. Підпункт 2.1 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення викласти у наступній редакції:

«2.1. Загальна сума коштів для надання допомоги визначається щорічно при прийнятті обласного бюджету Житомирської області або внесенні змін до обласного бюджету.».

1.6. У підпункті 2.2 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення слова «прийняття рішення, визначеного пунктом 2.1» замінити словами «виділення відповідних коштів з обласного бюджету.».

1.7. Підпункт 2.4 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення викласти у наступній редакції:

«До заяви громадянина додаються такі документи:

  • копія паспорта громадянина України (1-3 сторінки, 3-6 сторінки, за наявності відміток, та сторінки з відомостями про останнє місце реєстрації постійного проживання (перебування)) або копія паспорта громадянина України у форматі ID-картки з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру про зареєстроване місце проживання (перебування);
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (копія довідки не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, і мають відмітку в паспорті);
  • довідка (інформація) про реквізити карткового рахунку у банківській установі;
  • згода заявника на обробку та використання персональних даних;
  • копія посвідчення ветерана війни, копія пенсійного посвідчення (у разі необхідності);
  • копія посвідчення особи з інвалідністю або копія довідки МСЕК (у разі необхідності);
  • оригінал довідки або інші документи відповідних медичних закладів та інших органів про стан здоров’я (медичний висновок, витяг з медичної картки, консультаційний висновок спеціаліста щодо необхідності госпіталізації (оперативного втручання) або для обстеження стану здоров’я тощо), оформлені не більше ніж за шість місяців до дати звернення громадянина щодо надання допомоги;
  • копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи на території Житомирської області (для внутрішньо переміщеної особи);
  • копія свідоцтва про народження дитини громадянина, який звертається із заявою про  надання  допомоги  цій  дитині,  або копія   рішення суду, яке
  • підтверджує надання громадянину, що звертається за допомогою, опікунства над дитиною;
  • копії документів, що підтверджують родинні стосунки (копії свідоцтва про народження, свідоцтва про шлюб, інше) у разі, якщо допомога надається членам сім’ї особи, що потребує допомоги;
  • оригінал акта обстеження матеріально-побутових умов проживання із зазначенням складу сім’ї ;
  • копія акта пожежної частини про пожежу (у разі необхідності);
  • довідка відповідних органів, яка підтверджує, що громадянин постраждав внаслідок збройної агресії проти України у період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, від стихійного лиха тощо;
  • інші документи, що підтверджують скрутні життєві обставини.

У разі надання інших копій документів, що підтверджують необхідність надання громадянину допомоги, вони мають бути засвідчені належним чином органом, що видавав документ.

Заявник несе персональну відповідальність за повноту та достовірність поданих ним документів для отримання допомоги.».

1.8. У підпункті 2.5 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення слова «ідентифікаційний номер» замінити словами «реєстраційний номер облікової картки платника податків».

1.9. Підпункт 2.6 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення викласти у наступній редакції:

«2.6. Працівники управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату Житомирської обласної ради  здійснюють перевірку та комплектацію необхідних документів для отримання громадянами допомоги, визначених пунктом 2.4 цього Положення. Повний комплект документів для надання допомоги передається у канцеляріяю обласної ради для їх реєстрації.

У наданні допомоги може бути відмовлено у разі надання неповних, недостовірних даних або неналежного оформлення документів.».       

1.10. Підпункт 2.7 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення викласти у наступній редакції:

«2.7. Документи для виплати допомоги із канцелярії обласної ради надаються для попереднього розгляду першому заступнику голови Житомирської обласної ради, який доручає працівникам управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату Житомирської обласної ради підготувати проєкт розпорядження про надання разової грошової допомоги.».

1.11. У підпункті 2.8 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення слова «загальний відділ (бухгалтерію)» замінити словами «бухгалтерію обласної ради».

1.12. У підпункті 2.9 розділу 2. «Порядок забезпечення надання разової допомоги» додатка до рішення слова «спеціалістом по зверненнях громадян загального відділу» замінити словами «працівником, відповідальним за роботу зі зверненнями громадян».

1.13. Розділ 3. «Механізм одержання допомоги» додатка до рішення викласти у наступній редакції:

 «На виконання розпорядження голови обласної ради «Про надання разової грошової допомоги», працівниками управління фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та аудиту виконавчого апарату Житомирської обласної ради формуються платіжні документи на перерахування разової грошової допомоги, які передаються у банківську установу із зазначенням платежу «Разова грошова допомога від депутата обласної ради ПІБ.».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника голови Житомирської обласної ради Дзюбенка О.М. та постійну комісію обласної ради з питань бюджету та комунальної власності.

Перший заступник    

голови обласної ради                                                                    О.М. Дзюбенко