• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                                                                                              

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради

24.07.17                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14 (додаток 1),

запрошених - 11 (додаток 2)

         Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 12 сесії обласної ради 27.07.17.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України  «Про доступ до публічної інформації» (додається).

Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, внесення яких потрібно погодити на розгляд обласної ради.

18. Про надання згоди ФОП Невмержицькій Л.А. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

         Пропронується зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

37. Про створення комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Динамовець» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

19. Про зміну розміру орендної плати.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендовано встановити орендну плату у розмірі 1 грн. на 2017 рік Житомирському обласному громадському об’єднанню інвалідів-підприємців “Рубікон” за користування приміщеннями загальною площею 265,5 кв. м, які перебувають на балансі комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради і знаходяться за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38, та відмовити у встановленні орендної плати на 2017 рік у розмірі 1 грн. громадським  організаціям «Асоціація батьківських рад», «Спортивний клуб «Сокіл-Житомир», «Польсько-Німецько-Український центру «Життя в єдності» та Житомирському комунальному  книжково-газетному видавництву «Полісся» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, зі змінами.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

33. Про списання автотранспортних засобів.

Знято питання щодо списання автомобіля РАФ-22031 з балансу КНЗ «Новоград-Волинська ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, зі змінами.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285.

Вносяться зміни до Комплексної програми забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2016-2020 роки - збільшується фінансування, доповнено новим учасником програми – управління патрульної поліції.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності не підтримала дане питання, постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала внести проект даного рішення на розгляд обласної ради.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. повідомив, що члени комісії вважають недоцільним фінансування управління патрульної поліції, оскільки її фінансування відбувається також з державного бюджету.

         Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначили, що потрібно підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, оскільки воно підтримане постійною комісією з питань бюджету і комунальної власності.


ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Повідомила, що всі пропозиції враховано і вони будуть відображені у рішенні.

Питання розглянуто і погоджено постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності. Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності не підтримала виділення коштів на придбання автомобіля для Головного управління національної поліції в Житомирській області.

         Попросила підтримати зміни до бюджету та внести на розгляд ради.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що придбання автомобіля для Головного управління національної поліції в Житомирській області потрібно для безпеки громадян.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. порушила питання щодо місця розміщення відзнятої таким спецавтомобілем відеоматеріалів та зазначила, що такий автомобіль придбавати недоцільно.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й. зазначив, що не варто виділяти кошти на спецавтомобіль для Головного управління національної поліції в Житомирській області, краще їх виділити для галузі медицини.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. запропонував у залі засідань прийняти дане рішення за основу, далі проголосувати за пропозиції постійних комісій, а потім прийняти рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

10. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Вноситься облдержадміністрацією щодо утворення Брониківської, Піщівської, Словечанської, Оліївської, Курнинської, Ружинської, Мартинівської об’єднаних територіальних громад:

         Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що голосування буде здійснюватись по кожній громаді окремо.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

12. Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників закладів фізичної культури і спорту, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області.

На виконання доручення постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань від 30.03.17 даний проект рішення доручено доопрацювати до засідання президії. Управлінням майна виконавчого апарату обласної ради підготовлено зауваження до даного проекту рішення.

Начальник управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Гресь С.М. повідомила, що профільна постійна комісія обласної ради рекомендувала підтримати дане положення у даному варіанті.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що, відповідно до пункту 5.3  Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 19.03.15 № 1434, зі змінами, керівники загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів галузі освіти та спорту, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, призначаються профільним управлінням (департаментом) облдержадміністрації за попереднім погодженням голови облдержадміністрації, профільної постійної комісії обласної ради та голови обласної ради у порядку, встановленому законами України “Про освіту”, “Про позашкільну освіту” та рішеннями обласної ради. Тому, виходячи з вищевикладеного, пропонується змінити назву проекту рішення, а саме: слова «закладів фізичної культури і спорту» замінити словами: «позашкільних навчальних закладів галузі спорту».

         Депутат обласної ради Рибак Н.І. запропонувала зняти з розгляду дане питання на до вивчення.

         Заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Савенко І.О. зазначила, що можна приймати дане рішення у такому варіанті.

         Депутат обласної ради Кропачов Д.І. підтримав пропозицію про зміну назви рішення.

         Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував зняти з розгляду дане питання.


ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

31. Про призначення начальника Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради.

За результатами конкурсу на заміщення посади начальника служби визначено Герасимчука Олександра Володимировича, постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку не підтримала дану кандидатуру.

         Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що надійшла заява Герасимчука О.В. про зняття його кандидатури, тому є пропозиція зняти дане питання з розгляду і оголосити новий конкурс.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання і оголосити новий конкурс на призначення начальника Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

43. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.06.17 № 12699/03/12-17 щодо розширення меж спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

44. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Поліський лабрадорит».

45. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами (Ястребецька ділянка).

46. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами (Прутівський рудопрояв, звернення від 28.04.17 № 9781/13/12-17).

47. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами (ділянка Юрівська).

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Правила дорожнього руху та відповідальності за їх порушення.
  2. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, обласних радщодо підтримки законопроектів №5561 та № 5562.
  3. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.

16. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України.

20. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України щодо виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 04.09.13 № 773-р.

         Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що ці звернення опрацьовано юридично, є пропозиція їх відкорегувати, оскільки вони не є компетенцією Президента України, та внести на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради, з урахуванням змін.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 06.04.2017 № 559.

Внесено обласною державною адміністрацією. Вносяться зміни до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2017 рік.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту і зв’язку Вітусевич В.Й. повідомив, що комісія доповнила і погодила проект даного рішення.

                  Голова облдержадміністрації Гундич І.П. повідомив, що перелік об’єктів, які потребують ремонту та будівництва погоджено по всіх районах. У березні наступного року мають бути представлені звіти про виконану роботу. Замовник – служба автомобільних доріг. Зазначив, що дане питання буде на контролі облдержадміністрації.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що має враховуватись питання контролю використання коштів на ремонт та будівництво доріг в області.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

14. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Ємільчинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

Українським державним лісовпорядним виробничим об’єднанням «Українська лісовпорядна експедиція» здійснено приведення існуючого поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок на землях підприємства відповідно до вимог чинного законодавства. Погоджено обласним управлінням лісового та мисливського господарства і облдержадміністрацією.

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Костюшко І.В. повідомила, що комісія розгляне дане питання перед сесією 27.07.17 за умови подання документів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, за умови, якщо комісія до сесії погодить проект рішення.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

15. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.

Згідно з поданими заявами, кандидатура депутата Грищенка С.В. вводиться у склад постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв′язку, депутата Науменка В.А. – у склад комісії обласної ради з питань охорони здоров′я, соціального захисту населення та у справах ветеранів. Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності розглядала заяви депутатів Науменка В.А. та Жабокрицького Є.В. щодо обрання їх головою постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, рекомендувала кандидатуру Жабокрицького Є.В. на голову постійної комісії.

ВИРІШИЛИ: Доручити виконавчому апарату обласної ради підготувати проект рішення та підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

20. Про внесення змін до рішення обласної ради від 06.04.17 № 603 “Про встановлення орендної плати бюджетним установам”.

Питання вноситься у зв’язку зі зміною площі, орендованої головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.


ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

21. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Обласне патолого-анатомічне бюро» Житомирської обласної ради у новій редакції.

Вносяться зміни до Статуту у зв’язку зі змінами назви, юридичної адреси бюро, запровадженням Наглядової ради та вимогами Державної фіскальної служби України.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

22. Про внесення змін до контракту з директором Романівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Вносяться зміни до контракту у зв’язку зі зміною назви будинку-інтернату на  комунальну установу “Романівський дитячий будинок-інтернат” Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

3. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту і зв’язку Вітусевич В.Й. повідомив, що комісія рекомендувала розглянути на сесії питання про незаконну діяльність із випалення вугілля приватним підприємством на території с.Гришківці Бердичівського району, у зв’язку з порушенням санітарних норм щодо недотримання відстані до житлових будівель, за участі в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалова С.В.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що рішення з питань діяльності підприємств із випалення вугілля приймає Комітет з питань бюджету ВРУ.

В.о. начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сіренький С.П. зазначив, що є факти забруднення навколишнього середовища. Необхідно подання від Державної екологічної інспекції в Житомирської області та звернутися до суду для анулювання дозволу та призупинки діяльності даного підприємства.

         Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити першому заступнику голови обласної ради Крамаренку С.М., заступнику голови облдержадміністрації Ясюнецькому О.О., в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалову С.В., в.о. начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сіренькому С.П. опрацювати дане питання з метою його подальшого вирішення.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що дана проблема виникла не тільки у Бердичівському районі, є скарги жителів Пулинського району.

ВИРІШИЛИ: Доручити першому заступнику голови обласної ради, заступнику голови облдержадміністрації, Державній екологічній інспекції у Житомирській області, управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації опрацювати вирішення даного питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на виконання рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 30.06.17 на розгляд обласної ради буде внесено проект рішення про поновлення на посаді Клименюка В.П.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що жителі с. Кодня звернулися з питанням щодо виділення коштів з обласного бюджету для проведення реконструкції школи у  с. Кодня Житомирського району.

         Голова ГО «Самооборона Житомирщини» Ткачук Сергій зазначив, що кошти, які депутати хочуть виділити на придбання автомобіля для Головного управління національної поліції в Житомирській області, краще виділити на проведення реконструкції школи у  с. Кодня.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. та депутат обласної ради Смичок І.А. зазначили, що для вирішення цієї проблеми можна задіяти народних депутатів України від Житомирщини – Ревегу О.В., Развадовського В.Й., Зубка Г.Г.

Заступник голови Житомирської районної ради Білецький О.М. звернувся з проханням не зупиняти будівництво школи та з обласного бюджету на ці цілі виділити кошти у сумі 7 млн.грн. Зазначив, що депутати обласної ради повинні підтримувати своїх виборців і захищати їх інтереси.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дане питання має вирішуватися при умові координаційної співпраці обласної ради, народних депутатів України, державного фонду регіонального розвитку, а також за рахунок виділення державної субвенції для завершення ремонтних робіт з реконструкції школи у с. Кодня Житомирського району.


ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні обласної ради буде підписано меморандум про взаємодію та співробітництво між Житомирською обласною радою, Житомирською обласною державною адміністрацією та:

"        громадською організацією "Житомирська обласна спілка ветеранів афганської війни",

"        громадською організацією "Обласна спілка учасників та ветеранів АТО "СХІД",

"        громадською організацією "Житомирська обласна спілка учасників та ветеранів АТО",

"        громадською організацією "Житомирська обласна спілка правоохоронців

учасників АТО "Порядок", 

"        громадською організацією "Бойове братство Житомирщини",

"        громадською організацією "Бойове братерство ветеранів АТО",

"        громадською організацією "Кіборги Полісся",

"        громадською організацією "Соціально-правова допомога "Правозахист", 

"        громадською організацією учасників міжнародних миротворчих операцій "Солдати Миру" Житомирського регіону,    

"        громадським формуванням з охорони громадського порядку та/або державного кордону "Аскер",

"        громадською організацією "Житомирською обласною організацією учасників АТО і волонтерів "Справедливість".

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. повідомив, що фракції Свобода», «Самопоміч» та РПЛ в обласній раді будуть вносити на розгляд обласної ради питання про скасування рішення минулої сесії №667, яким надано дозвіл на розробку землеустрою щодо відведення земельних ділянок жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері Московського патріархату.

         Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. наголосив, що рішення №667 потрібно відмінити.

         Голова фракції Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. зазначив, що дане питання серйозне і заполітизоване, його необхідно внести на розгляд обласної ради.

Представник ГО УСО Сліпченко Михайло зауважив, що рішення про надання дозволу на розробку землеустрою щодо відведення земельних ділянок жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері Московського патріархату прийнято всупереч думки громадськості та є історично несправедливим.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував, щоб дане питання на сесії з голосу вніс голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В., а депутати визначатимуться.

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                                     В.В. Ширма

Витяг із засідання президії обласної ради 20.12.16

Додаток до президії