• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2018

                                                                                                                             

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

02.03.2018                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -11 (додаток 1),

запрошених - 11 (додаток 2)

 

         Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 15 сесії обласної ради 07.03.2018.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (додається).

Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 11,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, що потребують погодження для розгляду обласною радою.

Із питань переліку 1, розміщених на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»:

12. Про внесення змін до рішення від 27.07.2017 №705 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні  будівництва».

Пропонується зміна розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік при здійсненні будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт, технічне переоснащення) об’єктів за рахунок  коштів обласного бюджету. На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку погоджено розмір зарплати у сумі 6800,0 грн., а у проекті рішення передбачалося 5500,0 грн.

ВИРІШИЛИ: Підтримати зміни розміру кошторисної заробітної плати на 2018 рік та внести дане питання на розгляд обласної ради.

                                              ( за – 11,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

16. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.

17. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2017 рік.

Дані питання погоджені постійними комісіями обласної ради.

         В.о. департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г. повідомив, що у ході розгляду даних питань надійшла пропозиція від депутата обласної ради Смичка І.А. про збільшення матеріальної допомоги депутатам для виконання депутатських повноважень. Але, оскільки кошти наразі розподілено, дане питання може бути розглянуто на наступній сесії

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 11,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

22. Про призначення директора комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.

За результатами проведеного конкурсу на заміщення посади директора психоневрологічного інтернату, пропонується призначити Охотенко С.В.  на умовах контракту строком на 2 роки.

На доручення постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів до інтернату виїжджали для вивчення ситуації, яка склалася, депутати Жабокрицький Є.В. та Собко Т.Д.

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Жабокрицький Є.В. повідомив, що у колективі здоровий мікроклімат. Під час перебування у комунальному закладі відбулося спілкування з колективом, підопічними.

Члени колективу повідомили, що на заміщення посади директора психоневрологічного інтернату вони вбачають кандидатуру Охотенко С.В. та що їм заважають працювати, одна по одній відбулися уже 22 перевірки.

Депутат обласної ради Романський І.В. повідомив, щона засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів двічі відбувалося голосування з цього питання, тому пропонується не підтримувати кандидатуру Охотенко С.В.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й. повідомив, що теж відвідував комунальну установу «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради, за результатами перевірки, на його думку, Охотенко С.В. не може бути керівником даного закладу.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що першою на голосування буде ставити пропозицію профільної комісії - призначити Охотенко С.В.  на умовах контракту строком на 2 роки.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 10,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 1,

                                               не гол. – 0)

24. Про переукладення контракту з Леонченком І.О.

У зв’язку із закінченням строку трудового договору 11.06.18, пропонується переукладення контракту строком на 5 років.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що даний проект рішення не підтримала постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної

власності, тому він буде ставити на голосування у сесійній залі пропозицію комісії.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. зазначила, що не бачить причини непродовження контракту з Леонченком І.О., це людина, яка працює, не має жодної догани і достойна працювати надалі.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що є пропозиції профільної комісії, які будуть внесені у сесійну залу, а якщо до сесії відбудуться якісь зміни, про них буде повідомлено головам фракцій в обласній раді для врахування при прийнятті рішення з даного питання.

47. Про створення комунальної установи «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань погодила проект рішення та доручила управлінню культури і туризму облдержадміністрації передбачити в статуті вимогу для працівників центру – володіння іноземною мовою.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 11,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

48.  Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31152/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».

Передбачається погодити ТОВ «ТД Комета» надання спеціального дозволу на користування надрами з метою  видобування гранітів Мирянського ІІ родовища  площею 3,51 га, яке знаходиться у  Радомишльському районі.

49. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31153/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».

Передбачається погодити ТОВ «ТД Комета» надання спеціального дозволу на користування надрами з метою  видобування гранітів Центрально-Круківської ділянки   Маславського 1 родовища  площею 8,22 га, яка знаходиться у  Хорошівському районі.

Профільна комісія рекомендувала погодити надання спеціальних дозволів, за умови підписання соціальної угоди із сільськими радами. Рішення на сесію будуть виноситися про погодження.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. повідомила, що 1 угоду вже підписано, до сесії буде оформлено ще одну.

50. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 18.12.17 №30720/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Граніт Блексі».

Надання спеціального дозволу на користування надрами з метою  видобування лабрадоритів Північної ділянки Головинського родовища  площею    2,04 га, яка знаходиться в  Черняхівському районі.

На дане звернення профільна комісія рекомендувала відмовити у наданні погодження, тому рішення на сесію буде вноситися про відмову.

51. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 12.12.17 № 30395/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі; розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 №4606 з 952 га до 1359 га.

На дане звернення профільна комісія рекомендувала відмовити у наданні погодження та доповнити проект рішення словами «Рекомендувати державній службі геології та надр України провести видачу дозволу шляхом аукціону». Рішення на сесію буде вноситися про відмову, з урахуванням доповнень.

52. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.09.17 №20706/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО».

Надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО» з метою видобування питних підземних вод Мирнецького родовища (свердловина №2606) у селі Мирне Бердичівського району.

На дане звернення профільна комісія рекомендувала відмовити у наданні погодження, тому рішення на сесію буде вноситися про відмову.

Депутат обласної ради Романський І.В. зауважив, що необхідно зробити аналіз підземних вод Мирнецького родовища у селі Мирне Бердичівського району, оскільки навколо висушені болота.

53. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 19.01.18 №1218/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ФОП Бутенку Сергію Григоровичу.

Надання спеціального дозволу на користування надрами ФОП Бутенку Сергію Григоровичу з метою видобування питних підземних вод Новогуйвинського родовища (свердловина № ОБУТ-74/3)  у  смт Новогуйвинське Житомирського району Житомирської області.

Профільна комісія рекомендувала погодити надання спеціального дозволу, тому рішення на сесію буде вноситися про погодження.

55. Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України   Жовтовського Л.Є.

Подання громадської організації «Бойове братство Житомирщини», підтримано Черняхівською районною радою та профільною комісією.

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Толочко І.М. повідомив, що профільна комісія обласної ради підтримала і погодила нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Жовтовського Л.Є., оскільки він уже в минулому був нагороджений Грамотою Верховної Ради України.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. зазначила, що це поважна, професійна людина, достойна нагороди, багато років очолює організацію воїнів-афганців, волонтер.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 11,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

 

56. Про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Тараса Бульби-Боровця.

Голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Кізін С.В. запропонував зняти з розгляду дане питання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 11,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,