• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2018

                                                        
trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

14.12.2018                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -11 (додаток 1),
запрошених - 12 (додаток 2)

    Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.
1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 20 сесії обласної ради 18.12.2018.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (додається).
Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).
    Всі питання розглянуті на засіданнях постійних комісій обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, що потребують погодження для розгляду обласною радою:

5. Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2020 роки.
    
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала доручити департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації опрацювати питання круглорічного оздоровлення дітей в обласному санаторії радіаційного захисту для дорослого і дитячого населення обласної ради та внести пропозиції на наступну сесію обласної ради.
Проект поданий облдержадміністрацією, підтриманий постійними комісіями обласної ради і вноситься на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, врахувавши запропоновані рекомендації.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

12. Про обласний бюджет Житомирської області на 2019 рік.

Проект поданий облдержадміністрацією, підтриманий постійними комісіями обласної ради і вноситься на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

15. Про переукладення контракту з Совою А.М.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала підтримати пропозицію управління охорони здоров’я облдержадміністрації щодо оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради у зв’язку із закінченням 31.12.2018 строку дії контракту з головним лікарем закладу.
Проте, пропозицію про переукладення контракту з керівником вніс депутат обласної ради Орлюк С.В. і  не відкликає її, тому з даного питання депутати  будуть  визначатися у сесійній залі.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

16. Про переукладення контракту з Петренко Л.Б.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала, у зв’язку із закінченням 26.01.2019 строку трудового договору, погодити переукладення контракту з Петренко Л.Б. строком на два роки (в поданні ОДА 1 рік)  і внести  на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

22. Про припинення комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

Пропонується припинити юридичну особу - комунальну установу «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради - шляхом її перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання, доопрацювати  та внести на розгляд чергової сесії обласної ради.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

37. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 16.10.2018 №20823/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Пайол».
61. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.12.2018  №24545/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Пайол».
Питання стосуються надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Пайол» з метою   видобування лабрадориту, габро, габро-лабрадориту ділянки №1 Верхолузького-2  родовища  площею 2,1 га, яка знаходиться у  Черняхівському районі.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  рекомендувала об’єднати ці питання в одне, відмовила у погодженні, тому на сесію буде вноситися проект рішення  про відмову в погодженні 2 звернень Держгеонадр.

38. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 01.11.2018 №21892/03/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами родовища «Дровяний Пост».
Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів відмовила у погодженні тому на сесію  буде виноситися проект рішення  про відмову.

39. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Житомирський обласний клуб мисливців та рибалок «Вепр Полісся».
 Питання стосується припинення права користування мисливськими угіддями державному підприємству «Лугинське лісове господарство», у зв’язку з добровільною відмовою, та надання їх частини площею 4200,6 га у користування громадській організації «Житомирський обласний клуб мисливців та рибалок  «Вепр Полісся», терміном на  25  років.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення, тому на сесію буде вноситися проект про погодження надання у користування мисливських угідь.

62. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.12.2018  №24937/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ГАБРО РЕСУРС».
Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГАБРО РЕСУРС» з метою видобування габроноритів Східної ділянки Сліпчицького родовища площею 8,29 га, яка знаходиться у Черняхівському районі.

63. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.12.2018 №24938/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ГАБРО ПЛЮС».
Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГАБРО ПЛЮС» з метою видобування габроноритів Південно-Західної ділянки Сліпчицького родовища площею 8,45 га, яка знаходиться у Черняхівському районі.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів перенесла розгляд цих питань на 18.12.2018, перед початком сесії обласної ради.

64. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.12.2018  №24940/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Камінець-Добринь».
Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Камінець-Добринь» з метою видобування габро Юліївського родовища площею 4,1 га, яке знаходиться у Хорошівському районі.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення за умови надання соціальної угоди, тому на сесію буде вноситися проект рішення про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами.

65. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.12.2018  №24941/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ТД Комета».

Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета» з метою видобування гранодіориту ділянки «Комета» Покостівського родовища площею 3,88 га, яка знаходиться у Хорошівському районі.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів перенесла розгляд питання на 18.12.2018, перед початком сесії обласної ради.

66. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 29.11.2018 №23937/03/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами ділянки «Бараші».

Питання стосується погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, бурштину ділянки «Бараші» площею 15,2 га, яка знаходиться в  Ємільчинському районі Житомирської області.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення, тому на сесію буде вноситися проект рішення про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами.

67. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 29.11.2018 №23940/03/12-18 щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Семенівська».

Питання стосується погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянки «Семенівська» площею 19,0 га, яка знаходиться в  Олевському  районі Житомирської області.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення, тому на сесію буде вноситися проект рішення про погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами.

68. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.12.2018 № 24942/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ „Блек Айс”.

Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Блек Айс» з метою видобування лабрадориту Північної  частини Невирівського  родовища  площею 2,8 га, яке знаходиться у  Хорошівському районі.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів перенесла розгляд даного питання на 18.12.2018, перед початком сесії обласної ради.

69. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.12.2018 № 24939/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ „ЛАБІС”.
Питання стосується погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ЛАБІС» з метою видобування лабрадориту Південної частини Невирівського родовища площею 2,2 га, яке знаходиться у  Хорошівському районі.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів перенесла розгляд даного питання на 18.12.2018, перед початком сесії обласної ради.