• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2023

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради №16

Шістнадцята сесія                                 VІІІ скликання

17.08.2023                                           м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 64

Присутніх на сесії –43

        Відкрив і вів засідання 16 сесії обласної ради восьмого скликання заступник голови обласної ради Ширма В.В.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. наголосив, що, у разі включення сигналу повітряної тривоги, необхідно переміститися у бомбосховище. Після завершення тривоги потрібно повернутися в сесійну залу.

Висловив подяку і шану військовослужбовцям Збройних сил України, які непохитно стоять на захисті держави та відвойовують тимчасово окуповані ворогом міста і села України.

Запропонував вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять українських воїнів, громадян, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність, свободу і незалежність України.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені начальник, заступники начальника обласної військової адміністрації, директори департаментів, керівники правоохоронних органів.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після чотирнадцятої сесії, а саме:

головою Житомирської районної державної адміністрації призначений Тарасюк Юрій Володимирович.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, за погодженням з головами фракцій, пропонується ввести до складу секретаріату таких депутатів:  

Подіка А.О. (Наш край), Мусевич А.І. (Пропозиція), Торяник О.П. (РПЛ).

ВИРІШИЛИ:      Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1 Подіка А.О. (Наш край).

2. Мусевич А.І. (Пропозиція).

3. Торяник О.П. (РПЛ).

(за –43,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, на засіданні Погоджувальної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання згідно з переліком, розданим депутатам.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 41,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –2)

                                                (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кулак І.І. (Сила і Честь) порушив питання щодо роботи ГУ Національної поліції в Житомирській області зі зверненнями громадян.

Депутат обласної ради Руденький А.О. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 24 порядку денного «Про переукладення контракту з Руденькою Т.М.» при включенні в порядок денний питання 24 та при його розгляді.

Депутат обласної ради Дячук І.Д. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомила про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 24 порядку денного «Про переукладення контракту з Руденькою Т.М.».

Депутат обласної ради Білошицький С.К. (позафракційний), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання 44 порядку денного «Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради  від 25.06.2020 № 1963 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації», зі змінами (приміщення готелю «Україна» за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 3)».

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

 ( за – 43,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В.  запропонував депутатські запити подати в секретаріат для розгляду.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити регламент сесії обласної ради, а саме: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 45,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. – 0)