• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2023

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради№18

Вісімнадцята сесія                                 VІІІ скликання

21.12.2023                                           м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 63

Присутніх на сесії –45       

         Відкрив і вів засідання 18 сесії обласної ради восьмого скликання заступник голови обласної ради Ширма В.В.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. наголосив, що, у разі включення сигналу повітряної тривоги, необхідно переміститися у бомбосховище. Після завершення тривоги потрібно повернутися в сесійну залу.

Висловив подяку і шану військовослужбовцям Збройних сил України, які непохитно стоять на захисті держави та відвойовують тимчасово окуповані ворогом міста і села України.

Запропонував вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять українських воїнів, наших громадян, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність, свободу і незалежність України та колег Острожинського Валентина Євгеновича та Героя України Дідківського Володимира Олександровича, які пішли з життя.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. та начальник обласної військової адміністрації Бунечко В.І.  за  значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм вручили  відзнаки

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ»

Кицак Людмилі Вікторівні, викладачеві Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради,

Морозову Андрію Васильовичу, проректорові Державного університету «Житомирська політехніка».

 

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені начальник, заступники начальника обласної військової адміністрації, директори департаментів, керівники правоохоронних органів.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після сімнадцятої сесії, а саме:

керівником Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначений Мартищенко Сергій Миколайович;

начальником відділу з питань ветеранської політики Житомирської обласної державної адміністрації призначений Соколовський Денис Олександрович.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, за погодженням з головами фракцій, пропонується ввести до складу секретаріату таких депутатів:  

Журбенка П.Ю. (ЄС), Жабокрицького Є.В. (Слуга народу), Піонтківського П.В. (ВО «Батьківщина»).

ВИРІШИЛИ:      Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1 Журбенка П.Ю. (ЄС).

2. Жабокрицького Є.В. (Слуга народу).

3. Піонтківського П.В. (ВО «Батьківщина»).

(за –47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив присутнім, що постановою Шостого апеляційного адміністративного суду (м. Київ, справа № 320/17782/23) від 07 листопада 2023 року припинено повноваження депутата Житомирської обласної ради VIII скликання Развадовського Віктора Йосиповича.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. нагадав, що, відповідно до статті 35 з приміткою 1 Закону України «Про запобігання корупції», у порядку статті 59 з приміткою 1 «Конфлікт інтересів» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», депутати під час розгляду питань порядку денного сесії, у разі наявності конфлікту інтересів, самостійно повідомляють про наявність конфлікту інтересів.

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні Погоджувальної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання згідно з переліком, розданим депутатам.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 48,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –1)

                                                (пропозицію підтримано)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що вчора надійшов лист начальника державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання «Житомирська академія поліції» Національної поліції України щодо виключення з порядку денного питання «Про укладення договору суперфіцію» (у переліку питання 47) та поставив на голосування пропозицію щодо зняття з розгляду даного питання.

( за – 47,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –2)

                                                (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) порушив питання про затвердження бюджету Житомирської області на 2024 рік.

Вніс пропозицію від депутатів Крамаренка С.М., Чернявського П.П., Торяник О.П. - включити у порядок денний проєкт рішення «Про підтримку Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, з обласного бюджету Житомирської області у 2024 році».

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Бунечко В.І. зазначив, що питання затвердження бюджету Житомирської області під час дії воєнного стану належить виключно до компетенції обласної військової адміністрації, і дане питання розглядається відповідно до чинного законодавства.

         Директор Департаменту фінансів обласної військової адміністрації Венцель В.Т. надав інформацію про формування бюджету Житомирської області і статті видатків  на 2024 рік.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутатів Крамаренка С.М., Чернявського П.П., Торяник О.П. - включити у порядок денний проєкт рішення «Про підтримку Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, з обласного бюджету Житомирської області у 2024 році».

( за – 9,

 проти – 1,

 утр. – 8,

не гол. –29)

                                              (пропозицію не підтримано)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що відбулося засідання постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань, на якому рекомендовано змінити назву проєкту рішення (питання 51 порядку денного) з «Про звільнення Корінної Л.В.» на «Про звільнення директора Житомирського обласного спортивного ліцею Житомирської обласної ради Корінної Л.В.».

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

 ( за – 45,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В.  запропонував депутатські запити подати в секретаріат для розгляду.