• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2024

                                                                      

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради № 20

Двадцята сесія                                     VІІІ скликання

20.06.2024                                           м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 63

Присутніх на сесії –47       

         Відкрив і вів засідання 20 сесії обласної ради восьмого скликання перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М.

         Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. наголосив, що, у разі включення сигналу повітряної тривоги, необхідно переміститися у бомбосховище. Після завершення тривоги потрібно повернутися в сесійну залу.

Висловив подяку і шану військовослужбовцям Збройних сил України, які непохитно стоять на захисті держави та відвойовують тимчасово окуповані ворогом міста і села України.

Запропонував вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять українських воїнів, наших громадян, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність, свободу і незалежність України.

Голова Житомирської обласної територіальної виборчої комісії (далі – ЖОТВК) Білик Т.М. озвучила постанову ЖОТВК «Про реєстрацію депутата Житомирської обласної ради, обраного за єдиним виборчим списком від Житомирської обласної організації політичної партії «За майбутнє», згідно з якою депутатом обласної ради зареєстровано Гулу Раїсу Миколаївну (додається).

У Житомирській обласній раді зареєстровано 64 депутати.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. та начальник Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Бунечко В.І. вручили нагороди та привітали із присвоєнням почесних звань:

за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку

присвоєно почесне звання:

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ЕКОНОМІСТ УКРАЇНИ»

Свірко Світлані Володимирівні, професорові кафедри Державного університету «Житомирська політехніка».

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток системи зайнятості населення в умовах воєнного стану нагороджено Почесною відзнакою начальника Житомирської обласної військової адміністрації «За заслуги» (медаль)

КОРІННУ Галину Віталіївну - директора Житомирського обласного центру зайнятості.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в області нагороджено Почесною відзнакою начальника Житомирської обласної державної (військової) адміністрації «За заслуги» (медаль)

ДМУХІВСЬКУ Надію Сергіївну - директора Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської обласної ради.

ПАНАСЮКА Юрія Олександровича - начальника Жито

Відзнакою «За заслуги» другого ступеня Федерації волейболу України нагороджено Рудницького Миколу Леонідовича — капітана волейбольної команди «Житичі-Полісся», гравця національної збірної команди України з волейболу, переможця «Золотої Європейської ліги» 2024 року.

нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. озвучив заяву голови фракції політичної партії «Наш край» в Житомирській обласній раді про вихід із фракції депутатів обласної ради (додається).

Відповідно до статті 93 Регламенту, у разі, коли склад фракції менший від встановленої Регламентом кількості, голова обласної ради або особа, яка виконує його обов’язки, оголошує про її розпуск.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. повідомив, що на сесію запрошені начальник, заступники начальника обласної військової адміністрації, директори департаментів, керівники правоохоронних органів.

Нагадав, що на десятій сесії обласної ради депутатами прийнято рішення про те, що у період дії воєнного стану в Україні проводитимуться закриті засідання сесій обласної ради.

На закритому засіданні ради, окрім депутатів ради, мають право бути присутніми визначені Погоджувальною радою обласної ради особи, присутність яких необхідна для розгляду відповідного питання. Крім того, на закритому засіданні ради мають право бути присутніми голова обласної державної адміністрації, прокурор області, інші особи, яким таке право надано чинним законодавством.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після дев’ятнадцятої сесії, а саме:

заступником голови Житомирської обласної державної(військової) адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації призначений Лопушанський Костянтин Вікторович.

Привітав його з призначенням і побажав плідної праці.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. повідомив, що, відповідно до статті 35 з приміткою 1 Закону України «Про запобігання корупції», у порядку статті 59 з приміткою 1 «Конфлікт інтересів» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», депутати під час розгляду питань порядку денного сесії, у разі наявності конфлікту інтересів, самостійно повідомляють про наявність конфлікту інтересів.

1. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. повідомив, що на засіданні Погоджувальної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання згідно з переліком, розданим депутатам.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 48,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –1)

                                                (пропозицію підтримано)

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. повідомив, що надійшов лист начальника обласної державної (військової) адміністрації про зняття з розгляду питання №17 порядку деного «Про припинення комунального закладу «Волейбольний клуб» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

ВИСТУПИЛИ:

Начальник Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Бунечко В.І.

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. поставив на голосування пропозицію зняти з розгляду питання №17 порядку деного «Про припинення комунального закладу «Волейбольний клуб» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

( за – 48,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –1)

                                                (пропозицію підтримано)

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

(за –49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

Перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М. нагадав, що депутатські запити потрібно подати працівникам виконавчого апарату для їх опрацювання.

Слово для виступів, згідно з поданими заявами, надається в «Різному», після розгляду усіх питань порядку денного.