• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА


ПРОТОКОЛ

Тридцята сесія                                        VІ скликання

19.03.15                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 107    
Присутніх на сесії – 87

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що вийшла з ладу система електронного голосування та висловив надію, що технічна служба виправить помилку

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 29 сесії обласної ради шостого скликання, а саме:

прокурором Житомирської області призначений Війтович Любомир Михайлович;

головою Радомишльської райдержадміністрації призначений Тетерський Володимир Романович;

директором департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації призначений Грабчук Сергій Вячеславович.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав усіх із призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Француз В.Й. та голова облдержадміністрації Машковський С.О. за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України
нагородили:
ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ
Васильчука Святослава Карповича - голову Житомирського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Т.Шевченка
Ярошенка Олександра Вікторовича - верстатника широкого профілю механоскладальної дільниці Житомирського ПП "БУД-МАШ"

"ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ" ІІІ СТУПЕНЯ
Ковалюк Нелю Дмитрівну - голову Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю (ЖОГОЛІ) "Молодь. Жінка. Сім’я"

Привітали з присвоєнням почесних звань:
"ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ"
Марцуна Миколу Васильовича - голову селянського (фермерського) господарства "Едельвейс" Любарського району
Черниша Петра Васильовича - директора товариства з обмеженою відповідальністю "Долинівське", Брусилівський район

"ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ"
Савенка Петра Петровича - майстра лісу Смолівського лісництва державного підприємства "Коростишівське лісове господарство"

"ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ"
Сингаївську Ангеліну Володимирівну - директора навчально-наукового інституту іноземної філології, завідувачку кафедри англійської філології та перекладу Житомирського державного університету ім. Івана Франка

"ЗАСЛУЖЕНИЙ БУДІВЕЛЬНИК УКРАЇНИ"
Олексюка Петра Михтодійовича - директора приватного підприємства "Моноліт" смт Романів

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджений Коренєв Микола Михайлович, член Правління Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що сьогодні депутат обласної ради Ткачук Володимир Ілліч (хоч він і відсутній) святкує День народження. Запропонував привітати його зі святом і побажати успіхів та всіляких гараздів.

Депутат обласної ради Нагурний В.А. (фракція КПУ) порушив питання щодо необхідності забезпечення звукової трансляції роботи сесії обласної ради.


Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що до наступної сесії це питання буде розглянуто профільною комісією і, по можливості, вирішено.

ВИРІШИЛИ: Доручити постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування до чергового засідання сесії обласної ради опрацювати питання можливості забезпечення звукової трансляції роботи сесії обласної ради на майдані ім. С.П. Корольова.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

    Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував обрати секретаріат у складі 5 чоловік та покласти на нього обов’язки лічильної комісії.

(за –87,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                    (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Русак В.С. вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Бориса В.М., Диняка С.В., Градовського Ю.Г.
Депутат обласної ради Войтенко Б.А. вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Плоскова В.О. та Тітова В.В.

ВИРІШИЛИ:     Обрати секретаріат у складі 5 депутатів:

1.    Бориса В.М. (фракція НП).
2.    Диняка С.В. (позафракційний).
3.    Градовського Ю.Г. (позафракційний).
4.    Плоскова В.О. (фракція «Батьківщина»).
5.    Тітова В.В. (фракція «Батьківщина»).

(за –87,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                    (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відкритим, шляхом підняття рук.


    
2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2014 рік.
2. Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області  на 2015 рік.
3. Про затвердження Стратегії розвитку Житомирської області на період  до 2020 року.
4. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2014 рік.
5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
6. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
7. Про комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2015-2016 роки.
8. Про обласну Програму з підготовки тому «Звід пам’яток історії та культури України по Житомирській області» на I півріччя 2015 року.
9. Про Програму підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки.
10. Про внесення змін до Порядків використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області  на 2011-2015 роки.
11. Про інформацію прокуратури Житомирської області про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури Житомирської області за 2014 рік.
12. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2015 рік.
13. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік.

14. Питання комунальної власності:
14.1. Про призначення директора Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.
14.2. Про призначення директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради.
14.3. Про призначення головного лікаря обласної комунальної установи Житомирського обласного перинатального центру Житомирської обласної ради.
14.4. Про призначення головного лікаря комунальної установи “Житомирський обласний центр крові” Житомирської обласної ради.
14.5. Про призначення головного лікаря обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег» Житомирської обласної ради.
14.6. Про призначення головного лікаря обласного міжрайонного діагностичного центру у м. Коростені Житомирської обласної ради.
14.7. Про призначення головного лікаря обласного санаторію радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення Житомирської обласної ради.
14.8. Про призначення головного лікаря обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради.
14.9. Про призначення головного лікаря комунального закладу “Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків” Житомирської обласної ради.
14.10. Про призначення головного лікаря обласного спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.
14.11. Про призначення завідувача комунального підприємства “Аптека №227” Житомирської обласної ради.
14.12. Про призначення завідувача комунального підприємства аптека “Дитяча” Житомирської обласної ради.
14.13. Про призначення директора обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради.
14.14. Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
14.15. Про призначення директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва “Полісся” Житомирської обласної ради.
14.16. Про призначення директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради.
14.17. Про призначення директора Житомирського комунального комерціалізованого підприємства «М′ясомолторг» Житомирської обласної ради.
14.18. Про звільнення Потапчука І.М.
14.19. Про припинення Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
14.20. Про створення комунальної установи «Обласний культурно-мистецький центр» Житомирської обласної ради.

14.21. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу „Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності” Житомирської обласної ради.

14.22. Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирської обласної дитячої лікарні Житомирської обласної ради.

14.23. Про затвердження Положення про порядок управління об′єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції.
14.24. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.
14.25. Про затвердження ліквідаційного балансу комунального закладу «Обласний центр соціально - психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради.

14.26. Про прийняття теплових мереж.

14.27. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 “Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 19.09.13 № 972.

14.28. Про прийняття земельної ділянки із комунальної власності територіальної громади сіл Станишівка, Бистрі, Слобода-Селець Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

14.29. Про встановлення орендної плати.

14.30. Про зміну розміру орендної плати.

14.31. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

14.32. Про списання основних засобів із балансів установ та підприємства, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області .

14.33. Про земельну ділянку.

14.34. Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.06.14 № 1244 “Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Коростишева, сіл Теснівка та Бобрик Коростишівського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

14.35. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 23.01.14 № 1104 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

14.36. Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

14.37. Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.06.13 № 922 «Про припинення діяльності Житомирського обласного підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного об′єднання «Житомиррембуд» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації», зі змінами.

15. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами, гірничих відводів та мисливських угідь
15.1. Про інформацію щодо ефективності використання земель, наданих для розробки надр.
15.2. Про інформацію щодо роботи користувачів мисливських угідь.
15.3. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Технополіс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

15.4. Про надання погодження приватному підприємству «КВАНТА-ЛЧ» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

15.5. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Прогрес» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

15.6. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-ГРАНІТ» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
15.7. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

15.8. Про надання у користування мисливських угідь Чуднівській районній організації Українського товариства мисливців та рибалок.
15.9. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Словечанський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.
15.10. Про надання погодження КП «Комунальник» Овруцької міської ради Житомирської області щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

16. Про внесення змін до складу Ради з питань територій пріоритетного розвитку.
17. Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Шута О.В.
18. Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.03.12 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.
19. Про затвердження переліку регіонально рідкісних видів тварин Житомирської області.
20. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
21. Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради.
22. Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України згідно з проектом Закону України № 1578 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)".
23. Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо суспільного телебачення і радіомовлення України (реєстр. № 1357) під час розгляду в другому читанні.
24. Інформація Житомирської міської ради щодо використання коштів обласного бюджету виділених  для оновлення рухомого складу КП «Житомирське ТТУ" Житомирської міської ради.
25. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять дев’ятій сесії обласної ради шостого скликання.
26. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 86,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 1)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).


Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки у частині фінансування» та стосовно виділення коштів з обласного бюджету на програму захисту прав споживачів у Житомирській області на 2012-2015 роки.

    Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання виділення коштів з обласного бюджету на програму захисту прав споживачів у Житомирській області на 2012-2015 роки буде вивчено та розглядатиметься на наступній сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дейсана М.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки у частині фінансування».

( за – 83,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Прокопчук В.О. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області».

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Прокопчука В.О. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області».

( за – 82,
 проти – 1,
 утр. – 0,
не гол. – 4)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Шадурська О.Ю. (фракція «Батьківщина») внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про обласну Програму сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки», «Про погодження грантового договору та зарахування коштів до обласного бюджету».

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Шадурської О.Ю. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про обласну Програму сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки».

( за – 84,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Шадурської О.Ю. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про погодження грантового договору та зарахування коштів до обласного бюджету».

( за – 84,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про погашення кредиторської заборгованості».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Сухораби В.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про погашення кредиторської заборгованості».

( за – 84,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про оформлення земельної ділянки», «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області будівлі», «Про передачу дитячого садка у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Радомишльського району».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про оформлення земельної ділянки».

( за – 83
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 4)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області будівлі».

( за – 84
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про передачу дитячого садка у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Радомишльського району».

( за – 83
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 4)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Нусбаум С.А. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про надання у користування мисливських угідь державному підприємству «Баранівське лісомисливське господарство».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Нусбаума С.А. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про надання у користування мисливських угідь державному підприємству «Баранівське лісомисливське господарство».

( за – 83
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 4)
(пропозицію підтримано)


Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до програми соціальної підтримки внутрішньо-переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області,та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до програми соціальної підтримки внутрішньо-переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області,та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році».

( за – 82
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 5)
(пропозицію підтримано)

 

Депутат обласної ради Зозуля М.П. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Закону України від 10.04.14 № 1197-VII «Про здійснення державних закупівель».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Зозулі М.П. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Закону України від 10.04.14 № 1197-VII «Про здійснення державних закупівель».

( за – 80
 проти – 0,
 утр. – 1,
не гол. – 6)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дідківський В.О. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації що склалася на Липницькому МПД ДП «Укрспирт», «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення окремих питань земельних відносин» та «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення поправок  до законопроекту №1362 «Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дідківського В.О. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації що склалася на Липницькому МПД ДП «Укрспирт».

( за – 80
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 7)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дідківського В.О. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення окремих питань земельних відносин».

( за – 84
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)
                                          (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дідківського В.О. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення поправок  до законопроекту №1362 «Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

( за – 82
 проти – 1,
 утр. – 1,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про призначення головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради» та розглянути його у блоку питань про кадрові призначення.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про призначення головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради» та розглянути його у блоку питань про кадрові призначення.

( за – 77
 проти – 6,
 утр. – 1,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про доповнення до рішення обласної ради від 01.08.2006 № 58 «Про розподіл коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Остап’юка А.В. (фракція НП)  - включити у порядок денний питання «Про доповнення до рішення обласної ради від 01.08.2006 № 58 «Про розподіл коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету».

( за – 85
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 2)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії з регулювання енергетики (НКРЕ) щодо зниження вартості газу метан».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Іваницької Т.В. (позафракційна) - включити у порядок денний питання «Про звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії з регулювання енергетики (НКРЕ) щодо зниження вартості газу метан» та доручити депутату Іваницькій Т.В. відповідний проект звернення.

( за – 72
 проти – 0,
 утр. – 4,
не гол. – 11)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Долгих Я.Д. (позафракційний) зауважив, що біля адмінбудинку зібралися громадяни, тому потрібно створити робочу групу, яка займеться вивченням даного питання.

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) зауважив, що наполягає на пропозиції включити у порядок денний питання стосовно виділення коштів з обласного бюджету на програму захисту прав споживачів у Житомирській області на 2012-2015 роки.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував розглянути це питання при розгляді проекту рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік».

Депутат обласної ради Русак В.С. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету ДП «Навчально-дослідне господарство «Україна».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Русака В.С. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету ДП «Навчально-дослідне господарство «Україна» та доручити депутату Русаку В.С. підготувати проект даного звернення.

( за – 84
 проти – 0,
 утр. – 1,
не гол. – 2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 85,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)


Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував підтримати пропозицію депутата обласної ради Долгих Я.Д. (позафракційний) - створити робочу групу, члени якої вийдуть до громадян, що зібралися біля адмінбудинку, і з’ясує причину зібрання.

ВИРІШИЛИ: Створити робочу групу унаступному складі:
1.    Білецький О.М. (фракція «Батьківщина»).
2.    Стах В.М. (фракція ВЧНП).
3.    Перегуда В.П. (фракція НП).
4.    Бочковський О.В. (фракція ФЗ).
5.    Тимошенко М.М. (фракція КПУ).

    Голова обласної ради Француз В.Й. на вимогу фракції «Фронт Змін» в обласній раді оголосив перерву та доручив опломбувати систему електронного голосування.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував для інформації з питань порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 69,
 проти – 0,
 утр. – 0)

    Представник робочої групи, депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) озвучив спільну заяву від фракції «Комуністична партія України» в обласній раді і громадськості, яка зібралася біля адмінбудинку (додається).

    Представник робочої групи, депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») повідомив, що громадяни, які зібралися біля адмінбудинку, порушують соціальні та земельні питання. Щодо земельних питань, керівництво Держземагентства у Житомирській області обіцяє надати допомогу.

    Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію розглянути 13 основних питань, а розгляд інших перенести на друге пленарне засідання.

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Озерчука А.М. (фракція «Батьківщина») - розглянути сьогодні на пленарному засіданні лише 13 основних питань, а розгляд інших перенести на друге пленарне засідання.

( за – 49
 проти – 16,
 утр. – 9)
 (пропозицію не підтримано)

4. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2014 рік.

Інформує: Машковський С.О. – голова облдержадміністрації (звіт додається).

 

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) поцікавилася, чи буде доречним у період важкого політико-економічного стану країни продовження опалювального сезону в Житомирській області, запропоноване вищим керівництвом країни,  та чи вистачить ресурсів і, відповідно, фінансування для його продовження.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що, згідно з рішенням Уряду, за умови підвищення температури повітря вище 8 градусів та її утримання більше трьох діб, опалювальний сезон може бути завершено раніше 30 квітня.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) звернувся із запитанням до голови обласної державної адміністрації Машковського С.О., чи проведено аналіз рівня розвитку економіки регіону та рівня життя населення області у результаті виконання норм  нещодавно прийнятих законів України  «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» протягом січня-лютого 2015 року.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що поглиблений аналіз та моніторинг  вказаного періоду буде проведено наприкінці першого кварталу, зважаючи на результати бюджетних показників, наданих  керівниками районів, враховуючи вплив  внесених змін до Бюджетного та Податкового кодексів, наслідки бюджетно-фінансової децентралізації.  Наголосив, що, згідно з останніми даними, область виконує та дещо перевиконує показники з наповнюваності бюджету, встановлені власне місцевим органом. Зауважив, що всі проблемні  питання розвитку області перебувають на шляху тенденції до їх вирішення та зменшення.

Депутат обласної ради Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина») зауважила, що завдяки переведенню 112 об’єктів області на альтернативні види палива, значно покращились показники з енергозбереження. Поцікавилася, чи будуть стимулюватися безпосередньо райони, які перевели у себе понад 4 об’єкти на альтернативні види палива.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що, за умови надходження державної субвенції з впровадження енергозберігаючих технологій, перевага у розподілення даної субвенції надаватиметься тим районам області, які нададуть необхідний пакет проектно-кошторисної документації, експертні висновки, готовність керівництва району провести роботи до початку опалювального сезону, незважаючи на кількість переведених об’єктів району. Наголосив, що Ружинський район є  одним з передових  серед районів області у питанні переведення соціальних об’єктів на альтернативні види палива, однак є ряд районів, які взагалі не запропонували жодного соціального об’єкта для переведення на енергозберігаючі технології та відмовилися від надання державної допомоги.

Депутат обласної ради  Стах В.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що в економічному розвитку області є не тільки позитивні здобутки, а й проблемні питання, вніс пропозицію у пункті 3 проекту рішення вилучити слово «подальший».

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що, готуючи звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області, наполягав, щоб у ньому були відображені дані як позитивних, так і негативних тенденцій. Зазначив, що з метою усунення негативних тенденцій у розвиткові області, потрібно досконало знати їх першооснову, щоб у подальшому скеровувати розвиток на здобуття позитивних результатів. Погодився з пропозицією депутата обласної ради Стаха В.М. (фракція ВЧНП).

Депутат обласної ради Острожинський В.Є. (фракція КПУ) наголосив, що на сьогодні у країні нараховується тільки 9 мільйонів  працюючого населення, яке не в змозі забезпечити соціальну сферу країни, і, тим паче, її обороноздатність. Зазначив, що, програми, які розглядаються на сесії обласної ради, повинні забезпечувати стабільний позитивний розвиток регіону.
 Запропонував щокварталу заслуховувати звіти керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, голів райдержадміністрацій, які посіли найнижчі місця в рейтингу соціально-економічного розвитку, щодо стану розвитку підпорядкованих галузей та районів відповідно.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зазначив, що дана пропозиція є актуальною, її необхідно підтримати, оскільки це сприятиме вдосконаленню роботи з розробки і виконання програм обласного значення. Зауважив, що дане питання буде спільно обговорено з головою обласної ради Французом В.Й. та  розроблено механізм їх опрацювання і висвітлення.

Представник громадськості Ткачук Сергій звернувся з проханням надати слово для виступу з обговорюваного питання.

Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив, що час для виступу представників громадськості передбачено у порядку денному під час розгляду питань блоку «Різне».

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) звернувся до голови обласної ради Француза В.Й. з проханням дотримуватися Регламенту роботи обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію щодо позапланового виступу представника громадськості Ткачука Сергія.

( за – 0
 проти – 8,
 утр. – 31)
 (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект даного рішення в цілому, зі змінами та доповненнями.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 1)
                                        (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік.

Інформує: Машковський С.О. – голова облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозиції депутата обласної ради Острожинського В.Є. (фракція КПУ) -щокварталу заслуховувати звіти керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, голів райдержадміністрацій, які посіли найнижчі місця в рейтингу соціально-економічного розвитку, щодо стану розвитку підпорядкованих галузей та районів відповідно.


( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про затвердження Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 78,
 проти – 0,
утр. – 1)
                                        (рішення додається)


7 СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2014 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

    Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив протокольне рішення президії, згідно з яким департаментам фінансів і охорони здоров’я облдержадміністрації разом з Коростенським міськвиконкомом та Коростенською райдержадміністрацією доручено вивчити питання щодо прийняття майнового комплексу відділкової лікарні станції Коростень Південно-Західної залізниці з державної у комунальну власність міста чи району та шляхів фінансування даного закладу.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) зазначив, що профільна комісія обласної ради, згідно з протокольним дорученням, розглянула питання та погодила виділення 5 млн. грн. для фінансування відділкової лікарні. Зауважив, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності запропонувала суму 4,5 млн.грн., оскільки мова йде про фонд оплати праці. Наголосив, що питання повинно стати предметом розгляду на черговій сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Тарасюк Ю.І. (фракція «Батьківщина») зазначив, що на попередніх сесіях обласної ради неодноразово розглядалося питання придбання магнітно-резонансного томографа для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради, на що, згідно з рішенням обласної ради, було виділено кошти у сумі 26 млн.грн.  Зауважив, що, у зв’язку з різким процесом інфляції, виділені кошти втратили свою собівартість, тому потрібна додаткова сума.

Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив, що, у зв’язку з тим, що тендер на придбання апарату МРТ не відбувся, апарат не було придбано, кошти залишились у бюджеті. Повідомив, що профільна комісія обласної ради одноголосно підтримала питання придбання апарату МРТ. Наголосив, що департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації розробляє програму, згідно з якою буде визначено пільгові категорії населення для отримання безкоштовних послуг, категорії, які сплачуватимуть відсоток від вартості усієї суми послуги та кількість безкоштовних обстежень.  Зазначив, що обстеження проходитиме населення усієї області. Проінформував, що придбання апарату є нагальною потребою для розвитку та вдосконалення роботи медичної галузі області та збереження здоров’я населення регіону. Відмітив, що саме завдяки поступовому придбанню різного вартісного медичного устаткування для лікування кардіологічних захворювань, область мала змогу відкрити кардіоцентр, що дозволяє проводити операції на відкритому серці та має змогу надавати медичні послуги населенню усього регіону.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) зазначив, що в уряді активно обговорюється питання внесення змін до державного бюджету, його формування, основні підходи та принципи. Поцікавився, чи вважає директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. за доцільне збереження початку  фінансового року з 1 січня та чи варто розробляти фінансове планування терміном на один рік.

    Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. зазначила, що вся фінансова діяльність області здійснюється відповідно до Бюджетного кодексу України, в якому визначено, що бюджетний рік розпочинається з 1 січня та закінчується 31 грудня. Зауважила, що підтримує таку позицію, оскільки бюджетний рік співпадає з початком та закінченням календарного року, у зв’язку з чим кошти, виділені державою на початку року та які не використані за призначенням, повертаються наприкінці року у державний бюджет, натомість кошти обласного бюджету залишаються нерухомими. Наголосила, що кошти, виділені на придбання МРТ, залишилися на рахунках обласного бюджету.  Повідомила, що  розробляти фінансове планування, на її думку, потрібно з перспективою на три роки.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,
 проти – 1,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпорядження голови обласної державної адміністрації.

    Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 73,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2015-2016 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про обласну Програму з підготовки тому "Звід пам’яток історії та культури України по Житомирській області" на І півріччя 2015 року.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

 

12. СЛУХАЛИ: Про Програму підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,
 проти – 0)
                                        (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки у частині фінансування.

Депутат обласної ради Галатюк О.Є. (фракція «Батьківщина») зауважив, що, відповідно до проекту рішення «Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки у частині фінансування», передбачено вилучення  коштів у сумі 500 тис.грн., виділених на розиток бджільництва, та прерозподіл їх на погашення вартості закупівлі телиць і бугаїв. Повідомив, що Україна є однією зі світових держав з розвитку бюджільництва і займає 4 місце у світі, а Житомирщина входить у десятку найкращих областей з вироблення продукції з меду. Наголосив, що у 2014 році  експорт меду приніс прибуток у державний бюджет у сумі 93 млн. доларів. Зазначив, що не варто робити запропонований розподіл коштів, оскільки це позбавляє фінансування галузі бджільництва. Вніс пропозицію відхилити даний проект рішення.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Дідківський М.П. повідомив, що даний проект рішення було розроблено департаментом відповідно до рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, в результаті чого постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села підтримала даний проект рішення. Пояснив, що, згідно з проектом рішення, кошти, виділені на підтримку галузі бджолярства у сумі 500 тис.грн., будуть використані на відшкодування фермерським господарствам витрат, пов’язаних з придбанням племінних нетелів.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») звернувся з проханням до депутатів обласної ради підтримати пропозицію депутата обласної ради Галатюка О.Є. (фракція «Батьківщина»).

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що, згідно з проектом рішення, кошти у сумі 500 тис.грн. вилучають з галузі бджолярства та перозподіляють на галузь фермерського господарства.

Директор департаменту агропромислового розвитку Дідківський М.П. повідомив, що при затвердженні обласного бюджету на 2015 рік програмою було передбачено виділення 500 тис. грн. на підтримку галузі бджолярства. Зазначив, що голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності Кропачов Д.І. на засіданні комісії після опрацювання ряду пропозицій щодо освоєння коштів, наданих профільним департаментом, запропонував перерозподілити їх таким чином: зняти 500 тис.грн. з галузі бджолярства та використати їх на відшкодування витрат придбання племінних нетелів. Запропонував, у зв’язку з наявністю коштів, виділених згідно з рішенням обласної ради на розвиток фермерських господарств, відхилити проект рішення, який передбачає вилучення коштів з галузі бджолярства.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що, у разі відхилення даного проекту рішення, чинним залишається рішення обласної ради, прийняте на попередній сесії, де передбачене фінансування на галузь бджолярства.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення.

 ( за – 2,
 проти – 73,
утр. – 1)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.


14. СЛУХАЛИ: Про інформацію прокуратури Житомирської області про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури житомирської області за 2014 рік.

Інформує: Війтович Л.М. - прокурор Житомирської області. Надав інформацію про біографічні відомості та досвід роботи в органах прокуратури (інформація додається).

Депутат обласної ради Троц В.М. (позафракційний) зазначив, що на сьогодні залишається складною ситуація у північних районах області, пов’язана з незаконним видобутком бурштину, внаслідок чого страждають  не лише природні ресурси області, а й безпосередньо населення цих районів. Проінформував щодо протизаконної діяльності злочинних угрупувань з розробки бурштинових родовищ, їх протиправної діяльності стосовно населення Олевського району. Звернувся з проханням надати допомогу у вирішенні питання відновлення безпечної життєдіяльності регіону.

Прокурор Житомирської області Війтович Л.М. повідомив, що щодня отримує оперативні зведення стосовно правопорушень, які трапляються  на території області. Наголосив, що має відомості щойно озвучені депутатом обласної ради Троцом В.М. Звернувся з проханням до депутата обласної ради Троца В.М. (позафракційний) надати у письмовій формі озвучені факти протиправної діяльності, щоб прокуратура змогла вжити відповідних заходів.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (ВЧНП) повідомив, що до нього  звернулися мешканці села Мирославки Бердичівського району з проханням допомогти у вирішенні питання незаконної оренди землі водного фонду приватним підприємцем. Проінформував, що, маючи докази правопорушення діяльності підприємця, місцеві мешканці звернулися до прокуратури міста Бердичева, яка розпочала кримінальне провадження у справі, та направили  заяву у прокуратуру області, однак остаточної відповіді не надходило.  Наголосив, що, за умови призупинення ходу розгляду справи, подасть заяву на ім’я прокурора області та особисто стежитиме за ходом розгляду справи.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) вніс пропозицію на наступній сесії обласної ради заслухати звіт про нанесену шкоду природним ресурсам області внаслідок протизаконної діяльності осіб з видобутку бурштину, підготовлений профільним департаментом облдержадміністрації. Наголосив, що у звіті мають бути надані цифри щодо кількості та обсягу пошкоджених грунтів, площі лісу, необхідного часу на відновлення знищених природних ресурсів області. Запропонував особисто з новопризначеним прокурором області Війтовичем Л.М.  обстежити місця незаконного видобутку бурштину на території області.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтримав позицію депутата обласної ради Дяченка А.В.

Прокурор Житомирської області Війтович Л. М. підтвердив  особисту готовність термінового  обстеження зазначених територій області.

Депутат обласної ради Скавінська Н.Г (фракція «Батьківщина») звернулася з проханням до керівництва обласної ради посприяти в організації зустрічі депутатів обласної ради з прокурором Житомирської області з метою обговорення  та надання матеріалів стосовно випадків протизаконної діяльності на території Житомирської області.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що прокуратура області сприятиме плідній співпраці з депутатським корпусом обласної ради.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») звернувся з проханням до прокурора Житомирської області Війтовича Л.М. результативно  підходити до вирішення будь-якого проблемного питання обласного та місцевого масштабу.

Прокурор Житомирської області Війтович Л. М. підтвердив готовність співпрацювати з керівництвом та депутатами обласної ради. Зазначив, що незабаром буде організовано зустріч, на якій обговорюватимуться нагальні проблеми області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2015 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

    На вимогу фракції «Народна партія» в обласній раді голова обласної ради оголосив перерву.

Після перерви депутати продовжили роботу.

17. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 73,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Наголосив, що оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників установ було  розміщене на сайті Житомирської обласної ради, в офіційному друкованому виданні з 02.12.14 по 31.12.14, тобто, за місяць до проведення конкурсу, що передбачено Положенням про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 20.11.14 №1335. Повідомив, що документи претендентів приймалися канцелярією обласної ради до 18 години 31 грудня 2014 року. Проінформував, що нові кандидати подавали документи після завершення роботи конкурсної комісії, що є порушенням норм вищезгаданого Положення.

Член радикальної партії Виговська Н.П., озвучила ряд вимог, визначених постановою Кабінету Міністрів України щодо керівників музеїв та закладів музейного типу, та повідомила, що кандидат на посаду директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради Балюрко В.С. не відповідає названим вимогам, не має досвіду роботи у закладах музейного типу, у зв’язку з чим конкурсна комісія повинна була йому відмовити на етапі прийому документів.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. звернувся з проханням до представників громадськості поводити себе коректно, не розпалювати міжособистісні та конфесійні конфлікти. Повідомив, що, за умови наявності фактів порушення чинного законодавства з боку діяльності конкурсної комісії, потрібно подавати звернення у відповідні структури та органи. Наголосив, що звернення щодо спірного питання з призначення керівника установи медичної галузі було опрацьоване вчасно, що дало змогу швидко віднайти шляхи вирішення конфліктної ситуації.

Депутат обласної ради Бочковський О.В. (фракція ФЗ) підтримав позицію голови обласної ради Француза В.Й. та наголосив, що процедура проведення конкурсу пройшла з дотриманням вимог Положення про порядок проведення конкурсу, та термінів, зазначених у вказаному Положенні.

Представник громадськості звернулася з проханням до депутатського корпусу обласної ради не підтримувати кандидатуру Балюрка В.С.  на посаду директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради, оскільки він не є компетентним у музейній справі, його передпенсійний вік не дасть можливості працювати на повну силу, його не підтримує громада області, зважаючи на його політичні уподобання до попередньої влади. Наголосила, що дану посаду має очолити особа, яка є патріотом своєї держави, дбатиме про розвиток діяльності та вдосконалення роботи музею.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (ВЧНП) зазначив, що програма, представлена кандидатом Балюрком В.С., виписана непрофесійно та некомпетентно, у ній відсутні заходи з розвитку музейного закладу, що може негативно позначитись на роботі майбутнього керівника.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення.

( за – 49,
 проти – 7,
утр. – 13)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

 

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) звернувся з проханням до голови обласної ради Француза В.Й. забезпечити безперебійну роботу сесії обласної ради та не дозволяти погроз і тиску на депутатський корпус з боку громадськості.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що громада області має право брати участь у роботі сесії обласної ради та висловлювати власну думку.

19. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласної комунальної установи Житомирського обласного перинатального центру Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів запропоновано внести зміни до

проекту рішення та рекомендовано укласти контракт з керівником підприємства на п’ять років (у проекті 3 роки).

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію укласти контракт з керівником на 5 років.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 75,
 проти – 1,
утр. – 2,
                                        (рішення додається)


20. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря комунальної установи "Житомирський обласний центр крові" Житомирської обласної ради.
Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласного дитячого протитуберкульозного санаторію "Лісовий берег" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласного міжрайонного діагностичного центру у м. Коростені Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 77,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласного санаторію радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 77,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради. Повідомив про те, що, згідно з проектом рішення обласної ради, передбачено укладення контракту з керівником установи на 3 роки. Проінформував, що профільна комісія обласної ради рекомендувала укласти контракт із запропонованою кандидатурою терміном на 5 років.

Представник громадськості наголосила, що однією з вимог при підготовці зазначеного проекту рішення визначено, що керівником установи має бути призначена людина, яка має офіційний статус учасника АТО. Проінформувала, що ця вимога погоджена  конкурсною комісією та профільною комісією обласної ради. Повідомила, що кандидат на посаду головного лікаря обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради перебуває у зоні АТО, у зв’язку з чим не мав можливості надати відповідний пакет документів. Зазначила, що Хренов В.І., як попередній керівник установи та нинішній кандидат, використовує службове становище у власних цілях, фінансування закладу відбувається з порушенням  положень Бюджетного кодексу України, документація не відповідає вимогам чинного законодавства, керівник здійснює види діяльності, не передбачені Статутом закладу. Запропонувала залишити Хренова В.І. виконуючим обов’язки до вирішення усіх проблемних питань установи.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що озвучені факти потребують детального вивчення, опрацювання. Зазначив, що у своїй подальшій роботі відповідні підрозділи обласної ради на чолі з керівництвом обласної ради будуть продовжувати роботу у  галузі комунальної власності обласної ради.

Депутат обласної ради Озерчук О.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію укласти контракт з Хреновим О.М. терміном на три роки, оскільки зазначений кандидат передпенсійного віку.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтримав пропозицію депутата обласної ради Озерчука О.М. (фракція «Батьківщина»).

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що питання терміну контрактів з керівниками установ мають бути предметом розгляду конкурсної і профільної комісій обласної ради. Підтримав пропозицію укласти контракт терміном на три роки.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію профільної комісії обласної ради - укласти контракт з керівником установи на 5 років.

( за – 41,
 проти – 4,
утр. – 27)
                                        (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Озерчука О.М. (фракція «Батьківщина») - укласти контракт з керівником установи на 3 роки.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 3,
утр. – 12)
                                        (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря комунального закладу "Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 74,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласного спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.


    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 74,
 проти – 0,
утр. – 1)
                                        (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про призначення завідувача комунального підприємства "Аптека № 227" Житомирської обласної ради

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільною комісією обласної ради запропоновано внести зміни до проекту рішення та рекомендовано укласти контракт з керівником підприємства на п’ять років (у проекті 3 роки).
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,
 проти – 0,
утр. – 4)
                                        (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про призначення завідувача комунального підприємства аптека "Дитяча" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)


29. СЛУХАЛИ: Про призначення директора обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 77,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)
30. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») наголосив, що робота на посаді директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради має специфічний характер, великий та відповідальний фронт робіт і вимагає відповідної освіти. Повідомив, що Петренко Л.Б., яка претендує на зазначену посаду директора, немає відповідної фахової освіти. Зауважив, що директором треба призначити людину, яка розвиватиме та вдосконалюватиме діяльність цього закладу. Запропонував Петренко Л.Б. очолити посаду заступника директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Петренко Л.Б. (кандидат на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради) зауважила, що покликання кожної жінки – створення родинного затишку, виховання дітей. Зазначила, що має велике бажання допомогти знедоленим дітям, які перебувають у будинку-інтернаті, огорнути їх материнською любов’ю, піклуванням. Зауважила, що її економічна освіта та досвід роботи на посаді директора Фонду соціального страхування будуть серйозною базою для правильного керівництва установою. Наголосила, що її кандидатуру підтримали одноголосно конкурсна та профільна комісії обласної ради. Висловила подяку усім, хто підтримав її кандидатуру.

Депутат обласної ради Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина») зауважила, що людина, яка претендує на посаду директора будинку-інтернату, повинна мати відповідну фахову психолого-педагогічну освіту, оскільки вона буде визначати стосунки у педагогічному колективі та розвиток вмінь, навичок вихованців закладу.

Голова обласної ради Француз В.Й. проінформував, що працювати на посаді директора закладів зазначеного типу надзвичайно важко, оскільки потрібні і педагогічні, і психологічні, і менеджерські, і економічні знання, вміння, навички, які вміло потрібно застосовувати. Повідомив, що претендентів на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради було семеро, однак не у всіх була  відповідність кваліфікаційним вимогам.

Голова обласної Федерації футболу в Житомирі Коцюбко О.П. повідомив, що одним із кандидатів, які претендували на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради, був депутат обласної ради Нагорняк В.В. Зауважив, що кандидат Нагорняк В.В. використовував нечесні методи у конкурентній боротьбі за посаду  директора будинку-інтернату. Наголосив, що кандидатка Петренко Л.Б. є дружиною мобілізованого до зони АТО, професіоналом своєї справи і звернувся з проханням до депутатського корпусу підтримати її кандидатуру на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (позафракційний) заперечив усі звинувачення Коцюбка О.П. щодо нечесної конкуренції  та незаконних  дій  при конкурсному відборі на зайняття посади директора закладу.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (ВЧНП) зазначив, що пріоритетними факторами у визначенні щодо однієї чи іншої кандидатури має бути досвід її роботи, професійні якості та навички, вміння працювати з колективом. Зауважив, що  варто підтримувати ініціативність у роботі та давати шанс проявити себе з професійної сторони.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) зазначив, що професіоналізм та відповідність освіти посаді повинні були бути предметом обговорення на засіданнях конкурсної та профільної комісій. Зауважив, що дана кандидатура була підтримана і конкурсною, і профільною комісією. Звернувся з проханням до депутатського корпусу підтримати кандидатуру Петренко Л.Б. на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект даного рішення.

( за – 30,
 проти – 6,
утр. – 32)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

 

31. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Житомирського комунального книжково-газетного видавництва "Полісся" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 1)
                                        (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального підприємства "Готельний комплекс "Україна" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Зазначив, що питання розглядалося на засіданні профільної комісії, яка не підтримала даний проект рішення, конкурсна комісія підтримала кандидатуру Козенюка П.В. на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) зауважив, що фінансові показники прибутку закладу суттєво знизилися при тому, що наповнюваність готелю за звітний період зросла. Звернуся з проханням надати пояснення щодо планування подальшої роботи  зі збільшення дохідної частини закладу претендента на посаду директора установи.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на всі питання стосовно вдосконалення діяльності закладу, збільшення його прибутку претендент на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради давав відповідь на засіданнях конкурсної і профільної комісій.

Кандидат на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради Козенюк П.В. повідомив, що у зв’язку з важкою політико-економічною ситуацією в країні у 2014 році, підтримувати прибутковість та рентабельність закладу було практично неможливо. Зазначив, що  наприкінці року ситуація дещо стабілізувалась, показники покращились, заклад отримав прибуток. Зауважив, що складові установи - спортивно-оздоровча база «Зарічани» та кафе «Піросмані», які до вступу на посаду були збитковими, на кінець 2014 року принесли прибуток. Наголосив, що не лише дбає про прибутковість установи, але й про заощадження та економію коштів.

Депутат Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що запропонований кандидатом бізнес-план виписаний змістовно і ґрунтовно. Наголосив, що досить складний економічний рік установа під керівництвом даного кандидата закінчила з прибутком. Звернувся з проханням до депутатського корпусу підтримати кандидатуру Козенюка П.В. на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,
 проти – 0,
утр. – 6)
                                        (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Житомирського комунального комерціалізованого підприємства "М’ясомолторг" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 77,
 проти – 0,
утр. – 0)
                                        (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив, що конкурсна комісія не визначилася з переможцем, оскільки ніхто не набрав необхідної кількості голосів, профільна комісія розглянула це питання і рекомендувала на сесії розглянути три кандидатури, які відповідають кваліфікаційним вимогам.  Сьогодні Наталія Омелянівна Сич звернулася з проханням щодо відкликання своєї кандидатури.
Зазначив, що буде ставити по черзі на голосування кандидатури тих претендентів, які залишились.
Запропонував надати до 3 хвилин для інформації претендентам на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Представник від громадськості зауважила, що при проведенні конкурсу на зайняття посади головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Житомирської обласної ради були порушені норми положення про конкурс, тому що конкурсна комісія, як і профільна, повинна була визначити одну кандидатуру, але цього не було зроблено.
Зараз розпочався тиск погрози, і один із претендентів вимушений зняти свою кандидатуру. Наголосила, що потрібно дотримуватися положення про проведення конкурсу.

Депутат обласної ради Сметанюк  Б.С. (позафракційний) наголосив, що у бік постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів не може бути претензій. До її складу входять у більшості лікарі, і щоб не було звинувачень в сторону нашої комісії, вона  внесла рекомендацію по трьох кандидатурах.
Зауважив, що потрібно обов’язково обрати головного лікаря обласної лікарні та запропонував дати можливість претендентам висловитись.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») підтримав пропозицію щодо надання кожному претенденту по кілька хвилин для висловлення бачення перспективи розвитку і поліпшення медичного обслуговування в обласній лікарні.

Депутат обласної ради Сич Н.О. (позафракційна) повідомила, що свідомо прийняла рішення про відкликання своєї кандидатури, тому що не хоче щоб її і її родину обливали брудом, на що вона не заслуговує.

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово для інформації Камінському І.А.

Камінський І.А. повідомив про деякі факти біографії та досвіду роботи.
Запевнив, що готовий працювати згідно з чинним законодавством, всі справи буде погоджувати із основним органом управління у сфері охорони здоров’я в Житомирський області - департаментом охорони здоров’я. Попросив підтримати свою кандидатуру на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») повідомив, що, будучи головою Коростенської райдержадміністрації,  в 2005 році особисто  призначав на посаду Камінського І.А. Зазначив, що до цього часу багато зроблено для поліклініки, внесенно новаційний облік всіх громадян.
Зазначив, що ця людина професійна і відповідальна, попросив підтримати кандидатуру Камінського І.А. на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.


Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово для інформації Леськіву Б.Б.


Леськів Б.Б. повідомив, що, подаючи документи на конкурс, чітко усвідомив, що обласна клінічна лікарня ім. Гербачевського - потужний лікувально-профілактичний заклад зі славною історією, з прекрасним професійним колективом, перед яким стоїть завдання надавати медичну допомогу на третьому вищому рівні надання медичної допомоги. Поінформував, що пройшов всі щаблі з лікарської спеціальності, починаючи з лікаря поліклініки, стаціонару, керівника підрозділом, заступника головного лікаря обласного закладу, головного лікаря обласного закладу, має знання, сили і можливості працювати фахово, готовий оправдати довіру.
Подякував, що сьогодні прийняли рішення про придбання магнітно-резонансного томографа це дає можливість значно підвищити конкурентоздатність комунальної медицини. Зазначив, що готовий витримати другу хвилю поступання постраждалих із зони АТО, адже це питання протезування, лікування серцево-судинних захворювань, які в учасників бойових дій протікають дуже злоякісно, органів дихання, периферійної нервової системи, і, звичайно, туберкульозу.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») поцікавився, кого з претендентів підтримує трудовий колектив обласної лікарні.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що трудовий колектив лікарні звернувся із зверненням у підтримку кандидатури, яка не пройшла конкурсну комісію, оскільки не відповідає кваліфікаційним вимогам.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що Леськів Б.Б. розмежовує приватну і комунальну власність. Висловив надію, що він наведе порядок в аптеках та лікарні і він вартий вибору на посаду головного лікаря.

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) повідомив, що фракція готова підтримати кандидатуру Леськіва Б.Б. на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) запропонував від громадськості надати слово головному лікарю Червоноармійської центральної районної лікарні Собку Т.Д.

Головний лікар Червоноармійської центральної районної лікарні Собко Т.Д. зазначив, що медицина сьогодні стала одним із найбільш корумпованих, збагачувальних елементів життя людей, і це неприпустимо.
Повідомив, що був одним із кандидатів на цю посаду, але йому не вистачило допрацювати всього два місяці і 10 днів, хоча він є учасником АТО, що дає можливість на участь у конкурсі і зайняття вищевказаної посади.

Член радикальної партії, член громадської ради Коростенщини при департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації Виговська Н.П. наголосила, що в обласній лікарні процвітає хабарництво. Це питання не раз порушувалось, але до цього часу ніяких змін не відбулося. Зауважила, що обласну лікарню повинні очолювати і працювати в ній чесні і добросовісні працівники.

Голова ради союзу ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи Ушкевич В.Ф. повідомив, що організація підтримує кандидатуру Камінського І.А. Підтвердив, що наявні факти корупції в лікарні та наголосив, що ліквідатори аварії на ЧАЕС та учасники АТО не мають змоги лікуватися в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради. Порушив питання щодо видання підробних незаконних посвідчень ліквідаторам ЧАЕС і учасникам АТО та нецільового використання коштів, повідомив, що з цього приводу організація звернулася листом до Президента України і народного депутата України від Житомирської області Арешонкова В.Ю.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію про призначення головним лікарем обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Камінського І.А.


(за – 11,
проти - 4,
утрим. – 43)
                     (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію про призначення головним лікарем обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськіва Б.Б.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 62,
проти - 3,
утрим. – 5)
                                  (рішення додається)
    
        Камінський І.А. подякував присутнім за підтримку його кандидатури на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Новопризначений головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. подякував усім за довіру та підтримку.

26. СЛУХАЛИ: Про звільнення Потапчука І.М.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про припинення Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 61,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про створення комунальної установи "Обласний культурно-мистецький центр" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу "Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 62,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирської обласної дитячої лікарні Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

 

31. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 62,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 "Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області", зі змінами та доповненнями

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про затвердження ліквідаційного балансу комунального закладу "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про прийняття теплових мереж.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)


35. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 "Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області", зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 19.09.13 № 972.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про прийняття земельної ділянки із комунальної власності територіальної громади сіл Станишівка, Бистрі, Слобода-Селець Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про зміну розміру орендної плати.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів із балансів установ та підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про земельну ділянку.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.06.14 № 1244 "Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Коростишева, сіл Теснівка та Бобрик Коростишівського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 23.01.14 № 1104 "Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 64,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 63,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 12.06.13 № 922 "Про припинення діяльності Житомирського обласного підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного об’єднання "Житомиррембуд" Житомирської обласної ради шляхом ліквідації", зі змінами.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про інформацію щодо ефективності використання земель, наданих для розробки надр.

    Депутат обласної ради  Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію додати у даний проект рішення пункт 3 наступного змісту: «3. Довести інформацію головам районних державних адміністрацій та районних рад області».

    Депутат обласної ради  Сухораба В.П. (позафракційний) вніс пропозицію  у 2 пункті виключити пропозицію щодо розробки обласної програми розвитку мінерально-сировинної бази, раціонального використання і охорони надр та додати слова «та активізувати роботу щодо залучення інвестиційних ресурсів для будівництва нових і переобладнання діючих підприємств, що сприятиме розвитку гірничодобувної галузі».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозицій.

                                     (за  - 68,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)


46. СЛУХАЛИ: Про інформацію щодо роботи користувачів мисливських угідь.

    Депутат обласної ради  Дяченко А.В. (позафракційний) зауважив, що до переліку документів потрібно додати детальну інформацію щодо роботи товариств. Вніс пропозицію відкласти дане питання на до вивчення.

    Депутат обласної ради  Будник Р.П. (позафракційний) відповів, що таку інформацію готує робоча група, створена на виконання протокольного рішення 28 сесії.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 2)
                                  (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Технополіс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

    Депутат обласної ради  Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що це новостворене підприємство, яке займається видобутком торфу. Дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів.

    Депутат обласної ради  Дяченко А.В. (позафракційний) запропонував заслухати представників територіальної громади.

    Голова Новоград-Волинської районної ради Весельський В.Ф. повідомив, що є погодження сільської і районної рад. Попросив підтримати дане питання.

    Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) запропонував з наступної сесії до кожного проекту рішення надавати техніко-економічне обґрунтування.

    Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») запропонував підтримати надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Технополіс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами. Проінформував, що діяльність зазначеного товариства не створюватиме економічної конкуренції державному підприємству, оскільки родовище розташоване в іншому регіоні.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 1)
                                  (рішення додається)

 

48. СЛУХАЛИ: Про надання погодження приватному підприємству "КВАНТА-ЛЧ" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

    Депутат обласної ради  Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що це діюче підприємство, дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів.

    Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») повідомив, що на засіданні профільної комісії були присутні представники місцевих рад, районної ради, райдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 1,
утрим. – 0)
                               (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Прогрес" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

    Депутат обласної ради  Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 0)
                               (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "СОЮЗ-ГРАНІТ" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

    Депутат обласної ради  Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що дане питання підтримано постійною комісією обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 63,
проти - 0,
утрим. – 0)
                               (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Ушомирграніт" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що стосовно даного підприємства постійна комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів не прийняла позитивного рішення.

    Ушомирський сільський голова Мала Л.Р. повідомила, що до територіальної громади входить 9 сіл. До неї у 2013 році звернулося вищезгадане підприємство стосовно надання дозволу на користування надрами. Перш за все, були проведені громадські слухання, сесія сільської ради, на якій депутати надали одностайне погодження; укладено угоду про соціальне партнерство. Зразу ж підприємство перерахувало 50 тис.грн. на ремонт будинків культури. Далі це питання було внесено на розгляд районної ради, на якій депутати також погодили дане питання.
    У минулому році постійна комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів рекомендувала відкласти дане питання на до вивчення. Але ж керівництво підприємства пообіцяло і робочі місця, і будівництво дороги, і відбудову зруйнованого мосту, а також надання допомоги у сумі 200 тис.грн. для бійців АТО.
Підприємство просить лише дозволу на розробку родовища, і керівники згодні зменшити його площу наполовину.

    Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що потрібно розвивати економіку району, але наголосив, що у даному випадку засновники даного підприємства - росіяни, на даному етапі не варто підтримувати даного питання.

    Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (позафракційний) зазначив, що на Коростенщині кар’єри – це основне джерело надходження до бюджету. На жаль, на сьогоднішній день майже всі наші підприємства очолюють росіяни. Проте, потрібно підтримати дане питання, оскільки від цього залежить кількість робочих місць та надходження до бюджету області.

    Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що потрібно підтримати розвиток промисловості і зростання робочих місць.

    Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що потрібно підтримати надання дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт», адже це єдиний кар’єр на території сільської ради.

Депутат обласної ради Бондарчук Ю.С.  (позафракційний) запропонував підтримати сільського голову щодо надання дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт».

Депутат обласної ради Ломаков Г.М.  (позафракційний) зауважив, що потрібно підтримати дане питання, адже це надання багатьох робочих місць.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів детально вивчила всі документи. Не один раз члени комісії робили зауваження стосовно занадто великої площі майбутнього родовища. Підприємство пообіцяло зменшити територію, але кожного разу на розгляд комісії вносяться одні і ті ж документи.

Депутат обласної ради Дяченко А.В.  (позафракційний) зауважив, що потрібно приймати рішення з даного питання, а не переходити з економічної площини у політичну.

Депутат обласної ради Нестеровський В.Є.  (позафракційний) наголосив, що потрібно  підтримувати бізнес, адже має поповнюватися обласний бюджет.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) підтримав Ушомирського сільського голову Малу Л.Р. та зауважив, що має бути зменшена територія родовища для користування надрами.

Депутат обласної ради Ломаков Г.М.  (позафракційний) запропонував змінити площу з 13,9 га на 7 га.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) запропонував  надати погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами, за умови зменшення площі до 7 га.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що має бути виконана норма пункту 17 Регламенту роботи обласної ради, а саме: надано соціально-економічне обґрунтування не тільки на засідання профільної комісії, а й депутатам до сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) зауважив, що немає поняття «соціально-економічне обґрунтування», є «техніко-економічне обґрунтування з соціальними елементами».

Голова обласної ради Француз В.Й. вніс і поставив на голосування пропозицію перенести розгляд даного питання на наступну сесію, з урахуванням пропозицій щодо зменшення площі, яка має бути виділеною на користування надрами, та надання техніко-економічного обґрунтування з соціальними елементами.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 1,
(пропозицію підтримано)

52. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь Чуднівській районній організації Українського товариства мисливців та рибалок.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)


53. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Словечанський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 60,
проти - 1,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про надання погодження КП "Комунальник" Овруцької міської ради Житомирської області щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу ради з питань територій пріоритетного розвитку

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Шута О.В.

    Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») запропонував не підтримувати даний проект рішення, оскільки є багато скарг щодо серйозних порушень Шутом О.В. прав громадян.

    Депутат обласної ради Кулик А.Є. (позафракційний) охарактеризував Шута О.В. як серйозну і відповідальну людину та керівника, попросив підтримати проект даного рішення.

                                     (за  - 36,
проти - 5,
утрим. – 22)
                           (пропозицію не підтримано)

57. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.03.12 № 493 "Про Житомирську обласну краєзнавчу премію", зі змінами.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про затвердження переліку регіонально рідкісних видів тварин Житомирської області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 68,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 68,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

 

61. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України згідно з проектом Закону України № 1578 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи).

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект дапного рішення.

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

                                     (за  - 56,
проти - 0,
утрим. – 0)
                             (пропозицію не підтримано)

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію щодо повернення до голосування з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                             (пропозицію  підтримано)

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на повторне голосування питання «Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України згідно з проектом Закону України № 1578 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                           (рішення і звернення додаються)

62. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо суспільного телебачення і радіомовлення України (реєстр № 1357) під час розгляду в другому читанні.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                           (рішення і звернення додаються)


63. СЛУХАЛИ: Інформація Житомирської міської ради щодо використання коштів обласного бюджету виділених для оновлення рухомого складу КП "Житомирське ТТУ" Житомирської міської ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять дев’ятій сесії обласної ради шостого скликання.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

65. СЛУХАЛИ: Про інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

66. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Порядків використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Про обласну Програму сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про погодження грантового договору та зарахування коштів до обласного бюджету.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про погашення кредиторської заборгованості.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

71. СЛУХАЛИ: Про оформлення земельної ділянки.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області будівлі.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

73. СЛУХАЛИ: Про передачу дитячого садка у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Радомишльського району.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)


74. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь державному підприємству «Баранівське лісомисливське господарство».

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до програми соціальної підтримки внутрішньо-переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області,та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році.

    Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що фракція «Батьківщина» в обласній раді розробила програму захисту родин – учасників АТО. Звернувся з проханям опрацюатави дану Програму відповідними фахівцями та надати свої висновки і пропозиції.

    Голова обласної ради Француз В.Й. запевнив, що дане питання буде опрацьовано до  наступної сесії обласної ради. Запропоновану програму буде опрацьовано з відповідними фахівцями, які нададуть свої висновки і пропозиції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

76. СЛУХАЛИ:  Про  звернення  депутатів  Житомирської  обласної  ради  до
Верховної   Ради   України,  Кабінету Міністрів України  щодо внесення змін
до Закону України від 10.04.14 № 1197-VII «Про здійснення державних закупівель.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                     (за  - 66,
проти - 0,
утрим. – 1)
                                  (рішення додається)

77. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації що склалася на Липницькому МПД ДП «Укрспирт».

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

    
                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

 

78. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення окремих питань земельних відносин.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

    
                                     (за  - 67,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення поправок  до законопроекту №1362 «Про внесення змін до Закону України « Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

    
                                     (за  - 65,
проти - 0,
утрим. – 2)
                                  (рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про доповнення до рішення обласної ради від 01.08.2006 № 58 «Про розподіл коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

    
                                     (за  - 63,
проти - 2,
утрим. – 2)
                                  (рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії з регулювання енергетики (НКРЕ) щодо зниження вартості газу метан.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

    
                                     (за  - 63,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

82. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету ДП «Навчально-дослідне господарство «Україна».

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

    
                                     (за  - 64,
проти - 0,
утрим. – 0)
                                  (рішення додається)

Депутати обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») та Сметанюк Б.С. (позафракційний) внесли пропозицію повернутися до розгляду питання «Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради», адже питання, адже конкурсна і профільна комісії підтримали дану кандидатуру.

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) вніс пропозицію повернутися до голосування з питання «Про призначення директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради».

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію щодо повернення до голосування з питання «Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради».

                                     (за  - 44,
проти - 0,
утрим. – 15)
                                  (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію щодо повернення до голосування з питання «Про призначення директора Житомирського обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради».

                                     (за  - 44,
проти - 0,
утрим. – 15)
                            (пропозицію не підтримано)

    Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що стосовно даних призначень буде оголошено повторний конкурс.


83. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

    Інформує: Годований Р.М. - заступник голови обласної ради.

83.1. Про запит депутата Ломакова Г.М. щодо виділення коштів із обласного бюджету в сумі 620 тис. грн. на фінансування виконаних робіт із будівництва міні-котельні Коростишівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №1.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата Ломакова Г.М. та обласну раду.
83.2. Про запит депутата Перегуди В.П. щодо внесення на розгляд обласної ради питання про передачу ДП «Малинський лісгосп АПК» у комунальну власність територіальних громад району в особі Малинської районної ради.
ВИРІШИЛИ: Направити запит заступнику голови обласної ради Годованому Р.М., генеральному директору Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради Рибинському І.Є. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Перегуду В.П. та обласну раду.
83.3. Про запит депутатів Перегуди В.П., Гаманюка А.І., Диняка С.В., Сосулі В.П., Чушенка С.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету для потреб Малинського міськрайонного територіального медичного об’єднання.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутатів Перегуду В.П., Гаманюка А.І., Диняка С.В., Сосулю В.П.,                 Чушенка С.В. та обласну раду.
83.4. Про запит депутата Нехворовського О.М. щодо колективного звернення жителів с. Мирославка Бердичівського району про захист їх прав та інтересів.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата                    Нехворовського О.М. та обласну раду.
83.5. Про запит депутатів Гордійчука В.П., Нагурного В.А. Чигиря М.А., Тимошенка М.М., Алексєєвич Т.М., Шелюка М.І. щодо виділення коштів із обласного бюджету в сумі 5 млн. грн. на оплату праці працівникам відділкової лікарні станції «Коростень» Південно-Західної залізниці.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутатів Гордійчука В.П., Нагурного В.А., Чигиря М.А., Тимошенка М.М., Алексєєвич Т.М., Шелюка М.І.  та обласну раду.
83.6. Про запит депутата Скавінської Н.Г. щодо включення в 2015 році автомобільної дороги Кременець - Біла Церква (км 246-286) до загальнодержавного переліку об’єктів, які потребують негайного капітального ремонту, та виділення цільових коштів Державного бюджету для його проведення.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата Скавінську Н.Г. та обласну раду.
83.7. Про запит депутата Левицького А.В. щодо виділення коштів на ремонт автомобільної дороги Велика Волиця – Бичева Любарського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Левицького А.В. та обласну раду.
83.8. Про запит депутата Левицького А.В. щодо придбання автомобіля швидкої допомоги для пункту тимчасового базування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у смт Іршанськ Володарсько-Волинського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Левицького А.В. та обласну раду.
83.9. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо неправомірності дій директора ДП «Молочний завод» ТОВ «Молочна фабрика «Рейнфорд» Ніколаєва С.С.
ВИРІШИЛИ: Направити запит в.о. начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області Полковнікову Г.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.
83.10. Про запит депутата Сосулі В.П. щодо виділення коштів із обласного бюджету на ремонт покрівлі Йосипівського НВК «ДНЗ – ЗНЗ І – ІІ ст.» Малинського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Сосулю В.П. та обласну раду.
 83.11. Про запит депутата Кулика А.Є. щодо виділення коштів у сумі  6,5 млн. грн. на завершення будівництва дошкільних навчальних закладів у селах: Левків, Вереси, Дениші, Лука Житомирського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Кулика А.Є. та обласну раду.
 83.12. Про запит депутата Сметанюка Б.С. щодо виділення коштів на придбання пристрою, який регулює рівень цукру в крові, для Григоренко Ольги Русланівни.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Сметанюка Б.С. та обласну раду.
83.13. Про запит депутата Сметанюка Б.С. щодо звернення окремих військовослужбовців 30 механізованої бригади.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., начальнику управління Служби безпеки України в Житомирській області Пахнюку В.В., військовому прокурору Житомирського гарнізону Кривоносу В.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.04.15 депутата  Сметанюка Б.С. та обласну раду.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповіднимадресатам.

 ( за – 66,
 проти – 0,
 утр. – 0,
                           (запити додаються)

        Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував у «різному» заслухати громадян, які записалися на виступ.

Голова громадських ромських організацій Житомирщини, член Ромської ради України, член Народної Ради України Коберник Л.М. звернулася з проханням до депутатського корпусу та керівництва обласної ради дати інформацію щодо призначення та використання коштів у сумі 53 млн. грн., які залишилися у бюджеті області наприкінці 2014 року. Запропонувала розподілити дані кошти на потреби учасників АТО, на лікування онкохворих, для придбання необхідних медичних препаратів  або обладнання у лікарні міста та області.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що залишок коштів 2014 року буде розподілено відповідно до нагальних потреб регіону, також  передбачено виділення коштів на потреби учасників АТО та необхідного медичного обладнання у медичні заклади області.

Керівник обласної організації інвалідів Чичук О.Ф.  звернувся з проханням до керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації посприяти у вирішенні питання відзначення державними нагородами  ветеранів з нагоди 70-річчя визволення України.

Голова обласної Федерації футболу в м.Житомирі Коцюбко О.П. звернувся з проханням  надати допомогу у забезпеченні дитячих футбольних команд необхідним інвентарем та формою для їх участі 4 квітня в обласному чемпіонаті з футболу «Шкіряний м’яч», допомогти в організації, проведенні, забезпеченні усім необхідним дитячих футбольних команд для участі у чемпіонаті з футболу на кубок «Небесної Сотні».

Представник правління СГТ «Яроповичі»  проінформувала щодо порушення вимог земельного законодавства України у зміні цільового призначення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі» та надала необхідні матеріали у президію сесії обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. запропонував з метою вирішення порушеного питання щодо зміни цільового призначення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі», провести окрему нараду за участі в.о. начальника головного управління  Держземагентства у Житомирській області Михальця В.М., представників правоохоронних органів та депутатів обласної ради.

Представник громадськості Гуменюк Т.І. висловила подяку заступнику голови обласної ради Годованому Р.М., депутату обласної ради          Тимошенку М.М. за надання допомоги у вирішенні житлового питання. Звернулася з проханням до депутатів обласної ради допомогти у вирішенні питання неправомірних дій комунальних служб міста Житомира.

Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив, що для надання допомоги у вирішенні порушеного питання потрібно опрацювати пакет документів та звернувся з проханням надати документи у президію  для їх подальшого вивчення і розгляду по суті.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. повідомив, що на засіданні  Національної комісії з радіаційного захисту населення України порушувалось питання ліквідації зон посиленого радіоекологічного контролю та введення у використання земельних ресурсів зазначених зон. Наголосив, що дану пропозицію стосовно ліквідації було внесено представниками Академії медичних наук України та Академії національних наук України. Запропонував підготувати звернення до Верховної Ради України, Національної комісії з радіаційного захисту населення України щодо відміни ліквідації зон посиленого радіоекологічного контролю та введення у використання земельних ресурсів зазначених зон.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зауважив, що керівництво області неодноразово зверталось до вищих органів влади з питання соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Запропонував детально вивчити порушене питання та спільно з фахівцями відповідного профілю розробити проект звернення з порушеного питання  до Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. запропонував підготувати протокольне рішення щодо звернення до вищих керівних органів влади, Національної комісії з радіаційного захисту населення України  з питання ліквідації зон посиленого радіоекологічного контролю, розробивши його спільно з фахівцями серед депутатів обласної ради, виконавчого апарату обласної ради, спеціалістами профільних департаментів обласної державної адміністрації.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував детально вивчити питання, підготувати та відпрацювати текст звернення з фахівцями відповідного профілю, розглянути та погодити його на президії обласної ради.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) запропонував підготувати протокольне рішення, в якому доручити обласній раді та обласній державній адміністрації розробити проект звернення, а потім розглянути його на засіданнях постійних комісій обласної ради та затвердити його на президії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що профільним департаментам обласної державної адміністрації, виконавчому апарату обласної ради, відповідним фахівцям депутатського корпусу обласної ради буде доручено підготувати звернення до Верховної Ради України, Національної комісії з радіаційного захисту населення України щодо відміни ліквідації зон посиленого радіоекологічного контролю та введення у використання земельних ресурсів зазначених зон, внесення змін до законів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», розглянути та затвердити текст цього звернення на засіданнях постійних комісій і президії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив тридцяту сесію обласної ради шостого скликання закритою.

 

Голова обласної ради                                                    В.Й. Француз