• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                        
trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

23.05.17                                                                                                       м. Житомир


Присутніх членів президії -16 (додаток 1),
запрошених - 13 (додаток 2)

    Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В. Привітав присутніх з Днем вшанування героїв України.
1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 11 сесії обласної ради 25.05.17.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України  «Про доступ до публічної інформації» (додається).
Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, внесення яких потрібно погодити на розгляд обласної ради.

9. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.
Питання розглянуто на засіданнях  всіх постійних комісій обласної ради.

    Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Повідомила, що депутатські кошти розподілено, всі пропозиції враховано і вони будуть відображені у рішенні.

    Голова добровільної Асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. порушив питання   про  закупівлю  ліків  для  онкологічних  лікарень.  Зазначив,  що  для
придбання ліків давно виділені кошти у сумі 7 млн.грн., але до цього часу вони не закуплені. Наголосив, що потрібно оголосити тендер на придбання лікарських засобів для онкохворих.

    В.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Лучків В.І. повідомив, що у даний час усі заявки розглядаються, і дане питання знаходиться на контролі.

    Депутат обласної ради Рибак Н.І. порушила питання щодо виділення коштів на ремонт даху комунального навчального закладу «Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.

    Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що є багато питань з приводу раціонального використання коштів у даному інтернаті, тому там необхідно провести аудит.

    Заступник голови фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. зазначив, що дах в інтернатній установі протікає, при дощі підвищується вологість у приміщенні, що є загрозою для дітей. Зауважив, що потрібно передбачити на ремонт даху кошти хоча б у сумі 200 тис.грн.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що дане питання потрібно розглядати після процесу оптимізації інтернатних закладів, яка має відбутися у зв’язку з недостатністю коштів та малою наповнюваністю. Тоді можна буде розглядати питання виділення коштів.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував членам постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань, з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку вивчити дане питання з виїздом на місце.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік».

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

1. Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.

Депутат Маланюк О.З. зазначив, що у проекті рішення, який він підготував, пропонується сесії скликати в міру необхідності, але не менше одного разу на місяць та депутат обласної ради має право особисто зачитувати запити та проекти рішень обласної ради, до затвердження порядку денного сесії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що даний проект рішення не підтримано постійними комісіями обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, з гуманітарних питань, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, з питань бюджету і комунальної власності.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. зазначив, що фракція підтримує внесення даного питання на розгляд обласної ради.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. зазначив, що комісія  рекомендувала розглянути дане питання у фракціях та на засіданнях інших комісій і підтримати його.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував внести дане питання на розгляд обласної ради та визначатися з голосуванням у сесійній залі.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

2. Про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання.

Вносяться зміни у Регламент роботи обласної ради VII скликання щодо присутності громадян на пленарних засіданнях  обласної ради, вносить депутат обласної ради Пасічник О.М.
Профільна комісія погодила проект рішення за умови викладення передостаннього речення в наступній редакції: «Громадяни, присутні на пленарних засіданнях обласної ради, повинні утримуватися від вчинення дій, що перешкоджають роботі обласної ради. Особам, які допускали порушення, може бути відмовлено у виданні перепустки.».

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання, зі зміною.

                                               ( за – 15,
                                               проти – 1,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

3. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Вноситься облдержадміністрацією щодо утворення Пулинської, Радомишльської, Словечанської об’єднаних територіальних громад. Підтримано на засіданнях постійних комісій обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

10. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Українська гранітна корпорація».

Передбачається погодити надання товариству з обмеженою відповідальністю «Українська гранітна корпорація»  спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування габро Центрального родовища, площею 6,0 га, що знаходиться в Коростишівському  районі Житомирської області.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення та рекомендувала укласти соціальну угоду з Кам’янобрідською сільською радою Коростишівського району.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

11. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо продовження строку дії спеціального дозволу на користування надрами з розширенням меж площі родовища ТОВ «Темп-Буки».

Передбачається погодити товариству з обмеженою відповідальністю «Темп-Буки»  продовження строку дії  спеціального дозволу на користування надрами від 18.12.07 № 4631 з розширенням меж площі Ямпольського родовища габро, що знаходиться в Малинському районі Житомирської області (попередня площа 4,5 га, нова 6,1 га).
Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення та рекомендувала укласти соціальну угоду з Луківською сільською радою Малинського району.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

12. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо розширення меж спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Передбачалося погодити спеціальний дозвіл на користування надрами від 28.11.14 №4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно промислової розробки пєзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської та Дворищенської ділянок Південної та Центральної часини Волинського родовища   (Хорошівський район) (попередня площа 952,0, га, нова 1359,0 га).
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не підтримала погодження звернення, тому на сесію буде винесено проект рішення про відмову у погодженні.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

14. Про погодження клопотання щодо приведення  існуючого поділу лісів у відповідність до “Порядку поділу лісів на категорії та виділення  особливо захисних лісових ділянок по ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» Житомирської області.
Українським державним лісовпорядним виробничим об’єднанням «Українська лісовпорядна експедиція» здійснено приведення існуючого поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок на землях підприємства відповідно до вимог чинного законодавства. Погоджено обласним управлінням лісового та мисливського господарства та облдержадміністрацією.
Постійною комісією з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендовано зняти з розгляду дане питання.