• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                        
trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

23.05.17                                                                                                       м. Житомир


Присутніх членів президії -16 (додаток 1),
запрошених - 13 (додаток 2)

    Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В. Привітав присутніх з Днем вшанування героїв України.
1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 11 сесії обласної ради 25.05.17.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України  «Про доступ до публічної інформації» (додається).
Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, внесення яких потрібно погодити на розгляд обласної ради.

9. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.
Питання розглянуто на засіданнях  всіх постійних комісій обласної ради.

    Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Повідомила, що депутатські кошти розподілено, всі пропозиції враховано і вони будуть відображені у рішенні.

    Голова добровільної Асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. порушив питання   про  закупівлю  ліків  для  онкологічних  лікарень.  Зазначив,  що  для
придбання ліків давно виділені кошти у сумі 7 млн.грн., але до цього часу вони не закуплені. Наголосив, що потрібно оголосити тендер на придбання лікарських засобів для онкохворих.

    В.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Лучків В.І. повідомив, що у даний час усі заявки розглядаються, і дане питання знаходиться на контролі.

    Депутат обласної ради Рибак Н.І. порушила питання щодо виділення коштів на ремонт даху комунального навчального закладу «Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.

    Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що є багато питань з приводу раціонального використання коштів у даному інтернаті, тому там необхідно провести аудит.

    Заступник голови фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. зазначив, що дах в інтернатній установі протікає, при дощі підвищується вологість у приміщенні, що є загрозою для дітей. Зауважив, що потрібно передбачити на ремонт даху кошти хоча б у сумі 200 тис.грн.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що дане питання потрібно розглядати після процесу оптимізації інтернатних закладів, яка має відбутися у зв’язку з недостатністю коштів та малою наповнюваністю. Тоді можна буде розглядати питання виділення коштів.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував членам постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань, з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку вивчити дане питання з виїздом на місце.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік».

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

1. Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.

Депутат Маланюк О.З. зазначив, що у проекті рішення, який він підготував, пропонується сесії скликати в міру необхідності, але не менше одного разу на місяць та депутат обласної ради має право особисто зачитувати запити та проекти рішень обласної ради, до затвердження порядку денного сесії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що даний проект рішення не підтримано постійними комісіями обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, з гуманітарних питань, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, з питань бюджету і комунальної власності.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. зазначив, що фракція підтримує внесення даного питання на розгляд обласної ради.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. зазначив, що комісія  рекомендувала розглянути дане питання у фракціях та на засіданнях інших комісій і підтримати його.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував внести дане питання на розгляд обласної ради та визначатися з голосуванням у сесійній залі.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

2. Про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання.

Вносяться зміни у Регламент роботи обласної ради VII скликання щодо присутності громадян на пленарних засіданнях  обласної ради, вносить депутат обласної ради Пасічник О.М.
Профільна комісія погодила проект рішення за умови викладення передостаннього речення в наступній редакції: «Громадяни, присутні на пленарних засіданнях обласної ради, повинні утримуватися від вчинення дій, що перешкоджають роботі обласної ради. Особам, які допускали порушення, може бути відмовлено у виданні перепустки.».

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання, зі зміною.

                                               ( за – 15,
                                               проти – 1,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

3. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Вноситься облдержадміністрацією щодо утворення Пулинської, Радомишльської, Словечанської об’єднаних територіальних громад. Підтримано на засіданнях постійних комісій обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

10. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Українська гранітна корпорація».

Передбачається погодити надання товариству з обмеженою відповідальністю «Українська гранітна корпорація»  спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування габро Центрального родовища, площею 6,0 га, що знаходиться в Коростишівському  районі Житомирської області.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення та рекомендувала укласти соціальну угоду з Кам’янобрідською сільською радою Коростишівського району.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

11. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо продовження строку дії спеціального дозволу на користування надрами з розширенням меж площі родовища ТОВ «Темп-Буки».

Передбачається погодити товариству з обмеженою відповідальністю «Темп-Буки»  продовження строку дії  спеціального дозволу на користування надрами від 18.12.07 № 4631 з розширенням меж площі Ямпольського родовища габро, що знаходиться в Малинському районі Житомирської області (попередня площа 4,5 га, нова 6,1 га).
Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення та рекомендувала укласти соціальну угоду з Луківською сільською радою Малинського району.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

12. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо розширення меж спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Передбачалося погодити спеціальний дозвіл на користування надрами від 28.11.14 №4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно промислової розробки пєзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської та Дворищенської ділянок Південної та Центральної часини Волинського родовища   (Хорошівський район) (попередня площа 952,0, га, нова 1359,0 га).
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не підтримала погодження звернення, тому на сесію буде винесено проект рішення про відмову у погодженні.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

14. Про погодження клопотання щодо приведення  існуючого поділу лісів у відповідність до “Порядку поділу лісів на категорії та виділення  особливо захисних лісових ділянок по ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» Житомирської області.
Українським державним лісовпорядним виробничим об’єднанням «Українська лісовпорядна експедиція» здійснено приведення існуючого поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок на землях підприємства відповідно до вимог чинного законодавства. Погоджено обласним управлінням лісового та мисливського господарства та облдержадміністрацією.
Постійною комісією з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендовано зняти з розгляду дане питання.


ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

29. Про затвердження технічної документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
Затвердження технічної документації із землеустрою Новоборівському дитячому будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

30. Про припинення права користування земельною  ділянкою.
Припинення права постійного користування земельною ділянкою Новоборівським дитячим будинком-інтернатом Житомирської обласної ради.

31. Про погодження передачі земельної ділянки у комунальну власність Новоборівської селищної ради Хорошівського району Житомирської області.
Передача земельної ділянки Новоборівського дитячого будинку-інтернату у комунальну власність Новоборівської селищної ради.
Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендувала доопрацювати проекти  рішень. Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності погодила доопрацьовані проекти рішень.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

36. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Дозвіл на оформлення земельних ділянок Ставропігійному жіночому монастирю на честь Афонської  ікони Божої Матері Української Православної Церкви, які перебувають у користуванні лісгоспів АПК.
Погоджено постійними комісіями з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань бюджету і комунальної власності.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. зазначив, що комісія  категорично проти прийняття такого рішення, оскільки це церква московського патріархату, і наголосив, що це принципове питання.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. повідомила, що проводила журналістське розслідування, в результаті якого стало відомо, що на території монастиря ведеться незаконна вирубка лісу та з’являються нові забудови.
Внесла пропозицію заборонити нову забудову на земельних ділянках, які визначені у пункту 1 даного рішення, і які перебувають у користуванні дочірнього підприємства «Малинський лісгосп АПК» та дочірнього підприємства «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради. Подальше будівництво вести відповідно до чинного законодавства та рішень обласної ради після затвердження проекту землеустрою

Депутат обласної ради Романський І.В. зазначив, що фракція РПЛ в обласній раді повністю підтримує позицію постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, не слід підтримувати дане питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував внести дане питання на розгляд обласної ради, адже воно підтримано двома постійними комісіями обласної ради, а тоді у залі визначатися з голосуванням.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

40. Про зміну назви комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради та затвердження Статуту в новій редакції.

Даний проект рішення підготовлено з метою прийняття позашкільного навчального закладу обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамовець» обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України у спільну власність територіальних громад області шляхом приєднання. Він погоджений постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, відсутня віза департаменту фінансів ОДА.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити начальнику управління майном  виконавчого апарату обласної ради Казьмірику В.І., заступнику голови облдержадміністрації Лагуті Я.М., постійній комісії обласної ради з гуманітарних питань до сесії доопрацювати дане питання.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради за умови його доопрацювання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

44. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо повернення графи «національність» у державних реєстраційних документах.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. зазначив, що питання важливе і актуальне, але потребує доопрацювання. Запропонував перенести його розгляд  наступної сесії.

ВИРІШИЛИ: Доопрацювати даний проект рішення та внести на розгляд наступної сесії обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

4. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.01.2016 № 110 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки» зі змінами.

Вносяться зміни у розділ І «Загальна характеристика комплексної Програми», розділ VІ «Ресурсне забезпечення комплексної Програми», розділ VІІІ «Напрями діяльності і заходи Програми».
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала проект рішення з врахуванням додаткового виділення коштів у сумі 1млн.грн.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

6. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі комунальній установі «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради цінностей з державного резерву мобілізаційного призначення.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала перенести розгляд даного питання на наступну сесію з врахуванням очікуваної відповіді від Міністерства охорони здоров’я України.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12.2017                       № 414 «Про Програму матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, та Житомирського обласного військового комісаріату на 2017 рік».

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності погодила проект рішення та рекомендувала внести зміни до Програми у частині фінансування військових частин, які розташовані виключно на території Житомирської області.

Облдержадміністрація рекомендує підтримати проект без змін. Постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності теж підтримала проект облдержадміністрації.

Голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. зазначив, що це незначне фінансування військових частин, які знаходяться за межами області, і кошти по факту не використовуються.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що є Указ Президента, відповідно до якого обласна влада має забезпечити шефську допомогу військовим частинам, які знаходяться за межами області та поставив на голосування внесення даного питання на розгляд обласної ради без врахування пункту, запропонованого постійною комісією обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, без врахування пункту, запропонованого постійною комісією обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

10. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами (Прутівський рудопрояв, звернення від 06.03.17 №5375/13/12-17).

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не підтримала погодження звернення, тому на сесію буде внесено проект про відмову.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

11. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Екологічні технології та будівництво».

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення та рекомендувала провести громадські слухання до сесії обласної ради та укласти соціальну угоду.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

12. Про створення комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.


Погоджено постійними комісіями обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку та з питань бюджету і комунальної власності.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. вніс пропозицію в Статуті підприємства передбачити додатковий вид діяльності – поводження з побутовими та твердими відходами.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням змін у статуті підприємства.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

13. Про створення комунального підприємства «Надра Житомирщини» Житомирської обласної ради.

Погоджено постійними комісіями обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку та з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

16. Про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо щорічного встановлення на державному рівні мінімальних закупівельних цін на молоко.

Пропозиція депутата Заруцького В.Т. підтримана постійною комісією обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, проект звернення підготовлений на засідання президії.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

17. Про затвердження розрахунку розміру заробітної плати, який рекомендовано враховувати при визначенні вартості будівництва при складанні інвесторської кошторисної документації.

Пропозиція депутата Подіка А.О., підтримана постійною комісією обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, проект рішення не розглядався на засіданнях інших постійних комісій.

18. Про звернення депутатів обласної ради до Мінрегіонбуду України щодо розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при здійсненні будівництва об′єктів за рахунок коштів державного бюджету.

Пропозиція депутата Подіка А.О. підтримана постійною комісією обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, звернення на засіданнях інших постійних комісій не розглядався. Є пропозиція зняти його з розгляду.

    Директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Щебетов Р.О. зазначив, що таке звернення недоцільне, оскільки, відповідно до законодавчих актів, повноваження встановлювати розмір заробітної плати при здійсненні будівництва об′єктів належить виключно Міністерству регіонального розвитку України.
    Мінрегіон передбачив Порядок, яким затверджується заробітна плата у сфері будівництва.
    Повідомив, що обласна рада має визначити підприємства-підрядники та доручити департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації затвердити цей перелік відповідно до Порядку, затвердженого Мінрегіонбудом.

    Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. запропонувала додати у звернення пункт щодо суттєвого контролю за якістю робіт.

    Голова фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Мелашенко А.В. підтвердив, що, дійсно, повноваження встановлювати розмір заробітної плати при здійсненні будівництва об′єктів належить виключно Міністерству регіонального розвитку України і для цього затверджено відповідний Порядок.
Зазначив, що дані питання потрібно розглянути на засіданнях постійних комісій обласної ради.

    Депутат обласної ради Рибак Н.І. зазначила, що є насправді підприємства-будівники, а є фіктивні підприємства, де працюють 2 працівники.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував зняти з розгляду дані питання та доручити департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації спільно з виконавчим апаратом обласної ради доопрацювати звернення депутатів обласної ради до Мінрегіонбуду України щодо розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при здійсненні будівництва об′єктів за рахунок коштів державного бюджету.

Директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Щебетов Р.О. ще раз нагадав, що таке звернення недоцільне.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дані питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

19. Про звернення депутатів обласної ради до Львівського міського голови щодо створення публічної інтерактивної карти перевезення сміття та вивезення його з несанкціонованого місця скидання.

Проект рішення підготовлений та внесений депутатом Кропачовим Д.І.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. вніс пропозицію зняти з розгляду даний проект рішення, оскільки він не відображає питання суті проблеми зі сміттям в області.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. зазначила, що дане питання стосується не тільки львівського сміття, тільки у м.Житомирі 16 стихійних сміттєзвалищ, тому проблему у проекті рішення потрібно відображати комплексно.

Заступник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. нагадав, що постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала внести проект  даного рішення на розгляд обласної ради та він як депутат наполягає на цьому.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. ще раз запропонував зняти з розгляду дане питання у такій редакції.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - внести даний проект рішення на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 4,
                                               проти – 8,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 4)

ВИРІШИЛИ: Не підтримувати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

Заступник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. нагадав, що це його особиста пропозиція як депутата обласної ради і він буде вносити її у залі засідань на розгляд обласної ради.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Ейсмонт В.С. зазначив, що потрібно розробити нову програму поводження з твердими побутовими та промисловими відходами відходами.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. зауважила, що вже давно потрібно побудувати завод по переробці сміття, для цього потрібно залучати інвесторів.

Заступник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. зазначив, що у зверненні звучать виключно рекомендації про створення інтерактивної карти перевезення сміття та вивезення його з несанкціонованого місця скидання з метою відслідкування маршруту перевізників.

20. Про повернення газових мереж територіальним громадам Житомирської області.

Пропозиція депутата обласної ради Кокітко Н.В., проект рішення не опрацьований галузевими управліннями ОДА і не розглядався на засіданнях простійних комісій.

    Голова фракції УКРОП в обласній раді Кокітко Н.В. внесла пропозицію зняти дане питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

21. Про звернення до керівників об′єднаних територіальних громад області щодо створення служб у справах дітей.

Доручення постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань, підготовлено на засідання президії обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

22. Про проведення додаткових аукціонних торгів з продажу необробленої деревини суб′єктам господарювання деревообробної галузі, що здійснюють діяльність на території області.
Підготовлений  депутатом Ходаком І.Є., погоджений постійною комісією обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, опрацьований департаментом економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА.

23. Про звернення до Кабінету міністрів України щодо проведення додаткових аукціонів для місцевих лісопереробників у межах 30 %.
Доручення  постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.
Є пропозиція департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва об’єднати їх і підготувати новий проект рішення.

Депутат обласної ради Нусбаум С.А. зазначив, що ці питання недоцільно вносити на розгляд обласної ради, вони потребують доопрацювання. Зокрема, у проекті  рішення мають бути відображені торги з продажу необробленої деревини дуба.

Заступник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. зазначив, що профільна комісія рекомендує вносити дане питання на розгляд обласної ради, а депутати визначаться під час голосування.

Голова фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Мелашенко А.В. вніс пропозицію підтримати дане питання, як рекомендувала профільна комісія.

Заступник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. запропонував до сесії обласної ради внести у даний проект рішення відповідну правку.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. запропонував до наступної сесії обласної ради доопрацювати дане питання, витримати 20 днів оприлюднення до сесії обласної ради, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оскільки воно не є першочерговим для розгляду.

Голова фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Мелашенко А.В. зазначив, що на засіданні профільної постійної комісії обласної ради дане питання підтримано одноголосно. Перед сесією комісія доопрацює дане питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити депутату обласної ради Кропачову Д.І. спільно з депутатами-фахівцями лісової галузі доопрацювати проект рішення, об’єднавши його з поданим депутатами з постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, внести правку, а саме: «торги з продажу необробленої деревини дуба».

ВИРІШИЛИ: Доручити депутату обласної ради Кропачову Д.І. зібрати робочу групу за участі членів  постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, працівників лісової галузі та до сесії опрацювати дані питання і внести на розгляд обласної ради, об’єднавши в одне.

( за – 16,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)


25. Про надання згоди на поділ земельної ділянки Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

Для оформлення земельної ділянки площею 0,2 га під адмінбудівлю лісництва загальною площею 117,5 кв.м, яку пропонується передати ДП «Пулинський лісгосп АПК». Погоджено постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

26. Про звернення Баранівської районної ради щодо екологічної ситуації що склалася на річці Случ.

    Голова фракції УКРОП в обласній раді Кокітко Н.В. повідомила, що до неї звернулися активісти стосовно забруднення річок Случ та Хомора Понінківською паперовою фабрикою. Жителі прилеглих до фабрики територій стурбовані цією екологічною катастрофою, в результаті якої у річках гине риба і всі живі організми. Вони пообіцяли здійснити безстрокову акцію перекриття автомобільного шляху.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити постійній комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів та виконавчому апарату обласної ради доопрацювати дане звернення та внести на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання 4, 5 із переліку додаткових питань необхідно розглянути перед внесенням змін до обласного бюджету на 2017 рік.

3. СЛУХАЛИ: Різне.

Заступник фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І. зазначив, що затримується виплата коштів, які виділені на депутатську діяльність. Поцікавився, чи можна уповноважити управління фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та аудиту обробляти заявки депутатів, а не просто оформлювати платіжки.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що це питання у даний час вивчається.

    Голова обласної ради Ширма В.В. озвучив звернення батьківської громади та адміністраціїЗОШ І-ІІ сступенів №6 з проханням про відзначення роботи депутата Бовсуновського Ю.І. та від батьківського комітету, адміністрації Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді висловити подяку Депутату Кізіну С.В.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. нагадала, що ще 21.02.17 на засіданні президії обласної ради при розгляді питання «Про визнання бійців - добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України» було погоджено підготувати положення про комісію, яка займатиметься визначенням статусу військовослужбовців області, але до цього часу його ще не затверджено.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що уже підготовлено проект такого положення, але його потрібно доопрацювати.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував голові постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагузі, О.В., першому заступнику голови обласної ради Крамаренку С.М., заступнику голови блдержадміністрації Лагуті Я.М., управлінню юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради опрацювати дане питання.

ВИРІШИЛИ: Інформацію, заслухану у «Різному», взяти до відома.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

Голова обласної ради                                       В.В. Ширма