• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                                                                                         

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради

18.12.17                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14 (додаток 1),

запрошених - 11 (додаток 2)

            Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 14 сесії обласної ради 21.12.17.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (додається).

Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, внесення яких потрібно погодити на розгляд обласної ради.

Із питань переліку 1, розміщених на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

3. Про обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку погодила проект рішення за умови включення у програму бійців добровольців АТО та що склад комісій по наданню кредитів має затверджуєватись спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                              ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. Про обласну комплексну Програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки.

Вноситься облдержадміністрацією. У межах фінансових можливостей.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. та голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. запропонували доповнити назву Програми словами «учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА).

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням правок.

                                               ( за – 13,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 1,

                                               не гол. – 0)

4. Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.

Забезпечення діяльності депутатів, постійних, тимчасових контрольних комісій, ліквідаційних комісій та депутатських фракцій обласної ради, їхньої співпраці з іншими органами місцевого самоврядування та їх об'єднаннями, надання разової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам області, забезпечення виплат, пов'язаних із проведенням щорічного конкурсу на кращий санітарний стан та благоустрій території, а також відзнаки Житомирської обласної ради «За заслуги перед Житомирщиною».

Дана програма доповнюється пунктом щодо придбання планшетів для депутатів обласної ради, фінансування на ці цілі буде надано за результатами перерозподілу обласного бюджету у березні 2018 року.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

6. Про внесення змін до  обласного бюджету на 2017 рік.

7. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

8. Про обласний бюджет на 2018 рік.

Постійними комісіями дані питання погоджені.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

9. Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області у 2017 році.

Профільною комісією інформацію з даного питання взято до відома.

Пропонується перенести його розгляд на наступну сесію.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. запропонував перенести розгляд даного питання, оскільки прокурор призначений нещодавно і не зможе поки що прозвітувати.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 10,

                                               проти – 1,

                                               утр. – 3,

                                               не гол. – 0)

12. Про переукладення контракту з Совою А.М.

У зв’язку із закінченням строку трудового договору 31.12.17, пропонувалося переукладення контракту строком на 5 років.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала переукласти контракт на 1 рік.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням пропозиції профільної комісії.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

37. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.11.17   № 24679/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Українська гранітна корпорація».

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Українська гранітна корпорація» з метою видобування габро  Центрального родовища  площею 6,0 га, що знаходиться в Коростишівському районі.

38. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 31.10.17 №24243/03/12-17 щодо  погодження продажу на аукціоні  спеціального дозволу на  користування надрами.

Передбачається погодити продаж на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою  геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки,  питних підземних вод свердловини №6 ділянки надр у селі Вигода  Житомирського району.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. внесла пропозицію підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, оскільки свердловина уже працювала, потрібно лише відновити деякі документи для продовження діяльності. Повідомила, що профільна постійна комісія обласної ради погодила даний проект рішення.

39. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.10.17   № 23745/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Поліський лабрадорит».

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Поліський лабрадорит» з метою видобування лабрадоритів Добринського-1 родовища  площею 4,4 га, що знаходиться в Хорошівському районі.

Ці питання погоджені профільною комісією, проекти рішень підготовлені про надання згоди.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. повідомила, що наявні всі документи, підписано соціальну угоду, здійснюється співпраця з районними радами, крім того, це і надання робочих місць. Запропонувала підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

40. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.10.17 №22653/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Леся».

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами з метою  видобування габро Південної частини Східної ділянки №2 Шадурського родовища  площею 3,0 га, яка знаходиться в  Хорошівському районі Житомирської області, приватному підприємству «Леся».

Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не погодила надання дозволу, проект рішення підготовлено про відмову.

41. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».

Передбачається надати у користування громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське» мисливські угіддя площею 3973,2953 га в Ємільчинському  районі терміном на  25 років, погоджено профільною комісією.

42. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання   «Альянс молодої сили».

Передбачається надати у користування громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання  «Альянс молодої сили» мисливські угіддя площею 5196,4 га в  межах Левківського лісництва ДП «Житомирське лісове господарство» на території   Житомирського району  терміном на 25 років, погоджено профільною комісією.

43. Про утворення лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби».

Утворення на території ДП «Словечанський лісгосп АПК» Овруцького району лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби», погоджено профільною комісією.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)