• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2017

                                                                                                                         

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради

18.12.17                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14 (додаток 1),

запрошених - 11 (додаток 2)

            Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 14 сесії обласної ради 21.12.17.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (додається).

Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, внесення яких потрібно погодити на розгляд обласної ради.

Із питань переліку 1, розміщених на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

3. Про обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку погодила проект рішення за умови включення у програму бійців добровольців АТО та що склад комісій по наданню кредитів має затверджуєватись спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                              ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

2. Про обласну комплексну Програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки.

Вноситься облдержадміністрацією. У межах фінансових можливостей.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. та голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. запропонували доповнити назву Програми словами «учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА).

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням правок.

                                               ( за – 13,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 1,

                                               не гол. – 0)

4. Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.

Забезпечення діяльності депутатів, постійних, тимчасових контрольних комісій, ліквідаційних комісій та депутатських фракцій обласної ради, їхньої співпраці з іншими органами місцевого самоврядування та їх об'єднаннями, надання разової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам області, забезпечення виплат, пов'язаних із проведенням щорічного конкурсу на кращий санітарний стан та благоустрій території, а також відзнаки Житомирської обласної ради «За заслуги перед Житомирщиною».

Дана програма доповнюється пунктом щодо придбання планшетів для депутатів обласної ради, фінансування на ці цілі буде надано за результатами перерозподілу обласного бюджету у березні 2018 року.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

6. Про внесення змін до  обласного бюджету на 2017 рік.

7. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

8. Про обласний бюджет на 2018 рік.

Постійними комісіями дані питання погоджені.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

9. Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області у 2017 році.

Профільною комісією інформацію з даного питання взято до відома.

Пропонується перенести його розгляд на наступну сесію.

Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. запропонував перенести розгляд даного питання, оскільки прокурор призначений нещодавно і не зможе поки що прозвітувати.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 10,

                                               проти – 1,

                                               утр. – 3,

                                               не гол. – 0)

12. Про переукладення контракту з Совою А.М.

У зв’язку із закінченням строку трудового договору 31.12.17, пропонувалося переукладення контракту строком на 5 років.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала переукласти контракт на 1 рік.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням пропозиції профільної комісії.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

37. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.11.17   № 24679/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Українська гранітна корпорація».

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Українська гранітна корпорація» з метою видобування габро  Центрального родовища  площею 6,0 га, що знаходиться в Коростишівському районі.

38. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 31.10.17 №24243/03/12-17 щодо  погодження продажу на аукціоні  спеціального дозволу на  користування надрами.

Передбачається погодити продаж на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою  геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки,  питних підземних вод свердловини №6 ділянки надр у селі Вигода  Житомирського району.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. внесла пропозицію підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, оскільки свердловина уже працювала, потрібно лише відновити деякі документи для продовження діяльності. Повідомила, що профільна постійна комісія обласної ради погодила даний проект рішення.

39. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.10.17   № 23745/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Поліський лабрадорит».

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Поліський лабрадорит» з метою видобування лабрадоритів Добринського-1 родовища  площею 4,4 га, що знаходиться в Хорошівському районі.

Ці питання погоджені профільною комісією, проекти рішень підготовлені про надання згоди.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. повідомила, що наявні всі документи, підписано соціальну угоду, здійснюється співпраця з районними радами, крім того, це і надання робочих місць. Запропонувала підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

40. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.10.17 №22653/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Леся».

Передбачається погодити надання спеціального дозволу на користування надрами з метою  видобування габро Південної частини Східної ділянки №2 Шадурського родовища  площею 3,0 га, яка знаходиться в  Хорошівському районі Житомирської області, приватному підприємству «Леся».

Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів не погодила надання дозволу, проект рішення підготовлено про відмову.

41. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».

Передбачається надати у користування громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське» мисливські угіддя площею 3973,2953 га в Ємільчинському  районі терміном на  25 років, погоджено профільною комісією.

42. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання   «Альянс молодої сили».

Передбачається надати у користування громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання  «Альянс молодої сили» мисливські угіддя площею 5196,4 га в  межах Левківського лісництва ДП «Житомирське лісове господарство» на території   Житомирського району  терміном на 25 років, погоджено профільною комісією.

43. Про утворення лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби».

Утворення на території ДП «Словечанський лісгосп АПК» Овруцького району лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби», погоджено профільною комісією.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даних питань на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)


Із переліку 2:

49. Про затвердження Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році.

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила проект  рішення рекомендувала внести такі зміни:

у розділі ІІІ «Мета програми» передбачити не тільки забезпечення лікування та медичної реабілітації, а також і обстеження учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО;

з пункту 5 «Перелік документів, які подаються на розгляд профільних комісій» розділу V «Порядок використання коштів на надання грошової допомоги для лікування та медичної реабілітації» вилучити слова «копія постанови військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв′язку поранення, контузії, травми, захворювання з виконанням обов′язків військової служби»;

з пункту 5 розділу VІІ «Порядок використання коштів на надання грошової допомоги на лікування та реабілітацію за межами області і за кордоном» вилучити слова «зв′язок захворювання з виконанням службових обов′язків у період проведення антитерористичної операції».

Також на засіданні профільної комісії рекомендовано доручити управлінню охорони здоров′я облдержадміністрації внести до переліку закладів, які надають послуги з лікування та медичної реабілітації, комунальну установу «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

53. Про  програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки.

Вноситься за пропозицією облдержадміністрації.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила проект рішення та рекомендувала внести такі зміни:

передбачити у даній програмі заходи щодо надання медичної допомоги дітям, потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи;

Порядок використання коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, залишити у попередній редакції;

перелік закладів охорони здоров′я у Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів бюджетних коштів на лікування, консультативно-діагностичне обстеження та ведення комп′ютерних програм обласної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, доповнити комунальною установою «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала проект даного рішення.

.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

54. Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.

Вноситься облдержадміністрацією. Постійною комісією обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку не прийнято рішення (недостатньо голосів, «за» - 2).

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала даний проект рішення.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. запропонувала внести у Програму питання щодо заміни на дорогах пріоритетних дорожніх знаків на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що це слушна пропозиція, оскільки основна маса знаків знаходиться ще й не у належному стані, запропонував протокольно доручити управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації, опрацювавши дане питання, внести відповідні зміни у Програму.

ВИРІШИЛИ:

            1. Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

2. Доручити управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації внести зміни у Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік стосовно заміни на дорогах пріоритетних дорожніх знаків на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

62. Про припинення обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради.

Питання стосується з оптимізацією витрат на утримання комунальних закладів.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала зняти питання на довивчення.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань погодила даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

66. Про звільнення від батьківської плати Решетнюка Р.В.

Рішення підготовлено управлінням освіти облдержадміністрації за рекомендацією постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

67. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, обласних рад щодо недопущення зміни джерел фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації у 2018 році.

Вноситься депутатом обласної ради Кокітко Н.В. Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендує зняти з розгляду дане питання, оскільки у  Державному бюджеті України на 2018 рік кошти на дані цілі передбачені.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

68. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту №3112-1 (Виборчий кодекс України).

Вноситься депутатом обласної ради Кокітко Н.В., погоджено профільною постійною комісією обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)


69. Про звернення депутатів обласної ради щодо функціонування вагових комплексів.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й. зазначив, що в Україні немає підрядника для облаштування майданчиків із забезпечення належної роботи мобільних пунктів придорожнього контролю.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. повідомив, що пункти придорожнього  контролю у Житомирській області підібрані, але ще не готові, для організації відповідних робіт.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюк Р.А. повідомив, що підготовлено звернення до Міністра інфраструктури України щодо забезпечення фінансування роботи мобільних пунктів придорожнього  контролю у Житомирській області.

Зазначив, що, з метою збереження відремонтованих та існуючих автомобільних доріг, управління Укртрансбезпеки в Житомирській області спільно зі Службою автомобільних доріг в Житомирській області здійснюють габаритно-ваговий контроль транспортних засобів.

Наголосив, що на сьогодні в області працює один габаритно-ваговий комплекс. Окрім того, за кошти обласного бюджету придбано ще 1 такий комплекс. Проте, відповідне фінансування на утримання та забезпечення пально-мастильними матеріалами даних мобільних пунктів відсутнє.

Зауважив, що вкрай обмежене фінансування управління Укртрансбезпеки у Житомирській області не дозволяє налагодити роботу зі здійснення вагового контролю на автошляхах в області.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

70. Про звернення депутатів обласної ради до Житомирського міського голови Сухомлина С.І.  щодо облаштування автобусної зупинки.

Звернення підготовлені управлінням промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. пояснив, що дорога, де знаходиться автобусна зупинка, має статус міжнародної та зазначив, що зупинка знаходиться за межею міста, і вирішення питання з її облаштування не є компетенцією Житомирського міського голови, можливо для цього потрібно передбачити кошти з обласного дорожнього фонду.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації внести зміни у Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік, включивши у неї пункт щодо вирішення питання облаштування автобусної зупинки, та здійснити проведення робіт з облаштування зупинки до 1 липня 2018 року.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання та доручити управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації внести зміни у Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік, включивши у неї пункт щодо вирішення питання облаштування автобусної зупинки, та здійснити проведення робіт з облаштування зупинки до 1 липня 2018 року.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

71. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення медичної субвенції Державного бюджету на 2018 рік.

Звернення підготовлено управлінням  охорони здоров’я та управлінням фінансів облдержадміністрації  за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала розглянути дане звернення на наступній сесії.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П. зазначив, що питання щодо медичної субвенції може розглядатися лише після того, як буде сформовано бюджет на 2018 рік, тому постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала розглянути дане звернення на наступній сесії.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. порушила питання щодо нововведеної реформи охорони здоров’я, зокрема, у частині безкоштовного лікування онкохворих та виклику швидкої допомоги.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П. повідомив, що на сьогодні відсутня повна інформація по фінансовій недостатності у районах області, проте, на стадії формування обласного бюджету виконання усіх заходів, по можливості, буде вирішуватись.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання, перенести його розгляд на наступну сесію обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

72. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Підготовлено Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства за рекомендаціями постійних комісій обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що планується проведення Дня Уряду, де народний депутат України від Житомирської області Арешонков В.Ю. порушить дане питання.

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Курінський А.Б. повідомив, що на сьогодні відсутня інформація про розрахунки, а головним завданням діяльності державних лісогосподарських підприємств Житомирщини є забезпечення збалансованого розвитку лісового господарства, спрямованого на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій лісів, їх охорону і захист, раціональне використання та відтворення.

Зазначив, що на засіданні Кабінету Міністрів України 15.11.2017 схвалено проект Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022 року. Зазначений проект документа було розглянуто без громадського обговорення та погодження із зацікавленими органами.

Зауважив, що Стратегія передбачає кардинальну зміну системи управління, а саме: передачу функцій здійснення господарської діяльності у сфері лісового та мисливського господарства новоствореному суб’єкту господарювання з невизначеною організаційно-правовою формою. Реалізацію заходів, визначених Стратегією, планується здійснювати за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів лісокористувачів, а також інших джерел, у тому числі коштів іноземних інвесторів.

Наголосив, що обговорення напрямків реформування системи управління лісовим господарством триває в суспільстві вже протягом останніх двох років. Пропозиція щодо створення єдиного державного підприємства, яке б опікувалось всіма державними лісами України, була негативно сприйнята в експертному середовищі та жорстко розкритикована суспільством.

Організація єдиної господарської структури, а в інтерпретації схваленої Урядом Стратегії – акціонерної компанії - буде мати незворотні наслідки для України:

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

56. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.

Вноситься облдержадміністрацією. Постійною комісією з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендовано управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації створити робочу групу з метою опрацювання бізнес-проекту даного кошторису.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. наголосила, що потрібно використовувати передові технології по переробці сміття.

            Голова облдержадміністрації Гундич І.П. нагадав, що уже створено                                   комунальні підприємства «Еко-сервіс» та «Надра Житомирщини» Житомирської обласної ради. Проте, для переробки пульпи потрібно відвести спеціальний майданчик. Місце для нього знайдено у Коростишівському районі. Комунальне підприємство «Еко-сервіс» зараз готує проект відведення, звернулося до кількох інститутів з проханням розробити технологію переробки пульпи. Для цього потрібен певний фінансовий ресурс, тому планується за утилізацію запровадити збір коштів. Багато каменеобробних підприємств Житомирщини чекають створення підприємства з переробки пульти і готові заключити договори.

            Зазначив, що для того, щоб таке підприємство запрацювало, потрібно спочатку вкласти у нього кошти, сформувати Наглядову раду при комунальному підприємстві «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради з метою здійснення контролю за розподілом витрат обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

            Із переліку 1:

21. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

Вносяться зміни до Статуту у зв’язку з ліквідацією структурних підрозділів в м. Коростень і м. Новоград-Волинський.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

27. Про надання згоди на поділ земельної ділянки комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Для подальшої передачі частини земельної ділянки у власність територіальної громади м. Житомира.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)


34. Про списання автотранспортних засобів.

Надання дозволу на списання автотранспортних засобів з балансів:комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради – 4 од., комунального навчального закладу «Коростишівська загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради – 1 од., дочірнього підприємства «Олевський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради – 2 од.

            Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала виставити на аукціон техніку, яку було запропоновано для списання

ВИРІШИЛИ: Підтримати пропозицію профільної постійної комісії і внести дане питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

            Із переліку 2:

54. Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.

Вноситься облдержадміністрацією. Фінансування у межах фінансового ресурсу.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Із переліку 1:

1. Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Костюшко І.В. повідомила, що комісія рекомендувала погодити проект даного рішення за умови внесення у нього змін, а саме: відкоригувати прогнози «Індекси виробництва валової продукції сільського господарства», з урахуванням кореляційної залежності від запланованих в реалізації 28 інвестиційних проектів загальною вартістю109,8 млн.грн.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Шатило О.А. зазначив, що дане питання буде опрацьовано спільно з управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації та враховано усі пропозиції.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

                                               ( за – 14,

                                               проти – 0,

                                               утр. – 0,

                                               не гол. – 0)

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. порушила питання щодо булінгу (фізичного і морального насилля) у школах.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку Вітусевич В.Й. нагадав, що раніше в обласній раді було створено робочу групу, для розгляду, узгодження та здійснення контролю за проведенням будівельних робіт у бюджетних установах та закладах, що фінансуються з обласного бюджету, та поцікавився, чому у даний час ця робоча група не працює.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував постійній комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку рекомендувати відновити роботу вищевказаної робочої групи.

3. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що питання 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 57, 58, 59 із переліку 2 необхідно розглянути перед питанням про внесенням змін до обласного бюджету на 2017 рік.

            Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що у день сесії відбуватиметься виставка робіт за зверненнями  Житомирського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради та комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                                                            В.В. Ширма