• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2018

                                                                                                                          
trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

29.05.2018                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -14 (додаток 1),
запрошених - 12 (додаток 2)

    Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.
1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 15 сесії обласної ради 31.05.2018.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (додається).
Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

                                               ( за – 14,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про окремі проекти рішень, що потребують погодження для розгляду обласною радою.

Із питань переліку 1, розміщених на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»:

5. Про внесення змін у рішення  обласної ради від 21.12.2017 №875 «Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018 - 2020 роки».

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності погодила проект рішення за умови доповнення назви наступними словами: «військових формувань та інших складових сектору безпеки держави, які дислокуються на території області».

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала зняти дане питання до  розгляду профільною комісією.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

                                              ( за – 14,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2018 рік», зі змінами.
Викладається додаток у новій редакції.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів погодила проект рішення і рекомендувала управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації опрацювати питання виділення з екологічного фонду кошти у сумі 80 тис. грн на придбання спеціалізованого обладнання Олевській міській раді.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням пропозиції.

                                               ( за – 14,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

8. Про  внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018  № 938 «Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки».

Доповнюється ще одним виконавцем програми - «головне управління Держпродспоживслужби в області».

9. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 939 «Про Порядки використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки».
Додатково вводиться відшкодування витрат на придбання доїльних апаратів для домогосподарств, у яких  утримується 2 корови.

Питання 8 та 9 не підтримані постійною комісією обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала розглянути дані питання після доопрацювання і погодження із профільною комісією.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дані питання.

                                               ( за – 14,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

11. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що виникло питання стосовно виділення фінансування на котельню комунального підприємства „Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення „Дениші” Житомирської обласної ради, але воно буде розглядатися на наступній сесії обласної ради і відтворено у рішенні обласної ради «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

14. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Вноситься облдержадміністрацією щодо:
- утворення Гришковецької ОТГ - 8 рад,  нас. пунктів – 17, населення –  9877; Райгородоцької ОТГ - 5 рад, нас. пунктів – 11, населення – 3766;
- приєднання до діючої Коростишівської міської ОТГ  Стрижівської сільської ради (2 нас. пункти) та Вільнянської сільської ради (1 нас. пункт); до Краснопільської сільської ОТГ – Жеребківської сільської ради (5 нас. пунктів).
Підтримано всіма постійними комісіями.
Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала облдержадміністрації створити робочу групу щодо вивчення питання приєднання Жеребківської сільської ради до Краснопільської ОТГ.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 14,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

31. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 900 «Про затвердження Положення  про  порядок  управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів погодила в основному проект рішення, окрім підпункту 3 пункту 1 проекту рішення, а саме: «погоджує розмір премій (винагород) для керівників установ, закладів».
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала зняти дане питання на доопрацювання .

32. Про затвердження Положення про преміювання керівників комунальних установ (закладів) Житомирської обласної ради.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.
Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала управлінню майном обласної ради доопрацювати дане положення.
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів не підтримала проект рішення.
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала зняти даний проект рішення на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дані питання.

                                               ( за – 13,
                                               проти – 1,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

49. Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації.

Питання розглядається у зв’язку з прийняттям Закону України “Про приватизацію державного та комунального майна”.
    Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності погодила проект рішення, виключивши з переліку групу інвентарних об’єктів за адресою: Овруцький район, с. Великий Кобилин, вул. Церковна, 48.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, зі змінами.

                                               ( за – 11,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

58. Про надання дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Вноситься депутатом обласної ради Яковчуком О.М.. Передбачається надання згоди Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» в особі ДП «Коростенський лісгосп АПК» на припинення права землекористування та вилучення в установленому законодавством порядку земельних ділянок товариству з обмеженою відповідальністю «Валки-Ільменіт» для видобування корисних копалин.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  рекомендувала відмовити.
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала відмовити.
У обласну раду надійшов лист прокуратури Житомирської області щодо зняття з розгляду даного питання.
   
    Голова фракції «Народна партія» в обласній раді Рудченко М.М. запропонував не вносити на розгляд обласної ради дане питання.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

                                               ( за – 12,
                                               проти – 1,
                                               утр. – 1,
                                               не гол. – 0)

59. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.18 № 1946/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок  Південної та Центральної частини Волинського родовища, загальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  відмовила у погодженні, тому на сесію буде вноситися проект рішення про відмову у наданні погодження.

60. Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Рись-Верби».
Питання про надання додатково у користування громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Рись-Верби» мисливські угіддя площею 507,0 га   на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району.
Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  погодила проект рішення тому на сесію  буде виноситися проект рішення про додаткове надання у користування мисливських угідь.

61. Про розгляд клопотання  громадської організації «Мисливсько-рибальське громадське об′єднання «Сімаківське».

Питання про надання у користування громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об′єднання «Сімаківське» мисливські угіддя площею 3973, 2953 га в Ємільчинському районі терміном на 25 років.
Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів  відмовила  у погодженні тому на сесію  буде виноситися проект рішення про відмову .

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував внести на розгляд обласної ради пропозицію профільної комісії – про відмову надання у користування громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об′єднання «Сімаківське» мисливські угіддя площею 3973, 2953 га в Ємільчинському районі терміном на 25 років.

68. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров′я України щодо збільшення фінансування програми лікування громадян України за кордоном.

Дане звернення доопрацьовано із врахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров′я, соціального захисту населення та у справах ветеранів 23.05.18. У зверненні замінити слова «лікування дітей за кордоном» на «лікування громадян України за кордоном».