• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2016

                                                        
trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
президія обласної ради

20.12.16                                                                                                       м. Житомир

Присутніх членів президії -16 (додаток 1),
запрошених - 18 (додаток 2)

    Відкрив та вів засідання голова обласної ради Ширма В.В.
1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 8 сесії обласної ради 22.12.16.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перелік 1 – це проекти рішень, які розміщені на офіційному сайті обласної ради відповідно до Закону України  «Про доступ до публічної інформації» (додається).
Питання переліку 2 розміщені на офіційному сайті обласної ради пізніше як за двадцять робочих днів до відкриття сесії (у більш пізній строк, ніж встановлений Регламентом роботи обласної ради) та потребують невідкладного розгляду (додається).
Всі ці питання обговорені на профільних постійних комісіях обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

2. СЛУХАЛИ:  Узгодження пропозицій постійних комісій по окремих проектах рішень.

    Голова обласної ради Ширма В.В. озвучив питання, які є спірними для розгляду обласною радою або потребують доопрацювання, а саме:
з основного переліку:
12.41.     Про внесення змін у Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області,
затверджене рішенням обласної ради від 19.03.15 № 1434, зі змінами.
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала погодити проект рішення, доповнивши його: «функції комісії з конкурсного відбору для підприємств виконує постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності; функції комісії з конкурсного відбору для установ, організацій – постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності спільно із відповідною профільною постійною комісією обласної ради.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропивницький В.М. запропонував підтримати дане питання.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що дане питання потребує доопрацювання з наступним внесенням на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Доопрацювати  дане питання та внести на розгляд наступної сесії.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

12.42. Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на  заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій - об’єктів   спільної власності  територіальних  громад сіл, селищ, міст області, у новій редакції.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував зняти з розгляду дане питання, оскільки у ньому мають бути відображені зміни із попереднього проекту рішення.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проект рішення.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

з додаткового переліку:

2. Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2017 рік.
Постійними комісіями обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів і з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендовано погодити проект рішення із доповненнями щодо реалізації Інвестиційного проекту ТОВ «Валки-Ільменіт».

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Шатило О.А. повідомив, що всі зауваження і рекомендації постійних комісій обласної ради у Програмі враховано, зокрема Інвестиційний проект ТОВ «Валки-Ільменіт», тільки за власні кошти інвестора.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що на засіданні постійної обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів було рекомендовано управлінню екології та природних ресурсів спільно з управлінням промисловості, розвитку інфраструктури та туризму, департаментом економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації і Державною екологічною інспекцією у Житомирській області розробити Програму стосовно питань діяльності підприємств з випалювання деревного вугілля.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Шатило О.А. повідомив, що у Програму включено 3 заходи, які стосуються моніторингу, контролю з випалювання деревного вугілля та 1 захід із видобування бурштину.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. повідомила, що управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму було рекомендовано підготувати проект звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення у Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, обладнання для випалювання деревного вугілля реторним способом.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. поцікавився, чому питання виробництва деревного вугілля включені у Програму соціально-економічного розвитку області.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. пояснила, що це питання конфліктні і стратегічні та є надзвичайно важливими для соціального і економічного розвитку області.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що підписує дозволи на випалювання деревного вугілля за умови правильного розміщення обладнання та відповідності такої діяльності вимогам законодавства, адже це- і робочі місця, і надходження у місцеві та обласний бюджети.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання, з урахуванням запропонованих змін.

                                               ( за – 15,
                                               проти – 1,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

3. Про Програму матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією та Житомирського обласного військового комісаріату на 2017 рік.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала доопрацювати проект програми щодо розподілу коштів на військові частини, постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала доопрацьований проект рішення.
Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що це перерозподіл коштів всередині Програми.

ВИРІШИЛИ: Внести на розгляд обласної ради дане питання, з урахуванням пропозицій постійних комісій.

                                               ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)

6. Про обласну Програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область» на 2017–2018 роки.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань погодила Програму лише на 2017 рік та рекомендувала включити в Програму щоквартальний звіт про виконану роботу.

Голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. повідомила, що особисто не підтримує даного питання, оскільки вважає, що виділення коштів на дану Програму – це корупційна схема. Внесла пропозицію не підтримувати даний проект рішення.

Заступник начальника управління культури облдержадміністрації Дзядевич С.М. попросила підтримати проект даного рішення.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що всі постійні комісії обласної ради підтримали дане питання, запропонував внести його на розгляд обласної ради.

Голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді  Ейсмонт В.С. зазначив, що фракція – не проти видання книги, але вважає спекуляцією виділення такої суми коштів.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. запропонував контроль за виконанням роботи з видання серії «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область» на 2017–2018 роки покласти на постійну комісію обласної ради з гуманітарних питань.

Заступник голови фракції «Опозиційний блок» в обласній раді Рибак Н.І. запропонувала вивчити дане питання, оскільки, за умови припинення діяльності, працівників потрібно повідомити за 2 місяці.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що редколегія створена на виконання Указу Президента України, тому, дійсно, працівників потрібно повідомити за 2 місяці до припинення її діяльності.

Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропивницький В.М. повідомив, що, якщо голова постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагуза О.В. надасть реальну інформацію про те, що видавництво книги буде у рази дешевшим, то фракція підтримає такий варіант.

ВИРІШИЛИ: Доручити голові постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань Галагузі О.В. до сесії  підготувати інформацію з даного питання, погодити його у фракціях з наступним внесенням на розгляд обласної ради.

                  ( за – 16,
                                               проти – 0,
                                               утр. – 0,
                                               не гол. – 0)