• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2018


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

П’ятнадцята сесія                                  VІІ скликання

07.03.2018                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 58 депутатів


Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що гімн виконає хор Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що 6 та 7 березня у м.Бердичеві оголошено траур у зв’язку з трагічною смертю 8 жителів міста та запропонував хвилиною мовчання вшанувати їх пам’ять.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Павленко Ю.О. та Розенблат Б.С.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після чотирнадцятої сесії, а саме:

головою Радомишльської районної державної адміністрації призначена Ковальчук Світлана Василівна;

головою Черняхівської районної державної адміністрації призначений Жилінський Микола Іванович.

Привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указами Президента України

 нагороджені:

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІ СТУПЕНЯ
Антонюк Олег Миколайович, срібний призер Дефлімпійських ігор з волейболу

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Сахневич Олександр Петрович, голова громадської організації «Пулинська спілка ветеранів Афганістану»

Завіруха Ігор Петрович, срібний призер Дефлімпійських ігор з волейболу

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ
Яремчуку Олександру Миколайовичу, артисту академічної хорової капели «Орея» комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені С. Ріхтера» Житомирської обласної ради

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ
Романюк Олені Анатоліївні, вчителю початкових класів Новоград-Волинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Кашиці В’ячеславу Михайловичу, засновнику і директору приватного малого підприємства «Полісся»

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Ковальчук Людмилі Вадимівні, начальнику відділу освіти Андрушівської райдержадміністрації

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ
Толкачу Василю Павловичу, тренеру-викладачу з сучасного п’ятиборства обласної школи вищої майстерності, м. Житомир

ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ нагороджено
Кудіна Миколу Федоровича, завідувача навчально-виробничої практики Малинського лісотехнічного коледжу

Кузьменка Ігоря Петровича, члена громадської організації «Бойове братство Житомирщини»

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено Кирийчук Надію Володимирівну, методиста відділу освіти Черняхівської районної державної адміністрації.

За вагомий внесок у справу зміцнення обороноздатності України, тісну співпрацю та дієву допомогу військовим комісаріатам Житомирської області у виконанні поставлених перед ними завдань оперативне командування «Північ» сухопутних військ Збройних Сил України відзначено нагрудним знаком – медаллю «За сумлінну службу» голову обласної ради Ширму Володимира Васильовича та голову облдержадміністрації Гундича Ігоря Петровича.
Нагороди вручив Рець Олександр Васильович - заступник обласного військового комісара.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. ще раз привітали нагороджених та побажали їм плідної праці.

Представник громадськості Сліпченко Михайло порушив питання щодо дій правоохоронних органів під час подій 03.03.2018 у м. Київ та озвучив текст звернення від ГО «УВО» до Президента України, Генерального прокурора України та Верховної Ради України стосовно побиття мирних протестувальників у м. Києві та притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази про побиття громадян України ( текст звернення додається).

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зазначив, що фракція підтримує включення даного питання у порядок денний.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний озвученого звернення.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Представник громадськості Коцюбко Олександр порушив питання щодо неправомірного прийняття рішень обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4».

Депутата обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію скасувати рішення обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державноїслужби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державноїслужби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4», оскільки було порушено Регламент роботи обласної ради.

Боєць 128-ї бригади, учасник подій розгону мирних протестувальників у м.Київ 03.03.2018 розповів про дії правоохоронців під час розгону (інформація додається.

Представник організації політичної партії "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі" Котвицький В.Б. зазначив, що влада у країні корумпована, держава не дбає про народ, всі структури державного значення переходять у приватну власність та запропонував підтримати звернення громадськості про відставку Президента України Порошенка П.О. (виступ додається).

Депутат Коростенської міської ради Грищенко Л.Л. озвучила текст звернення щодо відставки Президента України Порошенка П.О. (додається).

Представник громадськості Колодзінський Володимир повідомив, що українська громадськість, а не окупаційна система в особі органів влади, повинна стати виразником національних інтересів українського народу. Зазначив, що процес децентралізації передбачає, що саме громада є колегіальним органом. Зауважив, що депутати є представниками волі народу, а народ повинен контролювати діяльність депутатів усіх рівнів. Наголосив, що депутати вирішують бізнесові питання, але дохід від бізнес-діяльності не є доходом для бюджету держави.  Наголосив, що заради власних інтересів депутати зраджують інтереси партій, до яких входили,  у той час як повинні вирішувати серйозні питання, пов'язані з демографічною ситуацією, вивозом дітей за кордон, приниженням патріотів. Закликав депутатський корпус до мобілізації в плані будівництва нової української  держави, оскільки сьогодні зусилля системи спрямовані на розбудову  держави, і депутати обласного рівня можуть бути

представниками або системи, або народу. Наголосив, що в Україні має бути верховенство не закону, який порушує конституційні права громадян, а верховенство права. Звернувся до голови обласної ради Ширми В.В. з проханням контролювати діяльність депутатів обласної ради, які мають діяти в рамках закону.

Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово Пухкалу Олександру Григоровичу, доктору наук з державного управління, професору кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України, який порушив питання реформи децентралізації влади, її ролі в підвищенні ефективності публічного управління та розвитку територіальних громад.

Поінформував присутніх про хід структурних реформ у рамках Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», зокрема, про проведення реформи децентралізації влади, яка є ключовою в реформуванні системи публічного управління.  Олександр Пухкал акцентував увагу на ролі Національної академії у підготовці висококваліфікованих фахівців-управлінців та презентував магістерську програму за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зазначив, що через люстрацію країна втратила кваліфіковані кадри, тому зараз немає досвідчених фахівців, які можуть передавати досвід молодим поколінням.

Бердичівський міський голова Мазур В.К. попросив підтримати питання «Про передачу об’єкта незавершеного будівництва - спортивного комплексу».

Бердичівський міський голова Мазур В.К. повідомив, що приміщення школи передано комунальному вищому навчальному закладу "Бердичівський медичний коледж" Житомирської обласної ради, у даний час воно реконструюється.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Шавлович Олексій Григорович, за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Сабадаша Ігоря Івановича, Ніколайчука Олександра Володимировича, Самчука Володимира Миколайовича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Сабадаша І.І. (БПП).
2.    Ніколайчука О.В. (Батьківщина).
3.    Самчука В.М. (Оп. блок).

(за –56,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –1)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про звіт обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2017 рік.
2. Про звіт голови обласної ради за 2017 рік.
3. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2017 році.
4. Про хід виконання Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки у 2017 році.
5. Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016- 2020 роки.
6. Про Порядки використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016- 2020 роки.
7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.16 №413,                зі змінами.
8. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік».
9. Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017 – 2018 роки.
10. Про внесення  змін у  рішення обласної ради  від 21.12.2017  № 871 «Про Програму забезпечення  депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік».
11. Про внесення змін у рішення обласної ради від 2112.2017 № 874.
12. Про внесення змін до рішення від 27.07.2017 №705 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні  будівництва».
13. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2018 рік.
14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 406,           зі змінами.
15. Про внесення змін до «Обласної Програми сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки».
16. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.
17. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2017 рік.
18. Про внесення змін у перспективний план  формування територій громад Житомирської області.
19. Про затвердження Схеми планування території Житомирської області.
20. Про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання, зі змінами.
21. Про призначення директора комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради.
22. Про призначення директора комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.
23. Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.
24. Про переукладення контракту з Леонченком І.О.
25. Про внесення  змін до контракту з головним лікарем обласного спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.
26. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради в новій редакції.
27. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17  № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».
28. Про списання медичного обладнання.
29. Про списання основних засобів.
30. Про внесення змін і доповнень у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
31. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
32. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
33. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.16 № 333 «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8».
35. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
36. Про орендну плату.
37. Про встановлення орендної плати.
38. Про списання павільйону.
39. Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу                              “Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей” Житомирської обласної ради в новій редакції.
40. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради в новій редакції.
41. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Обласний центр туризму, краєзнавства учнівської молоді» Житомирської обласної ради в новій редакції.
42. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти “Обласний Центр дитячої та юнацької творчості” Житомирської обласної ради в новій редакції.
43. Про виведення Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради з ліквідаційної процедури.
44. Про зміну назви та затвердження Положення  про комунальний заклад «Волейбольний клуб» Житомирської обласної ради у новій редакції.
45. Про створення комунальної установи «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради.
46.  Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31152/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».
47. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31153/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».
48. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 18.12.17 №30720/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Граніт Блексі».
49. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 12.12.17 № 30395/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».
50. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.09.17 №20706/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО».
51. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 19.01.18 №1218/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ФОП Бутенку Сергію Григоровичу.
52. Про утворення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.
53. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України      Жовтовського Л.Є.
54. Про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Тараса Бульби-Боровця.
55. Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери.
56. Про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Миколи Сціборського.
57. Про підняття революційного прапора ОУН на території Житомирської області.
58. Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання заборгованості за поставлене медичне обладнання.
59. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення  медичної субвенції  з державного бюджету на 2018 рік.
60. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на чотирнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.
61. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) попросив поставити на голосування його пропозицію щодо відміни рішень обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради, а саме:

62. Про обласну Програму розвитку футболу  на 2018-2021 роки.
63. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 879.
64. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 №1576,  зі змінами.
65. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №423 «Про  програму забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою  на  2017-2020 роки».
66. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.
67. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки,  захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій  на 2016-2020 роки, зі змінами.
68. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №869.
69. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-
2020 роки», зі змінами.

70. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.
71. Про погодження надання  гірничого відводу.
72. Про вжиття заходів з усунення публічного використання символіки тоталітарних режимів.
73. Про підтримку звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради.
74. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту № 6644.
75. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виплати підвищених пенсій військовослужбовцям.
76. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо упорядкування умов оплати праці працівників бюджетної сфери.
77. Про передачу об’єкта незавершеного будівництва - спортивного комплексу.
78. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.
79. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-Сервіс» Житомирської обласної ради.
80. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Леськіва Б.Б.
81. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Зозулі К.М.
82. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Матвійчука А.І.
83. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Хвелося С.І.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Науменка В.А. (УКРОП) - відмінити рішення обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державноїслужби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4».

( за – 28,
 проти – 0,
 утр. – 4,
не гол. –26)
                                           (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що 2 березня, в день проведення засідання президії, де було погоджено переліки питань на сесію, Президент України підписав Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна».
Даним Законом буде визнано такими, що втратили чинність закони на основі яких були підготовлені проекти рішень обласної ради «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами», «Про управління майном, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а», у ньому також зазначено, що приватизація земель державних і комунальних підприємств, установ та організацій регулюється Земельним кодексом України  та відображені інші суттєві зміни у процесах приватизації комунального майна.
Враховуючи вищенаведене, у разі прийняття таких рішень, їх неможливо буде реалізувати  відповідно до законодавства.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію зняти з розгляду питання «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами» та «Про управління майном, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а».

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
                                              (пропозицію підтримано)