• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2018


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

П’ятнадцята сесія                                  VІІ скликання

07.03.2018                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 58 депутатів


Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що гімн виконає хор Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що 6 та 7 березня у м.Бердичеві оголошено траур у зв’язку з трагічною смертю 8 жителів міста та запропонував хвилиною мовчання вшанувати їх пам’ять.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Павленко Ю.О. та Розенблат Б.С.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після чотирнадцятої сесії, а саме:

головою Радомишльської районної державної адміністрації призначена Ковальчук Світлана Василівна;

головою Черняхівської районної державної адміністрації призначений Жилінський Микола Іванович.

Привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указами Президента України

 нагороджені:

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІ СТУПЕНЯ
Антонюк Олег Миколайович, срібний призер Дефлімпійських ігор з волейболу

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Сахневич Олександр Петрович, голова громадської організації «Пулинська спілка ветеранів Афганістану»

Завіруха Ігор Петрович, срібний призер Дефлімпійських ігор з волейболу

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ
Яремчуку Олександру Миколайовичу, артисту академічної хорової капели «Орея» комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені С. Ріхтера» Житомирської обласної ради

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ
Романюк Олені Анатоліївні, вчителю початкових класів Новоград-Волинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Кашиці В’ячеславу Михайловичу, засновнику і директору приватного малого підприємства «Полісся»

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Ковальчук Людмилі Вадимівні, начальнику відділу освіти Андрушівської райдержадміністрації

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ
Толкачу Василю Павловичу, тренеру-викладачу з сучасного п’ятиборства обласної школи вищої майстерності, м. Житомир

ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ нагороджено
Кудіна Миколу Федоровича, завідувача навчально-виробничої практики Малинського лісотехнічного коледжу

Кузьменка Ігоря Петровича, члена громадської організації «Бойове братство Житомирщини»

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено Кирийчук Надію Володимирівну, методиста відділу освіти Черняхівської районної державної адміністрації.

За вагомий внесок у справу зміцнення обороноздатності України, тісну співпрацю та дієву допомогу військовим комісаріатам Житомирської області у виконанні поставлених перед ними завдань оперативне командування «Північ» сухопутних військ Збройних Сил України відзначено нагрудним знаком – медаллю «За сумлінну службу» голову обласної ради Ширму Володимира Васильовича та голову облдержадміністрації Гундича Ігоря Петровича.
Нагороди вручив Рець Олександр Васильович - заступник обласного військового комісара.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. ще раз привітали нагороджених та побажали їм плідної праці.

Представник громадськості Сліпченко Михайло порушив питання щодо дій правоохоронних органів під час подій 03.03.2018 у м. Київ та озвучив текст звернення від ГО «УВО» до Президента України, Генерального прокурора України та Верховної Ради України стосовно побиття мирних протестувальників у м. Києві та притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази про побиття громадян України ( текст звернення додається).

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зазначив, що фракція підтримує включення даного питання у порядок денний.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний озвученого звернення.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Представник громадськості Коцюбко Олександр порушив питання щодо неправомірного прийняття рішень обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4».

Депутата обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію скасувати рішення обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державноїслужби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державноїслужби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4», оскільки було порушено Регламент роботи обласної ради.

Боєць 128-ї бригади, учасник подій розгону мирних протестувальників у м.Київ 03.03.2018 розповів про дії правоохоронців під час розгону (інформація додається.

Представник організації політичної партії "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі" Котвицький В.Б. зазначив, що влада у країні корумпована, держава не дбає про народ, всі структури державного значення переходять у приватну власність та запропонував підтримати звернення громадськості про відставку Президента України Порошенка П.О. (виступ додається).

Депутат Коростенської міської ради Грищенко Л.Л. озвучила текст звернення щодо відставки Президента України Порошенка П.О. (додається).

Представник громадськості Колодзінський Володимир повідомив, що українська громадськість, а не окупаційна система в особі органів влади, повинна стати виразником національних інтересів українського народу. Зазначив, що процес децентралізації передбачає, що саме громада є колегіальним органом. Зауважив, що депутати є представниками волі народу, а народ повинен контролювати діяльність депутатів усіх рівнів. Наголосив, що депутати вирішують бізнесові питання, але дохід від бізнес-діяльності не є доходом для бюджету держави.  Наголосив, що заради власних інтересів депутати зраджують інтереси партій, до яких входили,  у той час як повинні вирішувати серйозні питання, пов'язані з демографічною ситуацією, вивозом дітей за кордон, приниженням патріотів. Закликав депутатський корпус до мобілізації в плані будівництва нової української  держави, оскільки сьогодні зусилля системи спрямовані на розбудову  держави, і депутати обласного рівня можуть бути

представниками або системи, або народу. Наголосив, що в Україні має бути верховенство не закону, який порушує конституційні права громадян, а верховенство права. Звернувся до голови обласної ради Ширми В.В. з проханням контролювати діяльність депутатів обласної ради, які мають діяти в рамках закону.

Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово Пухкалу Олександру Григоровичу, доктору наук з державного управління, професору кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії державного управління при Президентові України, який порушив питання реформи децентралізації влади, її ролі в підвищенні ефективності публічного управління та розвитку територіальних громад.

Поінформував присутніх про хід структурних реформ у рамках Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», зокрема, про проведення реформи децентралізації влади, яка є ключовою в реформуванні системи публічного управління.  Олександр Пухкал акцентував увагу на ролі Національної академії у підготовці висококваліфікованих фахівців-управлінців та презентував магістерську програму за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зазначив, що через люстрацію країна втратила кваліфіковані кадри, тому зараз немає досвідчених фахівців, які можуть передавати досвід молодим поколінням.

Бердичівський міський голова Мазур В.К. попросив підтримати питання «Про передачу об’єкта незавершеного будівництва - спортивного комплексу».

Бердичівський міський голова Мазур В.К. повідомив, що приміщення школи передано комунальному вищому навчальному закладу "Бердичівський медичний коледж" Житомирської обласної ради, у даний час воно реконструюється.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Шавлович Олексій Григорович, за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Сабадаша Ігоря Івановича, Ніколайчука Олександра Володимировича, Самчука Володимира Миколайовича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Сабадаша І.І. (БПП).
2.    Ніколайчука О.В. (Батьківщина).
3.    Самчука В.М. (Оп. блок).

(за –56,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –1)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про звіт обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2017 рік.
2. Про звіт голови обласної ради за 2017 рік.
3. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2017 році.
4. Про хід виконання Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки у 2017 році.
5. Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016- 2020 роки.
6. Про Порядки використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016- 2020 роки.
7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.16 №413,                зі змінами.
8. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік».
9. Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017 – 2018 роки.
10. Про внесення  змін у  рішення обласної ради  від 21.12.2017  № 871 «Про Програму забезпечення  депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік».
11. Про внесення змін у рішення обласної ради від 2112.2017 № 874.
12. Про внесення змін до рішення від 27.07.2017 №705 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні  будівництва».
13. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2018 рік.
14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 406,           зі змінами.
15. Про внесення змін до «Обласної Програми сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки».
16. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.
17. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2017 рік.
18. Про внесення змін у перспективний план  формування територій громад Житомирської області.
19. Про затвердження Схеми планування території Житомирської області.
20. Про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання, зі змінами.
21. Про призначення директора комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради.
22. Про призначення директора комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.
23. Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.
24. Про переукладення контракту з Леонченком І.О.
25. Про внесення  змін до контракту з головним лікарем обласного спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.
26. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради в новій редакції.
27. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17  № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».
28. Про списання медичного обладнання.
29. Про списання основних засобів.
30. Про внесення змін і доповнень у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
31. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
32. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
33. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.16 № 333 «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8».
35. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
36. Про орендну плату.
37. Про встановлення орендної плати.
38. Про списання павільйону.
39. Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу                              “Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей” Житомирської обласної ради в новій редакції.
40. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради в новій редакції.
41. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Обласний центр туризму, краєзнавства учнівської молоді» Житомирської обласної ради в новій редакції.
42. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти “Обласний Центр дитячої та юнацької творчості” Житомирської обласної ради в новій редакції.
43. Про виведення Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради з ліквідаційної процедури.
44. Про зміну назви та затвердження Положення  про комунальний заклад «Волейбольний клуб» Житомирської обласної ради у новій редакції.
45. Про створення комунальної установи «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради.
46.  Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31152/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».
47. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31153/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».
48. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 18.12.17 №30720/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Граніт Блексі».
49. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 12.12.17 № 30395/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».
50. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.09.17 №20706/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО».
51. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 19.01.18 №1218/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ФОП Бутенку Сергію Григоровичу.
52. Про утворення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.
53. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України      Жовтовського Л.Є.
54. Про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Тараса Бульби-Боровця.
55. Про оголошення 2019 року у Житомирській області роком Степана Бандери.
56. Про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Миколи Сціборського.
57. Про підняття революційного прапора ОУН на території Житомирської області.
58. Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання заборгованості за поставлене медичне обладнання.
59. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення  медичної субвенції  з державного бюджету на 2018 рік.
60. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на чотирнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.
61. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) попросив поставити на голосування його пропозицію щодо відміни рішень обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради, а саме:

62. Про обласну Програму розвитку футболу  на 2018-2021 роки.
63. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 879.
64. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 №1576,  зі змінами.
65. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №423 «Про  програму забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою  на  2017-2020 роки».
66. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.
67. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки,  захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій  на 2016-2020 роки, зі змінами.
68. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №869.
69. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-
2020 роки», зі змінами.

70. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.
71. Про погодження надання  гірничого відводу.
72. Про вжиття заходів з усунення публічного використання символіки тоталітарних режимів.
73. Про підтримку звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради.
74. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту № 6644.
75. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виплати підвищених пенсій військовослужбовцям.
76. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо упорядкування умов оплати праці працівників бюджетної сфери.
77. Про передачу об’єкта незавершеного будівництва - спортивного комплексу.
78. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.
79. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-Сервіс» Житомирської обласної ради.
80. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Леськіва Б.Б.
81. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Зозулі К.М.
82. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Матвійчука А.І.
83. Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Хвелося С.І.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Науменка В.А. (УКРОП) - відмінити рішення обласної ради від 23.02.17 №522 «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП  «ДБР-3» та №523 Про розгляд клопотання Державноїслужби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «АБВ-4».

( за – 28,
 проти – 0,
 утр. – 4,
не гол. –26)
                                           (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що 2 березня, в день проведення засідання президії, де було погоджено переліки питань на сесію, Президент України підписав Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна».
Даним Законом буде визнано такими, що втратили чинність закони на основі яких були підготовлені проекти рішень обласної ради «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами», «Про управління майном, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а», у ньому також зазначено, що приватизація земель державних і комунальних підприємств, установ та організацій регулюється Земельним кодексом України  та відображені інші суттєві зміни у процесах приватизації комунального майна.
Враховуючи вищенаведене, у разі прийняття таких рішень, їх неможливо буде реалізувати  відповідно до законодавства.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію зняти з розгляду питання «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами» та «Про управління майном, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а».

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
                                              (пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. вніс пропозицію додаткові питання:
62. Про обласну Програму розвитку футболу  на 2018-2021 роки.
63. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 879.
64. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 №1576,  зі змінами.
65. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №423 «Про  програму забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою  на 2017-2020 роки».
66. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.
67. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки,  захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій  на 2016-2020 роки, зі змінами.
68. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №869.
69. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.
70. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік

розглянути після питання 15 порядку денного «Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.03.2015 №1467 «Про обласну Програму сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Представник громадськості Кучеренко Д.С. порушила питання щодо того, що в країні 4 роки триває війна з російським агресором, проводяться негативні реформи. Наголосила, що Україна має бути справжньою демократичною державою та її розвиток має підтримуватись у європейському напрямку.

    Депутат обласної ради  Науменко В.А. (УКРОП) вніс та попросив поставити на голосування пропозицію про підтримку звернення про відставку Президента України Порошенка П.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради  Науменка В.А. (УКРОП) - підтримати звернення про відставку Президента України Порошенка П.О.

( за – 16,
 проти – 0,
 утр. – 4,
не гол. –38)
(пропозицію не підтримано)

    Голова обласної ради Ширма В.В. вніс і поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –5)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для того, щоб їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.

Депутат обласної ради  Ніколайчук О.В. (Батьківщина) вніс пропозицію перед розглядом питань порядку денного заслухати Вознюк Р.Ф. – голову батьківського комітету комунального навчального закладу “Коростишівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Житомирської обласної ради та житомирських активістів.

Голова батьківського комітету комунального навчального закладу “Коростишівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Житомирської обласної ради Вознюк Р.Ф. порушила питання щодо можливого закриття навчального закладу.

Депутат обласної ради  Рибак Н.І. (Оп.блок) повідомила, що особисто відвідала комунальний навчальний заклад “Коростишівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Житомирської обласної ради разом із народним депутатом України Павленком Ю.О. Як результат, підготовлено звернення до Порошенко Марини з проханням не закривати школу-інтернат. Вчора голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання закриття навчального закладу в м Коростишеві не стоїть

Громадський діяч Антонець Д.Л. порушив питання щодо неправомірного використання земель міста Житомира (інформація додається).

Депутат обласної ради  Смичок І.А. (РПЛ) вніс пропозицію перейти до розгляду питань порядку денного.

3.СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2017 рік.

Депутат обласної ради  Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію перейти до голосування з даного питання, оскільки воно розглянуте усіма постійними комісіями обласної ради.

Депутат обласної ради  Рудченко М.М. (НП) зазначив, що громадськість у будь-який час може звернутися до голів обласної ради та облдержадміністрації стосовно надання інформації, яка її цікавить.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. подякував голові обласної ради, головам фракцій в обласній раді, міським головам, головам районних рад, райдержадміністрацій, головам ОТГ за підтримку та плідну співпрацю.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував повернутися до розгляду питання «Про регламент роботи сесії».

4. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 3)

Депутат обласної ради  Ковердун С.А. (Батьківщина) зазначив, що у звіті голови облдержадміністрації Гунича І.П. відображена неповна інформація, адже наразі руйнується малий і середній бізнес, молодь виїздить за кордон на заробіток, економіка не розвивається. Вніс пропозицію у подальшому висвітлювати у звіті проблеми та позицію голови облдержадміністрації стосовно вирішення проблемних питань.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. відповів, що врахує дану пропозицію, хоча не всі питання можуть вирішуватись на обласному рівні

Депутат обласної ради  Яковчук О.М. (РПЛ) порушив питання стосовно занепадання галузі промисловості та відсутності робочих місць.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. відповів, що готовий вдосконалювати роботу даної галузі.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2017 рік».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 3)
                                              (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної ради за 2017 рік.

Депутат обласної ради  Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію перейти до голосування з даного питання, оскільки воно розглянуте усіма постійними комісіями обласної ради.

Депутат обласної Маланюк О.З.(Самопоміч) вніс пропозицію внести зміни у Регламент роботи обласної ради щодо необхідності проведення сесій обласної ради щомісяця.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що сесії мають відбуватися не рідше ніж 1 раз у 2 місяці, на які обов’язково запрошувати народних депутатів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. подякував голові облдержадміністрації, головам фракцій в обласній раді, виконавчому апарату обласної ради, громадським активістам за підтримку та плідну співпрацю.

    Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. поставив на голосування проект рішення «Про звіт голови обласної ради за 2017 рік».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 1)
                                              (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2017 році.

Інформує: Печененко В.П. – начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області (інформація додається).

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) подякував за закриття грального клубу в Овруцькому районі та звернувся з проханням активізувати роботу із закриття гральних закладів в області.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що це болюче питання, гральний бізнес розповсюджується під виглядом лотерей, дозволи на діяльність яких видає безпосередньо Міністерство фінансів України.

Депутат обласної ради Гула Р.М. (Оп. блок) подякувала за профілактику злочинності у селищі Озерному та зазначила, що там необхідно ввести посаду дільничного поліцейського.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що управління підготувало звернення у відповідні органи влади щодо збільшення штату дільничних поліцейських.

Депутат обласної ради Ходак І.Є. (Батьківщина) подякував за виділення автомобіля смт Романів та за оперативний розгляд звернення щодо подій, які відбулися у Городницькому лісгоспі. Попросив проінформувати про хід розслідування вказаних подій.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що на місце події було направлено спецпідрозділи поліції, проведено оперативні дії, у працівників правоохоронних органів були здійснені постріли з рушниці. У результаті затримано трьох осіб, які  є мешканцями Рівненської області, їм пред’явлено підозру, вони перебувають під слідством. Зазначив, що дане питання знаходиться на контролі.

Депутат обласної ради Чернявський П.П. (РПЛ) попросив надати інформацію щодо ходу розслідування злочинних дій, вчинених проти депутатів обласної ради.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що наразі ведуться слідчі дії. Оскільки у даних справах немає свідків та події не зафіксовані камерами спостереження, процес розслідування затягується.
Повідомив про випадок вчинення самогубства депутатом обласної ради Грищенком С.В.

Депутат обласної ради Вітусевич В.Й. (РПЛ) зауважив, що у нього поліцейськими не бралися пояснення, хоча з автомобіля було викрадено вогнепальну зброю.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. відповів, що не володіє даною інформацією та пообіцяв розібратися у цій ситуації.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) подякував за оперативну роботу із здійснення заходів  по соцзахисту у Пулинському районі. Поцікавився, чи розглядається питання про створення муніципальної поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. відповів, що така ініціатива підтримується, але остаточне вирішення даного питання – за вищими органами влади.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) порушила питання щодо розповсюдження наркотичних засобів в області. Зазначила, що на парковках, біля навчальних закладів часто можна побачити номери телефонів, за  якими розповсюджуються наркотики. Зазначила, що необхідно вжити невідкладних заходів для вирішення цієї проблеми. Також зауважила, що актуальною залишається проблема булінгу у школах. Не вживаються заходи щодо порушників вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що робота по перешкоджанню розповсюдження наркотиків ведеться постійно. Питання булінгу у школах опрацьовується з керівниками місцевої поліції та вживаються профілактичні заходи з превентивного виховання у навчальних закладах.

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч) порушив питання стосовно блочних пунктів, які  розташовані по області та займаються незаконною діяльністю з продажу пального.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. відповів, що буде поставлене відповідне завдання, в ситуації розберуться та про результати розгляду даного питання буде повідомлено додатково.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) вніс пропозицію звернутися до державних органів влади з питання повернення ряду повноважень правоохоронним органам для здійснення їх ефективної діяльності.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зазначив, що інформація про вчинення депутатом обласної ради Грищенком С.В. є недостовірною та з боку начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененка В.П. некоректним було повідомлення про подію, що сталася.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. зазначив, що є офіційна версія щодо даної події, докази на її підтвердження та слідчими наразі проводяться слідчі дії.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування питання «Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2017 році».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 8)
                                      (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

7. СЛУХАЛИ: Про хід виконання Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки у 2017 році.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 33,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                      (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016- 2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про Порядки використання коштів обласного бюджету за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на                   2016- 2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.16 №413, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017 – 2018 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін у  рішення обласної ради від 21.12.2017  № 871 «Про Програму забезпечення  депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 874.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 №705 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні  будівництва».

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2018 рік.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 406, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)


18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.03.2015 №1467 «Про обласну Програму сприяння культурно-мистецькому розвитку області на 2015-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 8)
  (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про обласну Програму розвитку футболу  на 2018-2021 роки.

Депутат обласної ради  Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що види спорту обираються по рейтингу, а кошти мають виділятися для участі спортсменів в олімпійських видах спорту.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що фінансування для участі спортсменів в олімпійських видах спорту буде надалі підтримуватись.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 879.

Депутат обласної ради  Кокітко Н.В. (УКРОП) зазначила, що у Баранівському районі продовжується процес оптимізації навчальних закладів, а дороги перебувають у незадовільному стані, для проведення ремонтних робіт виділяються незначні фінансові ресурси, що ускладнить перевезення учнів у навчальні заклади.

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що представники служби автомобільних доріг у Житомирській області з настанням весни будуть виїжджати у кожен район області для здійснення обстежень, уточнення даних про стан автомобільних доріг. Отримані результати будуть опрацьовуватися спільно з керівниками районів, депутатами обласної ради з метою встановлення черговості та виду робіть

    Депутат обласної ради  Павлушенко О.Д. (БПП) попросив надати інформацію про механізм розподілу коштів, що виділяються для ремонту доріг.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. відповів, що всі райони надавали інформацію, питання будуть вирішуватися у межах першочерговості та по мірі надходження коштів в обласний бюджет.

    Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що проведення робіт буде відбуватися за рахунок співфінансування бюджетів усіх рівнів та коштів, наданих службою автомобільних доріг.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. повідомив, що уже оголошено тендер для визначення виконавця з проведення ремонтних робіт.

    Депутат обласної ради  Кокітко Н.В. (УКРОП) зазначила, що необхідно внести зміни у законодавство, якими передбачити можливість придбання спецтехніки для якісного і якнайшвидшого проведення ремонту автомобільних шляхів.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що при наданні з послуг на виконання робіт, виконавець використовує власну техніку.

    Депутат обласної ради  Бовсуновський Ю.І. (Свобода) поцікавився, чи є можливість створення спеціальних лабораторій щодо оцінки якості покладених доріг.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. відповів, що дана експертиза буде замовлятися, і кошти на ці цілі уже передбачено.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
  (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 №1576, зі змінами.

 Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №423 «Про програму забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою  на 2017-2020 роки».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
  (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки,  захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій  на 2016-2020 роки, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 869.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 418 «Про обласну комплексну Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що доповнення, яке вносилось на засіданні профільної комісії, депутат Павлушенко О.Д. відкликав, тому пропонується підтримати проект рішення, поданий облдержадміністрацією.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  обласного бюджету на 2018 рік.

    Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 8)
  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2017 рік.

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

30.1. Про запит депутата Ходака І.Є. щодо створення належних умов для пасажирів, які користуються послугами залізничних станцій «Разіне» та «Миропіль».
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.04.2018 депутата Ходака І.Є. та обласну раду.
30.2. Про запит депутата Пінського О.В. щодо надання фінансової допомоги Житомирському обласному центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Направити запит Житомирському міському голові Сухомлину С.І. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.04.2018 депутата Пінського О.В.  та обласну раду.
30.3. Про запит депутата Пінського О.В. щодо законності діяльності звіроферми ТОВ «ПРОФУНА» у с. Сінгури  Житомирського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М., голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П., начальнику Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Шпиті О.О., начальнику Державної екологічної інспекції у Житомирській області Железняку М.С. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.04.2018 депутата Пінського О.В.  та обласну раду.
30.4. Про запит депутата Гулої Р.М. щодо реконструкції недобудованого приміщення дошкільного навчального закладу у с. Кодня Житомирського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.04.2018 депутата Гулу Р.М. та обласну раду.
30.5. Про запит депутата Гулої Р.М. щодо порушень прав на освіту в Озерненській гімназії Житомирського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.04.2018 депутата Гулу Р.М. та обласну раду.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 6)
                            (запити додаються)

31. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у перспективний план формування територій громад Житомирської області ”.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив, що пропонується приєднати Бігунську та Левковицьку сільську ради відповідно до Словечанської та Овруцької ОТГ.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
  (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про затвердження схеми планування території Житомирської області.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) нагадав, що надавав пропозицію на засіданні профільної комісії, щоб пункт 2 проекту рішення викласти у редакції, як звучить у Законі.

Директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово - комунального  господарства облдержадміністрації  Щебетов Р.О. повідомив,  що даний  проект  рішення  був  опублікований  на  сайті  обласної   ради з дотриманням вимог Регламенту обласної ради, але пропозицій щодо внесення змін у даний проект рішення йому не надходило

Депутат обласної ради Вітусевич В.Й. (РПЛ) зазначив, що у даному проекті рішення не відображено рекомендацію профільної комісії обласної ради.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) повідомив, що узгодив дану пропозицію з головним архітектором, тому у ньому має бути врахована дана пропозиція.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи поправку.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 1,
         не гол. – 7)
(рішення  додається)

33. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
  (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
(рішення  додається)

35. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується укласти контракт терміном на два роки з Охотенко Світланою Володимирівною.

Депутат обласної ради Павленко А.А. (БПП) запропонував укласти контракт терміном на 5 років.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - укласти контракт терміном на два роки з Охотенко Світланою Володимирівною.

( за – 29,
 проти – 2,
 утр. – 4,
         не гол. – 22)
                      (пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) вніс пропозицію повернутися до розгляду даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Смичка І.А. (РПЛ) - повернутися до розгляду питання «Про призначення директора комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради».

( за – 42,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 15)
                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - укласти контракт терміном на два роки з Охотенко Світланою Володимирівною.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,
 проти – 1,
 утр. – 0,
         не гол. – 16)
(рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Павленка А.А. (БПП) - укласти контракт з керівником терміном на 5 років.

( за – 24,
 проти – 6,
 утр. – 5,
         не гол. – 22)
                      (пропозицію не підтримано)

36. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується переукласти контракт з Дмухівською Надією Сергіївною терміном на один рік.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 1,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
  (рішення додається)


37. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Леонченком І.О.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що депутатам розданий проект рішення з даного питання, поданий депутатом Рибак Н.І.
Постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності не підтримала і не відхилила даний проект, тому потрібно визначатись із голосуванням в залі засідань.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення.

( за – 24,
 проти – 0,
 утр. – 12,
       не гол. – 21)
                                  (проект рішення відхилено)

38. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з головним лікарем обласного спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17  № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за –54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                          (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.16 № 333 «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

 Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ:  Про орендну плату.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про списання павільйону.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради в новій редакції.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Обласний центр туризму, краєзнавства учнівської молоді» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти “Обласний Центр дитячої та юнацької творчості” Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про виведення Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради з ліквідаційної процедури.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Положення  про комунальний заклад «Волейбольний клуб» Житомирської обласної ради у новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                       (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про створення комунальної установи «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) вніс пропозицію покласти контроль за виконанням даного рішення не тільки на постійну комісію обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, а  також на постійні комісії обласної ради  з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, з гуманітарних питань.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з доповненнями.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31152/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що президія обласної ради підтримала проект рішення за умови укладення соціальної угоди.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 21.12.17 №31153/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ТД Комета».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що соціальну угоду по цьому об’єкту укладено.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 18.12.17 №30720/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Граніт Блексі».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 2,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 12.12.17 № 30395/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) повідомив, що комісія не підтримала даного питання, рекомендувала Державній службі геології та надр України провести видачу спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти» шляхом проведення аукціону.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 11)
                                        (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.09.17 №20706/03/12-17 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 19.01.18 №1218/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ФОП Бутенку Сергію Григоровичу.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 1,
утр. – 2,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)


65. СЛУХАЛИ: Про утворення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України  Жовтовського Л.Є.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що потрібно врахувати той факт, що є ще багато атошників, які теж заслуговують на нагородження, запропонував урахувати це зауваження на майбутнє.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про оголошення 2018 року у Житомирській області роком Миколи Сціборського.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) запропонувала надати слово голові Житомирської обласної організації ОУН Черваку Б.О., який ознайомив присутніх з видатними датами життя Миколи Сціборського та презентував керівництву обласної ради і облдержадміністрації книги, в яких зібрані матеріали і спроогади цього великого нашого земляка.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) попросив підтримати проект даного рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Про підняття революційного прапора ОУН на території Житомирської області.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що проект рішення підготовлений депутатом обласної ради Галагузою О.В. (Самопоміч).

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) попросив підтримати проект рішення. Дати підняття прапора погоджено з депутатом Галагузою О.В., в проекті рішення відображені найвизначніші дати, пов’язані з боротьбою за незалежність нашої держави.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 36,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 18)
                                        (рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання заборгованості за поставлене медичне обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення  медичної субвенції  з державного бюджету на 2018 рік.

Депутат обласної ради Луцюк М.М. (Оп.блок) вніс пропозицію доповнити проект звернення пунктом щодо збільшення субвенцій для північних районів північної області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з доповненнями.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

71. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на чотирнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

72. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) порушив питання щодо масового всихання соснових насаджень Українського Полісся, головною причиною якого є ураження лісів верхівковим короїдом. Цей глобальний процес, який вже отримав назву «біологічна пожежа», неможливо зупинити, він потребує лише надзвичайних та оперативних заходів боротьби.
Повідомив, що ситуація стрімко погіршується та набирає загрозливого характеру як для лісового господарства області, так і екологічної ситуації регіону в цілому.

Депутат обласної ради Павлушенко О.Д. (БПП) повідомив, що стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»,   яка передбачає так званий «період тиші» (з 01 квітня по 15 червня), що припадає на одну із фаз розмноження і вильоту шкідника, та нова редакція Санітарних правил у лісах України забороняють проведення санітарно-оздоровчих заходів у свіжозаселених насадженнях, що, в свою чергу, завдає значних економічних збитків лісогосподарським підприємствам, унеможливлює виконання аукціонних зобов’язань перед покупцями лісопродукції та зменшує надходження до місцевих бюджетів.
Запропонував повторно звернутися до Міністерства екології і природних ресурсів України з проханням вжити заходів щодо ліквідації наслідків масового всихання лісів. Вирішення питання потребує  прийняття Верховною Радою України змін до нормативно-правових актів щодо використання лісових ресурсів, діючих Санітарних правил у лісах України, встановлення  вимог проведення вибірки свіжозаселених дерев в осередках стовбурових шкідників як самостійного санітарно-оздоровчого заходу.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутату обласної ради Павлушенку О.Д. (БПП) підготувати таке звернення.

73. СЛУХАЛИ: Про погодження надання  гірничого відводу.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                        (рішення додається)

74. СЛУХАЛИ: Про вжиття заходів з усунення публічного використання символіки тоталітарних режимів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про підтримку звернення депутатів Івано-Франківської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту № 6644.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

    Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) вніс пропозицію оголосити перерву.

    Голова обласної ради Ширма В.В. вніс та поставив на голосування пропозицію продовжити роботу сесії без перерви.


( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                    (пропозицію підтримано)

77. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виплати підвищених пенсій військовослужбовцям.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

78. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо упорядкування умов оплати праці працівників бюджетної сфери.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Про передачу об’єкта незавершеного будівництва - спортивного комплексу.

Депутат обласної ради Маланюк О.З (Самопоміч) повідомив, що даний об’єкт незавершеного будівництва знаходиться у центрі міста. Зазначив, що даний проект рішення необхідно підтримати, оскільки неодноразово зверталися керівники закладів щодо необхідності зведення спортивного комплексу для проведення спортивних турнірів.


Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) запропонував перенести розгляд даного питання на розгляд чергової сесії обласної ради після його детального опрацювання.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) зауважив, що про внесення даного питання на розгляд обласної ради було повідомлено тільки на засіданні президії обласної ради. Наголосив, що обласною радою прийнято рішення про створення наглядових рад, які мають на меті  контролювати діяльність комунальних установ. Зауважив, що на сьогодні відкрито кримінальне провадження по факту неефективного використання бюджетних коштів по даному об’єкту незавершеного будівництва. Запропонував перенести розгляд питання на чергову сесію обласної ради після його додаткового опрацювання.

Депутат обласної ради Чернявський П.П. (РПЛ) повідомив, що нині у м.Бердичеві нараховується кілька діючих спортивних комплексів, у яких можна проводити і турніри, і змагання. Зазначив, що у вказаному об’єкті  незавершеного будівництва відсутні усі комунікації, а виділення коштів для його відбудови є нерентабельним. Проінформував, що у місті також діє дитяча спортивна школа,  яка занепадає, у зв’язку з чим не потрібно зводити ще один спортивний комплекс.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) зазначив, що даний проект рішення було оприлюднено на офіційному сайті обласної ради та звернувся з проханням підтримати його.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) наголосив, що пропонує поставити на голосування його пропозицію щодо перенесення розгляду даного питання на чергову сесію обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що всі пропозиції з даного питання будуть поставлені на голосування відповідно до вимог Регламенту роботи обласної ради.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації  Гресь С.М. повідомила, що у місті Бердичеві відсутні спортивні комплекси, які дають можливість проводити тренування спортсменів-легкоатлетів та  змагання з даного виду спорту. Звернулася з проханням підтримати даний проект рішення.

Секретар Бердичівської міської ради Лефтер Ю.О.зазначила, що на сьогодні у місті немає відповідного рівня спортивного комплексу, на базі якого можна було б здійснювати тренування спортсменів-професіоналів та проводити змагання високого рівня. Повідомила, що нині у центрі міста знаходиться недобудова, яку


керівництво міста хоче взяти на баланс та профінансувати його добудову. Звернулася з проханням підтримати даний проект рішення.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) наголосив, що для прийняття безпомилкових рішень потрібна тісна співпраця  міських та обласних рад, їх депутатів.

Секретар Бердичівської міської ради Лефтер Ю.О. зазначила, що Бердичівська міська рада у своїй роботі дотримується вимог чинного законодавства.

Депутат обласної ради Орлюк С.В. (Батьківщина) зауважив, що не можна приймати рішення щодо даного об’єкта незавершеного будівництва, оскільки на сьогодні відкрито кримінальне провадження, не надано відповідні розрахунки, економічне обгрунтування  для  подальшого зведення  спортивного комплексу.

Секретар Бердичівської міської ради Лефтер Ю.О. зауважила, що виділення земельної ділянки для побудови спортивного комплексу, прийняття на баланс незавершеного будівництва буде здійснюватися відповідно до чинного законодавства.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) наголосив, що фракція РП Олега Ляшка не підтримує даний проект рішення. Запропонував доопрацювати дане питання, внести у нього ряд змін і потім розглянути на черговому засіданні обласної ради.

Депутат обласної ради Подік О.А. (БПП) запропонував поставити на голосування даний проект рішення.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) запропонував підтримати розвиток спортивної галузі в області та наданий  проект рішення обласної ради.

Директор міської школи Федорчук О.І. повідомив, що місто Бердичів дійсно потребує  зведення сучасного спортивного комплексу для проведення тренувань з різних видів спорту, оскільки наявні у місті спортивні зали не можуть проводити тренування і змагання для усіх бажаючих та професійних спортсменів. Запропонував підтримати проект даного рішення.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зазначив, що дане питання повинні вирішувати місцеві депутати.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) наголосив, що при вирішенні багатьох спірних питань потрібно налагоджувати  співпрацю з депутатським корпусом обласної ради.  Зазначив, що проект рішення буде підтримано.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
 проти – 3,
утр. – 1,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-Сервіс» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
 проти – 4,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
 проти – 4,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував повернутися до розгляду питань «Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-Сервіс» Житомирської обласної ради» та «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області», оскільки їх розглянуто у реверсному порядку, та поставив на голосування дану пропозицію.

 ( за – 43,
 проти – 3,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (пропозицію підтримано)

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)


    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував поставити на голосування проект рішення «Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-Сервіс» Житомирської обласної ради».

    Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) зазначив, що на засіданні постійної комісії обласної з питань бюджету і комунальної власності керівник не надав необхідної інформації про підприємство, доцільність його діяльності.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. запропонував дану інформацію заслухати на наступному засіданні постійної комісії обласної з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
 проти – 4,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

82. СЛУХАЛИ: Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Леськіва Б.Б.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

83. СЛУХАЛИ: Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Зозулі К.М.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

84. СЛУХАЛИ: Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Матвійчука А.І.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

85. СЛУХАЛИ: Про нагородження Грамотою Верховної Ради України Хвелося С.І.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)


    Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що підтримано пропозицію громадськості направити звернення Президенту України, Генеральному прокурору України та у Верховну Раду України стосовно побиття мирних протестувальників у м. Києві та притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази про побиття громадян України та зазначив, що дане питання не є компетенцією Президента України, у зв’язку з чим запропонував змінити адресата – направити дане звернення Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б.

86. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

    Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода ) нагадав, що вносив пропозицію повторно підготувати звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів.
Також порушив питання стосовно того, що на сьогодні спостерігається низький рівень фінансування комунальної установи "Житомирський обласний центр крові" Житомирської обласної ради. Наголосив, що, враховуючи важке фінансове становище вказаної комунальної установи, усі районні лікарні області, міста обласного значення, крім міст Житомира та Новоград-Волинський,  оплачують отримання  препаратів крові. Запропонував звернутися до мерів міст Житомира, Новоград-Волинський з проханням проводити фінансування отримання  препаратів крові.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дійсно на сьогодні існує проблема з фінансуванням комунальної установи "Житомирський обласний центр крові" Житомирської обласної ради, у зв’язку з уже створено робочу групу з метою вивчення порушеного питання.
    Стосовно повторного звернення, голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити депутатам обласної ради Собку Т.Д., Павлушенку О.Д. спільно з фахівцями лісової галузі області підготувати звернення щодо здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів та направити його у відповідні вищі державні органи влади  для вжиття невідкладних заходів та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 44,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6 )
(пропозицію підтримано)

87. СЛУХАЛИ: Різне.

Громадянка Прокопчук Н.П. звернулася з проханням посприяти в отриманні копії проекту землеустрою організації території земельних часток (паїв) із земель колективної власності реформованого КСП агрофірми «Зоря» на території Зарічанської сільської ради Житомирського району (інформація додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував звернутися у ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, Житомирську районну державну адміністрацію щодо можливості вирішення питання надання вищевказаної копії документа, про результати розгляду проінформувати заявника та обласну раду і поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 35,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6 )
(пропозицію підтримано)

Громадянка Земської Т.П. звернулася з проханням надати допомогу у вирішенні питання щодо вчинення протиправних дій вчителями та керівництвом Високопічської ЗОШ № 1 Житомирського району (інформація додається).

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) наголосила, що потрібно вживати відповідних адміністративних заходів щодо вчинення таких дій.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити постійній комісії обласної ради з гуманітарних питань, управлінню освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирській районній державній адміністрації, структурним підрозділам правоохоронних органів вивчити ситуацію, яка склалася у Високопічській  ЗОШ № 1 Житомирського району, вжити відповідних заходів для її вирішення та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(пропозицію підтримано)

Громадський діяч Антонець Д.Л. порушив питання щодо неправомірного використання земель міста Житомира (інформація додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності опрацювати питання неправомірного використання земель міста Житомира, про результати повідомити заявника та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 41,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1 )
(пропозицію підтримано)

    Громадський діяч Базилюк О.О. звернувся з проханням до депутатів обласної ради про підготовку звернення до Верховної Ради України і Прем’єр-міністра України щодо підвищення пенсій та соціальних виплат людям з інвалідністю, збільшення розміру виплат для лікування їх за кордоном.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував Базилюку О.О. підготувати відповідний проект звернення, який буде опрацьовано на засіданні профільної комісії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив п’ятнадцяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                      В.В. Ширма