• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2018

,

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Шістнадцята сесія                              VІІ скликання

31.05.2018                                           м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 63 депутати

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що гімн виконають вихованці Пулинської школи мистецтв.

Голова обласної ради Ширма В.В.нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Мосійчук І.В. та Розенблат Б.С.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після п’ятнадцятої сесії, а саме:

Ясюнецький Олексій Олексійович призначений заступником голови обласної державної адміністрації;

Щебетов Роман Олегович призначений заступником голови обласної державної адміністрації;

Шатило Олексій Анатолійович призначений керівником апарату облдержадміністрації;

Головою Коростишівської районної державної адміністрації призначений Поліщук В’ячеслав Іванович.

Головою Ружинської районної державної адміністрації призначена Біляк Людмила Олександрівна.

Привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України

нагороджено:

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ

Нетягу Луку Володимировича, бронзового призера ХХІІІ Дефлімпійських ігор із дзюдо

присвоєно почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Переходько Катерині Вікторівні, керуючій фермою товариства «Сігнет-Мілк» с. Андрушки Попільнянського району

ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ

Зайченко Світлані Мар’янівні, солістці-вокалістці вокально-інструментального ансамблю «Кредо», м. Житомир

Авраменку Петру Михайловичу, режисерові-постановнику, акторові комунального підприємства «Житомирський академічний     український музично-драматичний театр імені І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ

Дубасенюк Олександрі Антонівні, професорові кафедри педагогіки Житомирського державного університету імені Івана Франка

ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Невмержицького Василя Івановича, директора Житомирського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»

Почесною Грамотою Верховної Ради України нагороджений

Жовтовський Леонід Євдокимович, член громадської організації «Бойове братство Житомирщини»

Грамотою Верховної Ради України нагороджені:

Драган Олександр Миколайович, депутат Баранівської міської ради

Янович Олег Леонідович, командир відділення 9 державної пожежно-рятувальної частини (м.Бердичів) управління ДСНС України у Житомирській області

Венглівський Іван Андрійович, Луківський сільський голова Малинського району

Леськів Богдан Богданович, головний лікар КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради

Зозуля Костянтин Миколайович, завідуючий нейрохірургічним відділенням КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради

Матвійчук Анатолій Іванович, завідуючий кардіохірургічного відділення КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради

Хвелось Сергій Іванович, завідувач пульмонологічного відділення КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено Зозулю Миколу Петровича, депутата обласної ради, головного лікаря Ружинської центральної районної лікарні.

Грамотами Житомирської обласної ради нагороджено:

Дідика Віталія Степановича, головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру Житомирської обласної ради

Журбенка Павла Юрійовича, головного лікаря комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. ще раз привітали нагороджених та побажали їм плідної праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що в травні команда Житомирської обласної ради з міні-футболу на чолі з депутатом обласної ради Саківським Валентином Цезаровичем здобула перше місце в обласних фінальних змаганнях дев’ятої обласної спартакіади 2018 року серед збірних команд органів місцевого самоврядування під девізом «Спорт об’єднує всіх в одну команду!».

Депутат Гула Р.М., за погодженням з фракціями, внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатівКазюка О.В.,Перегуду В.П.,Заруцького В.Т.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Казюка О.В. (БПП).
  2. Перегуду В.П. (НП).
  3. Заруцького В.Т. (Батьківщина).

(за –58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –5)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

  1. Про затвердження звітів.

         2. Про обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки.

3. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на        2018 рік».

         4. Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12. 2016 № 425 «Про обласну комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2017-2020 роки».

5. Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об′єктів спільної власності територіальних громад області на 2017-2018 роки.

6. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2018 рік», зі змінами.

7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №419 «Про регіональну програму інформатизації на 2017-2019 роки», зі змінами.

8. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.

9. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

10. Про запити депутатів обласної ради.

11. Про внесення змін у перспективний план формування територій громад Житомирської області.

          Питання комунальної власності:

12. Про призначення директора комунального вищого навчального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж»  Житомирської обласної ради.

13. Про призначення директора Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради.

14. Про переукладення контракту з Юрчаком О.А.

15. Про переукладення контракту з Івасенко Г.М.

16. Про переукладення контракту з Біденком О.В.

17. Про внесення  змін до контракту з головним лікарем Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради.

18. Про внесення  змін до контракту з директором Житомирського обласного центру еколого-натуралістичної творчості  учнівської молоді Житомирської обласної ради.

19. Про внесення  змін до контракту з директором комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради.

20. Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Бердичівський педагогічний  коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.

21. Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради в новій редакції.

22. Про припинення комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

23. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи “Обласний медичний центр з надання спеціалізованої допомоги хворим  на залежності, ВІЛ/СНІД- інфекції та шкірно-венерологічні захворювання” Житомирської обласної ради у новій редакції.

24. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради у новій редакції.

25. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» Житомирської обласної ради у новій редакції.

26. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради.

27. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

28. Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну  власність.

29. Про передачу будівлі за адресою: м. Житомир. вул. Пушкінська, 62.

30. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.


31. Про надання дозволу на відчуження.

32. Про передачу автомобіля.

33. Про списання автотранспортних засобів.

34. Про списання медичного обладнання.

35. Про списання основних засобів.

36. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради».

37. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області земельних ділянок.

38. Про надання згоди комунальній установі «Любарський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради на встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі.

39. Про припинення права постійного користування  земельною  ділянкою.

40. Про надання земельної ділянки у постійне користування комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

41. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

42. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

43. Про встановлення орендної плати.

44. Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації.

45. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

46. Про затвердження передавального акта комунальної установи «Обласний культурно-мистецький центр» Житомирської обласної ради.

47. Про затвердження передавального акта обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Житомирської обласної ради.

48. Про затвердження передавального акта обласного шкірно-венерологічного диспансеру Житомирської обласної ради.

49. Про затвердження передавального акта обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради.

50. Про припинення комунального підприємства «Облархпроект» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

51. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

52. Про внесення змін у  рішення обласної ради від 21.12.17 № 929 «Про припинення комунальної установи «Обласний культурно-мистецький центр» Житомирської обласної ради  шляхом приєднання до Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради».

53. Про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

54. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.2018 № 1946/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

55. Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Рись-Верби».

56. Про розгляд клопотання громадської організації  «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання «Сімаківське».

57. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.11.12 № 718 «Про створення нових і зміну меж існуючих об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення».

58. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Собка Т.Д.

59. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Соколюк Т.В.

60. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Шекеля А.М.

61. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення субвенції з державного бюджету.

62. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо доповнення  діючих форм державної статистичної звітності додатковими показниками.

63. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров′я України щодо збільшення фінансування програми лікування громадян України за кордоном.

64. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров′я України щодо застосування примусових заходів медичного характеру в закладах з надання психіатричної допомоги.

65. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України «Про збереження ґрунтів і охорону родючості».

66. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2018 року.

67. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

68. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на п′ятнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

69. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради ШирмаВ.В., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Перший заступник голови обласної ради КрамаренкоС.М., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Заступник голови обласної ради  ВілівчукМ.О., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Депутат обласної ради СобкоТ.Д. (Свобода), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Депутат обласної ради  Яковчук О.М. (РПЛ), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Депутат обласної ради  Рибинський І.Є. (Батьківщина), відповідно до ст.59 -1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання прийняття порядку денного за основу.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. вніс пропозицію та поставив на повторне голосування взяття порядку денного за основу.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради VІІ скликання, а саме:

70. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.18 № 946  «Про  розподіл використання коштів, що надходять у порядку  відшкодування  втрат  сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2018 рік».

71. Про Регіональну  програму робіт з розчистки та регулювання русл річок Житомирської області на 2018-2021 роки.

72. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №423 «Про програму  забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою на 2017-2020 роки», зі змінами.

73. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.15 № 41,              зі змінами.


74. Про антикорупційну програму Житомирської області на 2018 рік.

75. Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 № 765 «Про комісію з оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді».

76. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 371 «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради»,  зі змінами.

77. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 375 «Про визначення умов оплати праці першого заступника голови обласної ради», зі змінами.

78. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 378 «Про визначення умов оплати праці заступника голови обласної ради», зі змінами.

79. Про передачу об’єктів нерухомого майна.

80. Про внесення  змін до контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради.

81. Про припинення права постійного користування земельною ділянкою Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1 Житомирської обласної ради.

82. Про надання згоди Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1 Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

83. Про надання земельної ділянки у постійне користування обласному бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради.

84. Про передачу частини фільмокопій.

85. Про службові жилі приміщення.

86. Про надання згоди комунальній установі "Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня" Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

87. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018  № 1004   «Про  погодження надання гірничого відводу».

88. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

89. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у Закон України «Про загальнообов′язкове державне пенсійне страхування».

90. Про  звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо припинення дипломатичних стосунків та введення візового режиму з Російською Федерацією.

91. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі земель.

92. Про звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та  Прем′єр-міністра України.

93. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, обласних рад про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

94. Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у постанову НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», зі змінами.

95. Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільний доріг України щодо виділення додаткового фінансового ресурсу.

96. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі філій райавтодорів органам місцевого самоврядування.

97. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України  щодо підвищення розмірів соціальних виплат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю.

98.  Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо удосконалення правових аспектів використання торфових ресурсів України.

99. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо будівництва очисних споруд  в м. Бердичеві.

100. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо прийняття  Виборчого кодексу України.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зазначила, що члени депутатської фракції не були ознайомлені з додатковим переліком, у якому багато спірних питань, попередньо, тому не будуть за нього голосувати.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дані питання погоджувалися на засіданні президії обласної ради, де були відсутні представники депутатської фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді. Зазначив, що всі питання розміщено на сайті обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення.

( за – 34,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –29)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч)зазначив, що нині в області, незважаючи на проведені тендери, підписані контракти з підрядниками, питання здійснення капітального та поточного ремонту доріг залишається невирішеним. Запропонував створити тимчасову контрольну комісію обласної ради  для здійснення контролю за  реконструкцією Північної об’їзної дороги м. Житомира  траси М-06 Київ – Чоп.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що дане питання знаходиться на контролі в облдержадміністрації. Зауважив, що підрядники розпочали роботи з ремонту вчасно, і вони не припинялися, хоча працювати досить важко. Наголосив, що з даного питання раз у два тижні проводяться наради за участі підрядника, відповідних служб, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, у зв’язку з чим питання перебуває на постійному контролі. Поінформував, що на сьогодні вже проведено перші підготовчі роботи, очікується надходження спецтехніки для продовження вказаних робіт та отримання фінансового ресурсу. Запропонував бажаючим долучитися до роботи з вирішення зазначеного питання.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що наполягає на внесенні питання про створення тимчасової контрольної комісії для здійснення контролю за реконструкцією доріг області у порядок денний сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зазначила, що в обласній раді вже було створено комісію, до повноважень якої належав контроль за функціональною діяльністю облдержадміністрації, але за невідомих причин її діяльність було припинено. Запропонувала на сесіях обласної ради заслуховувати звіт відповідних служб, які відповідають за розподіл фінансового ресурсу, виділеного для проведення ремонтних робіт.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. підтримав пропозицію депутата Лабунської А.В. та наголосив, що на черговій сесії обласної ради буде заслухано звіт керівників Служби автомобільних доріг у Житомирській області, відповідного структурного підрозділу облдержадміністрації та підрядної організації.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання здійснення ремонту доріг області, відповідно до рішення обласної ради від 07.03.2018               № 950 «Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 879», контролюється головою і членами постійної комісії обласної ради з  питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку. Наголосив, що голова і члени вказаної постійної комісії ретельно слідкують за ходом виконання рішення  щодо програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) повідомив, що дороги в Олевському районі перебувають у жахливому стані та потребують негайного проведення капітального ремонту. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні порушеного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Маланюка О.З. щодо включення у порядок денний сесії обласної ради питання про створення тимчасової контрольної комісії обласної ради.

( за – 37,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –26)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 42,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –21)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для того, щоб їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.


Представник громадськості Сліпченко Михайло зазначив, що громадською організацією «Житомирська спілка учасників бойових дій та АТО «УВО» подавалося в обласну раду звернення щодо виключення з порядку денного сесії обласної ради питань про розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення та  про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.2018 № 1946/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти». Наголосив, що згадані в проектах рішення підприємства належать відомим олігархам, які фінансують проведення бойових дій на території України, у зв’язку з чим не потрібно спряти накопиченню їх капіталів. Звернувся з проханням підтримати пропозицію щодо виключеннях  даних питань з порядку денного сесії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що, відповідно до чинного законодавства, дані проекти рішень не можуть бути виключені з порядку денного сесії, оскільки вважатиметься, що буде надано «мовчазну згоду» на розробку документації та погодження надання спеціального дозволу на користування надрами. Наголосив, що ні профільна комісія обласної ради, ні президія обласної ради не погодили надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення та погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Представник громадськості Сліпченко Михайло зазначив, що, зважаючи на попередній досвід обласної ради щодо процедури прийняття рішень з питань видобування надр, у громадськості з’являється недовіра до результатів прийняття цих рішень. Наголосив, що члени профільної комісії обласної ради під час обговорення даних питань відмовили у наданні погоджень, і президія не підтримала надання погодження для видобування корисних копалин. Повторно запропонував виключити дані питання з порядку денного сесії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що обласна рада працює відповідно до прийнятого нею рішення про Регламент роботи обласної радиVІІ скликання і відповідно до вимог чинного законодавства.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) запропонував розглянути  питання «Про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення» та  «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.2018 № 1946/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ«Кварцсамоцвіти» першими у порядку денному.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Собка Т.Д. - розглянути  питання «Про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення» та  «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.2018 № 1946/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти» першими у порядку денному.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Представник громадськості Поліновський М.Л. зазначив, що основне завдання депутатського корпусу обласної ради – це покращення добробуту населення області. Зауважив, що є ряд господарств з надання послуг населенню, які належать до олігархічного бізнесу, зокрема, ПАТ «Житомиргаз», у зв’язку з чим страждають безпосередньо прості громадяни. Запропонував розглянути питання щодо необхідності та можливості створення комунальних підприємств з надання відповідних послуг населенню на базі газових мереж області.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що у порядок денний сесії обласної ради включено питання про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у законодавство.

Представник громадськості Поліновський М.Л. зазначив, що  потрібно якнайшвидше опрацювати питання щодо можливості створення комунальних підприємств з надання послуг населенню області та подбати про врегулювання даного питання на законодавчому рівні.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував наприкінці засідання обласної ради прийняти з порушеного питання протокольне рішення сесії обласної ради та поставити його на голосування.

Представник НК «АЗОВ» Блоцінський А.А. запропонував включити у порядок денний сесії обласної ради питання про розгляд звернення НК «АЗОВ» до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр –міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував включити у порядок денний сесії обласної ради питання про звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр –міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Представник Іванівської громади Житомирського району Цимбалюк О.В  порушила питання щодо неправомірного вирішення питання створення Іванівської об’єднаної територіальної громади (виступ додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що сьогодні питання створення Іванівської ОТГ не включено у порядок денний сесії обласної ради. Наголосив, що для вирішення даного питання необхідно пройти процедуру громадських слухань, отримати відповідну експертну оцінку, а тільки потім буде підготовлено відповідний проект рішення обласної ради про внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) наголосила, що рішення про створення ОТГ повинні базуватися на добровільному об’єднання громад. Зауважила, що, у разі прийняття обласною радою протиправних рішень по ОТГ, буде звертатися у суд щодо їх скасування, оскільки думка громади повинна бути врахована першочергово.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зазначив, що нині у перспективному плані Житомирської області немає пропозиції, згідно з якою          с. Іванівка входить у Житомирську ОТГ. Зауважив, що громаді села було запропоновано увійти до Житомирської ОТГ, і, якщо пропозицію не підтримано, буде прийнято інше рішення громади та надано відповідний пакет документів.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що після прийняття громадою остаточного рішення про приєднання до обраної ОТГ та наявності відповідного пакету документів, рішення буде внесено на розгляд обласної ради і підтримано.

Представник НК «АЗОВ» Блоцінський А.А. озвучив звернення НК «АЗОВ» до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр –міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів (виступ додається).

Голова ГО «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. озвучила звернення громадських організацій неправомірної діяльності працівників Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що вирішення порушеного питання не належить до компетенції обласної ради. Запропонував направити дане звернення у відповідні правоохоронні органи, про що наприкінці засідання обласної ради прийняти з порушеного питання протокольне рішення сесії обласної ради та поставити його на голосування.

Представник громади с. Миролюбівка Шеремет Р.В. повідомила, що ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, порушує чинне законодавство України; забираються земельні ділянки у жителів села Миролюбівка, змінюється без дозволу власників форма власності на земельні ділянки або, взагалі, відмовлено у наданні земельних ділянок навіть учасникам АТО. Наголосила, що правоохоронні органи не надають належної допомоги. Зауважила, що, уразі бездіяльності компетентних органів, місцева громада буде відстоювати свої права в інший спосіб.

Представник громадськості зауважив, що ГУ Держгеокадастру у Житомирській області представляє собою систему корумпованої державної структури, в якій будь-які питання, що належать до його компетенції, вирішуються за певну суму фінансової винагороди. Зазначив, що невирішеною в області залишається проблема незаконного видобутку бурштину. Запропонував депутатському корпусу обласної ради спільно з компетентними правоохоронними органами долучитися до боротьби з корумпованою системою ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, у зв’язку з чим звернутися до суду для вирішення порушеного питання і тримати під контролем процес його розгляду у публічній площині.

Представник громадськості Базилюк О.О. зазначив, що нині у надзвичайно складній ситуації опинилися категорії осіб з інвалідністю, оскільки вони на сьогодні при щоденному зростанні цін на комунальні послуги, медичні препарати, продукти харчування, але при низькому  розмірі соціальних виплат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, не покривають своїх найнагальніших потреб. Зауважив, що осіб з інвалідністю також позбавляють ряду пільг, вони не можуть отримати необхідні їм ліки за пільговими цінами, отримати необхідні медичні послуги. Наголосив, що численні звернення до вищих органів влади, обласного керівництва, правоохоронних органів не дали очікуваного результату. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні найнагальніших проблем категорій осіб з інвалідністю.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що у порядок денний сесії обласної ради включено питання про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо підвищення розмірів соціальних виплат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю.

Представник громадськості Колодзінський А.А. зазначив, що вирішення усіх порушених сьогодні проблем можливе лише шляхом створення свідомого громадянського суспільства, в якому усі політичні сили співпрацюватимуть заради розбудови держави. Порушив питання щодо недотримання чинного законодавства ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, неправомірного підходу до вирішення питання утворення об’єднаних територіальних громад на території області. Наголосив, що громадськість, відповідно до Конституції України, має право контролювати владу у всіх сферах її діяльності. Запропонував представникам влади активніше співпрацювати з громадою та бути представниками її інтересів.

Народний депутат України Мосійчук І.В. зауважив, що в області наразі актуальна проблема з діяльністю ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, і вона повинна бути вирішена вищим державним органом влади спільно з обласною радою якнайшвидше. Зазначив, що питання внесення змін у постанову НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», зі змінами, знову ж таки має вирішуватися за зверненням обласної ради до вищих керівних органів держави. Наголосив, що підтримує усі звернення депутатів обласної ради щодо звільнення усіх політв’язнів з в’язниць Російської Федерації. Звернувся з проханням підтримати проекти рішень фракції Радикальної партії Олега Ляшка про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо вирішення проблемних питань у галузі сільського господарства та про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо припинення дипломатичних стосунків і введення візового режиму з Російською Федерацією. Запропонував керівництву області посприяти у вирішенні питання виплати коштів селянам Черняхівського району  за закупівлю молока підриємством «Радомілк».

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що обласною радою неодноразово приймались рішення про недовіру керівництву ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, звернення до ВРУ та КМУ щодо неправомірної діяльності та порушення чинного законодавства вказаним управлінням, але немає  ніяких результатів. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні питання діяльності ГУ Держгеокадастру у Житомирській області.

Народний депутат України Мосійчук І.В. зазначив, що дане питання буде порушено на черговому засіданні парламенту. Наголосив, що таку структуру як Держгеокадастр потрібно ліквідувати, а повноваження щодо розпорядження землями передати місцевим громадам.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп.блок) звернувся з проханням надати інформацію, до повноважень якої структури належить формування ціни на газ.

Народний депутат України Мосійчук І.В. повідомив, що ціну на газ встановлює український Уряд на вимогу Міжнародного валютного фонду, на ряду з  вимогою щодо створення антикорупційного суду, продажу земельних ресурсів. Зазначив, що досвід видобування газу на території України підказує, що можна використовувати українські родовища газу і самостійно встановлювати на нього ціну.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) поцікавився як контролюється діяльність підприємств з розробки надр, які знаходяться на території Житомирської області.

Народний депутат України Мосійчук І.В. зазначив, що позицію фракції Радикальної партії Олега Ляшка з питання діяльності ТОВ «Валки-ільменіт» можна побачити за результатах голосування з даного питання. Зауважив, що боротися з олігархічністю потрібно комплексно, оскільки дане явище не повинно процвітати в державі, яка перебуває у складній економіко-політичній кризі.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) звернулася з проханням посприяти у вирішенні питання якнайшвидшого розгляду  та прийняття Верховною Радою України законопроекту про надання повноважень місцевим громадам щодо розпорядження землями територіальної громади, оскільки затягування у вирішенні порушеного питання спонукає до розвитку корупційних порушень на рівні ряду структур.


Народний депутат України Мосійчук І.В. повідомив, що фракцією Радикальної партії Олега Ляшка вказаний законопроект під час його розгляду у парламенті було підтримано у першому читанні, буде підтримано у другому та проголосовано. Запевнив, що порушить питання прийняття законопроекту у найближчий час.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що на сьогодні діє постанова Президента України щодо передачі повноважень з розпорядження землями об’єднаним територіальним громадам. Наголосив, що, чим швидше буде йти процес об’єднання громад, тим швидше у повноваження громади перейде право розпорядження землями громади.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що на сьогодні глобальною проблемою Житомирщини залишається проблема масового всихання лісів. Зауважив, що за таких масштабів область може залишитися без лісових насаджень. Наголосив, що неодноразові звернення у вищі державні органи влади не дають ніяких результатів. Запропонував одним із питань чергової сесії обласної ради визначити детальне обговорення та відповідне вжиття заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, депутатському корпусу обласної ради спільно з управлінням організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради до чергової сесії обласної ради опрацювати питання щодо здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів та підготувати відповідний проект рішення.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, має оголосити перерву, але запропонував розглянути питання 53, 54 порядку денного до перерви та поставив дану пропозицію на голосування.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

3.СЛУХАЛИ:Про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

Депутат обласної ради  Яковчук О.М. (РПЛ), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                             (рішення додається)

4. СЛУХАЛИ: 54. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.2018 № 1946/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 25)

                                             (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження звітів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                             (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ:Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 868 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.12. 2016 № 425 «Про обласну комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2017-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об′єктів спільної власності територіальних громад області на 2017-2018 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2018 рік», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)


11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 419 «Про регіональну програму інформатизації на 2017-2019 роки», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  обласного бюджету на 2018 рік.

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Мініч Л.Г. – в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

14.1. Про запит депутата Заруцького В.Т. щодо надання місцевим бюджетам компенсації із державного бюджету на покриття втрат через надані державою пільги для залізниці із плати за землю.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Заруцького В.Т. та обласну раду.

14.2. Про запит депутата Крамаренка С.М. щодо надання Лугинському дорожньо-ремонтному пункту філії «Коростенський райавтодор» статусу юридичної особи та передачі його органам місцевого самоврядування.

ВИРІШИЛИ:Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П., начальнику Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченку Г.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Крамаренка С.М. та обласну раду.

14.3. Про запит депутатів Рудченка М.М., Перегуди В.П. щодо  повторного розгляду питання про придбання для жителя смт Чоповичі Малинського району Білошицького Олександра Миколайовича інвалідного візка.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутатів  Рудченка М.М., Перегуду В.П. та обласну раду.

14.4. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо надання Лугинському дорожньо-ремонтному пункту філії «Коростенський райавтодор» статусу юридичної особи та передачі його органам місцевого самоврядування.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П., начальнику Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченку Г.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

14.5. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо відновлення автобусного маршруту сполученням смт Лугини – с. Великий Дивлин Лугинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

14.6. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо проведення ремонту автомобільної дороги між населеними пунктами сіл Червона Волока - Жеревці Лугинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

14.7. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо вжиття заходів, спрямованих на виконання судових рішень про надання Пилипчуку О.О. житлового приміщення в м. Житомирі.

ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Житомирського гарнізону                  Забродському М.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата  Кокітко Н.В. та обласну раду.

14.8. Про запит депутата Пінського О.В. щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщеної зі Сходу країни багатодітної сім’ї Александрович-Стасів.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Пінського О.В.  та обласну раду.

14.9. Про запит депутата Науменка В.А. щодо пільгового перевезення учасників АТО у м. Коростені.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 30.06.2018 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

      Депутат обласної ради  Науменко В.А. (УКРОП)порушив питання щодо надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міжміських маршрутах для учасників антитерористичної операції.

      Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що на виконання постанови КМУ головою облдержадміністрації видано розпорядження про затвердження місячної готівкової виплати у 2018 році проїзду, у тому числі для атошників.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (запити додаються)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у  перспективний план формування територій громад Житомирської області.

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що питання стосується утворення Гришковецької ОТГ - 8 рад,  Райгородоцької ОТГ - 5 рад, приєднання до Коростишівської міської ОТГ Стрижівської сільської ради та Вільнянської сільської ради до Краснопільської сільської ОТГ – Жеребківської сільської ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального вищого навчального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж»  Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується призначити Солодовник Олену Володимирівну строком на п’ять років.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується призначити  Шеремета Юрія Васильовича на посаду директора Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради  з укладенням контракту строком на п’ять років

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)


18. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Юрчаком О.А.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується переукласти контракт з Юрчаком Олексієм Анатолійовичем.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

(рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Івасенко Г.М.

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується переукласти контракт з Івасенко Ганною Мефодіївною строком на п’ять років.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Біденком О.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується переукласти контракт з Біденком Олександром Віталійовичем строком на п’ять років.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 2,

         не гол. – 6)

  (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з головним лікарем Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

Депутат обласної ради  Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором Житомирського обласного центру еколого-натуралістичної творчості  учнівської молоді Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Бердичівський педагогічний  коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)


27. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи “Обласний медичний центр з надання спеціалізованої допомоги хворим  на залежності, ВІЛ/СНІД- інфекції та шкірно-венерологічні захворювання” Житомирської обласної ради у новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 0)

  (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Новоград-Волинський медичний коледж» Житомирської обласної ради у новій редакції.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 1,

утр. – 0,

         не гол. – 1)

  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» Житомирської обласної ради у новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну  власність.

      Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) зазначив, що потрібно додати пункт, в якому вказати, що приймання-передача нежилої будівлі та об’єктів, що розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, у державну  власність, має відбутися протягом місяця.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. зазначив, що це процедура яка повинна бути витриманою, має бути відповідна постанова Кабінету Міністрів України, обласна рада не регулює такі питання.

Депутат обласної ради Орлюк С.В. (Батьківщина) зазначив, що нежила будівля та об’єкти, які розташовані за адресою: м. Бердичів, вул. Пушкіна, 46, передаються не у комунальну, а у державну  власність.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дане питання потрібно вирішити якнайшвидше, оскільки витрачатимуться кошти на утримання згаданих будівель.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 1)

(рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про передачу будівлі за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 62.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) запропонував вирішити питання  щодо придбання стентів за рахунок державного бюджету або обласного.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 2)

                                  (пропозицію не підтримано)

35. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на відчуження.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про передачу автомобіля.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 4)

  (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про списання автотранспортних засобів.


Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

       не гол. – 4)

                                       ( рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (БПП),відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ:Про списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за –57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області земельних ділянок.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

  1. 42. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунальній установі «Любарський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради на встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

  1. Про припинення права постійного користуванняземельноюділянкою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                          (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про надання земельної ділянки у постійне користування комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

  1. 46. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)


  1. 47. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                        (рішення додається)

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

  1. 49. СЛУХАЛИ:Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта комунальної установи «Обласний культурно-мистецький центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта обласного шкірно-венерологічного диспансеру Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства «Облархпроект» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

      Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) зазначила, що дане підприємство було прибутковим та поцікавилася, чому потрібно припинити його діяльність.

      Голова облдержадміністрації Гундич І.П. повідомив, що дане підприємство неконкурентоспроможне, у ньому не вистачає відповідних фахових працівників, наразі ринок перенасичений наданням послуг такого виду, крім того,  існує державна експертиза, вимоги якої воно не проходить.

      Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О. повідомив, що неодноразово надавалася фінансова підтримка даному підприємству, але його розвитку не спостерігалося, воно є неліквідним.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

проти – 4,

утр. – 6,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у  рішення обласної ради від 21.12.17 № 929 «Про припинення комунальної установи «Обласний культурно-мистецький центр» Житомирської обласної ради  шляхом приєднання до Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Рись-Верби».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 16)

                                       (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про розгляд клопотання громадської організації  «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання «Сімаківське».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.11.12 № 718 «Про створення нових і зміну меж існуючих об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Собка Т.Д.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Соколюк Т.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Шекеля А.М.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення субвенції з державного бюджету.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо доповнення  діючих форм державної статистичної звітності додатковими показниками.

      Депутат обласної ради Костюшко І.В. (БПП) попросила  підтримати дане звернення та подякувала всім за співпрацю і взаєморозуміння.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров′я України щодо збільшення фінансування програми лікування громадян України за кордоном.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров′я України щодо застосування примусових заходів медичного характеру в закладах з надання психіатричної допомоги.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України «Про збереження ґрунтів і охорону родючості».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)


68. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2018 року.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ:Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на п’ятнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

71. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

72. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.18 № 946 «Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку  відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2018 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

73. СЛУХАЛИ: Про Регіональну  програму робіт з розчистки та регулювання русл річок Житомирської області на 2018-2021 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

проти – 0,

утр. – 6,

не гол. – 13)

                                        (рішення додається)

74. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №423 «Про програму  забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою на 2017-2020 роки», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.15 №41,  зі змінами.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) вніс пропозицію змінити назву управління, вилучивши слова «з питань соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції та сімей загиблих».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти даний проект рішення за основу.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                        (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Смичка І.А. (РПЛ) - змінити назву управління, вилучивши слова «з питань соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції та сімей загиблих».

( за – 5,

проти – 4,

утр. – 11,

не гол. – 36)

                                 (пропозицію не  підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про антикорупційну програму Житомирської області на 2018 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

77. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 № 765 «Про комісію з оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

78. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 371 «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради»,  зі змінами.

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 375 «Про визначення умов оплати праці першого заступника голови обласної ради», зі змінами.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 378 «Про визначення умов оплати праці заступника голови обласної ради», зі змінами.

Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про передачу об’єктів нерухомого майна.

Житомирський міський голова Сухомлин С.І. зазначив про неодноразові звернення міської ради щодо передачі вищевказаних приміщень для влаштування офісів з надання адміністративно-соціальних послуг. Повідомив, що наразі у багатьох областях надаються соціальні послуги у форматі “Прозорий офіс”. У даний час уже зроблено ескізний проект приміщень, закладено кошти на проектно-кошторисну документацію, проте кошти не виділено, оскільки приміщення не передані на баланс міської ради.

         Зауважив, що з бюджету міста уже виділено кошти у сумі 9 млн. грн для реконструкції цих ЦНАПів, 8 млн.грн надало Міністерство соціальної політики України та готове виділити таку ж суму за умови початку їх роботи.

Наголосив, що міська рада не претендує на об’єкти громадського харчування, розміщені  на цокольних поверхах даних об’єктів.

Запропонував обласній раді надати дані приміщення, наприклад, за умови відкриття ЦНАПів протягом 3-х років.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) поцікавився щодо перспектив створення ОТГ в області.

Житомирський міський голова Сухомлин С.І. повідомив, що підтримує тільки добровільне об’єднання громад, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зазначив, що фракція підтримує даний проект рішення та сподівається на подальшу співпрацю з міською радою.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зазначив, що соціальні об’єкти передбачають суттєві грошові вкладення.

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) запропонував надати згоду на оренду зі здійсненням поліпшень або запропонувати оренду приміщень за 1 грн.

Житомирський міський голова Сухомлин С.І. повідомив, що міська  рада передає певні приміщення та земельні ділянки обласній раді і просить на свою адресу взаєморозуміння та підтримки.

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) поцікавився, чи готові проекти по створенню ЦНАПів та чи проходили вони відповідну експертизу.

Житомирський міський голова Сухомлин С.І. повідомив, що всі документи підготовлені відповідно до вимог чинного законодавства.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. зазначив, що потрібно підтримати проект даного рішення та надалі підтримувати конструктивну співпрацю з Житомирською міською радою.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

82. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором комунального вищого навчального закладу “Житомирський базовий фармацевтичний коледж” Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

83. СЛУХАЛИ: Про припинення права постійного користування земельною ділянкою Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1 Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)


84. СЛУХАЛИ: Про надання згоди Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1 Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

85. СЛУХАЛИ: Про надання земельної ділянки у постійне користування обласному бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

     

86. СЛУХАЛИ: Про передачу частини фільмокопій.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                        (рішення додається)

87. СЛУХАЛИ: Про службові жилі приміщення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

88. СЛУХАЛИ: : Про надання згоди комунальній установі «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня»Житомирської обласної ради на поділ земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

89. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018  № 1004  «Про  погодження надання гірничого відводу».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

90. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення:

( за – 6,

проти – 2,

утр. – 2,

не гол. – 43)

(проект рішення відхилено)

91. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у Закон України «Про загальнообов′язкове державне пенсійне страхування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

92. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо припинення дипломатичних стосунків та введення візового режиму з Російською Федерацією.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення:

( за – 14,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 37)

(проект рішення відхилено)

93. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі земель.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

94. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та  Прем′єр-міністра України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)


95. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, обласних рад про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 12)

                                        (рішення додається)

96. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо внесення змін у постанову НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», зі змінами.

Депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) та Ейсмонт В.С. (Самопоміч) запропонували доповнити даний проект рішення текстом наступного змісту:

«Враховуючи динамічні зміни у суспільно-політичній та соціально-економічній обстановці України, потребу суспільства у такому законодавстві, яке адекватно відбивало б ці потреби, гостру необхідність заповнення прогалин у праві в контексті виконання міжнародних зобов’язань України щодо реалізації завдань Третього енергетичного пакету ЄС та якісного транспонування у вітчизняне законодавство правових приписів та рекомендацій Директиви 2009/73/ЄС про спільні правила внутрішнього ринку природного газу; мету діяльності НКРЕКП, визначену статтею 3 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», в частині, що стосується «здійснення Регулятором державного регулювання з метою досягнення балансу інтересів споживачів, суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, і держави»; вимоги статті 18 Закону України «Про ринок природного газу», в частині, що стосується «заохочення державою впровадження новітніх систем, у тому числі апаратних засобів обліку природного газу, зокрема тих, що забезпечують можливість споживача активно управляти власним споживанням;

беручи до уваги, що:

1) критичне уповільнення руху Регулятора та органів виконавчої влади, відповідальних в системі ЦОВВ за формування та реалізацію державної політики в ПЕК та в сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів й енергозбереження, у напрямі якісного транспонування приписів і рекомендацій Директиви 2009/73/ЄС у вітчизняне законодавство, призвело до гальмування впровадження ефективних механізмів стимулювання економічного зростання та шляхів поширення інноваційних технологічних рішень, які зможуть забезпечити державу об’єктивною інформацією щодо використання енергоресурсів та в перспективі стануть базисом для складання і управління енергетичним балансом країни, сприятимуть посиленню захисту прав споживачів газу та їх активній участі на ринку постачання і розподілу газу (в частині економії споживання енергетичного ресурсу);

2) уведений Регулятором в дію Кодекс газорозподільних систем не відповідає вимогам статті 18 Закону України «Про ринок природного газу», де законодавець за допомогою спеціальних правових понять дав визначення «новітніх систем», які держава заохочує до впровадження, конкретизуючи в їх числі «апаратні засоби обліку природного газу, зокрема ті, що забезпечують можливість споживача активно управляти власним споживанням»;

3) у процесі формування вторинного законодавства, внаслідок довільної інтерпретації вказаної норми з боку НКРЕКП вказана вище конкретизація взагалі не була врахована Регулятором і не знайшла свого відображення в Кодексі газорозподільних систем. Це призвело до викривлення суті викладеної правової норми та подальшої артикуляції норм вторинного законодавства виключно на «дистанційному обліку» та «засобах дистанційної передачі даних». Останні апріорі не можуть використовуватися споживачами для активного управління власним споживанням. У результаті споживачі залишилися позбавленими права та перспектив на використання таких апаратних засобів, що забезпечують можливість активно управляти власним споживанням (звісно, за умови обґрунтованості з економічної точки зору і рентабельності впровадження таких засобів).

4) суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг і мають монопольне становище на ринку, отримали додатковий інструмент дискримінаційного впливу на споживачів, позаяк впровадження «засобів дистанційної передачі даних» (обладнання ними вузлів обліку газу) здійснюється за рахунок споживачів (останні є власниками вузлів обліку газу). До того ж, введення цієї дискримінаційної норми в Кодекс газорозподільних систем дозволив операторам систем газорозподілу оптимізувати видатки на операційну діяльність (наприклад, шляхом скорочення штату контролерів), що взагалі не співставно з цілями та рівнем завдань, визначених як Директивою 2009/73/ЄС, так і Директивою 2012/27/ЄС про енергоефективність (відповідальний за імплементацію Держенергоефективності);

5) обмеженість технологічних функцій засобів дистанційної передачі даних є очевидною  порівняно з функціональним оснащенням та технологічними можливостями апаратних засобів обліку природного газу, що забезпечують можливість споживача активно управляти власним споживанням (тобто, інтелектуальних систем обліку газу);

6) примусове (для споживачів) на цьому етапі оснащення вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі даних потребуватиме в подальшому додаткових і значних фінансових капіталовкладень у разі переходу до виконання державою завдань вищого рівня, а саме: впровадження інтелектуальних систем обліку газу. Про це свідчить світовий досвід, приписи та рекомендації директивних документів ЄС та Енергетичного Співтовариства;

7) у процесі використання вузлів обліку газу, обладнаних засобами дистанційної передачі даних, замовник (абонент, споживач) несе додаткові відповідні фінансові затрати (по монопольних цінах оператора газорозподільних мереж), пов’язані з отриманням технічних умов, проектуванням, погодженням проектів, виконанням будівельно-монтажних робіт, виконанням пуско-налагоджувальних робіт, прийманням в експлуатацію, виконанням технічного обслуговування, поточних ремонтів, державної повірки, проведенням реконструкції, модернізації, оновлення та супроводу програмного забезпечення;

8) організація прозорого функціонування ринку природного газу та зниження дискримінаційного навантаження на споживача можливі лише за умов проведення системних перетворень, а саме:

– зміни одного із принципів функціонування ринку природного газу в частині, що стосується забезпечення природним газом кінцевих споживачів через вузли обліку газу, належність яких передати операторам газотранспортної та газорозподільної систем. За аналогічним принципом «ваги знаходяться в продавця», в Україні організований ринок електричної енергії, де лічильники електроенергії побутових споживачів належать (знаходяться на балансі) операторам енергорозподільних компаній (останні забезпечують їхню повірку і обслуговування, що в рази зменшує невмотивовані фінансові зобов’язання споживачів та мінімізує корупційні ризики в організації функціонування ринку електроенергії);

– віднесення до компетенції НКРЕКП впорядкування належності комерційних вузлів обліку природного газу операторам газотранспортної та газорозподільної систем. Зобов’язання Регулятора впорядкувати питання передачі існуючих комерційних вузлів обліку газу (як варіант, в господарське відання або в користування) на баланс операторів газових розподільних мереж (шляхом заключення договорів згідно з додатком 4 «Кодексу газорозподільних систем») дозволить суттєво знизити корупційні ризики та невмотивовані фінансові зобов’язання споживача при використанні приладів обліку (отримання технічних умов, виконання проектних робіт, виконання монтажних та пусконалагоджувальних робіт, введення в експлуатацію, технічне обслуговування та ремонти під час експлуатації, метрологічна повірка, модернізація та заміна на інтелектуальні системи обліку газу в ході реалізації базового Закону України «Про енергетичну ефективність» у контексті імплементації Директиви ЄС 2012/27/ЄС;

– внесення до переліку прав споживачів права на безоплатне постійне, оперативне та з достатньою частотою отримання інформації про обсяги та інші показники власного споживання природного газу, в тому числі з серверів операторів, у разі впровадження та застосування вузлів обліку газу, обладнаних інтелектуальними системами обліку. Це створить стимули та забезпечить доступ споживача до інформації щодо споживання газу, аналізу споживання та, в кінцевому результаті, ощадливого його використання, оскільки споживачі отримають зворотній зв'язок від наслідків інвестування в енергетичну ефективність;

– визначення в якості умови постачання природного газу - наявність вузла обліку природного газу в операторів газотранспортної та газорозподільної систем;

– гарантування (незаохочення) державою впровадження та використання апаратних засобів обліку газу, зокрема тих, що забезпечують можливість споживача активно управляти власним споживанням,

ПРОПОНУЄМО:

1. У порядку виконання статей 2, 3, 4 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», НКРЕКП привести у відповідність до Закону України «Про ринок природного газу» постанову НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494 «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем» та внести відповідні зміни у Кодекс газорозподільних систем.

2. Оприлюднити на офіційному сайті Регулятора нормативний документ, яким НКРЕКП створив робочу групу з вирішення проблемних питань обліку природного газу, та включити представників Житомирської обласної ради у склад створеної робочої групи.».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, врахувавши запропоновані зміни.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

97. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України щодо виділення додаткового фінансового ресурсу.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

98. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо передачі філій райавтодорів органам місцевого самоврядування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

99. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України  щодо підвищення розмірів соціальних виплат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)


100. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо удосконалення правових аспектів використання торфових ресурсів України.

Депутат обласної Озерчук А.М. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів, у зв’язку з чим не братиме участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

101. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо будівництва очисних споруд в  м. Бердичеві.

Депутат обласної Орлюк С.В. (Батьківщина) зазначив, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів 24.05.2018 було рекомендовано створити робочу з метою вивчення питань екологічного забруднення каналізаційними стоками р. Гнилоп’ять у межах Бердичівського та Житомирського районів, можливості заміни очисних споруд м. Бердичева та вжиття відповідних заходів з їх вирішення.

Представник ГО «Джерела» Козловський Олег наголосив на складній ситуації, що склалася з екологічного забруднення каналізаційними стоками р. Гнилоп’ять у межах Бердичівського та Житомирського районів.

Депутат обласної Чернявський П.П. (РПЛ) зазначив, що забруднена не лише

р. Гнилоп’ять у межах Бердичівського району, а і р.Тетерів, що створює екологічну загрозу обласного масштабу.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

102. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо прийняття  Виборчого кодексу України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення:

( за – 21,

проти – 2,

утр. – 1,

не гол. – 30)

(проект рішення відхилено)

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

( за – 22,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 29)

                                  (пропозицію не підтримано)

103. СЛУХАЛИ: Про створення тимчасової контрольної комісії.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

104. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова ГО «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. порушила питання щодо неправомірної діяльності працівників Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

ВИРІШИЛИ:

1. Направити спільне звернення громадських організацій у прокуратуру Житомирської області, Управління Служби безпеки України в Житомирській області та Головне управління Національної поліції у Житомирській області для розгляду за належністю.

2. Прокуратурі Житомирської області, Управлінню Служби безпеки України в Житомирській області та Головному управлінню Національної поліції у Житомирській області на черговій сесії обласної ради повідомити про результати розгляду вказаного звернення та вжиті заходи.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0 )

         Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав писутнім, що на початку сесії було порушено громадянином Поліновським М.Л. питання щодо надання та якості послуг населенню області ПАТ «Житомиргаз».

ВИРІШИЛИ: Доручити постійній комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку спільно з представниками громадськості вивчити до чергової сесії обласної ради, відповідно до вимог чинного законодавства,  питання щодо необхідності та можливості створення комунального підприємства з надання послуг з газопостачання населенню області.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2 )

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав присутнім, що на початку сесії було підтримано внесення у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Голови  Верховної Ради України  та Прем’єр - Міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

Коберник Л.М. голова ромських організацій Житомирщини, центру допомоги учасникам АТО та людям з інвалідністю повідомила, що зверталася до вищих державних органів влади щодо надання грошової компенсації за неотримані земельні ділянки під будівництво. Надійшла відповідь, що даний законопроект перебуває на розгляді. Звернулася з проханням посприяти у вирішенні даного питання.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зауважив, що за ініціювання окремих депутатів обласної ради було звільнено з посади директора Високопічської ЗОШ №1 Житомирського району.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) відповіла, що порушене питання відпрацьовувалося відповідними компетентними органами, згідно з вимогами чинного законодавства. Зазначила, що керівник звільнився з посади за власним бажанням, ще до остаточного вирішення питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив шістнадцяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

 

Голова обласної ради                                                                        В.В. Ширма