• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2019

,

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять друга сесія                         VІІ скликання

07.02.2019                                                                                   м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 61 депутат

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні пан Хюг Мінгареллі.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після двадцять першої сесії, а саме:

директором департаменту фінансів обласної державної адміністрації призначено Мініча Леоніда Григоровича.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав його із призначенням та побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та заступник голови облдержадміністрації Ясюнецький О.О. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм орден «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ

Кудряшовому Юрію Федоровичу, голові громадської організації «Українська спілка ліквідаторів аварії на ЧАЕС у Радомишльському районі»

Привітали з присвоєнням почесних звань:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ

Євдокімова Віктора Валерійовича, ректора Житомирського державного технологічного університету, доктора економічних наук, професора

Зінчук Тетяну Олексіївну, завідувача кафедри Житомирського національного агроекологічного університету, доктора економічних наук, професора

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

Ігнатенка Сергія Івановича, художнього керівника народного аматорського вокального ансамблю «ЧАС» Бердичівського міського палацу культури імені О.А. Шабельника

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ

Смагіна Ігоря Івановича, ректора комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради

ЗАСЛУЖЕНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ

Аксьоненко Наталію Олегівну, художника декоративно-прикладного мистецтва

Оголошено Подяку Прем’єр-міністра України Диняку Сергію Васильовичу, генеральному директору ТОВ «Юнігран» Малинського району.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав нагороджених та побажав їм плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Заруцький В.Т., за погодженням з фракціями в обласній раді, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Орлюка Сергія Валерійовича – фракція «ВО «Батьківщина», Маланюка Остапа Зіновійовича – фракція політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», Ющенка Олександра Миколайовича – фракція «Народна партія».

ВИРІШИЛИ:    Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Орлюка С.В. (Батьківщина).

2. Маланюка О.З. (Самопоміч).

3. Ющенка О.М. (НП).

(за –59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

         2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.

2. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

3. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 №1303.

4. Про розроблення Стратегії розвитку Житомирської області на період    до 2027 року.

5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1297 «Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2020 роки».

6. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.2018 № 1188 «Про звільнення від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради».

7. Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017-2018 роки, зі змінами.

8. Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2019 – 2020 роки.

9. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 №1097, зі змінами.

10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.05.16 №244.

11. Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.10.2018 № 1265 «Про вшанування воїнів Армії Української Народної Республіки та визначних діячів Української революції 1917-1921 років на Житомирщині  у                   2018-2021 роках».

12. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

13. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.12.2018  №26022/03/12-18 щодо  погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СТЕЙН  АП».

14. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 27.12.2018  №26296/03/12-18 щодо  погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СТЕЙН  АП».

15. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 29.12.2018  №26477/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ГРАНД  КАСТЛ».

16. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 29.12.2018  №26474/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Щорсівський граніт «Щорсівське-1».

17. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України   від 03.01.2019  № 126/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СПІКО».

18. Про утворення лісового заказника місцевого значення «Сущанський».

19. Про призначення директора Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка  Житомирської обласної ради.

20. Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.

21. Про переукладення контракту з Кінзерською В.А.

22. Про переукладення контракту з Коберником С.П.

23. Про переукладення контракту з Карпінським В.С.

24. Про переукладення контракту з Корбутом В.М.

25. Про внесення  змін до контракту з директором комунальної установи «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів»  Житомирської обласної ради.

26. Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей»  Житомирської обласної ради в новій редакції.

27. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

28. Про створення комунального закладу позашкільної освіти «Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з хокею на траві «Старт» Житомирської обласної ради.

29.  Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області», зі змінами  та доповненнями.

30. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

31. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

32. Про списання медичного обладнання.

33. Про прийняття автомобіля швидкої допомоги у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.

34. Про прийняття автомобіля у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.

35. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

36. Про встановлення орендної плати.

37. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Зембицького П.Ц.

38. Про звіт тимчасової контрольної комісії.

39. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Шавлович О.Г. (Самопоміч) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про скасування рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1329 “Про приватизацію адмінприміщення, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Шавловича О.Г. (Самопоміч) - включити у порядок денний питання «Про скасування рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1329 «Про приватизацію адмінприміщення, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а».

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –7)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про дискримінацію споживачів природного газу».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Галагузи О.В. (Самопоміч) - включити у порядок денний питання «Про дискримінацію споживачів природного газу».

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –10)

(пропозицію підтримано)


Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги  у разі загибелі (смерті), травми або поранення,  захворювання чи інвалідності осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Жабокрицького Є.В. (Самопоміч) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги  у разі загибелі (смерті), травми або поранення, захворювання чи інвалідності осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту».

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. вніс і поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо надання статусу «національний» комунальному закладу «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» Житомирської обласної ради.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Представник громадськості Дмитро Корчинський зазначив, що у порядок денний сесії необхідно включити питання стосовно ДТП за участі депутата обласної ради Кропачова Д.І.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина), Кізін С.В. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Включити у порядок денний сесії обласної ради питання стосовно інформації начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененка В.П. стосовно ДТП у с.Тетерівка  Житомирського району за участі депутата обласної ради Кропачова Д.І.

( за – 33,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –38)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –8)

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 3 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

         Посол, голова представництва ЄС в Україні пан Хюг Мінгареллі порушив питання щодо децентралізації, модернізації, реформування судочинства в Україні, електро-, газопостачання, проведення реформ у пенсійному фонді, у сфері охорони здоровʼя. Зазначив, що необхідно і надалі рухатися таким шляхом та наголосив, що Європейський Союз буде допомагати  Україні в поглибленні модернізації економіки, налагодженні торговельних звʼязків з країнами ЄС. Зазначив, що у Житомирському агроекологічному національному університеті будуть влаштовані зустрічі зі студентами на тему: «Єврошкола», також повідомив, що розвиватиметься програма підтримки бібліотек у Житомирській області.

                  Голова обласної ради Ширма В.В. подякував за підтримку і надання допомоги Україні від ЄС та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію розглянути інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененка В.П. стосовно ДТП у с.Тетерівка  Житомирського району за участі депутата обласної ради Кропачова Д.І.перед розглядом основних питань порядку денного.

( за – 44,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –17)

(пропозицію підтримано)

         Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що розслідування з даного питання триває.

         Голова обласної ради Ширма В.В. оголосив перерву на 20 хвилин.

         Після перерви депутати продовжили роботу.

4. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  обласного бюджету на 2019 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

                                              (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

                                              (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 №1303.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про розроблення Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), Кокітко Н.В. (УКРОП).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)


8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1297 «Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.2018 № 1188 «Про звільнення від плати за утримання окремих категорій дітей у комунальному закладі «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017-2018 роки, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                     (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2019 – 2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1097, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.05.16 №244.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.10.2018 № 1265 «Про вшанування воїнів Армії Української Народної Республіки та визначних діячів Української революції 1917-1921 років на Житомирщині у 2018-2021 роках.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), Собко Т.Д. (Свобода).

         Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти даний проект рішення за основу.

( за – 41,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –14)

(пропозицію підтримано)

         Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Галагузи О.В. (Самопоміч) щодо внесення коректив у проект рішення.

( за – 19,

проти – 2,

утр. – 9,

не гол. –25)

                                          (пропозицію не підтримано)

         Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії, без поправок.

( за – 14,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –41)

                                           (пропозицію не підтримано)

         Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Собка Т.Д. (Свобода) – зняти дане питання на доопрацювання та внести на розгляд наступної сесії обласної ради.

( за – 33,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –22)

                                            (пропозицію підтримано)


15. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Орлюк С.В. (Батьківщина), Кропивницький В.М. (Батьківщина), Смичок І.А. (позафракційний), Пасічник О.М. (Самопоміч), Яковчук О.М. (позафракційний), Рибак Н.І. (Оп. блок), Кравчук Н.М. – заступник начальника, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності та майнових відносин управління майном виконавчого апарату обласної ради, Прокопець Ю.В. – директор департамену праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, голова обласної ради Ширма В.В., перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., голова облдержадміністрації Гундич І.П.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 34,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 21)

                                      (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.12.2018  №26022/03/12-18 щодо  погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СТЕЙН  АП».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна комісія обласної ради рекомендувала відмовити у наданні спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СТЕЙН  АП».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію продовжити роботу без перерви.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

17. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 27.12.2018  №26296/03/12-18 щодо  погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СТЕЙН  АП».

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна комісія обласної ради рекомендувала відмовити у наданні спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СТЕЙН  АП».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 29.12.2018  №26477/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ГРАНД  КАСТЛ».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна комісія обласної ради рекомендувала відмовити у наданні спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «ГРАНД  КАСТЛ».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 29.12.2018  №26474/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Щорсівський граніт «Щорсівське-1».

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна комісія обласної ради рекомендувала відмовити у наданні спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Щорсівський граніт «Щорсівське-1».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України   від 03.01.2019  № 126/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СПІКО».

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна комісія обласної ради рекомендувала погодити надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «СПІКО».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про утворення лісового заказника місцевого значення «Сущанський».

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна комісія обласної ради рекомендувала погодити утворення лісового заказника місцевого значення «Сущанський».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка  Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Дмухівською Н.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)


24. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Кінзерською В.А.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Орлюк С.В. (Батьківщина), Гундич І.П. – голова облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Коберником С.П.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Карпінським В.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Корбутом В.М.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором комунальної установи «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 1,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей»  Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

        не гол. – 2)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 2)

  (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про створення комунального закладу позашкільної освіти «Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з хокею на траві «Старт» Житомирської обласної ради.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

        не гол. – 3)

  (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області», зі змінами  та доповненнями.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

  (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 5)

  (рішення додається)


34. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 14)

(рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

(рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про прийняття автомобіля швидкої допомоги у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

(рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про прийняття автомобіля у спільну власність територіальних громад  сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

(рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 4)

(рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

проти – 1,

утр. – 0,

         не гол. – 8)

(рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Зембицького П.Ц.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

проти – 1,

утр. – 0,

         не гол. – 7)

(рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про звіт тимчасової контрольної комісії.

Інформує: Маланюк О.З. - депутат обласної ради (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: Надану інформацію взяти до відома та прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 5)

(рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

        

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

        не гол. – 3)

(рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо надання статусу "національний" комунальному закладу "Музей космонавтики  ім. С.П. Корольова" Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання та доручити виконавчому апарату обласної ради підготувати проект звернення.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 4)

(рішення додається)


44. СЛУХАЛИ: Про скасування рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1329 «Про приватизацію адмінприміщення, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 23-а».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

(рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради  до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги  у разі загибелі (смерті), травми або поранення, захворювання чи інвалідності осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 3)

(рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про дискримінацію споживачів природного газу.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), Чорноморець О.П. (Оп. блок), Пасічник О.П. (Самопоміч), Собко Т.Д. (Свобода), Кізін С.В. (Свобода).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти проект даного рішення за основу.

( за – 41,

проти – 0,

утр. – 0,

        не гол. – 11)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію доопрацювати дане звернення та направити його у вищі органи влади.

( за – 38,

проти – 0,

утр. – 0,

        не гол. – 14)

(пропозицію підтримано)

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи пропозицію щодо його доопрацювання.

( за – 38,

проти – 0,

утр. – 0,

         не гол. – 14)

(рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

47.1. Про запит депутата Мітніцького Ю.Г. щодо виділення коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дороги загального користування місцевого значення С 061607 Строків-Саверці через с. Новоселиця Попільнянського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.03.2019 депутата Мітніцького Ю.Г. та обласну раду.

47.2. Про запит депутата Пасічника О.М. щодо зловживання ПАТ «Житомиргаз» монопольним становищем та невиконання постанови НКРЕКП від 23.11.2018 № 1493.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Безсмертному О.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 07.03.2019 депутата                    Пасічника О.М. та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 46,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                                   (запити додаються)

48. СЛУХАЛИ: Різне.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. надав інформацію стосовно ДТП у с.Тетерівка  Житомирського району за участі депутата обласної ради Кропачова Д.І., дій правоохоронних органів, вчинених стосовно громадських активістів С14 Сергія Пількевича та Дмитра Черепанського, щодо ходу досудового розслідування з приводу загибелі жительки с. Рудня-Хочинська Олевського району, 1998 року народження, Ірини Дворецької, булінгу у навчальних закладах Житомирської області та вжиття заходів щодо їх запобігання, стосовно дій громадських активістів під час сесії обласної ради.

ВИСТУПИЛИ: Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Галагуза О.В. (Самопоміч), Собко Т.Д. (Свобода), Кізін С.В. (Свобода), Забродський М.В. (БПП), перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., представник громадськості,  активіст обʼєднання С14 Сергій Пількевич.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) порушив питання щодо забезпечення правопорядку правоохоронними органами у м. Коростень.

Голова обласної ради Ширма В.В. озвучив заяву депутата обласної ради Маланюка О.З. щодо його виходу з групи «Бердичівляни» (додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшла заява від ГО «Світ без обмежень» стосовно придбання наркозно - дихального апарата для некомерційного підприємства «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.

Представник громадськості Москальчук М.І. порушив питання щодо проблем області.

Голова ГО «Поліський щит» Ткачук С.О. порушив питання щодо надання пільг, передбачених посвідченням воїна-добровольця АТО, вдосконалення дії програми «Доступні ліки» та відновлення роботи МРТ на базі комунальної установи "Обласна клінічна лікарня  ім. О.Ф. Гербачевського" Житомирської обласної ради.

Громадянин Клименюк В.П. порушив питання щодо умов проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального вищого навчального закладу "Бердичівський медичний коледж" Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять другу сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

Голова обласної ради                                                                          В.В. Ширма


                                                            

                                                                                                                    

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ

Девʼятнадцята сесія                                                                                          VІІ скликання

25.10.2018                                                                                                       м. Житомир

Усього депутатів – 64

Присутніх на сесії – 49

СЛУХАЛИ: Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області за 9 місяців 2018 року.

ВИСТУПИЛИ:

         Голова ГО «Поліський щит» Ткачук С.О., депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), Маланюк О.З. (Самопоміч), Жабокрицький Є.В. (Самопоміч), Нусбаум С.А. (БПП), Ніколайчук О.В. (Батьківщина).

         Голова ГО «Поліський щит» Ткачук С.О. запропонував створити робочу  групу з вивчення питань незаконного видобутку корисних копалин на території області, включивши у її склад представників прокуратури, правоохоронних органів, депутатів обласної ради і громадськості.

 

 

Голова обласної ради                                                                          В.В. Ширма