• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2019

,
trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять третя сесія                            VІІ скликання

23.05.2019                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 58 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.
В роботі сесії бере участь народний депутат України Павленко Ю.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указами Президента України

 нагороджено:
орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня
Рудя Петра Володимировича, голову правління акціонерного товариства «Житомирський маслозавод»;

орденом «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІ СТУПЕНЯ
Бойка Богдана Євгеновича, настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної церкви України, капелана, м. Житомир;

орденом «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Беляк Лідію Романівну, заступника директора філії «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» акціонерного товариства «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»;

Присвоєні почесні звання:

НАРОДНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ
Шинкарук Ірині Володимирівні, співачці, солістці Національного радіо України;

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ
Красовській Наталії Єгорівні – адвокату;

Пашковській Наталії Вікторівні – адвокату;

ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ
Хом’яку Ростиславу Петровичу, художньому керівнику естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся» комунального закладу «Палац культури» Житомирської міської ради;

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
Казюку Олегу Васильовичу, головному лікарю комунальної установи «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради;

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ
Мірошниченку Віктору Івановичу, головному лісничому державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство»;

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Хом’як Неонілу Іванівну, завідувача сектору з питань паливно-енергетичного комплексу управління житлово-комунального господарства департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації;

Оголошено Подяку Прем’єр-міністра України Нечипоренко Тетяні Миколаївні, начальнику відділу енергозбереження управління житлово-комунального господарства департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації;

Грамотою Верховної Ради України нагороджений:
Зембицький Петро Цезарович, член правління громадської організації «Житомирська міська спілка ветеранів афганської війни».

Голова обласної ради Ширма В.В.  ще раз привітав усіх нагороджених та побажав їм плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Нагорняк В.В. за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:
Саківського В.Ц. – фракція «ВО «Батьківщина», Павлюка Р.В.– фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Янчука В.Г.– фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

ВИРІШИЛИ:    Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Саківського В.Ц. (Батьківщина).
2. Павлюка Р.В. (БПП).
3. Янчука В.Г. (Свобода).

(за –56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)

    2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.
2. Про звіт голови обласної ради за 2018 рік.
3. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2018 році.
4. Про затвердження звітів.
5. Про встановлення граничної вартості путівки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
6. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2019 рік.
7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.06.2012 № 548 «Про Програму реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки», зі змінами.
8. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1297 «Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2020 роки», зі змінами.

9. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.2018 № 1135 «Про програму підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки».
10. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.
11. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2018 рік.
12. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
13. Про запити депутатів обласної ради.
14. Про антикорупційну програму Житомирської обласної ради на  2019-2020 роки.
15. Про внесення  змін до контракту з директором вищого комунального навчального закладу «Коростишівський педагогічний коледімені І.Я. Франка» Житомирської обласної ради.
16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної  ради.
17. Про припинення комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
18. Про припинення обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
19. Про припинення обласної комунальної установи Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
20. Про припинення обласного міжрайонного діагностичного центру у м. Коростені Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
21. Про припинення комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
22. Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.
23. Про затвердження передавального акта комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.
24. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014  № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області», зі змінами  та доповненнями.
25. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
26. Про надання дозволу на списання основних засобів.
27. Про списання транспортних засобів.
28. Про списання  будівлі.
29. Про передачу приміщення.

30. Про передачу частини приміщення.
31. Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ,  міст області рухомого майна.
32. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
33. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
34. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
35. Про встановлення орендної плати.
36. Про внесення змін у рішення обласної ради від 06.04.2017 № 613 «Про погодження розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки».
37. Про надання згоди дочірньому підприємству «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
38. Про надання згоди комунальному закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
39. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
40. Про надання згоди комунальному навчальному закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
41. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
42. Про надання земельної ділянки у постійне користування.
43. Про надання згоди комунальній установі «Обласний медичний центр з надання спеціалізованої допомоги хворим на залежності, ВІЛ/СНІД-інфекції та шкірно-венерологічні захворювання» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
44. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
45.  Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
46. Про утворення лісового заказника місцевого значення «Березовий гай».
47. Про припинення права користування мисливськими угіддями ТОВ «Каміа Плюс» та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Андрушівське мисливське господарство.
48. Про додаткове надання у користування мисливських угідь ТОВ «Мисливсько-рибальське господарство «Гамарня».
49. Про внесення змін у рішення обласної ради  від 18.12.2018                  № 1338   «Про надання у користування  мисливських угідь громадській організації  «Житомирський обласний клуб мисливців та рибалок  «Вепр Полісся».
50. Про погодження лімітів на використання лісових ресурсів на  2019-2024 роки  у лісогосподарських підприємствах Житомирської області.
51. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної  Ради України Туранського В.В.

52. Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.10.2018 № 1265 «Про вшанування воїнів Армії Української Народної Республіки та визначних діячів Української революції 1917-1921 років на Житомирщині  у 2018-2021 роках».
53. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо врегулювання питань з вакцинації та посилення захисту населення від інфекційних хвороб.
54. Про непідтримку проекту рішення  обласної ради щодо скасування рішення обласної  ради   від 25.05.2017 № 630.
55. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять другій сесії обласної ради сьомого скликання.
56. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, шо президія обласної ради, відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради, підтримала розгляд питань переліку № 2 (з 57 по 96), який депутатам надано, та запропонував включити їх у порядок денний, а саме:

57. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 №14 «Про утворення президії обласної ради VII скликання», зі змінами.
58. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 №285, зі змінами.
59. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1298 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2019 рік».
60. Про Програму розвитку мережі індустріальних парків у Житомирській області на 2019-2021 роки.
61. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 № 1576, зі змінами.
62. Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 №705 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні будівництва», зі змінами.
63. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1295.
64. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік.


65. Про призначення директора комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради.  
66. Про зміну назви та затвердження Статуту «Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з хокею на траві» Житомирської обласної ради у новій редакції.
67. Про припинення комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
68. Про припинення комунальної установи «Обласний медичний центр з надання спеціалізованої допомоги хворим на залежності, ВІЛ/СНІД - інфекції та шкірно-венерологічні захворювання» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
69. Про припинення обласного протитуберкульозного диспансеру Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
70. Про припинення комунальної установи «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
71. Про припинення комунальної установи „Обласний онкологічний диспансер” Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
72. Про припинення комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство.
73. Про припинення комунальної установи «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації»  Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
74. Про припинення Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
75. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області майнового комплексу та приміщення.
76. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області  нежитлового приміщення.
77.  Про передачу нерухомого майна.
78. Про передачу автомобіля.
79. Про надання згоди комунальному підприємству «Коростенське міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
80. Про зміну назви та затвердження Положення про «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради у новій редакції.
81. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.
82. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 06.05.2019 № 8273/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль».
83. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.05.2019 № 8878/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО».
84. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2019 року.
85. Про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України.
86. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо заборони використання поліетиленових пакетів.
87. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на ремонт доріг загального користування державного значення.
88. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства інфраструктури України щодо передачі філій ДП «Житомирський облавтодор» у комунальну власність відповідним органам місцевого самоврядування.
89. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо утворення спеціальної Урядової комісії.
90. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України щодо штучно створеного водного об’єкта та припинення права користування надрами.
    91. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо законодавчого врегулювання питання ліквідації наслідків стихійних явищ.
    92. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ.
    93. Інформація про стан автомобільних доріг та тротуарів у м. Житомирі.
    94. Інформація щодо вивозу  сміття на територію Семенівської ОТГ Бердичівського району.
    95. Інформація з питання незаконного заволодіння грунтовим покривом  у Високівській ОТГ Черняхівського району.
96. Інформація про внесення змін у спільне розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради щодо допорогових закупівель.

Депутат обласної ради Шавлович О.Г. (Самопоміч), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «65.  Про призначення директора комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Включити у порядок денний питання переліку №2 (з 57 по 92).

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –7)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував  перед питанням про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік розглянути питання, які стосуються змін у фінансуванні обласних програм - з 58 по 61. Повідомив, що на засіданні президії обласної ради прийнято рішення питання «92. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ» та «94. Інформація щодо вивозу  сміття на територію Семенівської ОТГ Бердичівського району» розглянути першими.

Запропонував депутатські запити подавати в секретаріат для того, щоб їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. порушила питання щодо передачі на баланс Житомирської обласної спілки ветеранів Афганської війни навчального містечка цивільної оборони Житомирського заводу хімічного волокна Мінпрому, загальною площею 1159 кв.м, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Промислова, 1/54, та запропонувала вжити відповідних заходів із забезпечення повернення вказаного нерухомого майна у комунальну власність Житомирської області.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода), Галагуза О.В. (Самопоміч), Смичок І.А. (позафракційний), Озерчук А.М. (УКРОП).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 3 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 4)

        Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) озвучив заяву про вихід із фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді (додається).

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшов протокол загальних зборів депутатів фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді про обрання головою фракції депутата Лабунської А.В. та повідомлення про утворення депутатської групи «За Житомирщину» (додаються).

    Депутат обласної ради Лабунська А.В. («ВО «Батьківщина») запропонувала включити у порядок денний сесії обласної ради питання щодо надання інформації прокурором Житомирської області про хід розслідування кримінальної справи стосовно ДТП, яка сталася за участі депутата обласної ради Кропачова Д.І., та про факти, викладені у заяві депутата обласної ради Кропивницького В.М.

    Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) нагадав, що сьогодні День героїв, тому на адмінбудинку має бути встановлено відповідний прапор.

4. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо законодавчого врегулювання питання ліквідації наслідків стихійних явищ.

ВИСТУПИЛИ:

    Громадянин Портянко С.Ф., Новоград-Волинський міський голова братства ОУН-УПА Бусленко Віктор, громадський діяч Сліпченко Михайло, активістка із смт Першотравенська Анна Собецька, депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), Собко Т.Д. (Свобода), Смичок І.А. (позафракційний), Лабунска А.В. (Батьківщина), Кокітко Н.В. (УКРОП), Кізін С.В. (Свобода), Нусбаум С.А. (БПП), Новоград-Волинський міський голова Весельський Віктор Леонідович, голова Новоград-Волинської районної ради Рудницький Дмитро Вікторович, громадський діяч Колодзінський Володимир.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням наданих пропозицій.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. –2)
                                                 (рішення додається)

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію надати слово для виступу представникам смт Головинської Черняхівського району Житомирської області з питання створення Головинської ОТГ.
 ( за – 48,
 проти – 1,
 утр. – 0,
 не гол. –9)


5. СЛУХАЛИ: Про утворення Головинської ОТГ.

Інформує: Гетманенко І.С. – Головинський селищний голова Черняхівського району.
Повідомив про те, що питання стосується надання дозволу на створення Головинської ОТГ та використання земель особистих селянських господарств.

ВИСТУПИЛИ:

    Громадський діяч Громов Олександр, депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок), голова облдержадміністрації Гундич І.П.


    Попросив слово для виступу голова ГО «Поліський щит» Ткачук Сергій.

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію надати слово для виступу голові ГО «Поліський щит» Ткачуку Сергію.

( за – 28,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. –30)
                                             (пропозицію не підтримано)

6. СЛУХАЛИ: Інформацію щодо вивозу сміття на територію Семенівської ОТГ Бердичівського району.

ВИСТУПИЛИ:

Семенівський сільський голова Семенюк Н.В., депутати обласної ради Вітусевич В.Й. (позафракційний), Пасічник О.М. (Самопоміч), Смичок І.А. (позафракційний), Собко Т.Д. (Свобода), Науменко В.А. (УКРОП), Кізін С.В. (Свобода), Жабокрицький Є.В. (Самопоміч).
    
ВИРІШИЛИ: Протокольно доручити Головному управлінню Національної поліції в Житомирській області, прокуратурі Житомирської області, Управлінню Служби безпеки України в Житомирській області вивчити питання вивозу сміття на територію Семенівської ОТГ Бердичівського району, вжити заходів з його вирішення та про результати проінформувати обласну раду.


( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4 )

Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, голова обласної ради Ширма В.В. оголосив перерву на 20 хвилин.


    Після перерви депутати продовжили роботу.

Депутат обласної ради Вітусевич В.Й. (позафракційний) вніс пропозицію заслухати  інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2018 році з питання вивозу сміття на територію Семенівської ОТГ Бердичівського району.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував внести на розгляд обласної ради пропозицію депутата обласної ради Вітусевича В.Й. (позафракційний) - заслухати  інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області, зокрема, щодо результатів діяльності управління у 2018 році з питання вивозу сміття на територію Семенівської ОТГ Бердичівського району та поставив її на голосування.

( за – 39,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10 )
(пропозицію підтримано)

7. СЛУХАЛИ: Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2018 році.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Вітусевич В.Й. (позафракційний), Галагуза О.В. (Самопоміч), Собко Т.Д. (Свобода), Ніколайчук О.В. (Батьківщина), голова Бердичівської РДА Яригін П.І.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Собка Т.Д. (Свобода) - звернутися до Львівського міського голови з питання відшкодування витрат на вивезення сміття.


( за – 20,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 32 )
                                              (пропозицію не  підтримано)

ВИРІШИЛИ: Інформацію з даного питання взяти до відома.

( за – 51
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

8. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області  на 2018 рік.

Інформує: Гундич. І.П. – голова облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради (інформація додається).

ВИСТУПИЛИ:

    Депутати обласної ради Рудченко М.М. (НП), Костюшко І.В. (БПП).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про затвердження звітів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)


11. СЛУХАЛИ: Про встановлення граничної вартості путівки у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що пропонується встановити граничну вартість путівки тривалістю не менше 21 день у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку у розмірі 6500 грн, у дитячих оздоровчих закладах санаторного типу – 8400 грн.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Гула Р.М. (Оп. блок), директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Прокопець Ю.В.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозицій.

( за – 47,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                      (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2019 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що питання стосується надання субвенції з обласного бюджету сільським радам на проведення нормативно-грошової оцінки та на продовження робіт протиерозійних споруд.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.06.2012 № 548 «Про Програму реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки», зі змінами.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що питання стосується зміни назви виконавця програми «Управління житлово-комунального господарства та енергозбереження ОДА» на «Департамент регіонального розвитку ОДА».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1297 «Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2020 роки», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що питання стосується внесення змін у Механізм розподілу путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та процедура надання путівок, перевезення дітей».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                      (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.18 № 1135 «Про програму підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2022 роки».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що у програмі додаються виконавці - КП «Еко-сервіс», структурні підрозділи ОДА, комунальні підприємства та установи обласної ради, які фінансуються із обласного бюджету. У новій редакції викладено пункт 10 Порядку використання коштів.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 №285, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що передбачається додаткове виділення коштів у сумі 490 тис. грн для закупівлі матеріально-технічних засобів для особового складу управління патрульної поліції в області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1298 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2019 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку мережі індустріальних парків у Житомирській області на 2019-2021 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що питання на розгляд вноситься депутатами Крамаренком С.М., Ейсмонтом В.С., Кізіним  С.В.

Питання, за дорученням президії обласної ради, розглядалось на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності перед початком роботи сесії.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради, голова профільної постійної комісії обласної ради Дзюбенко О.М. (БПП), депутати Смичок І.А. (позафракційний), Ніколайчук О.В. (Батьківщина), Яковчук О.М. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 10)
                                      (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 № 1576, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що даним питанням вносяться зміни у Програму стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2020 роки в частині фінансування заходів на поточний рік у сумі 5млн.грн, передбачалося 4млн.грн.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)


20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний), Орлюк С.В. (Батьківщина), Заруцький В.Т. (Батьківщина), Кокітко Н.В.(УКРОП), голова облдержадміністрації Гундич І.П.

ВИРІШИЛИ:
1.    Прийняти рішення з даного питання.
2. Доручити правлінню освіти і науки Житомирської облдержадміністрації підготувати звернення до вищих державних органів влади з питання внесення змін у  порядок розподілу освітньої субвенції.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1 )

21. СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2018 рік.

     Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

23.1. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо вирішення питання експлуатації аварійного моста у смт Першотравенськ Баранівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П., начальнику Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченку Г.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

23.2. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо заборони руху великовантажними транспортними засобами дорогою Новоград-Волинський-Старокостянтинів через Баранівку.

ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченку Г.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

23.3. Про запит депутата Григоровича М.С. щодо необхідності проведення поточного ремонту автомобільної дороги загального користування 0-06 1832 Кочерів-Брусилів-Вільшка, яка проходить через с. Кочерів Радомишльського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Григоровича М.С. та обласну раду.

23.4. Про запит депутата Григоровича М.С. щодо необхідності проведення поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-06-08 Малин - Радомишль - Кочерів Радомишльського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П., начальнику Служби автомобільних доріг у Житомирській області Савченку Г.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Григоровича М.С. та обласну раду.

23.5. Про запит депутата Орлюка С.В. щодо виділення з обласного бюджету коштів для виплати заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Семенівської сільської ради Бердичівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Орлюка С.В. та обласну раду.

23.6. Про запит депутата Науменка В.А. щодо вирішення питання обміну посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

23.7. Про запит депутата Яковчука О.М. щодо необхідності внесення змін у розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 07.06.2016 № 168/44 «Про застосування системи електронних закупівель».

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 23.06.2019 депутата Яковчука О.М. та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 2)
                               (запити додаються)

24. СЛУХАЛИ: Про антикорупційну програму Житомирської обласної ради на  2019-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором вищого комунального навчального закладу «Коростишівський педагогічний коледж імені І.Я. Франка» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив  про те, що контракт доповнюється пунктом д) додаткової оплати до посадового окладу у розмірі 10% у зв’язку із наявністю у закладі гуртожитку.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)


26. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної  ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що вносяться на затвердження обласної ради зміни в Статут комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної  ради.

ВИСТУПИЛИ:

    Депутати обласної ради Григорович М.М. (Батьківщина), Смичок І.А. (позафракційний).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення.
( за – 27,
проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 24)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

27. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив  про те, що пропонується припинити юридичну особу - комунальну установу «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради шляхом її перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                      (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про припинення обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про припинення обласної комунальної установи Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив  про те, що пропонується припинити юридичну особу – обласну комунальну установу Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради шляхом її перетворення в комунальне некомерційне підприємство „Обласний перинатальний центр” Житомирської обласної ради.
 
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
        не гол. – 3)
  (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про припинення обласного міжрайонного діагностичного центру у м. Коростені Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив  про те, що пропонується припинити юридичну особу – обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)


31. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив  про те, що пропонується припинити юридичну особу - комунальну установу «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради - шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що вноситься на затвердження обласною радою Статут комунального некомерційного підприємства «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області», зі змінами  та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання медичного обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
(рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про списання транспортних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про списання  будівлі.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
(рішення додається)


39. СЛУХАЛИ: Про передачу приміщення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
(рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про передачу частини приміщення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
(рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ,  міст області рухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання та доручити виконавчому апарату обласної ради підготувати проект звернення.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
(рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), Чорноморець О.П. (Оп. блок).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
 утр. – 2,
         не гол. – 7)
(рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 06.04.2017 № 613 «Про погодження розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про надання згоди дочірньому підприємству «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
(рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунальному закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
(рішення додається)


50. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунальному навчальному закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

    Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РП Олега Ляшка), начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 2,
 утр. – 1,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про надання земельної ділянки у постійне користування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
(рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунальній установі «Обласний медичний центр з надання спеціалізованої допомоги хворим на залежності, ВІЛ/СНІД-інфекції та шкірно-венерологічні захворювання» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
(рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про утворення лісового заказника місцевого значення «Березовий гай».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про припинення права користування мисливськими угіддями  ТОВ «Каміа Плюс» та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Андрушівське мисливське господарство

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
(рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про додаткове надання у користування мисливських угідь ТОВ «Мисливсько-рибальське господарство «Гамарня».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 12)
(рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради  від 18.12.2018 № 1338   «Про надання у користування  мисливських угідь громадській організації  «Житомирський обласний клуб мисливців та рибалок  «Вепр Полісся».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
(рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про погодження лімітів на використання лісових ресурсів на  2019-2024 роки  у лісогосподарських підприємствах Житомирської області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)


61. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної  Ради України Туранського В.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
(рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.10.2018 № 1265 «Про вшанування воїнів Армії Української Народної Республіки та визначних діячів Української революції 1917-1921 років на Житомирщині у 2018-2021 роках».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 11)
(рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо врегулювання питань з вакцинації та посилення захисту населення від інфекційних хвороб.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про непідтримку проекту рішення  обласної ради щодо скасування рішення  обласної  ради   від 25.05.2017 № 630.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 10)
(рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять другій сесії обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)

66. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)

67. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 №14 «Про утворення президії обласної ради VII скликання», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)

68. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 27.07.2017 №705 «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при здійсненні будівництва».


Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
(рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1295.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього середовища на 2019 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)


71. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального підприємства «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Шавлович О.Г. (Самопоміч), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Собко Т.Д. (Свобода), перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., громадський діяч Білецький О.М.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,
 проти – 1,
 утр. – 0,
         не гол. – 11)
(рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту “Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з хокею на траві” Житомирської обласної ради у новій редакції.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Гресь С.М. – начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
(рішення додається)

73. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  Житомирської обласної ради» шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 1,
         не гол. – 8)
(рішення додається)

74. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Обласний медичний центр з надання спеціалізованої допомоги хворим на залежності, ВІЛ/СНІД - інфекції та шкірно-венерологічні захворювання» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про припинення обласного протитуберкульозного диспансеру Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Депутат обласної ради Довгополий Ю.Д. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
(рішення додається)

    Голова обласної ради вніс та поставив на голосування пропозицію продовжити роботу сесії обласної ради без перерви.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
(пропозицію підтримано)

77. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи „Обласний онкологічний диспансер” Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

78. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
(рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації»  Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 10)
(рішення додається)


80. СЛУХАЛИ: Про припинення Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 9)
(рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області майнового комплексу та приміщення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
(рішення додається)

82. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області  нежитлового приміщення.


Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 1,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

83. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 1,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

84. СЛУХАЛИ: Про передачу автомобіля.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 11)
(рішення додається)

85. СЛУХАЛИ: Про надання згоди комунального підприємства «Коростенське міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 46,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

86. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Положення про «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради у новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 8)
(рішення додається)

87. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.
Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення.
( за – 27,
проти – 1,
утр. – 6,
не гол. – 18)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

ВИСТУПИЛИ:

    Депутати обласної ради Орлюк С.В. (Батьківщина), Сабадаш І.І. (БПП),  начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І., начальник управління охорони здоровʼя облдержадміністрації Суслик М.П.

88. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 06.05.2019 № 8273/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 10)
(рішення додається)


89. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 14.05.2019 № 8878/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «СПІКО».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 8)
(рішення додається)

90. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2019 року.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 7)
(рішення додається)

91. СЛУХАЛИ: Про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 44,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 8)
(рішення додається)

92. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо заборони використання поліетиленових пакетів.

ВИСТУПИЛИ:

    Депутати обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина), Чорноморець О.П. (Оп. блок).

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з доповненнями.

( за – 45,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 6)
(рішення додається)

93. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на ремонт доріг загального користування державного значення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 47,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)


94. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства інфраструктури України щодо передачі філій ДП «Житомирський облавтодор» у комунальну власність відповідним органам місцевого самоврядування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

95. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо утворення спеціальної Урядової комісії.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення додається)

96. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України щодо штучно створеного водного об’єкта та припинення права користування надрами.

ВИСТУПИЛИ:

    Громадський діяч Поліновський М.Д., депутати обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний), Диняк С.В. (БПП).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення додається)

97. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо законодавчого врегулювання питання ліквідації наслідків стихійних явищ.

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування наступні пропозиції:

1. Доручити Управлінню ДСНС України в Житомирській області, Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Житомирському обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, відповідно до чинного законодавства, підготувати інформацію щодо завданої шкоди лісогосподарським підприємствам області внаслідок стихійних явищ.
    2. Матеріали щодо завданої шкоди лісогосподарським підприємствам області внаслідок стихійних явищ надати на розгляд обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для відшкодування втрат з резервного фонду бюджету.

 ( за – 50,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                    (пропозиції підтримано)

98. СЛУХАЛИ: Інформацію про стан автомобільних доріг та тротуарів у м. Житомирі.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 ( за –52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 0)

99. СЛУХАЛИ: Інформацію з питання незаконного заволодіння грунтовим покривом у Високівській ОТГ Черняхівського району.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію взяти до відома.
2. Доручити голові Житомирської обласної ради Ширмі В.В. звернутись до начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененка В.П. щодо сприяння у вирішенні питання і вжиття відповідних заходів стосовно незаконного заволодіння грунтовим покривом у Високівській ОТГ Черняхівського району.

 ( за – 51,
проти – 0,
            утр. – 0,
не гол. – 1)

100. СЛУХАЛИ: Інформацію про внесення змін у спільне розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради щодо допорогових закупівель.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 ( за –50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 2)
ВИСТУПИЛИ:
    
Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода), Кропачов Д.І. (Батьківщина), Собко Т.Д. (Свобода), Григорович М.С. (Батьківщина).  

ВИРІШИЛИ:

Доручити управлінню майном виконавчого апарату обласної ради, управлінню юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради вивчити питання передачі на баланс Житомирської обласної спілки ветеранів Афганської війни навчального містечка цивільної оборони Житомирського заводу хімічного волокна Мінпрому, загальною площею 1159 кв.м, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Промислова, 1/54, та вжити відповідних заходів щодо забезпечення повернення вказаного нерухомого майна у комунальну власність Житомирської області.

( за – 51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)

101. СЛУХАЛИ: Різне.

    Громадянин Клименюк В.П. порушив питання щодо необхідності впорядкування діяльності комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

    Депутат обласної ради Романський І.В. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Доручити постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів провести виїзне засідання та вивчити питання щодо шляхів упорядкування діяльності комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради і про результати повідомити обласній раді (одноголосно).

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять третю сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

 

Голова обласної ради                                 В.В. Ширма