• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2019


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять пʼята сесія VІІ скликання

01.08.2019 м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 46 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені т.в.о голови та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь народний депутат України Арешонков В.Ю.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після двадцять четвертої сесії, а саме:

директором департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації призначений Градівський Віктор Михайлович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав його із призначенням та побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та т.в.о. голови облдержадміністрації Лагута Я.М. вручили відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» Дячук Ірині Дмитрівні, директору комунального закладу «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» Житомирської обласної ради за визначні особисті заслуги у сприянні соціально-економічному і культурному розвитку області, високі досягнення в професійній діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, активну громадську діяльність та побажали плідної праці.
Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, у звʼязку з обранням голови фракції «Батьківщина» в обласній раді Лабунської А.В. народним депутатом України, відповідно до протоколу засідання фракції «Батьківщина» в обласній раді (додається), головою фракції обрано Кропачова Д.І.
1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.
Депутат обласної ради Пасічник О.М., за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:
Марчинського Миколу Броніславовича – фракція «ВО «Батьківщина», Павлушенка Олександра Денисовича – фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Чорноморця Олександра Павловича – фракція політичної партії «Опозиційний блок».

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Марчинського М.Б. (Батьківщина).
2. Павлушенка О.Д. (БПП).
3. Чорноморця О.П. (Оп. блок).

(за –46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Лабунської А.В.
2. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2019 №12631/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГЛОБАЛ СТОУН КАСТЛ».
3. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13352/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНД КАСТЛ».
4. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13347/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Земля інвест».
5. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13702/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «КЕРАМ ГРУП».
6. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13701/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Літос».
7. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Вакуленчуківська гарнізонна громадська організація Товариство військових мисливців та рибалок Збройних сил України «Військовий мисливець».
8. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Воїни Полісся».
9. Про припинення права користування мисливськими угіддями державному підприємству «Бердичівське лісове господарство» та надання у користування мисливських угідь громадській організації «Богданівський мисливський клуб».
10. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Призма-3».
11. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Романівський».
12. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів державному підприємству «Грозинське».
13. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1293 «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік».
14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.16 № 413, зі змінами.
15. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.
16. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.2018 № 1135 «Про Програму підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2020 роки», зі змінами.
17. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1307.
18. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.
19. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
20. Про внесення змін у контракт від 25.10.2018 з директором комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.
21. Про внесення змін у контракт від 02.11.2017, зі змінами, з головним лікарем комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.
22. Про надання згоди на прийняття безоплатно у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.
23. Про надання дозволу на списання основних засобів.
24. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
25. Про надання згоди на передачу на баланс об’єкта та вартості виконаних робіт.
26. Про внесення змін у рішення обласної ради від 23.05.2019 №1443 «Про передачу частини приміщення».
27. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.
28. Про прийняття земельних ділянок у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
29. Про встановлення орендної плати.
30. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
31. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.
32. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 371, зі змінами.
33. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 375, зі змінами.
34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 378, зі змінами.
35. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо якості та доступності первинної медичної допомоги для сільського населення.
36. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із Державного бюджету України.
37. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
38. Депутатські запити.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Смичок І.А. (позафракційний) вніс пропозицію надати в оренду нерухоме майно, що перебуває на балансі комунальної установи «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради за адресою:м.Бердичів, вул. Європейська, 43.

Волонтер організації «Бердичівський благодійний фонд «Оберіг-26» Ірина Піскун попросила підтримати пропозицію щодо надання в оренду нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради за адресою: м.Бердичів, вул. Європейська, 43.

Громадський діяч Колодзінський Володимир наполіг на розгляді даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував включити дане питання у порядок денний і розглянути його після розгляду усіх питань.

( за – 39,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –9)
(пропозицію підтримано)